سایت هایی که سریع باشند صرفا تجربه کاربری را فقط بهتر نمی کنند. یکی از مزیت های ویژه آن ها مرتبط با سئو تکنیکال می باشد و سریع بودن سایت مساوی با رتبه بهتر در نتایج گوگل است. خصوصا که این موضوع در سال 2022 حساس تر هم شده است و تمرکز گوگل به شدت بر روی موارد تکنیکال روز به روز بیشتر می شود. در اینجا هم قرار است درباره آشنایی با ssr در سئو صحبت کنیم و تاثیر فوق العاده آن بر روی سرعت سایت را بررسی کنیم. درست است که قرار است درباره یک موضوع کاملا تخصصی صحبت کنیم، اما سعی داریم که به زبان ساده آشنایی با ssr در سئو را برای شما آسان تر کنیم. پس چه سئو کار باشید و چه کاربر عادی، این مقاله برای شماست.

[button animation=”rda_zoomIn” t_color=”#ffffff” b_color=”#0aafc2″ alt_b_color=”#0396a0″ t_hover_color=”#ffffff” b_hover_color=”#333333″ radius=”10″ url=”https://dmtaban.com/wp-content/uploads/2022/03/آشنایی-با-ssr-در-سئو.pdf” target=”yes” position=”ta_center”]دانلود PDF مقاله[/button]

آشنایی با ssr در سئو

وقتی بحث سئو تکنیکال وسط می آید، آشنایی با ssr در سئو در سئو نیز به خودی خود واجب می شود. خب همانطور که در مقالات قبلی گفتیم یکی از مهمترین فاکتور ها که در سئو تکنیکال بسیار درباره آن بحث می شود، سرعت سایت است. درست است که بحث تکنیکال سئو فقط و فقط به سرعت اشاره نمی کند اما می توان گفت بعد از اینکه موارد اولیه تمام شد و تمامی ارور های تکنیکال صفحه ما هم رفع شد، چیزی که همیشه باید به طور مداوم حواسمان به آن باشد، بحث سرعت سایت ما است. حال این موضوع به میان می آید که آیا نصب چند افزونه و آپتیمایز کردن کد ها و عکس ها برای درست کردن سرعت سایت ما کافیست؟ خیر. موارد زیاد دیگری از جمله همین SSR هم هستند که در این موضوع دخالت دارند.

سرور ساید رندرینگ (Server Side Rendering) یا همان SSR پروسه ای است که از آن می توانید برای سریعتر کردن سرعت سایتتان استفاده کنید. همانطور که می دانید خیلی وقت است که برنامه نویسان از جاوا اسکریپت در طراحی سایت استفاده می کنند. رندر کردن کد های جاوا اسکریپت هم در صفحه سایت بسیار زمان بر است و این مشکل می تواند تاثیر بدی روی سئو سایت بگذارد. توسعه دهندگان و متخصصان سئو پس ssr را به دو دلیل عمده برای استفاده ترجیح می دهند. یک اینکه عملکر سایت از نظر سئویی بالا می رود و دو اینکه تجربه کاربری بهتری را هم به ارمغان می آورد. حال بهتر است کمی موشکافانه تر و دقیق “معرفی ssr در سئو” را انجام دهیم ببینیم ماهیت آن به طور کلی چیست.

تشریح کامل ماهیت ssr

در آشنایی با ssr در سئو باید به این موضوع اشاره شود که رندرینگ یک صفحه وب از راه های متفاوتی انجام می شود. یکی از این راه ها رندرینگ کلاینت ساید(همان فرانت اند) است که به آن CSR هم می گویند. در این نوع از رندرینگ مرورگر خود کاربر است که رندر کامل را انجام می دهد. راه دیگر اما رندرینگ داینامیک است که این پروسه در آن توسط یک سرور third-party انجام می شود.

در سایت های تک صفحه ای معمولا چندین جاوا اسکریپت در صفحه بارگذاری می شوند. جاوا اسکریپت است که موارد سایت را دارد کنترل می کند پس جای رفرش کردن کل صفحه، رندرینگ هایی از سمت مرورگر دارد انجام می شود که سرعت سایت را پایین می آورند. حال اینجاست که ما وارد بحث آشنایی با server side rendering می شویم که در آن به جای اینکه مرورگر کاربر رندر را انجام دهد، خود سرور است که این کار را برای کاربر انجام می دهد. در اینجا سرور هم برای شما فریم ورک های جاوا اسکریپت را رندر می کند، هم HTML و CSS های به کار رفته در صفحه را رندر می کند تا نیازی نباشد مرورگر کاربر آن را انجام دهد.

در ssr شما دو ورژن از صفحه را خواهید دید:

-اول HTML ابتدایی سایت را می بینید.

-سپس HTML رندر شده یا DOM را مشاهده می کنید.

چیزی که گوگل در آخر می بیند HTML رندر شده شما می باشد. به همین خاطر هم هستش که باید رندر شدن HTML شما به سرعت انجام شود. اگر کراولر های گوگل ببینند که این اتفاق به کندی انجام می شود، این تشخیص گذاشته می شود که سایت شما کند بالا می آید و در نتیجه رتبه خوبی به شما نخواهد داد.

تشریح کامل ماهیت ssr

مزایای ssr در سئو چیست؟

در آشنایی با ssr در سئو می خواهیم به شما بگوییم که ssr چقدر می تواند برای رندر کردن جاوا اسکریپت و سرعت آن کمک کننده باشد. اگر این اتفاق بیفتد نه تنها شما از گوگل رتبه بهتری دریافت می کنید، بلکه Crawl Budget شما هم بالا تر می رود. حال بیایید چند مزیت دیگر Server Side Rendering را هم برای شما بازگویی کنیم.

-بارگذاری اولیه صفحه شما به سرعت انجام می گیرد.

-کاربر هیچ تاخیری در بارگذاری مشاهده نخواهد کرد. چیزی که ممکن است در CSR بوجود بیاید اما در SSR این موضوع رفع شده است.

-این ویژگی برای سایت های بر پایه متن و سایت های استاتیک بسیار مناسب است.

-مطمئن می شوید که تمامی المان های سایتتان رندر می شود. برعکس CSR که گاهی ممکن است بعضی المان ها را مرورگر کاربر لود نکند و ممکن است محتوا هایی در سایت شما باشد که کاربر آن ها را از دست بدهد.

آشنایی با معایب ssr

در آشنایی با ssr در سئو ما به هیچ عنوان قصد نداریم که از خصوصیتی به صورت اغراق آمیز تعریف کنیم و معایب آن را به شما نگوییم. به هر حال استفاده از هر امکاناتی نکات مثبت و منفی خودش را دارد. SSR هم یک سری از این نکات منفی را دارد که با هم بررسی می کنیم.

-درخواست های همیشگی سرور که به واسطه ssr بوجود می آیند ممکن است برای سایت هایی که اینتراکشن های بالا در آن ها انجام می شود، مشکل ساز شوند.

-سایت هایی که محتوای آن ها به طور کامل متن نیست و کار های دیگری هم در آن انجام می شود، در ssr دچار مشکل می شوند به این خاطر که سایت به سرعت رندر می شود اما کارکرد های آن را مرورگر کاربر آنطور که باید اجرا نمی کند.

چه سایت هایی باید از ssr برای سئو استفاده کنند؟

آشنایی با ssr در سئو احتمالا تا به الان شما را مطئن کرده است که واضحا سایت های مبتنی بر متن خیلی بهتر است که از این امکان استفاده کنند. مثلا سایت های خبری باید حتما از این امکان استفاده کنند به این دلیل که هم بازدید بالایی دارند و هم کاربران برای چیزی جز متن سراغ آن ها نمی آیند. همچنین صفحات اینستاگرام، توییتر و یوتیوب که به شدت ترافیک بالایی دارند هم باید از این امکان استفاده کنند به این دلیل که محتوای آن ها همیشه در حال تغییر است و این تغییر باید به سرعت بارگذاری شود. Ssr موجب می شود که هر بروزرسانی ای در صفحه انجام می شود، کاربر بتواند به راحتی آن را ببیند.

چه سایت هایی باید از ssr برای سئو استفاده کنند؟

ارتباط ssr با Core Web Vitals

حتما اگر سئو کار باشید از الگوریتم های جدید گوگل در رابطه با سئو سایت ها خبر دارید. احتمالا هم دیگر در حال حاضر می دانید که Core Web Vitals چیست و چه استفاده هایی دارد. آشنایی با ssr در سئو می تواند یکی از موارد مهم همین CWV هم باشد. Core Web Vitals به موارد تجربه کاربری در صفحات وب اشاره دارد که با متراژ های مهمی مانند Largest Contentful Paint (LCP)، Cumulative Layout Shift (CLS) و First Input Delay اندازه گیری می شود.

تاثیر ssr در LCP

همانطور که احتمالا می دانید LCP به بارگذاری بزرگترین المان داخل صفحه شما اشاره دارد که می تواند هرچیزی باشد. LCP تاثیر بسیار بالایی در لود اولیه صفحه دارد و نقش مهمی هم در آن ایفا می کند. حال اگر این محتوای بزرگ بارگذاری آن به قدری طول می کشد که مجبور به حذف آن هستید، دیگر نیازی نیست آن را حذف کنید. SSR در اینجا به کمک شما می آید تا به راحتی محتوای مورد نظر برای کاربر رندر شود.

تاثیر ssr در CLS

CLS بیشتر بر پایداری و عملکرد المان های صفحه شما اشاره دارد. در واقع به هر المانی که می تواند روی Stable بودن و ثبات صفحه شما تاثیر بگذارد. مثلا ممکن است یک المان دیر لود شود و کاربر بخواهد با المان دیگری تعامل داشته باشد، در همان لحظه المان لود می شود و به جای اینکه کاربر روی المان مورد نظرش کلیک کند، روی یک لینک کلیک می کند و وارد صفحه دیگری می شود و تجربه کاربری خوبی بدست نمی آورد. حال دیگر با وجود ssr این مشکل پیش نمی آید به این خاطر که به سرعت همه المان ها رندر می شوند و سایت به حالت پایدار خود می رسد.

تاثیر ssr در FID

می دانیم که FID اشاره به زمانی دارد که کاربر با یک المان تعامل برقرار می کند و المان به این تعامل پاسخ می دهد. بهترین امتیاز برای FID این است که این زمان، زیر 100 میلی ثانیه طول بکشد که مسلما هم زمان کمی است. گوگل از این موضوع استفاده می کند تا ببیند کاربران چقدر با صفحه شما تعامل برقرار می کنند و اگر ببیند که کابران این تعامل را به راحتی و در کمترین زمان برقرار می کنند، تشخیص می دهد که احتمالا صفحه شما برای کاربر جالب است. SSR هم دقیقا کمک می کند که هیچکدام از المان ها دچار مشکل در مرورگر کاربر نشود و گوگل سایت شما را به اشتباه یک سایت آزار دهنده برای کاربر تشخیص ندهد.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی و آشنایی با ssr در سئو پرداختیم و دیدیم که چقدر مزایای آن به نسبت معایب آن بیشتر است. دریافتیم که به احتمال زیاد خیلی از سایت ها باید از این امکان استفاده کنند تا بتوانند سرعت سایت خودشان را بالا تر ببرند و هم سئو تکنیکال را در سایت قوی تر کنند و هم تجربه کاربری خوبی برای مخاطبان خود به ارمغان بیاورند. اگر صاحب یک سایت هستید، متخصص سئو هستید و یا طراح سایت هستید، موضوع SSR را حتما جدی بگیرید. ممنون که با مقاله آشنایی با ssr در سئو با ما همراه بودید. امیدواریم که مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

منبع:

Cloudways

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *