تاپیک کلاستر (Topic Cluster) یا محتوای خوشه ای چیست ؟

در چند سال اخیر و آپدیت های متفاوت و متعدد گوگل و تغییر الگوریتم ها رویه سئو و اهمیت بسیاری از فاکتور ها تغییر کرده و دیگر به بک لینک ها و … اهمیت چندانی داده نمی شود. امروزه در سئو سایت بیشترین چیزی که اهمیت دارد محتوا است. در مقاله های قبلی اشاره کردیم که پادشاهی در گوگل با سئو در محتوا امکان پذیر است اما تولید محتوا روش های متفاوتی دارد. بهترین استراتژی برای تولید محتوا روش تاپیک کلاستر و یا محتوای خوشه ای می باشد. در این نوع از روش تولید محتوا شما یک موضوع جامع رو به عنوان منبع انتخاب کرده و تمامی سوالات مربوط به آن موضوع رو به صورت خوشه ای در دنباله آن تولید می کنید و بین آن ها از ساختار لینک سازی داخلی استفاده می کنید. به عنوان مثال مقاله «وب اپلیکیشن چیست؟» یک موضوع جامع می باشد که تمامی مقالات «مزایا وب اپلیکیشن ها» و «معایب وب اپلیکیشن ها» در دنباله آن تولید محتوا شده اند. به عنوان موضوع اصلی پیلار(Pilar) و به عنوان های زیر مجموعه کلاستر(Cluster) گفته می شود.

پیلار (Pillar) چیست ؟

پیلار پیج صفحه اصلی محتوا های خوشه ای به حساب می آید. در پیلار پیج تمامی تیتر های محتوا در واقع عنوان هر کلاستر است. در پیلار تمامی موضوعاتی که قرار است در کلاستر ها پرداخته شود نوشته می شود اما نه خیلی جزئی بلکه فقط در اندازه یک تعریف کوتاه. در واقع اگر بخواهیم در مورد «اپلیکیشن» محتوای تاپیک کلاستر تولید کنیم، پیلار پیج آن می شود «انواع اپلیکیشن ها» و کلاستر هایش می شود «وب اپلیکیشن چیست؟»، «اپلیکیشن هیبرید چیست؟»، «اپلیکیشن بومی چیست؟»،«ساخت اپلیکیشن» و… . اما نکته اصلی اینجاست که هر کدام از این کلاستر ها نیز می توانند زیر مجموعه های خودشان را داشته باشند. به عنوان مثال ستون «وب اپلیکیشن چیست؟» می تواند زیر مجموعه های «مزایا وب اپلیکیشن» و «معایب وب اپلیکیشن» را نیز داشته باشد. ساختار لینک بیلدینگ این مقالات هم به صورت ستونی و رفت و برگشت بین پیلار پیج و کلاستر ها می باشد.

کلاستر (Cluster) چیست‌؟

همانطور که گفته شد محتوای کلاستر در واقع به همان تیتر های محتوای پیلار پیج اما به صورت جداگانه و جزئی می پردازد. خود کلاستر و یا cluster content به معنی تکمیل کننده پیلار می باشد. در مثال زیر می خواهیم کمی دقیق تر به این موضوع بپردازیم:

شکل ترسیمی تاپیک کلاستر

تصویری که مشاهده می کنید در سمت چپ نمونه یک تاپیک کلاستر ساده از مثالی که خودمان زدیم را میبینید و در سمت راست نمونه یک محتوای خوشه ای فوق العاده قدرتمند را مشاهده می کنید. همانطور که میبینید هر کلاستر می تواند صدها زیر مجموعه داشته باشد.

چگونه در تاپیک کلاستر لینک سازی انجام دهیم ؟

اصولا در محتوای تاپیک کلاستر لینک بیلدینگ به این شکل می باشد که از صفحه پیلار که صفحه اصلی می باشد به تمامی کلاستر ها لینک داخلی داده شود و از تمام کلاستر ها به صفحه پیلار نیز لینک داخلی داده شود. اما دست نگه دارید! این تمام ماجرا نیست؛ بسیاری از افراد نمی دانند که محدودیتی برای نحوه لینک سازی داخلی در محتوای خوشه ای وجود ندارد. بله درست شنیدید شما می توانید بین محتواهای کلاستر نیز لینک سازی انجام دهید و حتی در مقاله پیلار خود می توانید به مقالات دیگر سایت خود که در ساختار محتوای خوشه ای شما وجود ندارد نیز لینک داخلی بدهید.

مزایا استفاده از تاپیک کلاستر

استفاده از روش تاپیک کلاستر به نوعی بهترین روش در تولید محتوا و خدمات دیجیتال مارکتینگ می باشد و مزایا بسیار زیادی می تواند برای شما داشته باشد. چند نمونه از مزایا تولید محتوای خوشه ای:

ساخت پایه قوی

تاپیک کلاستر به علت ازدیا محتوایی می تواند بستر مناسبی برای لینک بیلدینگ کل سایت شما باشد. در سئو داخلی ارزش لینک های داخلی بسیار زیاد می باشد و شما با یک محتوای خوشه ای مناسب می توانید تعداد بسیاری لینک داخلی داشته باشید و به سایت خود اعتبار زیادی بدهید. همچنین محتوای خوشه ای به شما کمک می کند تا تمامی مباحث و لانگ تیل های مربوط به یک موضوع را در سایت خود داشته باشید.

رشد سریعتر

همانطور که گفته شد تاثیر تاپیک کلاستر در سئو بسیار زیاد می باشد. زمانی که از یک موضوع محتوای کاملی داشته باشید در کنار این موضوع که مخاطبتان به طور کامل به جواب های خود خواهد رسید، به علت آنکه موضوع شما ریز تر می شود و در مباحث ریز شده رقابت آسان تر می باشد، مباحث به سرعت رتبه میگیرند و این موضوع کمک می کند به رشد سریعتر دیگر مقالات مرتبط با آن موضوع که در ساختار تاپیک کلاستر هستند و با این کار اعتبار سایت شما افزایش پیدا می کند. از طرفی این موضوع می تواند به صرفه جویی در هزینه های شما هم کمک کند البته که خدماتی همچون تبلیغات در گوگل می تواند بسیار مفید باشد اما تاپیک کلاستر روند رشد شما را سریعتر خواهد کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *