گوگل دشمن ما نیست! منظور از “ما” هم ما صاحبان سایت است که می خواهیم در نتایج گوگل رتبه خوبی داشته باشیم. گوگل خودش می خواهد به ما کمک کند که ما بتوانیم یک سایت خوب داشته باشیم و در موتور جست و جوی گوگل قرار بگیریم. چون مطمئن باشید که یک سایت خوب در نتیجه گوگل، کاربر را راضی نگه می دارد و گوگل هم برای رضایت کاربرش بسیار تلاش می کند. حال ما در اینجا می خواهیم به معرفی سرویس های گوگل بپردازیم که اتفاقا نه در خدمت کاربران، بلکه در خدمت صاحبان سایت هستند تا این اشخاص بتوانند سایت مناسب تر و بهتری داشته باشند که هم در نتایج گوگل رتبه بهتری دریافت کنند و هم اینکه گوگل، کاربر راضی تری داشته باشد. در این مقاله همراه ما باشید که این سرویس های گوگل را به شما معرفی کنیم و ویژگی های آن ها را برشماریم.
معرفی سرویس های گوگل
شاید تا چند وقت پیش اسم خدمات دیجیتال مارکتینگ چیز چندان آشنایی نبود. چون مسلما جذب مخاطب و مشتری خیلی با شبکه های اجتماعی و وب سایت درگیر نشده بود. اما در حال حاضر خدمات دیجیتال مارکتینگ جزوی از اصلی ترین مفاهیم در دنیای تکنولوژی به حساب می آید که خود سئو سایت که بار ها در مقالات قبلی درباره آن صحبت کردیم، جزوی از این خدمات دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود. معرفی سرویس های گوگل را در حال حاضر ما برای این انجام می دهیم که می خواهیم ببینیم که گوگل چه ابزار هایی را برای دیجیتال مارکتینگ و سئو سایت ترتیب داده است. این خدماتی که به شما قرار است معرفی کنیم، در واقع، ابزار هایی هستند که مستقیما روی سئو سایت شما تاثیر دارند و رقم زدن این تاثیر هم بخشیش به خود شما مرتبط می شود. باز هم اینجا منظور از شما، صاحب سایت است.
صاحبان سایت، مدیران سئو، سئو کار ها، دیجیتال مارکتر ها و حتی طراحان سایت، همیشه به ابزار هایی نیاز دارند که کارشان را راحت تر کنند. البته که درست است که کار با این ابزار ها دانش های خاصی را می طلبد، اما به هر حال زمانی که شما این دانش را فرا بگیرید (که برای شمایی که با سایت درگیر هستید خیلی سخت نیست) ، می توانید مرحله به مرحله سئو سایت خودتان را قوی تر کنید و به طور کلی کمی بیشتر به سئو وارد بشوید. کار کردن با این ابزار ها به کمی دانش زبان انگلیسی و تحلیل داده نیاز دارد ولی گاهی شما لزومی ندارد که با تمامی بخش های این ابزار ها کار کنید و تنها لازم است که دانش بخش مربوط به سایت خودتان را بدانید. در ادامه، می خواهیم به معرفی سرویس های گوگل که در واقع ابزار های خاص گوگل هستند بپردازیم.
معرفی سرویس های گوگل و 4 ابزار واسطه آن ها
Google Lighthouse و سرویسی برای مشاهده عملکرد سایت
در این بخش از معرفی سرویس های گوگل باید این موضوع را خاطر نشان کنیم که گوگل، دوست دارد که کاربرش وارد سایتی بشود که از همه نظر برای او جذابیت داشته باشد. اما مهمتر از جذابیت بصری و محتوایی، تجربه کاربری است که همه چیز را مشخص می کند. شما هرچقدر هم محتوای خوبی داشته باشید و سایت زیبایی هم داشته باشید، اگر عملکرد های سایت شما درست نباشند، کاربر نه تنها سایت شما را ترک می کند، بلکه هرگز دیگر به این سایت برنمی گردد و شاید حتی به بقیه هم بگوید که به این سایت سر نزنند. پس برای بهبود عملکرد سایت، گوگل ابزار Google Lighthouse را معرفی کرد که از دل آن Google Page Speed هم بیرون آمد. Google Lighthouse از آن دسته ابزار های پرکاربرد برای سئو کار هاست که اساسی ترین اطلاعات را درباره عملکرد صفحات سایت به ما می دهد.
Google Lighthouse، صفحه سایت ما را از چند لحاظ بررسی می کند که مهمترین آن، سرعت سایت ماست. گوگل لایت هاوس به ما می گوید که هرکدام از مهمترین بخش های سایت ما چقدر طول می کشد که بارگذاری شوند و با رنگ های قرمز، زرد و سبز به ما نشان می دهد که آیا سرعتی که در حال حاضر سایت ما دارد، مناسب است یا اینکه باید فکری به حال آن بشود. همچنین این ابزار بعد از تشخیص موارد، به ما می گوید که برای اینکه سرعت سایتمان را در هر بخش درست کنیم، چه کار هایی را باید انجام بدهیم و چه روش هایی باید اتخاذ بشوند. این ابزار به صورت رایگان در اختیار وب مستر ها قرار می گیرد و می توانید اکستنشن آن را نیز روی مرورگر گوگل کروم نصب کنید که هر زمان خواستید، هر صفحه سایتی را اسکن کنید.
Google Search Console و کنترل پنل جایگاه ما در گوگل
Google Search Console شاید کاربردی ترین ابزار سئو سایت نباشد، ولی لازم ترین و واجب ترین آن به حساب می آید. در معرفی سرویس های گوگل می توانیم این سرویس را یکی از مهمترین سرویس های گوگل قلمداد کنیم و به آن لقب واجب ترین ابزار سئو سایت را بدهیم. Google Search Console، جدا از اینکه امکانات محدودی در رابطه با تمامی امور سئو سایت را به شما می دهد، بلکه این ابزار بخش هایی را دارد که شما در هیچ ابزار دیگه ای آن ها را پیدا نمی کنید و نمی توانید این اطلاعات را از جای دیگری دریافت کنید. Google Search Console اساسی ترین ارور های مرتبط با امنیت سایت، کراول سایت، ایندکس سایت، موبایل فرندلی بودن سایت و موارد دیگر را به شما گزارش می دهد. این مورد از سرویس های گوگل از این نظر اهمیت دارد که مستقیما نوع ایندکس سایت شما را بررسی می کند.
یکی از سرویس های جالبی که این ابزار به ما ارائه می دهد، تست موبایل فرندلی بودن سایت است. به این صورت که شما در قسمت سرچ آن URL صفحه خودتان را قرار می دهید و گوگل سرچ کنسول به شما می گوید که آیا صفحه سایت شما در موبایل هم مانند دسکتاپ عملکرد خوبی دارد و یا اینکه باید فکری به حال نسخه موبایلی آن بکنید. همانطور هم که می دانید در حال حاضر یکی از مهمترین موارد در سئو سایت این است که سایت شما باید بهترین عملکرد را در موبایل داشته باشد و شما باید تمرکز خودتان را روی نسخه موبایل بگذارید. حال اگر نسخه موبایلی سایت را هم بهبود بخشیدید و خواستید از مورد قبول بودن آن مطلع شوید، Google Search Console با این بخش به کمک شما می آید. لازم به ذکر است که Google Search Console کاملا رایگان است.
Google Ads و هرآنچه برای پیدا کردن کلمه کلیدی می خواهید!
آن دسته از لینک های داخل صفحه نتایج گوگل را دیده اید که علامت Ads در کنار آن ها می آید؟ آن ها تبلیغات گوگل هستند و گوگل این امکان را برای وب مستر ها فراهم کرده است که شانس بالا بودن سایت خودشان را در نتایج جست و جو امتحان کنند. در “معرفی سرویس های گوگل” حالا می خواهیم این سرویس یعنی Google Ads را به شما معرفی کنیم که می تواند سکوی پرتاب خوبی برای سایت شما باشد. تبلیغات گوگل که این اجازه را به شما می دهند که ببینید سایت شما قرار است در صفحه نتایج چه عملکردی داشته باشد و یک برندسازی عالی برای سایت خودتان انجام بدهید. اما در اینجا ما با خود Google Ads کاری نداریم. به این خاطر که Google Ads یک سرویس برای سئو سایت نیست و یک خدمات کاملا جداگانه گوگل محسوب می شود که رایگان هم نیست.
اما یک بخشی از این Google Ads هستش که به صورت مستقیم می تواند به یکی از امور سئو سایت ما کمک کند و آن هم چیزی نیست جز پیدا کردن کلمه کلیدی برای سایت که توسط بخش Keyword Planner انجام می شود. این بخش برای این قرار داده شده است که سایت ها بدانند که می توانند روی چه کلمات کلیدی ای در Google Ads سرمایه گذاری کنند اما می تواند همچنین به ما کمک کند که موضوعات مختلف برای تولید محتوا در سایت خودمان نیز پیدا کنیم. این مورد از بخش معرفی سرویس های گوگل به علاوه خود کلمه کلیدی، ذهنیتی از تعداد جست و جوی آن را نیز به ما می دهد که متوجه شویم که کدام یک از کلمات کلیدی کسب و کار ما بیشتر جست و جو می شوند. برای استفاده از این قابلیت، نیازی نیست به حساب Google Ads پول واریز کنید.
Google Analytics و هرآنچه باید از مخاطب بدانیم
خود گوگل است که می خواهد ما به عنوان صاحب سایت، مخاطب خودمان را بشناسیم و عملکرد صفحات خودمان از سمت مخاطب را مورد بررسی قرار بدهیم. برای همین در معرفی سرویس های گوگل لازم است که به سراغ یکی از بهترین ابزار های گوگل یعنی Google Analytics برویم. یکی از آن دسته ابزار های حرفه ای گوگل که شاید پیچیده ترین ابزار بین تمامی ابزار هایی باشد که در حال حاضر آن ها را معرفی کرده ایم. یکی از آن ابزار های دقیق و درست با اطلاعات جامع و کامل که با جزئیات بسیار به ما عرضه می شود و به واسطه آن ها ما می توانیم درک بهتری از مخاطب سایت خودمان داشته باشیم. در واقع گوگل آنالیتیکس به ما می گوید که کجا داریم کار درست و کجا داریم کار غلط را انجام می دهیم. برای کار با این ابزار، بد نیست تحلیل داده بلد باشیم.
گوگل آنالیتیکس یک سری اطلاعات عالی و خوب در رابطه با عملکرد صفحات سایت ما، مخاطبان سایت ما، عملکرد مخاطب در سایت، تعداد مخاطبان، وضعیت ریل تایم مخاطبان در سایت ما، محبوب ترین صفحات سایت ما و … به ما می دهد که اینکه چگونه از این اطلاعات در حجم بالا استفاده کنیم، کاملا بستگی به خودمان دارد و ایده هایی که می توانیم آن ها را به اجرا بگذاریم. گوگل از ما می خواهد که به عنوان صاحب سایت مخاطب را بشناسیم و طبق خواسته او به ساخت صفحات سایت و تولید محتوا برای سایت خودمان بپردازیم که در نتیجه، هم بهترین نتیجه برای گوگل، هم مخاطب و در نهایت برای ما حاصل بشود. یادتان باشد که استفاده از گوگل آنالیتیکس به یک سری اطلاعات و دانش زبان انگلیسی احتیاج دارد و بد نیست که آن ها را نیز فرابگیرید تا از این ابزار بهره بهتری ببرید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد معرفی سرویس های گوگل به بهترین نحو ممکن انجام بشود و تمرکز ما نیز روی ابزار های سئو سایت گوگل بود. مطمئن باشید که گوگل خدمات بیشتر از این حرف ها را نیز دارد اما ما در این مقاله قصد داشتیم که به خدمات مرتبط با سئو سایت آن بپردازیم تا شما نیز با این ابزار ها آشنا بشوید و استفاده از آن ها را شروع کنید. یادتان هم باشد که استفاده از این ابزار ها به دانش حداقلی در زمینه سئو نیاز دارد و بد نیست که در مقالات قبلی ما به دنبال این آموزه ها بگردید و سعی کنید که با دید بازتری وارد این ابزار ها بشوید که یک آشنایی قبلی با آن ها داشته باشید تا دچار سردرگمی در این ابزار ها نشوید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.