از دیرباز بخواهیم طراحی سایت را بررسی کنیم می بینیم که امروزه سایت ها امکاناتی دارند که شاید چند سال پیش هرگز تصور نمی کردیم که می شد همچین کار هایی هم در فضای وب انجام داد. حال دقیقا اینجا دیگر قرار نیست درباره گذشته صحبت کنیم. در این مقاله قصد داریم به طراحی سایت داینامیک بپردازیم که جزو پیشرفته ترین روش های طراحی سایت محسوب می شود. روش طراحی سایتی بر پایه فاکتور های گوناگون و امکانات زیاد که هم کار را برای طراحان سایت راحت تر کرده است(البته طراحی سایت را پیچیده تر کرده است) و بیشتر از همه، بهترین تجربه را برای کاربران سایت ها به ارمغان آورده است. در اینجا می خواهیم نگاهی داشته باشیم به اینکه طراحی سایت داینامیک چیست، چه تفاوتی به طراحی سایت استاتیک دارد و درباره مزایای آن صحبت کنیم.

[button animation=”rda_zoomIn” t_color=”#ffffff” b_color=”#0aafc2″ alt_b_color=”#0396a0″ t_hover_color=”#ffffff” b_hover_color=”#333333″ radius=”10″ url=”https://dmtaban.com/wp-content/uploads/2022/03/طراحی-سایت-داینامیک.pdf” target=”yes” position=”ta_center”]دانلود PDF مقاله[/button]

طراحی سایت داینامیک

در مقالات قبلی به روش های طراحی سایت پرداختیم و یاد گرفتیم که طراحی سایت به دو روش طراحی سایت داینامیک و طراحی سایت استاتیک تقسیم بندی می شود. در این روش های طراحی سایت کاملا تفاوت این دو نوع روش مشهود است و از پایه و اساس با یکدیگر متفاوت هستند. اما باید این موضوع را هم در نظر داشته باشید که روش های طراحی سایت هرچند که در آخر هرچه باشند، جزو این دسته قرار می گیرند، اما نمی شود گفت که روش های طراحی سایت محدود به این دو روش می شوند و یکی از این روش های طراحی سایت که دقیقا همین طراحی سایت داینامیک است، خودش به خودی خود به چند روش متفاوت تقسیم بندی می شود. حال اما بین روش های طراحی سایت، تمرکز ما روی طراحی سایت داینامیک می باشد.

“طراحی سایت پویا” که نام فارسی طراحی سایت داینامیک است، کاملا این روش را توصیف می کند. در این نوع طراحی سایت همه چیز در پویا ترین حالت خودش قرار دارد و هر لحظه ممکن است سایت داینامیک تغییر کند و المان های جدید به آن اضافه بشود. این نوع سایت ها معمولا به یک شکل نمی مانند و همیشه در حال پیشرفت هستند. به علاوه این موارد، کاربران این سایت ها می توانند به طور مستقیم با سایت تعامل برقرار کنند و از امکانات آن نهایت بهره را ببرند که اگر مقاله طراحی سایت استاتیک را خوانده باشید، متوجه می شوید که طراحی سایت استاتیک دقیقا برعکس این مورد عمل می کند. حال شاید بهتر باشد کمی موشکافانه تر این روش طراحی سایت را بررسی کنیم و ببینیم که اصلا چرا اسم آن داینامیک یا پویا می باشد.

طراحی سایت داینامیک چیست ؟

طراحی سایت داینامیک یا پویا به طراحی سایتی گفته می شود که عملکرد در آن حرف اول را می زند. این نوع از طراحی سایت صرفا برای نمایش دادن اطلاعات نیست و زمانی که کاربر وارد آن می شود، می تواند با سایت تعامل برقرار کند و حتی گاهی به محتوای آن چیزی هم اضافه کند. این نوع از طراحی سایت، نماد پیشرفت تکنولوژی می باشد و در حال حاضر بیشتر سایت ها از طراحی سایت dynamic بهره می برند.

این سایت ها برعکس سایت های استاتیک، به غیر از زبان های برنامه نویسی سمت کلاینت(Front-end)، از بان های برنامه نویسی بخش سرور مانند ASP، PHP و جاوا اسکریپت نیز استفاده می کنند که همین زبان ها هستند که کارکرد های متفاوت مانند دسترسی اطلاعات پایگاه داده و فایل های خارج از سایت را به این سایت ها بخشیده اند. شاید لازم نباید مثالی در رابطه با این سایت ها زده شود به این خاطر که تقریبا می توان گفت سایت هایی که شما هر روز به آن ها سر می زنید جزو همین سایت ها محسوب می شوند که یکی از آن ها خود Google است که محتوای خودش را بر پایه query های کاربران آپدیت می کند.

طراحی سایت داینامیک برای صفحاتی که باید هر روز بروزرسانی شوند بسیار مناسب است. مثلا یکی از مثال های بارز در این زمینه صفحه Feed شبکه های اجتماعی مانند توییتر و اینستاگرام است که به صورت مداوم در حال بروزرسانی شدن است و برای همچین مواردی مسلما به طراحی داینامیک احتیاج داریم.

طراحی سایت داینامیک چیست ؟

تفاوت طراحی سایت داینامیک و طراحی سایت استاتیک چیست؟

در مقالات قبلی درباره طراحی سایت استاتیک یا ایستا هم صحبت کردیم و در حال حاضر مسلما متوجه شده اید که این دو نوع از طراحی سایت به طور کلی تنها شباهتی که با یکدیگر دارند، سایت بودنشان است. اگر حوصله خواندن مقاله طراحی سایت استاتیک ما را ندارید اشکال ندارد، ما برای شما همینجا درباره طراحی سایت استاتیک صحبت خواهیم کرد. تفاوت طراحی سایت ایستا با طراحی سایت پویا این است که یک سایت استاتیک فقط از HTML و گاهی CSS استفاده می کند که کد های آن به صورت دستی توسط برنامه نویس زده می شوند. این نوع از سایت ها هیچگونه پنل مدیریت محتوا یا همان CMS ای ندارند و اگر قرار باشد در سایت چیزی اضافه شود باید به کد های سایت دسترسی پیدا کنیم. کاربران سایت های استاتیک تنها می توانند آن ها را مشاهده کنند و هیچ تعاملی با آن نمی توانند برقرار کنند.

برعکس سایت های داینامیک که می توانند صفحات بی شماری داشته باشند، سایت های استاتیک معمولا به چند صفحه محدود می شوند و به خاطر اینکه قابلیت اضافه کردن محتوا را بوسیله پنل ندارند، اضافه کردن صفحات به آن ها فقط باید توسط خود برنامه نویس انجام بشود. طراحی این سایت ها برخلاف سایت های داینامیک هزینه چندانی ندارد، زمان و تلاش زیادی هم برای طراحی آن ها صرف نمی شود. هرچند که این نوع سایت ها کاربرد های خاص خودشان را دارند که در مقالات قبلی به آن ها اشاره کردیم، اما دیگر حتی برای همان کاربرد ها هم صاحبان کسب و کار ترجیح می دهند که یک سایت داینامیک داشته باشند. البته نکته مثبتی که این نوع سایت ها دارند این است که به دلیل ترافیک کم آن ها، امنیت بالایی دارند و دستبرد به کد های آن ها سخت است.

مزایای طراحی سایت داینامیک چیست ؟

از قدیم گفتند، آن چیز که عیان است، چه حاجت به بیان است و مزایای طراحی سایت داینامیک هم کاملا واضح است. اول اینکه بر روی این سایت ها می شود پنل های مدیریتی نصب کرد تا صاحب سایت بتواند مطالب جدید در سایت اضافه کند و نیاز نداشته باشد که برای اضافه کردن کوچکترین مطلب، با یک برنامه نویس تماس بگیرد و از او بخواهد که این کار را برایش انجام بدهد. یکی از همین پنل های مدیریت محتوا وردپرس(WordPress) است که بیشتر از نصف سایت های جهان از این پنل استفاده می کنند. سایت های داینامیک را همیشه می توان به روز رسانی کرد و هر تعداد صفحه که بخواهید می توانید برای آن ها مطلب تولید کنید. این سایت ها امکانات کاربردی بسیاری دارند و به جذب مخاطب بسیار کمک خواهند کرد.

با این اوصاف شاید بشود مهمترین مزیت این نوع سایت ها را سئو فرندلی بودنشان دانست. همانطور که احتمالا بدانید سئو سایت عبارت است از هرگونه فعالیتی که برای بهینه سازی سایت به منظور رتبه بهتر در موتور های جست و جو انجام می دهند. به علاوه اینکه موتور های جست و جو سایت هایی را که به روز رسانی می شوند بیشتر می پسندند، طراحی سایت داینامیک با امکاناتی که ارائه می دهد، این اجازه را به شما می دهد که موارد سئویی را در سایتتان لحاظ کنید و کار های متفاوت را برای سئو On-page و سئو تکنیکال بر روی سایت مورد نظر انجام دهید. به این حساب می توان گفت که همین که سایت داینامیک را می شود به روز رسانی کرد، خودش شروع مزیت های بی شمار آن به حساب می آید. به این دلیل که این اگر سایتی را بشود تغییر داد، می توان مزیت های بیشتر هم به آن اضافه کرد.

مزایای طراحی سایت داینامیک چیست ؟

نتیجه گیری

هرچقدر هم بخواهیم امنیت، سرعت و حجم پایین سایت های استاتیک را در نظر بگیریم، آنقدر طراحی سایت داینامیک امکانات بی شماری در اختیار طراحان سایت و کاربران قرار می دهد که اصلا این اجازه را به ما نمی دهد که بخواهیم به طراحی سایت استاتیک فکر کنیم. طراحی سایت استاتیک هرچند که در مواردی استفاده های خودش را دارد، اما باز هم همان موارد را طراحی سایت داینامیک می تواند به اجرا دربیاورد فقط شاید سرعت بارگذاری آن پایین تر باشد و قیمت آن کمی پایین تر باشد که البته این موضوع فقط در کوتاه مدت اتفاق بیفتد. به این دلیل که هر بار که شما بخواهید کوچکترین تغییری در یک سایت استاتیک ایجاد کنید، به ناچار باید یک برنامه نویس را استخدام کنید با صرف هزینه، آن تغییر کوچکی که خودتان کمتر از پنج دقیقه رایگان می توانستید انجام دهید را اعمال کنید.

طراحی سایت داینامیک دقیقا همان نهایتیست که باید طراحی سایت به آن می رسید و حال با وجود آن می شود ایده های خلاقانه و کاربردی را به اجرا در آورد و از مزیت های این روش طراحی سایت نهایت استفاده را برد. در نظر داشته باشید که هزینه بالا اما یکباره طراحی سایت داینامیک می تواند برای شما یک کسب و کار عالی بوجود بیاورد که سودی که شما از آن بدست می آورید، در کوتاه مدت چندین برابر هزینه ای باشد که برای آن متحمل شده اید. پس نگران مواردی مانند امنیت، سرعت و حجم کم صفحات هم نباشید. طراحی سایت داینامیک همیشه روش هایی برای ارائه دارد که بتوانید این موارد را با کمی زحمت برای سایتتان بدست بیاورید و کسب و کار پول ساز خودتان را راه اندازی کنید. ممنون که در این مقاله با ما همراه بودید.

منبع:

beaubrewerdigital

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *