رنگ ها قدرت دارند، رنگ ها مهم اند، رنگ ها به زندگی طراوت می بخشند و بدون رنگ، زندگی زیبایی نداشت. به هیچ عنوان نمی شود تاثیر رنگ ها را در زیباتر کردن اجسام و مفاهیم نادیده گرفت. همانطور که احتمالا می دانید هر رنگی هم نماینده مفهوم و داستانی است که دانستن هرکدام از آن ها می تواند دید خوبی به ما ببخشد. در اینجا می خواهیم به روانشناسی رنگ در طراحی سایت بپردازیم و آن را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. از عنوان هم همه چیز مشخص است، قرار است به شما بگوییم که شما با رنگ در طراحی سایت خود، قرار است چه پیامی را به مخاطب برسانید و چه حسی را در او برانگیزید. برای همین هم به سراغ 10 رنگ اصلی در طراحی سایت رفتیم تا تاثیر آن ها در ذهن مخاطب را به شما نشان دهیم. همراه ما باشید.
روانشناسی رنگ در طراحی سایت
چرا مبحث روانشناسی رنگ در طراحی سایت مهم است؟ به این دلیل که مخاطب سایت شما را “می بیند” و در او حسی ایجاد می شود و یک ارتباطی با سایت شما برقرار می کند. قبل از هرچیزی باید به شما بگوییم که این مبحث به قدری مهم است که می تواند موفقیت یا شکست سایت شما را تعیین کند. پس دانستن اینکه هر رنگی چه حسی را در مخاطب ایجاد می کند و شما نسبت به کسب و کار خودتان چه رنگی را باید برای سایت خود انتخاب کنید. البته این را هم به شما بگوییم که در توضیح “روانشناسی رنگ در طراحی وب سایت” قرار نیست به شما بگوییم که چه رنگی در سایتی با فلان موضوع انتخاب کنید. قرار است درباره روانشناسی رنگ ها صحبت کنیم و قضاوت را به عهده خود شما بگذاریم پس در اامه همراه ما باشید.
روانشناسی رنگ قرمز در طراحی سایت
روانشناسی رنگ برای این رنگ این است که رنگ قرمز باعث بالا رفتن ضربان قلب و تنفس سریع تر می شود. قرمز معمولا نشانه هیجان، عشق، انرژی و تحرک است. همچنین نمایانگر مفاهیم منفی مانند جنگ، خشونت، خشم و خطر نیز می باشد.
چه زمانی از قرمز در طراحی سایت استفاده کنیم
از قرمز زمانی استفاده کنید که می خواهید توجه مخاطب را به چیزی جلب کنید یا یک هیجان در او بوجود بیاورید. رنگ قرمز برای سایت هایی با موضوع غذا، مد و لباس، سرگرمی، ورزشی، بازاریابی، تبلیغات، خدمات اضطراری و مراقبت های سلامت، مناسب است.
چه زمانی از قرمز در طراحی سایت استفاده نکنیم
به طور کلی بیش از اندازه از قرمز استفاده کنید، هیجان زیادی هم چندان خوب نیست. رنگ قرمز برای سایت هایی با محصولات لاکچری، محتوای مربوط به طبیعت و سایت های شرکتی و خدماتی چندان مناسب نیست.
روانشناسی رنگ زرد در طراحی سایت
زرد روشن ترین رنگ است. (اگر سفید را رنگ حساب نکنیم) این رنگ مواردی مقل شادی، لذت، مثبت نگری و جوانی را نشان می دهد. همچنین نماینده مفاهیم منفی ای همچون بزدلی، فریب و بی ارزشی نیز می باشد.
چه زمانی از زرد در طراحی سایت استفاده کنیم
از زرد روشن برای ایجاد حس انرژی و شادی در مخاطب استفاده کنید. رنگ های زرد ملایم نیز برای حس شادی همراه با آرامش مناسب هستند. رنگ زرد یکی از مناسب ترین رنگ ها برای دکمه های کال تو اکشن است.
چه زمانی از زرد در طراحی سایت استفاده نکنیم
روانشناسی رنگ برای این رنگ این است که زرد خیلی راحت ممکن است دل را بزند و چشم را اذیت کند. حواستان باشد که با احتیاط از این رنگ استفاده کنید و مقدار استفاده از آن نه کمتر از قرمز، اما بیشتر از آن هم نباشد.
روانشناسی رنگ نارنجی در طراحی سایت
روانشناسی رنگ برای این رنگ این است که نارنجی یک رنگ پر انرژی است که معمولا نماینده مفاهیمی همچون تفریح، شادی، انرژی، گرما، بلند پروازی، هیجان و شوق می باشد. این رنگ معمولا استفاده منفی ندارد اما می تواند حالت هشدار گونه داشته باشد.
چه زمانی از نارنجی در طراحی سایت استفاده کنیم
برای جلب توجه به کال تو اکشن رنگ بسیار مناسبی می باشد و همچنین اگر بخواهید مخاطب را از وجود محصولی برای فروش با خبر کنید هم رنگ مناسبی است. این رنگ برای سایت های فروشگاهی، اتومبیل رانی، تکنولوژی، سرگرمی، غذا و خدمات مرتبط با کودکان مناسب است.
چه زمانی از نارنجی در طراحی سایت استفاده نکنیم
به نسبت زرد و قرمز، ازدیاد آن کمتر نکته منفی می باشد اما باز هم می تواند مانند آن ها چشم را اذیت کند و مخاطب را از سایت دلزده کند. پس در استفاده از این رنگ هم احتیاط کنید.
روانشناسی رنگ سبز
روانشناسی رنگ برای این رنگ این است که سبز رنگی ست که نماد نظم و تعادل در همه چیز است. این رنگ نماینده مفاهیمی همچون رشد، سلامت، طبیعت، ثروت، پول، آرامش، دست و دل بازی، زایش، حسادت، خوش شانسی، صلح، نظم، ضمانت و انرژی می باشد.
چه زمانی از سبز در طراحی سایت استفاده کنیم
چشم ما راحت تر از دیگر رنگ ها سبز را پردازش می کند. از این رنگ برای افکت های ریلکس و آرام کننده استفاده کنید یا با آن نوید شروعی دوباره، ثروت و طبیعت بکر را بدهید. همچنین این رنگ برای سایت های علمی، توریستی، سلامت، منابع انسانی و محیط زیست مناسب است.
چه زمانی از سبز در طراحی سایت استفاده نکنیم
معمولا استفاده از این رنگ ضرر خاصی ندارد اما بهتر است برای سایت های محصولات لاکچری، تکنولوژی و سایت های مرتبط با خانم ها از این رنگ خیلی کم استفاده شود.
روانشناسی رنگ آبی
روانشناسی رنگ آبی در طراحی سایت ما مواردی مانند رقابت، کیفیت، آرامش، وابستگی، خِرَد، وفاداری، قدرت بدنی، تولید، اعتماد و امنیت درگیر است. آبی روشن هم می تواند نمایانگر شادابی و انرژی باشد.
چه زمانی از آبی در طراحی سایت استفاده کنیم
آبی معمولا توسط شرکت های بزرگ و بانک ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین سایت های خدمات سلامت، دندانپزشکی، تکنولوژی های پیشرفته، پزشکی، علمی، دولتی، قانونی و راه و ترابری هم می توانند به کرات از آن استفاده کنند.
چه زمانی از آبی در طراحی سایت استفاده نکنیم
استفاده از یک سری طیف های خاص آبی یا استفاده زیاد از رنگ آبی می تواند منجر شود که سایت یک حس خشکی و سردی به آدم بدهد. راستی رنگ آبی اشتها را کم می کند! استفاده از آن در سایت های مرتبط با غذا را خیلی با احتیاط انجام دهید.
روانشناسی رنگ بنفش
بنفش در روانشناسی رنگ در طراحی سایت همیشه یک فاز تشریفاتی دارد. بنفش نماینده مفاهیمی مثل خلاقیت، تصور، تسلط، پیچیدگی، قدرت، ثروت، راز آلودی، خرد و احترام است.
چه زمانی از بنفش در طراحی سایت استفاده کنیم
از بنفش تیره می توانید برای القای حس لاکچری و ثروت استفاده کنید و از بنفش روشن هم برای بهار و رمانتیک سازی استفاده کنید. بنفش برای سایت های لوازم آرایشی و زیبایی (خصوصا لوازم حفظ جوانی)، ستاره شناسی، ماساژ، یوگا، سلامت بخشی، معنوی و معرفی برند های مرتبط با خانوم ها بسیار مناسب است.
چه زمانی از آبی در طراحی سایت استفاده نکنیم
بنفش زیاد از حد آرامش بخش است و اصلا برای جلب توجه مناسب نیست. حال تصور کنید که بنفش را تیره تر هم بکنید که دیگر کسی اصلا به سایت شما توجه هم نخواهد کرد.
روانشناسی رنگ در طراحی سایت : قهوه ای
قهوه ای در روانشناسی رنگ در طراحی سایت می تواند نماد گرما، زمین، ناهمواری، قابل اطمینان بودن، پایداری، دوستی و طبیعت باشد.
چه زمانی از قهوه ای در طراحی سایت استفاده کنیم
قهوه ای اشتهای شما را دستکاری می کند. (تبلیغات قهوه و شکلات را دیده اید؟) برای همین هم این رنگ برای سایت های مرتبط با غذا مناسب است. همچنین این رنگ برای سایت های خرید و فروش ملک، حیوانات، دامپزشکی و اقتصاد مناسب است.
چه زمانی از قهوه ای در طراحی سایت استفاده نکنیم
قهوه ای می تواند خیلی خسته کننده باشد و اصلا برای جلب توجه مناسب نیست. پس لطفا برای کال تو اکشن آن را استفاده نکنید.
روانشناسی رنگ مشکی در طراحی سایت
مشکی یک رنگ قدرتمند است که معمولا نماینده پیچیدگی، تجمل، تسلط، قدرت، براقی، پایداری، قدرت بدنی، فرمالیته و ذکاوت است. همچنین مفاهیم منفی ای مانند مرگ، اسرار آمیزی(از نوع منفی)، شورش و شیطان را هم منعکس می کند.
چه زمانی از مشکی در طراحی سایت استفاده کنیم
بستگی دارد همراه آن چه رنگی بیاید، مشکی می تواند تجملی و سنتی باشد یا مدرن و جوون پسند. مشکی برای سایت های محصولات لاکچری، مد و فشن، بازاریابی و دارای موضوعت کهکشانی مناسب است.
چه زمانی از مشکی در طراحی سایت استفاده نکنیم
مشکی زیاد در سایت غیر قابل تحمل است. همچنین مشکی می تواند نمایانگر شر و شیطان هم باشد که باعث ناراحتی مخاطب خواهد شد.
روانشناسی رنگ سفید
این رنگ (اگر بشود به آن گفت رنگ) نماد خلوص، پاکی، تقوا، شادی و امنیت می باشد.
چه زمانی از سفید در طراحی سایت استفاده کنیم
مشخص است که روانشناسی رنگ در طراحی سایت سفید به چه صورت است. این رنگ برای سایت های دکتر ها، پرستار ها و دندانپزشک ها بسیار مناسب است. همچنین سایت های علمی و تکنولوژی هم می توانند از آن بهره لازم را ببرند. اگر این رنگ با مشکی، طلایی، نقره ای و خاکستری ترکیب شود برای سایت های لاکچری هم می تواند مناسب باشد.
چه زمانی از سفید در طراحی سایت استفاده نکنیم
تاثیر سفید به باقی رنگ هایی که در کنارش می آیند بستگی دارد. این رنگ همیشه و همه جا استفاده می شود و معمولا سایتی نمی بینید که این رنگ را نداشته باشد.
روانشناسی رنگ در طراحی سایت : خاکستری
خاکستری در روانشناسی رنگ در طراحی سایت نماینده رسمی بودن، حرفه ای گری، پیچیدگی، کاربردی بودن، زمان بندی و شخصیت قوی می باشد.
چه زمانی از خاکستری استفاده کنیم؟
برای سایت های کاری، لاکچری و آن هایی که تاثیرات ایجاد تعادل و آرامش می گذارند مناسب است.
چه زمانی از خاکستری استفاده نکنیم
یک سری طیف های خاص خاکستری بی روح و احمقانه هستند و استفاده نکردن از آن ها بهتر است. خاکستری اصلا برای جلب توجه مناسب نیست.
روانشناسی رنگ در طراحی سایت: صورتی
با اینکه صورتی از قرمز گرفته شده است اما روانشناسی رنگ آن در طراحی سایت کلا متفاوت است. صورتی نماینده پیچیدگی، خلوص، رمانتیک بودن و عشق است و آن خوی خشن، خشمگین و درنده خوی قرمز را ندارد.
چه زمانی از صورتی استفاده کنیم
به ذهن خود شما هم آمده است! سایت های محصولات بانوان و خصوصا بانوان جوان بهتر است از این رنگ استفاده کنند.
چه زمانی از صورتی استفاده نکنیم
مشخص نیست؟! این رنگ برای اکثر سایت ها زیاد از حد لطیف و سانتیمانتال است و مسلم است که نباید در سایت های شرکتی بزرگ و موارد مشابه آن استفاده شود.
سخن آخر
روانشناسی رنگ در طراحی سایت معمولا به همین چند رنگ ختم می شود. اما مسلما بین این همه رنگ که در دنیا وجود دارد، نمی توانیم همه آن ها را مورد بررسی قرار بدهیم. سعی کردیم در این مقاله از رنگ های مرسوم استفاده کنیم و درباره روانشناسی آن ها صحبت کنیم. امیدواریم که توانسته باشیم دید خوبی به شما از رنگ ها بدهیم و حال دیگر بدانید که برای سایت خودتان بهتر است از چه رنگ هایی استفاده کنید.
منبع: