یک سری از مفاهیم هستند که در سئو سایت مطرح می شوند اما نه پاسخ دقیقی برای آن ها هست و نه حتی آنقدر ها هم سوال مهمی هستند. این سوال ها گاهی صرفا برای یک سری از سایت ها و کشور ها پیش می آیند و چنین سوالی اصلا در سئو انگلیسی مطرح هم نمی شوند. یکی از این سوال ها این است که برای سئو سایت URL فارسی یا انگلیسی استفاده کنیم؟ سوالی که مسلما فقط در سئو فارسی مطرح می شود و البته که دیگر در این دوره و زمونه، مطرح شدن چنین سوالی دیگر جایز نیست. همچنان مسائل مهمتری در سئو هستند که باید به آن ها توجه شود. به هر حال، این سوال ها هرچقدر هم اهمیت کمی داشته باشند، به هر حال سوال هستند و باید به آن ها پاسخ داده شود. در این مقاله همراه ما باشید که به آن پاسخ بدهیم.
برای اینکه سوال URL فارسی یا انگلیسی برای شما مطرح شده است، دو احتمال وجود دارد، یا شما یک سئو کار هستید و می خواهید باز هم از این موضوع در الگوریتم های جدید گوگل هم با خبر بشوید، یا اینکه تازه سئو سایت را شروع کرده اید و تصور می کنید که تمامی بخش های مربوط به سایت، به سئو سایت نیز مربوط می شوند. برای شمایی که نیازمند یک پاسخ کوتاه هستید، باید بگوییم URL با اینکه در سئو سایت بسیار مهم و حیاتی است، اما فارسی یا انگلیسی بودن آن آنقدر ها هم مهم نیست. به این خاطر که به هر حال ربات های گوگل قرار است محتوای شما را نگاه کنند و می خواهند به آن رتبه بدهند، حال اگر محتوای شما قوی باشد، دیگر اینکه URL شما فارسی یا انگلیسی است چندان مهم نیست. پاسخی که شاید خیلی ها هم با آن مخالف باشند.
همه ما می دانیم که گوگل، حتی در رابطه با معلوم ترین موضوعات سئو سایت نیز محافظه کارانه عمل می کند، چه برسه به موضوعاتی که اصلا در جوامع بین المللی از آن ها پرسیده نمی شود و حتی ممکن است خیلی از مدیران گوگل ندانند که چنین سوالاتی وجود دارد. اما ما که این همه به موضوعات اساسی و بین المللی موتور های جست و جو و سئو سایت پرداختیم، بد نیست که به موضوع URL فارسی یا انگلیسی هم بپردازیم و تکلیف این موضوع را یکبار برای همیشه روشن کنیم. البته باز هم این موضوع را باید در نظر بگیریم که نظرات در رابطه با این موضوع ضد و نقیض است و ما تلاش می کنیم که همراه با پاسخ دادن به این سوال، دلیل منطقی هم برای آن ذکر کنیم تا شاید این موضوع کمی روشن تر بشود.
قبل از اینکه دقیق تر به سراغ بررسی URL فارسی یا انگلیسی برویم، بیایید کمی بیشتر به این موضوع فکر کنیم. آیا واقعا مطرح شدن این سوال مهم است؟ آیا می توانیم این موضوع را یکی از فاکتور های موتور جست و جو در نظر بگیریم؟ آیا واقعا بین “URL فارسی و انگلیسی” در سئو سایت تفاوتی وجود دارد؟ راستش اینکه این سوال مطرح بشود کاملا به حق و درست است و اصلا تصور نکنید که سوالی که دارید، سوال بیهوده ای است و نیازی به پاسخ آن ندارید. اما این سوال وقتی مطرح شدن آن منطقی است که ما همه اساس و پایه های سئو سایت را بدانیم و در نهایت بعدش به سراغ موضوعات جزئی تر برویم. چون این موضوع، واقعا جزو موضوعات جزئی در سئو سایت به حساب می آید. مسائلی که شاید تاثیر آن ها در سئو سایت، تاثیر چشمگیری نباشد.
اینطور نیست که URL در سئو سایت تاثیری نداشته باشد، یک استادی داشتیم ما یک زمانی می گفت، URL همه چیز سئو سایت است. درست است که حرف او چندان هم دقیق نبود، اما بد هم نمی گفت. ربات های موتور جست و جو از روی URL ها صفحات را Crawl می کنند و این ربات ها فقط از روی URL ها و کد های آن هاست که صفحات را شناسایی می کنند. پس به هیچ عنوان نمی شود گفت که این موضوع در سئو سایت تاثیری ندارد. اما اینکه چه تاثیری دارد، چیزیست که ارزش بررسی کردن را دارد.
در پاسخ به سوال URL فارسی یا انگلیسی باید چند مورد را در نظر بگیریم. مواردی که همچنان درستی یا نادرستی آن ها مشخص نیست، اما می توان حدس های منطقی ای در رابطه با آن ها داشت. با در نظر گرفتن یک سری از این موارد، نتیجه این می شود که ما به عنوان یک سایت ایرانی و با کلمات کلیدی فارسی، باید URL فارسی داشته باشیم و در طرف دیگر مواردی هستند که می گویند ما به عنوان یک سایت در دنیای وب جهانی و گسترده، باید URL ای با زبان بین المللی، یعنی انگلیسی داشته باشیم. حالا ما می خواهیم این موارد را جداگانه بررسی کنیم و قضاوت را به عهده شمای خواننده بگذاریم و به عنوان نویسنده این مقاله، نظر خودمان را نیز در این رابطه ذکر کنیم.
البته که واقعا نظر اصلی این است که همه نظر ها قابل احترامند ولی هیچکدام از آن ها ممکن است کاملا درست نباشند. چون با وجود اینکه خود گوگل هم در رابطه با این موضوع نظرش را بیان کرده است، اما همچنان رویکرد ربات های گوگل در این رابطه مشخص نیست.
بیایید مواردی را در نظر بگیریم که تایید می کنند بین “URL فارسی یا انگلیسی” ، ما بهتر است URL فارسی را استفاده کنیم و یا لااقل استفاده از URL فارسی موردی ندارد. خود گوگل گفته است که اگر URL شما شامل حروف غیر انگلیسی باشد، همچنان برای ما یک URL معمول و مطلوب است و URL های انگلیسی هیچگونه برتری ای نسبت به URL های زبان های دیگر ندارند. یعنی نظر گوگل این است که خیلی درگیر اینکه URL شما با چه زبانی باشد نباشید و روی محتوا و ساختار سایتتان برای سئو سایت تمرکز کنید. مسلما در دنیای سئوی سایت هم هیچ منبعی معتبر تر از گوگل نیست ولی این موضوع را هم باید در نظر بگیریم که نه گوگل همه راز های خودش را فاش می کند و نه ما می توانیم طبق تجربه، فقط گفته خود گوگل را در نظر بگیریم.
گفتیم که چرا استفاده از زبان فارسی در URL ایرادی ندارد، اما هنوز نگفتیم که چرا نه تنها ایرادی ندارد، بلکه اتفاقا مفید هم می باشد. بیایید ربات های گوگل را در نظر بگیریم و تصور کنیم که این ربات ها، با زبان انگلیسی آشنا تر هستند و مفاهیم آن را بهتر متوجه می شوند. پس این ربات ها احتمالا نمی توانند کاملا متوجه کلمات فارسی ما و مفهوم آن در مقاله ما بشوند (چیزی که نه از درست بودن آن اطمینان داریم و نه از غلط بودن آن) و آن ها تنها به URL و متون سایت نگاه می کنند. حال اگر ما در URL خودمان از کلمه کلیدی صفحه استفاده بکنیم، احتمالا داریم این سیگنال را به ربات های گوگل می دهیم که این مقاله ما، در رابطه با آن کلمه کلیدی خاص است و آن ها هم باید ما را با این کلمه کلیدی بشناسند.
گوگل هرگز نگفته است که استفاده از URL تمام انگلیسی واجب است. اما یک لحظه خودتان را جای گوگل و ربات هایش بگذارید، شما زبان بین المللی که اتفاقا زبان خودتان است را ترجیح می دهید یا یک زبان خارجی که جزو زبان های پر رونق هم نیست؟ استفاده از URL فارسی یا انگلیسی هرگز قرار نبوده که در سئو سایت تاثیر بگذارند، اما ربات های گوگل URL های انگلیسی را بهتر متوجه می شوند و ارتباط بهتری با آن ها می گیرند. این URL ها معمولا سریعتر Crawl و سریعتر هم Index می شوند اما رتبه آن ها، هیچ ارتباطی به URL شان ندارد. به عبارت دیگر، استفاده از URL انگلیسی شاید باعث شود شما یک یا دو روز زودتر در صفحه SERP قرار بگیرید، اما اینکه کجای صفحه SERP باشید، بوسیله این موضوع تعیین نمی شود.
URL انگلیسی از این نظر “ممکن” است که برای سئوی سایت بهتر باشد که نمایش آن در بیشتر ابزار های سئو ممکن تر است. در بیشتر ابزار های وب و اپلیکیشن ها، URL های فارسی یا به صورت بهم ریخته نمایش داده می شوند و یا اینکه تبدیل به یک سری URL های طولانی و نامفهوم می شوند. پس URL های انگلیسی معمولا یک دست تر و منظم تر هستند و صرفا می توانند به URL های سایت ما، یکپارچگی و تمیزی را بدهند. همچنین اگر سایت شما، قدم در مسیر بین المللی شدن بگذارد، مسلما بهتر است که URL های شما از همان اول انگلیسی باشند که در آینده، بتوانید مخاطبانی از سرتاسر دنیا داشته باشید و سایت شما، بدون توجه به موقعیت مکانی، به یک سایت بین المللی و جهان شمول تبدیل بشود.
در نهایت بین URL فارسی یا انگلیسی شما می توانید هرکدام از آن ها را انتخاب کنید، اما اگر یکی از آن ها را انتخاب کردید، تا آخر هم با همان پیش بروید و این نظم را بر هم نزنید. مثلا اگر انتخاب کردید که URL های شما (بعد از نام دامنه و اسلش “/”) فارسی باشد، دیگر در میان صفحات شما نباید URL انگلیسی باشد. برعکس این موضوع هم هست و اگر URL انگلیسی را انتخاب کردید، تا آخر هم با همان URL انگلیسی ادامه بدهید و نظم و ترتیب را بهم نزنید. چون استفاده از زبان های مختلف، می تواند به یک دست بودن سایت شما آسیب وارد کند و ممکن است ربات های جست و جو، نتوانند ارتباطی بین URL ها با یکدیگر پیدا کنند و دچار خطا بشوند.
هرچند که این خطای ربات های گوگل، نشان دهنده نقض قانون از طرف شما نیست، اما ممکن است ضرر هایی برای سایت شما به همراه داشته باشد که به راحتی نتوانیم آن ها را جبران کنیم.
اینکه نظر ما در رابطه با URL فارسی یا انگلیسی چیست شاید خیلی هم مطرح نباشد، اما به هر حال ما تجربه استفاده از هردوی این URL ها را در پروژه های مختلف داشتیم. پاسخی هم که به آن رسیدیم این بود که اصلا سئو سایت به چنین موضوعی ربطی ندارد و استفاده از URL فارسی و انگلیسی قرار نیست تغییری در روند سئو سایت ایجاد کند. هم پروژه هایی که URL انگلیسی داشتند موفق از آب در آمدند و هم آن هایی که URL فارسی داشتند توانستند رتبه های بالا را کسب کنند. اما پیشنهاد ما به شما این است که برای اطمینان هم که شده، فعلا از همان URL انگلیسی استفاده کنید تا دیگر بهانه ای هم برای بوجود آمدن اشتباه وجود نداشته باشد و یکی دو روز زودتر هم لینک سایت شما در گوگل و دیگر موتور های جست و جو Index بشود.
در رابطه با URL فارسی یا انگلیسی نظرات زیادی وجود دارد. یک سری از آن ها با همین مطالب مقاله ما موافق هستند و یک سری دیگری هم ممکن است این دیدگاه محافظه کارانه ما را در رابطه با این موضوع نپسندند و نظر های قاطع و مطمئنی در رابطه با این موضوع داشته باشند. به هر حال این موضوع از آن دسته موضوعاتی نیست که به طور کاملا رسمی چیزی درباره آن گفته شده باشد و یا اینکه یک مقاله بلند بالا درباره آن نوشته شده باشد. البته که این موضوع، به قول خارجی ها “Ice on the cake” یا “یخ روی کیک” است که برای مفاهیمی مثال می زنند که بود و نبودشان (در اینجا مطرح شدن یا نشدنشان) فرقی نمی کند. ما نیز سعی می کنیم تمرکزمان روی مسائل مهمتر سئو سایت باشد و خیلی سراغ حاشیه نرویم.
ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و این قول را به شما می دهیم که اگر مطلب جدید و رسمی ای در این مورد از طرف متخصصان این زمینه گفته شد، حتما برای شما بازگو کنیم و ابهامات را تا حد زیادی برطرف کنیم. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و تا حدی به جواب خودتان رسیده باشید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...