شاید تا مدت ها قبل فکرش را هم نمی کردیم که تولید محتوای سایت تا این حد مهم باشد. قدیم تر ها یا آنطور که می خواستیم برای سایت خودمان تولید محتوا می کردیم و یا اینکه به طور کلی یک جور محتوا را می نوشتیم که صرفا گوگل فکر کند که ما مهمترین منبع هستیم و در جست و جو ها ما را نمایش دهد. دیگر از این خبر ها نیست! نحوه تولید محتوای سایت اصول خاص خودش را دارد و درست است که چهار چوب مشخصی ندارد، اما یک سری نکاتی دارد که رعایت کردن آن ها می تواند بسیاری تعیین کننده و حساس باشد و سایت شما را از یک سایت معمولی، به یک سایت مرجع و منبع تبدیل کند. یادمان باشد که در این مقاله تمرکز ما روی تولید محتوای سئو شدست، اما قرار نیست که از ذات محتوا دور بشویم. همراه ما باشید.

نحوه تولید محتوای سایت

از همین حالا بگذارید یک موضوعی را روشن کنیم که نحوه تولید محتوای سایت آموزش دادنی نیست. نمی شود دست محتوا نویس را گرفت و گفت شما باید اینطوری بنویسید و یا به او بخواهیم بگوییم که دقیقا چه چیزی را باید بنویسد. اما می شود یک سری نکات را به تولید کننده محتوا گوشزد کرد و یا اینکه می توانیم این نکته ها را یاد بگیریم که نه صرفا اصولی، بلکه با کیفیت تولید محتوا کنیم و از آن طرف هم سئو سایت را مد نظر قرار بدهیم. درست است که سئو سایت (SEO) به بهینه سازی برای موتور های جست و جو اشاره دارد اما مفهوم سئو نباید باعث شود خیال کنیم که ما در خدمت گوگل هستیم. خیر! ما در خدمت مخاطب هستیم و باید آن چیزی را به او بدهیم که می خواهد و اینگونه گوگل هم رضایتش جلب خواهد شد.

اگر بخواهیم رو راست باشیم، تولید محتوای سایت و این پرسش که “چگونه تولید محتوا کنیم” تمرکزش بیشتر روی موتور های جست و جو می باشد. در نهایت قصد ما از تولید محتوا کسب درآمد است و می خواهیم کاری کنیم که افراد بیشتری به سایت ما بیایند، بازدید دریافت کنیم، تعامل در سایت ما بالا برود و در نتیجه کاربران از خدمات ما هم استفاده کنند تا به نتیجه مطلوب خودمان برسیم. حال در اینجا قرار است که ما چند نکته را برای نحوه تولید محتوای سایت بیان کنیم که به دو بخش اصلی تقسیم بندی می شوند. 3 نکته برای خود تولید محتوا و 3 نکته هم برای تولید محتوای سئو شده و مورد پسند گوگل عزیز که رتبه خوبی به ما بدهد. شاید پیش خودتان فکر کنید نکات از این بیشتر نیست؟ هست، اما این نکات جامع هستند و هر کدام هزاران نکته را در بر می گیرند.

نحوه تولید محتوا برای سایت

نحوه تولید محتوای سایت چگونه باشد که مخاطب دوست داشته باشد؟

خود شما هم احتمالا برایتان پیش آمده است که به سایت هایی سر بزنید که انقدر نحوه تولید محتوای سایت آن ها را در کنار طراحی سایت شان دوست داشته باشید که اصلا مستقیم برای مطالب خودتان به این سایت ها سر می زنید و گاهی هم ممکن است آنقدر از تولید محتوای سایتی بدتان بیاید که دیگر هرگز سمت آن سایت هم نروید. در اینجا می خواهیم درباره خود مفهوم تولید محتوا، بدون توجه به اهمیت آن در سئو سایت صحبت کنیم و سه نکته کلیدی درباره آن را بگوییم که البته، درست است که این موارد مستقیما در سئو سایت نقش ندارند، اما با جذب بیشتر مخاطب و بالا بردن Time on Site، گوگل را متوجه جذاب بودن محتوای شما می کنند و همین رضایت مخاطب، رضایت گوگل را هم به همراه می آورد.

خلاقیت حرف اول را می زند!

این یک شعار نیست! این یک حرف صرفا قشنگ و کلیشه ای نیست و دوستان، واقعا تولید محتوای خوب، تولید محتوای خلاقانست. مهم نیست که شما درباره چه موضوعی صحبت می کنید و در چه سایتی در حال تولید محتوا هستید، خلاقیت همیشه می تواند به کار شما بیاید. حال منظور ما از خلاقیت چیست؟ آیا نحوه تولید محتوای سایت باید به گونه ای باشد که از چارچوب ها خارج شویم و اصول را فراموش کنیم؟ نه به طور کامل، اما می خواهیم چیزی را ارائه دهیم که کسی تا به حال ارائه نداده است. طوری صحبت کنیم که کسی صحبت نمی کند و چیزی را به مخاطب بدهیم که تا به حال به او داده نشده است. مخاطب مسلما زمانی که به سراغ سایت شما می آید دنبال سرگرمی نیست، اما به خوبی متوجه این می شود که نحوه توضیح دادن شما در محتوا متفاوت است.

شما می توانید از تصاویر، ویدیو های جذاب، گراف ها، چارت ها، اینفوگرافی ها و … در محتوای خودتان استفاده کنید و همچنین برای توضیح مطالب از مثال های ملموس و خلاقانه استفاده کنید. نیازی هم نیست که خیلی از اصل محتوا فاصله بگیرید، فقط کافیست که چیزی که ارائه می دهید برای خودتان باشد و امضای کارتان را داشته باشد.

بدانید برای چه کسی تولید محتوا می کنید!

اینکه مخاطب خودتان را بشناسید می تواند همه چیز را در نحوه تولید محتوای سایت عوض کند. لحن شما تغییر می کند، جملات شما شکل دیگری به خود می گیرند، فضای کار تغییر می کنند و تصاویر هم رنگ و لعاب متفاوتی می گیرند. قبل از شروع تولید محتوا حتما یک پرسونا از مخاطب خودتان ترسیم کنید. مثلا حدس بزنید که تقریبا در چه رنج سنی ای است، خانم یا آقاست، متخصص است و یا تازه کار، کارفرما است یا همکار، در چه شرایطی است و از این دست اطلاعات که می توانند نوع تولید محتوای شما را کاملا تغییر دهند که به سلقیه پرسونای اصلی مخاطب شما نزدیک تر شود.

پروسونای مخاطب خود را بشناسید

مطلع باشید، در ارائه اطلاعات هم خساست نکنید

مخاطب عاشق این است که بداند. دانستن یک نیاز طبیعی است و بشر دوست دارد که از همه چیز سر در بیاورد. مطمئن باشید که اینکه آنچه را که می دانید اگر با مخاطب در میان بگذارید، مخاطب از شما بی نیاز نمی شود و دانش شما هم هرگز دزدیده نمی شود. مخاطب وقتی که می بیند که شما دست و دل بازانه اطلاعات خودتان را در اختیارش قرار می دهید، شیفته نحوه تولید محتوای سایت شما می شود و نه تنها آن را به عنوان یک منبع در ذهن خود قرار می دهد، بلکه همین موضوع باعث می شود که شما را به دوستان خودش هم معرفی کند و مطالب شما را برای آن ها نیز ارسال کند.

تولید محتوای سایت با رعایت اصول سئو

واقعا نحوه تولید محتوای سایت برای موتور های جست و جو به همین 3 نکته ای که می خواهیم بگوییم ختم می شود؟ مسلما خیر! اما ما قرار است چندین نکته سئویی را در همین سه نکته جا بدهیم و با همین سه نکته نحوه تولید محتوای سایت را به گونه ای که برای موتور های جست و جو نیز جذاب باشد به شما آموزش دهیم. یادتان باشد که رعایت این سه نکته در صورتی که می خواهید در موتور های جست و جو رتبه دریافت کنید الزامی است اما این نکات، نباید جلوی خلاقیت شما را در تولید محتوا بگیرند.

عنوان، تیتر ها و متا دیتا ها

سه چیز است که مستقیم می تواند روی رتبه محتوای شما در موتور های جست و جو تاثیر بگذارد. عنوان محتوای شما که هویت اصلی آن است، تیتر ها که همان سر فصل های جدا کننده بخش های مختلف محتواست، متا دیتا ها که نمایش اسنیپت شما را در صفحه SERP موتور های جست و جو تشکیل می دهد. عنوان شما باید جذاب، دارای مواردی مثل اعداد، جملات غافلگیر کننده و البته کلمه کلیدی اصلی شما باشد که مخاطب با جست و جوی آن به محتوای شما می رسد. تیتر های شما هم نه تنها باید دارای کلمه کلیدی یا بخشی از کلمه کلیدی شما باشند، بلکه باید شامل سوالات مخاطب و بخش هایی باشند که مخاطب می خواهد درباره محتوای شما بداند.

همچنین شما باید حواستان به متا دیتا ها باشد و هم عنوان سئو خوبی برای محتوای خود بنویسید، هم توضیحات متای شما باید به خوبی معرف محتوای شما باشد و هم اینکه باید رفتار کاربر را با دیدن اسنیپتتان در صفحه SERP پیش بینی کنید.

کلمه کلیدی و نقش کلیدی آن

در نحوه تولید محتوای سایت باید این موضوع را مد نظر داشته باشید که کلمه کلیدی شما قرار نیست مکرر تکرار شود. حتی دیگر در الگوریتم های جدید موتور جست و جو پخش کردن آن هم در محتوا چندان اهمیتی ندارد. مهم این است که زمانی که کاربر یک کلمه کلیدی یا Query را در گوگل سرچ می کند، محتوای شما دقیقا درباره همان کلمه کلیدی باشد و واقعا پاسخ نیاز کاربر را بدهد. حال ممکن است کلمه کلیدی در این محتوا 4 بار تکرار شده باشد یا 20 بار، این موضوع دیگر اهمیتی ندارد و شما باید تمرکزتان را روی مفهوم محتوای خودتان بگذارید و آن چیزی را به مخاطب بدهید که واقعا نیاز دارد که بداند.

صدا، تصویر، متن

بله مسلما همه ما زمانی که لفظ تولید محتوا را می شنویم ذهنمان اول از همه به سمت محتوای متنی می رود و اصلا حواسمان نیست که معروف ترین تولید کنندگان در محتوا، محتوا سازان ویدیویی هستند. پس بد نیست که ما نیز برای نحوه تولید محتوای سایت خود از کانال ها و پلتفرم های مختلف مانند متن، تصویر، ویدیو، پادکست و … استفاده کنیم. همین موضوع باعث می شود که مخاطب تعاملش با ما از قبل هم بیشتر بشود و گوگل هم این موضوع را به خوبی تشخیص می دهد. همین حالا اگر دقت کرده باشید زمانی که یک سری کلمات را در گوگل سرچ می کنید، نتایجی که نمایش داده می شوند در آن ها هم متن است، هم تصویر و هم گاهی در یک ویدیو توضیحاتی هم داده شده است. پس این موضوع را حتما مد نظرتان قرار بدهید.

سخن پایانی

ما در همین سایت درباره انواع و اقسام روش های تولید محتوای مناسب با سئو سایت صحبت کردیم و در این مقاله تلاش شد که نحوه تولید محتوای سایت کمی عمومی تر و در عین حال کمی بی تعارف تر به شما ارائه بشود. برای تولید محتوای حرفه ای سایت راه های زیادی وجود دارد اما همیشه یادتان باشد که اصول تولید محتوا، در کنار خلاقیت ها و حرکات جدید است که معنی پیدا می کنند. شاید شما هم روزی در نحوه تولید محتوای سایت انقلابی ایجاد کردید و این شما باشید که سوال چگونگی تولید محتوای سایت را پاسخ بدهید ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب، مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *