نمی دانستید که گوگل یک جایگاه بالاتر از 1 هم دارد؟ می دانستید، منتهی شاید به آن خیلی دقت نکرده بودید و نمی دانستید که به اصطلاح به آن “جایگاه صفر” هم می گفتند. جایگاهی که رسیدن به آن، کمی با رسیدن به جایگاه 1 فرق می کند و یک سری نکته های ریزی دارد که بد نیست به آن ها اشاره کنیم. چون می دانید که در گوگل، اول از همه دیده شدن مهم است پس جایگاه صفر گوگل از جایگاه 1 آن هم می تواند بهتر باشد. در این مقاله قصد داریم به این جایگاه بپردازیم، درباره مزیت های آن صحبت کنیم و ببینیم که چگونه می شود به این جایگاه رسید. پس در این مقاله با ما همراه باشید که قرار است کاری انجام بدهیم که اصلا ساده نیست و بدون رعایت کردن یک سری نکات، دسترسی به آن عملا غیر ممکن می باشد.
وقتی از سئو سایت صحبت می کنیم، معمولا آن هدفی که می خواهیم به آن برسیم، جایگاه اول گوگل است. در واقع در سئو سایت ما می خواهیم وقتی یک کاربر، اصلی ترین کلمه کلیدی کسب و کار ما را جست و جو می کند، نتیجه اولی که به او نمایش داده می شود سایت ما باشد. هدفی که به این سادگی ها نمی توانیم به آن برسیم و زحمت بسیاری را می طلبد. حال شما تصور کنید یک جایگاهی بالاتر از جایگاه یک هم وجود دارد به نام جایگاه صفر گوگل که اصلا سئو سایت را وارد یک مرحله دیگری می کند و آن جاست که ما متوجه می شویم، سئو سایت یک مرحله پسا آخر هم دارد که رسیدن به آن، کمی با رسیدن به مرحله آخر متفاوت است و یک سری زحمات دیگری را می طلبد. مواردی که جدا از موارد عادی سئو بررسی می شوند.
بیایید یک مثال برای شما بزنیم که فرق این جایگاه صفر را کمی با جایگاه یک، قبل از اینکه بفهمیم اصلا این جایگاه چیست و کجاست متوجه بشویم. نمی دانم تا با حال چقدر با بازی های کامپیوتری سر و کار داشته اید اما این بازی های کامپیوتری گاهی به جز مراحل اصلی خود، یک مرحله مخفی بعد از مرحله آخر دارند که رد کردن آن مرحله، یک سری جوایز خاصی را برای کاربران به ارمغان می آورد. لازمه باز کردن این مرحله، به جز رد کردن مرحله آخر، انجام یک سری کار های اضافی است که شاید هیچوقت در طول بازی به آن ها دقت نکرده بودیم. جایگاه صفر گوگل هم مانند آن مرحله اضافی است منتهی پاداشی که وارد شدن به این جایگاه دارد، خیلی فراتر از آن چیزی است که فکرش را می کنیم. پس با ما همراه باشید که رسیدن به آن را آموزش دهیم.
جایگاه صفر گوگل یک اصطلاح است که به Featured Snippet گفته می شود. یعنی در واقع تمام این مدت، ما داشتیم درباره موضوعی صحبت می کردیم که رسما به آن جایگاه صفر نمی گویند و نام رسمی و به قولی “علمی” آن، Featured Snippet یا به فارسی اسنیپت شاخص است. این اسنیپت، همان نتیجه ای در گوگل است که صرفا برای یک سری از Query ها نمایش داده می شود و بالاتر از نتیجه یک به ما نشان داده می شود. این اسنیپت معمولا شامل یک پاراگراف متن، یک لیست ترتیبی یا بدون ترتیب، یک جدول و … می شود که در واقع به عنوان یک پاسخ سریع به جست و جوی کاربر شناخته می شود. جالب اینجاست که برای اینکه شما وارد این جایگاه صفر بشوید، اصلا لازم نیست که شماره یک کسب و کار خودتان باشید، تنها کافیست بهترین و مناسب ترین پاسخ را داشته باشید.
این اسنیپت در واقع حاوی یک بخشی از محتوای صفحه شما به همراه لینک آن صفحه است که کاربران در صورت نیاز، وارد آن صفحه بشوند و اطلاعات بیشتر را نیز کسب کنند. کسانی که به این نوع اسنیپت ها عادت ندارند، معمولا بعد از خواندن آن، برای اطلاعات بیشتر وارد صفحه 1 می شوند. اما عموم مردم، اولین نتیجه ای که انتخاب می کنند، همین جایگاه صفر گوگل است و این موضوع باعث می شود که وارد شدن به این جایگاه، یک چالش بزرگ برای هر سایتی باشد. منتهی موضوع اینجاست که معمولا استفاده تبلیغاتی این اسنیپت در زیر سایه استفاده محتوایی آن است و این نوع جایگاه، مخصوص آن محتواهایی است که سوالی که کاربر دارد را جواب می دهند و هیچ محصول یا خدماتی را به او معرفی نمی کنند. اما باز هم تصور کنید که چنین جایگاهی در بلند مدت، چه سوددهی بالایی خواهد داشت.
پس حالا می دانیم که هر محتوایی شانس این را ندارد که وارد جایگاه صفر گوگل بشود، آن محتوایی به این جایگاه می رسد که یک پاسخ سریع به جست و جوی کاربر موتور جست و جو بدهد. چیزی که شاید بیشتر از اینکه به نفع خود سایت باشد (البته که هست!) به نفع گوگل است. خود بنده شخصا وقتی اولین بار یک سوالی را در گوگل جست و جو کردم و با این جایگاه مواجه شدم، با خودم گفتم “مرسی گوگل! اصلا حوصله نداشتم صبر کنم یک صفحه لود بشود و بروم از لا به لای آن، پاسخ را پیدا کنم” و بیش از اینکه از ارائه دهنده محتوا سپاس گذار باشم، تشکر ذهنی ام را تقدیم به غول صنعت وب کردم و اصلا حواسم نبود که سازنده محتوا شخص دیگری است. اما اگر اطلاعات بیشتر می خواستم کجا کلیک می کردم؟ مسلما لینک همان صفحه!
پس برای اینکه به چنین هدفی برسیم که یک کاربری مثل من روی این نتایج کلیک کند، باید تا حدودی انواع جایگاه صفر گوگل را بشناسیم. هرچیزی می تواند جایگاه صفر باشد اما تا به حال دیده شده است که این جایگاه شامل یک پاراگراف پاسخ کوتاه، یک لیست ترتیبی، یک لیست غیر ترتیبی، ویدیو، جدول، تصویر، چارت، داده ساختار یافته اسکیما و … می شود. معمولا می گویند نویسنده ها “و…” را اضافه می کنند چون نمی دانند موارد دیگر چیست، معمولا این موضوع درست نیست اما اینجا، واقعا بنده به شخصه خودم تا همین حد را دیده ام و احتمالا شما هم تا همین حد دیده اید، اما چه کسی می داند؟ احتمالا جایگاه صفر محدود به این موارد نمی شود. حال بیایید ببینیم چگونه می شود به چنین جایگاهی رسید.
اولین قدم این است که با بررسی نیاز مخاطبمان، فرصت های رسیدن به “جایگاه صفر گوگل” را تشخیص بدهیم. معمولا این جایگاه برای کسانی نمایش داده می شود که یک سوال مشخصی می پرسند و به دنبال یک جواب کوتاه هستند. پس ما در محتوایی که می نویسیم، باید در یک پاراگراف، پاسخ کامل و صریح را به مخاطب بدهیم. پس خودتان را جای مخاطب بگذارید ببینید که از شما می خواهد چگونه پاسخ او را بدهید. شما باید هم با مطرح کردن آن سوال در محتوای خود و پاسخ دادن به آن، مخاطب را به هدفی که دارد در همان صفحه SERP برسانید.
منبع:
این مطلب رو به اشتراک بگذار...