اینکه در رابطه با مفاهیم به نسبت ناشناخته تر، سوالاتی در ذهن ما ایجاد شود، چیز دور از انتظاری نیست. همه ما وقتی می خواهیم وارد یک حرفه شویم یا به هر حال با مفهومی از آن حرفه سر و کار داشته باشیم، سوال هایی درباره اون مفهوم در ذهن ما شکل می گیرد که باید حتما به آن ها پاسخ داده شود. در اینجا ما به سراغ سئو سایت رفته ایم و می خواهیم سوالات متداول سئو را برای شما پاسخ بدهیم. سوالاتی که احتمالا در ذهن کارآموزان سئو، کارفرما ها و حتی کسانی که صرفا در این رابطه کنجکاو هستند، بوجود می آید. پس پیشنهاد ما به شما این است که تمامی موارد این مقاله را با دقت مطالعه کنید. ما تلاش خودمان را کرده ایم که یک کتابچه راهنمای عالی درباره سئو را به شما ارائه دهیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

سوالات متداول سئو

اگر دقت کرده باشید، تمامی سرویس های وب و کلا بیشتر کسب و کار ها، یک بخشی به نام FAQ دارند. این FAQ مخفف Frequently Asked Questions یا سوالات متداول پرسیده شده (به اختصار، سوالات متداول) می باشد. سئو سایت هم مانند بیشتر حرفه ها و کسب و کار ها این FAQ را دارد و اتفاقا سوالات متداول سئو بعید هم نیست که به کرات پرسیده شوند. چون مفهوم سئو سایت، در همین بحث وب هم حتی جزو ناشناخته ترین مفاهیم به حساب می آید و افراد زیادی نیستند که زیر و بم این حرفه را خصوصا در کشور ما ایران، بدانند. برای همین هم ما سعی کردیم که چند تا از این سوالات متداولی که معمولا مشتریان و کارفرما ها از ما می پرسند را جمع آوری کنیم و به آن ها پاسخ بدهیم تا شاید شما نیز بهتر با این مفهوم آشنا شوید.

سوالاتی که ما در اینجا مطرح می کنیم از سوالات متداول سئو که کمی ابتدایی تر هستند شروع می شود و به سوالات کمی تخصصی تر می رسند. هرچند که معمولا این سوال ها، برای پاسخ داده شدن به سئو کار ها و افراد متخصص در این حوزه نیست. این ها سوالاتی هستند که معمولا سئو کار های متخصص نه تنها پاسخ آن ها را می دانند، بلکه ممکن است حتی به نظرشان پیش پا افتاده هم برسد. تعجبی ندارد! این سوال ها همگی پایه های اصلی کار آن ها هستند و اگر پاسخ آن ها را نمی دانستند که دیگر در کار خودشان متخصص نبودند. سوال هایی که مطرح می شوند معمولا توسط کارفرما ها و غیر سئو کار ها پرسیده می شوند و احتمالا مخاطب هدف ما نیز آن ها هستند. با ما همراه باشید که نگاهی به این سوال ها بیندازیم.

سئو چیست

چون موضوع سئو سایت همیشه جزو موارد تخصصی و ناشناخته بوده، کمتر کسی ممکن است بداند که اصلا سئو چیست. معمولا کارفرما هایی که سفارش طراحی سایت می دهند، سئو سایت به آن ها پیشنهاد می شود، یکی از اصلی ترین سوالات متداول سئو  را می پرسند و می گویند “سئو چیست” و ما نیز اینجا می خواهیم به این سوال پاسخ بدهیم. Search Engine Optimization یا به اختصار SEO (سئو) به معنی بهینه سازی برای موتور های جست و جو است. در واقع سئو، به مجموعه کار هایی گفته می شوند که باعث می شوند سایت ما یا صفحه ای از سایت ما در موتور های جست و جو مانند گوگل، ثبت یا به اصطلاح Index بشود و همچنین تداوم این امور باعث شود که رتبه های بالاتری را نیز در موتور جست و جو دریافت کند.

سئو چیست

سوالات متداول سئو : آیا کسب و کار من به سئو نیاز دارد؟

بله مسلما! هر کسب و کاری یا بهتر است بگوییم هر سایتی، به سئو نیاز دارد. این مورد از سوالات متداول سئو معمولا به این خاطر پرسیده می شود چون کارفرما دوست دارد بداند، سرمایه ای که دارد روی این مفهوم می گذارد، قرار است برای او سودآوری داشته باشد. سئو سایت، بهترین روش برای تبلیغ و پروموت کردن سایت شما می باشد و به علاوه آن، پایدار ترین و موثر ترین روش تبلیغاتی نیز محسوب می شود. پس باید بگوییم که بدون شک، کسب و کار شما نیز به سئو نیاز دارد و حتما باید روی آن سرمایه گذاری کنید.

سوالات متداول سئو : سئو سایت چگونه کار می کند؟

سئو سایت فرایندی است که در طی آن، بهینه سازی های لازم روی صفحات سایت شما انجام می شود تا سایت شما رتبه بهتری در موتور های جست و جو کسب کند. گوگل چیزی حدود 200 فاکتور رتبه بندی را به صورت رسمی معرفی کرده است که در امور سئو، این فاکتور ها روی سایت شما اعمال می شوند. برای دانستن این موارد می توانید مقاله های مربوط به سئو سایت را در سایت ما مطالعه کنید. البته این موضوع را هم باید بگوییم که فرایند سئو، یک فرایند زمان بر است و هیچ سئوکاری در جلوی دستش “دکمه سئو” ندارد که آن را فشار بدهد و سایت شما رتبه بالا دریافت کند.

چگونه کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارم را پیدا کنم؟

شما نباید استراتژی سئو سایت خودتان را کورکورانه ترسیم کنید. شما نیاز دارید که کلمات کلیدی اصلی کسب و کار خودتان را بشناسید و برای آن ها تولید محتوا کنید. این موضوع باعث می شود کاربران با جست و جوی آن کلمات، به سایت شما برسند. ابزار هایی مانند Google Ads، Mangotool Keyword Planner، MOZ و SEMrush می توانند در این راه به ما کمک کنند. بهترین ابزار برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب هم ابزار Keyword Finder در Google Ads می باشد.

چرا سایت من در گوگل رتبه نمی گیرد؟

این موضوع می تواند دلیل های متفاوتی داشته باشد که به آن ها می پردازیم. اگر صفحات سایت شما ایندکس می شوند اما رتبه بالایی نمی گیرند ممکن است دلیل آن موارد زیر باشد:

-ممکن است سایت شما جدید باشد و هنوز اعتبار خاصی کسب نکرده باشد. همانطور که گفتیم، سئو یک امر زمان بر است و طول می کشد که نتیجه بدهد. باید کمی صبر کنید و امور سئو را به صورت مرتب و با کیفیت انجام بدهید.

-احتمالا محتوایی که شما تولید می کنید با Search Intent یا انگیزه مخاطب در تضاد است. محتوای شما باید با کیفیت باشد و پاسخگوی سوال مخاطبتان باشد تا صفحه شما در گوگل و موتور های جست و جو رتبه کسب کند.

اگر سایت شما کلا در موتور جست و جو ایندکس نمی شود ممکن است به دلایل زیر باشد:

-سایت شما خیلی جدید است و هنوز کراولر های موتور های جست و جو آن را کراول نکرده اند.

-ممکن است شما سایت خودتان را در Google Search Console برای ثبت در موتور جست و جو نفرستاده باشید.

-ممکن است سایت شما بوسیله فایل robobt.txt دسترسی کراولر های موتور جست و جو را بسته باشد.

-ممکن است سایت شما با قوانین موتور های جست و جو در تضاد باشد و ارور های تکنیکی یا محتوایی داشته باشد.

چرا ترافیک ارگانیک سایت من افت کرده است؟

این موضوع ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. اگر این اتفاق به صورت ناگهانی افتاده است، می تواند به دلیل موارد زیر باشد:

-شاید صفحات سایت شما تگ noindex خورده باشند. این موضوع را با یک متخصص چک کنید و اگر از وردپرس استفاده می کنید، به قسمت Settings بروید و تب Reading را باز کنید و چک کنید که تیک قسمت Search Engine Visibility نخورده باشد. چون این قسمت برای بلاک کردن دسترسی کراولر ها می باشد.

-در Google Search Console قسمت Manual Action را چک کنید و شاید در آنجا اروری وجود دارد که باید رفع بشود.

اگر این اتفاق به صورت تدریجی رخ داده است، باید موارد زیر را انجام بدهید:

-شاید گوگل یا موتور جست و جو، الگوریتم های خودش را آپدیت کرده است و سایت شما در حال حاضر دیگر با الگوریتم های جدید آن سازگار نیست. پس آپدیت های گوگل را چک کنید و از تغییرات الگوریتم ها با خبر شوید.

-شاید رقبای شما دارند از استراتژی های بهتر سئو سایت استفاده می کنند و آن ها جای شما را گرفته اند. برای اینکار از ابزار های Keyword Gap Tool یا Backlink Gap Tool در SEMrush استفاده کنید و ببیند که چه فرصت های کلمه کلیدی یا لینک سازی ای وجود دارد که شما در حال از دست دادن آن هستید. همچنین می توانید با یک مشاور سئو این موضوع را بررسی کنید و از او کمک بگیرید.

Google Penalty یا پنالتی گوگل چیست؟

گوگل دو نوع پنالتی یا خطا را می تواند برای سایت شما تشخیص بدهد. خطاهای امور دستی (Manual Action Penalties) یا خطاهای الگوریتمی (Algorithmic Penalties) که البته مورد دوم دیگر تقصیر شما نیست و به خاطر تغییر در الگوریتم های گوگل بوجود آمده است. مورد اول را زمانی شما دریافت می کنید که از قوانین موتور جست و جو مانند گوگل سرپیچی کرده باشید و مثلا از روش های کلاه سیاه سئو سایت استفاده کرده باشید. در همین سایت مقاله ای درباره سئو کلاه سیاه هست که می توانید آن را مطالعه کنید و از این خطاها با خبر شوید.

Google Penalty

چقدر طول می کشد که سایت من در گوگل رتبه دریافت کند؟

پاسخ این مورد از سوالات متداول سئو کاملا بستگی به یک سری شرایط دارد. معمولا بر حسب امور سئویی که روی سایت شما انجام می شود، صفحات مهم سایت شما ممکن است 6 ماه الی 1 سال طول بشکد که در صفحه اول گوگل قرار بگیرند. البته این موضوع، هم به میزان سرچ کلمه کلیدی شما و هم به درجه سختی آن نیز بسیار بستگی دارد. هیچوقت واقعا نمی شود گفت که یک صفحه، چه زمانی رتبه بالا را دریافت می کند. شما باید تمام تلاشتان را بکنید که امور سئو را به حدی عالی انجام بدهید (خصوصا در اوایل تاسیس سایتتان) تا بهترین نتیجه را هم دریافت کنید.

مهمترین فاکتور های رتبه بندی سایت از نظر گوگل چیست؟

یکی از مهمترین سوالات متداول سئو همین می باشد. مهمترین فاکتور های رتبه بندی گوگل، محتوای سایت، لینک های سایت و تجربه کاربری می باشند. محتوای سایت شما باید جذاب، مفهومی و کاملا پاسخ دهنده سوال مخاطب باشد. باید از سایت های معتبر به شما لینک داده شود و خودتان هم در سایت خودتان لینکسازی مناسبی انجام بدهید. موارد مربوط به Core Web Vitals که اشاره به موارد تجربه کاربری دارند هم باید به خوبی روی سایت شما اجرا شده باشند.

سوالات متداول سئو: سئو سایت بهتر است یا تبلیغات کلیکی

سئو سایت امر مطمئن تر و پایدار تری است. اما بد نیست که سئو سایت شما، همزمان با تبلیغات کلیکی یا تبلیغات PPC (Pay Per Click) پیش برود. این دو مورد از دیجیتال مارکتینگ، می توانند همزمان با یکدیگر در خدمت تزریق ترافیک به سایت شما باشند.

آیا شبکه های اجتماعی در سئو سایت تاثیر دارند؟

گوگل این مورد از سوالات متداول سئو را به درستی پاسخ نداده است و گفته است که شبکه های اجتماعی، می توانند به طور غیر مستقیم تاثیر خودشان را روی سئو سایت بگذارند. اما بگذارید به شما بگوییم که لینک سازی در شبکه های اجتماعی می تواند برای سئو سایت جادو کند. پس شبکه های اجتماعی را جدی بگیرید و حتما از آن ها بیشترین بهره را ببرید.

تفاوت سئو آف پیج و آن پیج و سئو تکنیکال چیست؟

سئو آن پیج یا On-page SEO تمرکزش روی امور داخلی و محتوایی سایت مانند محتوای سایت، عنوان ها و هدینگ ها، لینکسازی داخلی، بهینه سازی تصاویر و … می باشد. سئو آف پیج یا Off Page SEO تمرکزش روی امور مرتبط با خرج از سایت مانند لینکسازی خارجی،بازاریابی محتوا در خارج از سایت، شبکه های اجتماعی، پادکست ها و … می باشد. سئو تکنیکال یا Technical SEO تمرکزش روی موارد فنی و تجربه کاربری سایت مانند سرعت سایت، داده های ساختار یافته، موارد مربوط به Canonicalization، موارد مرتبط با Sitemap و … می باشد.

ارور های مربوط به سئو تکنیکال را چگونه پیدا کنیم؟

برای پاسخ دادن به این مورد از سوالات متداول سئو باید چند ابزار را برای کار مختلف به شما معرفی کنیم. برای سرعت سایت و متوجه شدن ارور های آن می توانید از Google Lighthouse و Gtmetrix استفاده کنید و باقی ارور ها را هم Google Search Console در بخش های مختلف خود به شما گوشزد خواهد کرد.

Google Lighthouse

سوالات متداول سئو : محتوای یک صفحه از سایت ما باید چند کلمه باشد؟

راستش پاسخ درستی برای این مورد از سوالات متداول سئو وجود ندارد. محتوای شما باید به اندازه ای باشد که پاسخ مخاطب را بدهد و معمولا صفحات سایتی که محتوای زیادی را در بر می گیرند هم شانس بیشتری برای رتبه گرفتن دارند که البته، باید حواسشان باشد که این موضوع باعث آزار مخاطب و ضربه زدن به موارد فنی سایت نشود. پیشنهاد ما به شما این است که کلمات مطالب سایتتان از 1800 کلمه بیشتر باشد و برای اینکه محتوای بهینه شده هم داشته باشید، از افزونه Yoast SEO استفاده کنید.

چگونه محتوای سئو شده بنویسیم؟

نوشتن محتوای سئو شده به این معنا نیستش که کلمه کلیدی را بار ها در متن تکرار کنید. اول از همه در رابطه با کلمات کلیدی سایتتان تحقیق کنید و سپس محتواهای با کیفیت و خوب بنویسید. باز هم تاکید می کنیم که محتوای شما باید جذاب، قابل فهم، بدون غلط، با اطلاعات دقیق و مرتب باشد.

لینکسازی چیست؟

به امور مرتبط با قرار دادن لینک در صفحات سایت، Link Building یا لینکسازی می گویند. لینکسازی سایت شما باید با دقت بالا انجام بشود و ابزار Ahrefs می تواند در این راه به شما کمک های بسیاری کند.

Link Building

چگونه کاری کنیم که سایت های دیگر به ما لینک بدهند؟

در این مورد از سوالات متداول سئو باید اول از همه تاکید کنیم که لطفا در این راه، از خرید لینک و لینک های اسپمی خودداری کنید. بعد از آن، با تولید محتوای با کیفیت و ارتباط گرفتن با دیگر سایت ها، شما می توانید از آن ها بخواهید که از مطالب شما استفاده کنند و لینک سایت شما را در داخل سایت خودشان قرار بدهند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به چند مورد از سوالات متداول سئو که بسیار هم ممکن است برای هر کسی پیش بیایند پاسخ بدهیم. سوالات اول شاید خیلی بیشتر پرسیده می شوند و هرچه پایین تر آمدیم، سوالات کمی تخصصی تر شد و ممکن است حتی سوالات آخر را یک کارآموز سئو نیز بپرسد. امیدواریم که توانسته باشیم یک سری از سوال های شما را پاسخ بدهیم و اگر سوال دیگری هم هست، می توانید برای ما کامنت بگذارید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

5/5 - (9 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *