اگر با مباحث سئو آشنا باشید و کلا اگر به سراغ این مقاله آمده اید احتمال دارد که درباره ریدایرکت ها اطلاعاتی داشته باشید. ریدایرکت صرفا یک مبحث درباره سئو نیست و کلا ریدایرکت در امور سایت همیشه مطرح می شود و یک سری نظرات ضد و نقیض هم درباره آن وجود دارد. وقتی صحبت از ریدایرکت می شود، معمولا منظور ریدایرکت 301 است که مسلما بهترین نوع ریدایرکت محسوب می شود، اما در این میان ریدایرکت 307 هم وجود دارد که کار و هدف آن کمی متفاوت تر از ریدایرکت 301 است و معمولا در شرایط خاص از آن استفاده می شود. در این مقاله ما به طور اختصاصی سراغ این ریدایرکت رفتیم و می خواهیم آن را بیش از پیش به شما معرفی کنیم. درست است که ممکن است هیچوقت مجبور به استفاده از آن نشوید اما بد نیست که آن را بشناسید. همراه ما باشید.
ریدایرکت 307
در مقالات قبلی درباره انواع ریدایرکت ها صحبت کردیم و متوجه شدیم که چقدر این ریدایرکت ها می توانند برای سئو کارساز باشند و کلی از مشکلات ما را در رابطه با صفحات 404 حل کنند. البته نه فقط صفحات 404، بلکه هر صفحه ای که محتوای کپی در آن باشد، محتوای آن بی ارزش باشد و به طور کلی هر صفحه ای که دیگر به آن نیاز نداریم را می توانیم روی صفحه دیگری ریدایرکت کنیم. ابزار های زیادی هم برای این کار در وردپرس وجود دارند و در صورتی که سایت ما به طور اختصاصی هم طراحی شده باشد، ریدایرکت کد مخصوص خودش را دارد که پیدا کردن و نوشتن آن در سایت کار راحتی است. اما موضوع اینجا دیگر انواع ریدایرکت ها نیست و قرار است تنها درباره ریدایرکت 307 صحبت کنیم. ریدایرکتی که معمولا از آن استفاده نمی کنیم اما شناختن آن ضرر ندارد.
با وجود اینکه انواع ریدایرکت ها در موقعیت های مختلف انجام می گیرند، مبحث ریدایرکت معمولا در بحث سئو سایت مطرح می شود. به این دلیل که موتور های جست و جو هستند که صفحات 404 در سایت ما را یک آسیب و نکته منفی در نظر می گیرند. برای همین هم هستش که برای بهینه سازی هرچه بیشتر سایت برای موتور های جست و جو، ما باید وجود این صفحات 404 را به حداقل برسانیم. همچنین می دانیم که صفحات بی ارزش و بی محتوای سایت ما می توانند آسیب های بسیاری به سایت ما وارد کنند و ما مجبوریم که ریدایرکت را روی آن ها نیز اعمال کنیم. حال دیگر بهتر است به حاشیه نپردازیم و آرام آرام به سراغ این ریدایرکت 307 برویم که هم کار و هدف آن برای خیلی ها نامشخص است و هم اینکه کم از آن استفاده می شود.
ریدایرکت 307 چیست؟
ریدایرکت 307 در واقع یکی از ریدایرکت های موقتی محسوب می شود. این HTTP response status code یا کد وضعیت پاسخ HTTP به این معناست که URL مورد درخواست واقع شده، موقتا به یک URI (User Resource Identifier) منتقل شده است و بعد از مدتی به جایگاه قبلی خود باز خواهد گشت. همچنین به موتوری های جست و جو هم می گوید که سرور شما با HTTP 1.1 سازگار است. به عبارت ساده تر می توانیم بگوییم که ریدایرکت 307 در واقع نسخه پیشرفته تر همان ریدایرکت 302 است. بگذارید هشدار بدهیم که این جمله ای که گفتیم شاید تنها جمله غیر تخصصی باشد، به این خاطر که در ادامه برای توضیح دادن تفاوت ریدایرکت 302 با 307 باید کمی از دنیای برنامه نویسی و وب سر در بیاورید تا متوجه شوید که قرار است چه بگوییم. 307 ریدایرکتی است که به ما می گوید URL درخواست شده به یک مکان موقتی انتقال داده شده است که پس مدتی بر خواهد گشت که این موضوع را 302 هم انجام می دهد. منتهی تفاوت کلیدی بین ریدایرکت 302 با 307 این است که 307 کد وضعیت یا Status Code را تغییر نمی دهد. برای مثال وضعیت GET را به POST تغییر نمی دهد. بعد ها بیشتر درباره Status Code ها توضیح می دهیم و فقط تا همین حد بدانید که 302 وضعیت URL را تغییر می دهد اما 307 این کار را انجام نمی دهد و همانطوری صفحه را ریدایرکت می کند که بوده است.
ریدایرکت 307 چگونه کار می کند؟
قبل از استفاده از ریدایرکت 307 بد نیست که به چگونگی کار کردن آن آشنا بشوید. این ریدایرکت اینگونه کار می کند که اول از همه مرورگر شما یک درخواست ابتدایی به سرور سایتی که شما می خواهید وارد آن شوید ارسال می کند. در صورت وجود این ریدایرکت، سرور با کد وضعیت 307 به شما پاسخ می دهد. در نتیجه این موضوع، مرورگر شما درخواست لوکیشن جدید URL را می کند که دوباره سرور به آن پاسخ می دهد و دیتایی که مرورگر درخواست کرده است را برای او و در نتیجه برای شما می فرستد. یادتان هم باشد که ما دو نوع ریدایرکت 307 داریم که شامل ریدایرکت موقتی و داخلی می شود. ریدایرکت داخلی 307 یکی از انواع ریدایرکت موقتی محسوب می شود و فقط در سطح مرورگر اتفاق می افتد و تاثیری روی سئو سایت شما نمی گذارد.
چه زمانی باید از این نوع ریدایرکت استفاده کنیم؟
ما برای سایت خودمان می توانیم از انواع ریدایرکت ها استفاده کنیم. به هر حال ریدایرکت ها یکی از کاربردی ترین راه ها برای زمانی هستند که سایت ما در دست تعمیر است و یا صفحاتی دارد که به هر دلیل نمی خواهیم از آن ها استفاده کنیم. هرچند که در رابطه با ریدایرکت ها همیشه باید مراقب باشیم که بیش از اندازه از آن ها استفاده نکنیم به این خاطر که سرعت سایت شما را پایین می آورند که این موضوع نه تنها به سئو سایت شما، بلکه به تجربه کاربری نیز آسیب وارد می کند. پس در رابطه با استفاده از ریدایرکت ها همیشه باید مواظب باشیم. حال موضوع اینجاست که تا به حال اگر در مقالات قبلی در رابطه با ریدایرکت صحبت می کردیم، مقصود اصلی ما ریدایرکت 301 بود که ریدایرکت همیشگی محسوب می شود. حال به سراغ ریدایرکت 307 رفته ایم.
سناریوی کلی این یکی ریدایرکت متفاوت است و از این ریدایرکت دیگر برای صفحات بی ارزش، بی محتوا و صفحات از این دست استفاده نمی کنیم. موارد استفاده از این نوع ریدایرکت شامل موارد زیر می شود:
-بروزرسانی محتوا در صفحه
-مهاجرت از یک سیستم مدیریت محتوا به سیستم مدیریت محتوای دیگر
-تغییر دادن نام دامنه
-پایین آوردن موقتی سایت به منظور تعمیرات
فقط یادتان باشد که زمانی از ریدایرکت 307 استفاده کنید که می دانید قرار است ریدایرکت شما موقتی باشد. در غیر این صورت از ریدایرکت های 301 یا 308 استفاده کنید که ارزش صفحه قبلی به صفحه جدید منتقل شود تا برای سئو سایت شما نیز سودمند باشد. اگر قرار بود که به طور کامل صفحه مورد نظر از بین برود و ارزش آن به صفحه دیگری منتقل شود، 307 راه مناسبی نیست و پیشنهاد می کنیم که از بین 308 و 301، همان از 301 استفاده کنید.
در یک سایت وردپرسی چگونه می توانیم ریدایرکت انجام بدهیم؟
بهترین راه برای اجرای ریدایرکت 307 یا دیگر ریدایرکت ها روی سایت ها وردپرسی، دسترسی به htaccess است. خود این مورد که در پنل هاست شما می باشد این اجازه را به شما می دهد که ارزش صفحه ای را به صفحه دیگر منتقل کنید و صفحه قبلی را به طور کلی یک جورایی از بین ببرید. البته که تنها راه فقط دسترسی به htaccess نیست و شما می توانید حتی از افزونه های مخصوص وردپرس در این زمینه نیز استفاده کنید. استفاده از افزونه، البته اگر افزونه معتبر و مورد تایید وردپرس باشد، نه تنها این اجازه را به شما می دهد که ریدایرکت های خودتان را هرگونه که می خواهید انجام بدهید، بلکه اجازه مدیریت آن ها و سفارشی سازی ریدایرکت ها را نیز به شما می دهد.
گاهی البته دیده شده است که یک سری صفحات در پلاگین ها و افزونه های وردپرس ری دایرکت نمی شوند و مجبوریم که همان به سراغ htaccess برویم که راه مطمئن تری است. هرچند که فقط مدیر سایت می تواند این کار را بکند و اینکه کار کردن با htaccess هم تخصص می خواهد و یک اشتباه ممکن است که به طور کلی برنامه سایت شما را بهم بزند.
در ضمن برای سایت های غیر وردپرسی و سیستم های مدیریت محتوای دیگر هم ماژول های ریدایرکت وجود دارند و می توانید از آن ها برای ریدایرکت های 301، 302، 307 و 308 نیز استفاده کنید.
سخن پایانی
همچنان به شما تاکید می کنیم که سعی کنید کاری نکنید که مجبور به استفاده از ریدایرکت شوید. به هر حال ریدایرکت یک گزینه و راه حل است که عوارض های جانبی خودش را هم به همراه دارد که به یک سری از آن ها که شامل آسیب به سئو سایت و تجربه کاربری بود اشاره کردیم. اما به هر حال وجود ریدایرکت یک دلگرمی است که به ما می گوید که اشکالی ندارد اگر در یک سری از صفحات سایت خود اشتباهاتی را مرتکب شدیم و حال می توانیم به گونه ای این اشتباهات را جبران کنیم و یا اینکه اگر مجبور به ریدایرکت موقتی شدیم، می دانیم که می توانیم روی کمک ریدایرکت 307 حساب کنیم که هرچند امیدواریم که هرگز طوری نباشد که مجبور به استفاده از آن بشوید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.
منبع: