انواع ریدارکت ها
اول از اینکه بخواهیم به انواع ریدایرکت ها بپردازیم به طور خلاصه تعریف ریدایرکت را به شما میگوییم و خواهیم گفت که ریدایرکت ها چه کاربردی دارند و در چه مواقعی باید از آنها استفاده کرد همچنین به شما خواهیم گفت که در موقعیت های مختلف از کدام ریدایرکت بهره ببریم پس تا انتهای مقاله با دی ام تابان همراه باشید.
ریدایرکت چیست؟
گاهی اوقات شما میخواهید دامنه سایتتان را عوض کنید و آن را تغیر دهید، قطعا رتبه سایت شما در نتایج جستجو افت خواهد کرد و در نتیجه شما ترافیک ارگانیک (از طریق سایتتان را حدود زیادی از دست خواهید داد، علاوه بر ورودی ارگانیک ورودی دایرکت (مستقیم) شما هم با افت فاحشی رو به رو خواهد شد پس شما باید راه حل این مشکل را پیدا کنید. در همچین موقعیتی است که شما باید از ریدایرکت کردن استفاده کنید. در واقع شما با ریدایرکت کردن به صورت خودکار کاربر را از URL (آدرس) قدیمی به URL جدید منتقل خواهید کرد. شما علاوه بر ترافیک میتوانید اعتبار صفحه قدیمی را هم به صفحه جدید منتقل کنید که این مورد بستگی به نوع ریدایرکتی دارد که شما انجام میدهید دارد. ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند که معروف ترین آنها ریدایرکت 301 و 302 است که بیشترین کاربرد را هم دارند. حالا در ادامه به انواع ریدایرکت ها و کاربرد هایشان خواهیم پرداخت.
ریدایرکت 301 (ریدایرکت دائمی)
تصور کنید یکی از صفحات سایت که از صفحات مهم نیز به حساب می آید آدرسش تغیر کرده، در این موقعیت تنها انتقال این صفحه به آدرس درست مطرح نیست، بلکه ما باید ارزش و اعتباری که موتور جستجو به صفحه قبلی داده است به صفحه جدید منقل کنیم. برای انجام این کار از ریدایرکت 301 استفاده میکنیم. ریدایرکت 301 یکی از Status Code (کد های وضعیت) است که موتور جستجو آن را اول از همه بررسی میکند، کد های وضعیت مثل کد 200 (وضعیت عادی) کد های400 (ارور هایی مثل پیدا نشدن صفحه و یا دسترسی نداشتن به صفحه یعنی کد های 403 و 401) کد های وضعیت 500 (که مربوط به ارور های سمت سرور است). وقتی شما کد وضعیت 301 را در یک صفحه قرار میدهید مرورگر ها به سرعت به سراغ آدرس جدید میروند تا صفحه جدیدتر را به کاربر نمایش دهند؛ کد وضعیت 302 هم این ویژگی را دارد اما یک تفاوت با کد وضعیت 301 دارد که در ادامه مقاله به این تفاوت میپردازیم.
ریدایرکت 302 (ریدایرکت موقتی)
فرض کنید به اجبار یکی از صفحات خود را برای مدتی میخواهید به صفحه دیگری انتقال دهید یا یک صفحه خالی (404) دارید که قبلا خودش یک صفحه بوده اما آدرس آن تغیر کرده، اگر آن را به حال خود رها کنید بعد از مدتی اعتبار این صفحه از بین میرود و بعد تر سابقه آن صفحه به طور کامل از دیتابیس مرورگر پاک خواهد شد. در همچین مواردی باید از ریدایرکت 302 یا همان ریدایرکت موقت استفاده کنید. در این صورت دیگر صفحه 404 هم به وجو نخواهد آمد. عملا به موتور جستجو میفهمانید که این صفحه دوباره به حالت عادی برخواهد گشت و اعتبار و ارزش این صفحه را به جای دیگری نده. پس به طور خلاصه اگر بخواهیم تعریف کنیم تفاوت ریدایرکت 301 با 302 این است که کد وضعیت 301 اعتبار و ارزش یک صفحه را به طور کامل منتقل میکند اما ریدایرکت 302 اینچنین نیست و به عنوان طرح موقتی عمل ما را در نظر میگیرد
ریدایرکت 307 (HTTP Only)
ریدایرکت 307 از دیگر انواع ریدایرکت ها است که کاربرد به نسبت کمتری نسبت به ریدایرکت های 301 و 302 دارد، میتوان گفت ریدایرکت 307 رفتاری مشابه با ریدایرکت 302 دارد اما در جزئیات تفاوت هایی دارد.
بستر اینترنت طبق پروتکل (HTTP (Hyper Text Transfer Protocol ساخته شده است که دارای دو ورژن است، ورژن 1.0 و 1.1؛ ریدایرکت 302 در هر یک از این ورژن ها آدرس را به خوبی منتقل میکند، اما ریدایرکت 307 فقط در ورژن 1.1 کارایی دارد و با کد وضعیت Moved Temporarily به ریکوئست ارسالی توسط مرورگر پاسخ میدهد.
در کل میتوان گفت ریدایرکت 307 نیمی از کارایی ریدایرکت 302 را دارد. پس تصمیم درست این است که از همان ریدایرکت 302 در اینطور موقعیت ها استفاده کنیم.
کنونیکال Rel=Canonical
آخرین ریدایرکتی که میخواهیم به شما معرفی کنیم کمی با سایر ریدایرکت ها فرق دارد؛ میتوان گفت اصلی ترین تفاوت آن این است بر خلاف سایر ریدایرکت ها تگ Rel=Canonical در سطح سرور انجام نمیشود و در متاتگ های یک صفحه قرار میگیرد. پس به این ترتیب مرورگر در صفحاتی که این تگ در آنها گذاشته شده به مانند صفحات دیگر واکنش میدهد و کد وضعیت 200 را دریافت میکند. مرورگر ها توجهی به تگ Canonical نمیکنند اما در مقابل این تگ برای موتور های جستجو مثل گوگل بسیار مهم است، وقتی موتور جستجو با این تگ مواجه میشود میفهمد که این صفحه نسخه اصلی نیست و اعتبار آن به صفحه دیگری داده شده است، پس ربات Crawler (خزنده) موتور جستجو وقتی به این تگ برخورد میکند دیگر آن صفحه ایندکس نمیکند و به سراغ آدرس اصلی میرود. در حقیقت میتوان گفت استفاده از تگ Rel=Canonical برای موتور جستجو انجام میشود و نه برای کاربر. یعنی کاربر وقتی وارد این صفحه شود به جای دیگری منتقل نخواهد شد اما موتورجستجو به سراغ آدرس اصلی میرود تا آن را بجای این صفحه ایندکس کند. این تگ در سئو تکنیکال یک سایت اهمیت بسزایی دارد و وقتی کاربرد دارد که شما میخواهید یک صفحه وجود داشته باشد اما اعتبار آن به صفحه دیگری داده شود. اگر در سایت خود محتوای تکراری دارید استفاده از این تگ انتخاب درستی به نظر می آید.
سخن پایانی
در این مقاله با دو مورد از اصلی ترین انواع ریدایرکت ها آشنا شدیم و فهمیدیم که در چه موقعیت هایی باید از هر کدام از این ریدایرکت ها استفاده کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
اگر برای شما سوالی باقی مانده که در این مقاله به جواب آن نرسیدید میتوانید در بخش کامنت ها مطرح کنید، همچنین اگر میخواهید از خدمات “سئو سایت” آژانس دیجیتال مارکتینگ تابان با خبر بشید با ما تماس بگیرید.