قبلا هم همیشه به شما گفته بودیم که در سئو سایت، یک سری موارد هستند که اهمیتشان از باقی موارد خیلی بیشتر است. معمولا این موارد نقش کلیدی ای در سئو دارند و همه چیز بوسیله آن ها تعیین می شود. مواردی مانند لینک ها، محتوا، اعتبار سایت و در نهایت کلمه کلیدی که نقش بسیار مهمی در سئو سایت ما ایفا می کند. در این مقاله می خواهیم درباره پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو صحبت کنیم. موضوعی که شاید هر وب مستر و سئو کاری به دنبال آن است و معمولا سئو کارهای حرفه ای، می دانند که چگونه باید از پس آن بر بیایند. این مقاله هم از آن دست مقاله هاست که کمی جلوتر از مسائل پایه ای سئو رفته است و قصد داریم حرفه ای تر به موضوع کلمه کلیدی نگاه کنیم. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو
وقتی می خواهیم یک قرارداد سئو ببندیم و کار سئو سایت را شروع کنیم، به یک سری پیشنیاز ها احتیاج داریم. این پیشنیاز ها شاید برای هر پروژه ای متفاوت باشد، اما شاید بتوان گفت چیزی که بین همه آن ها مشترک است، پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو می باشد. هر کسب و کاری یک سری کلمات اصلی دارد که کاربران موتور جست و جو با سرچ کردن آن ها، به سایت های مختلف می رسند و همانطور که می دانید، ترتیب قرار گرفتن این سایت ها در صفحه موتور جست و جو یا همان صفحه SERP، بر پایه سئو سایت می باشد. پیدا کردن کلمه کلیدی تازه شروع کار است و زمانی که ما بتوانیم کلمه کلیدی درست را برای کسب و کارمان پیدا کنیم، می توانیم سئو سایت خودمان را استارت بزنیم و کار را روی سایت با توجه به آن کلمه کلیدی شروع کنیم.
در این مقاله ما قصد داریم به علاوه ارائه یک سری توضیحات پایه ای در رابطه با کلمه کلیدی، متراژ های آن را نیز به شما معرفی کنیم و آن ها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم. در آخر هم به شما یک سری از ابزار های خاص را برای پیدا کردن کلمه کلیدی معرفی می کنیم و بعد از آن دیگر همه چیز را به شما می سپاریم. پس در این مقاله با ما همراه باشید تا به سراغ یکی از اساسی ترین و جذاب ترین موضوعات در سئو سایت برویم.
کلمه کلیدی چیست؟
Keyword یا به اختصار KW به معنی کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی می باشد. اینکه از “عبارت کلیدی” در بحث پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو استفاده کنیم مناسب تر است. چرا؟ چون Query ها یا KW های ما معمولا یک “کلمه” نیستند و در بیشتر مواقع یک “عبارت” هستند. مثلا شما اگر به دنبال یک شرکت طراحی سایت باشید، با جست و جوی کلمه “سایت” به آن نمی رسید و باید عبارت “طراحی سایت” را جست و جو کنید. اگر هم بخواهید به نتیجه دقیق تری دست پیدا کنید، معمولا عبارات را مانند “طراحی سایت در تهران” تایپ می کنید.
کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی در واقع اصل و اساس سئو یک صفحه از سایت شما می باشد و کاربران موتور جست و جو، معمولا با جست و جوی آن کلمه کلیدی یا مترادف آن به سایت شما می رسند. خود شما با جست و جوی کدام کلمه به این مقاله ما رسیدید؟ همان کلمه، کلمه کلیدی شماست و البته ممکن است کلمه کلیدی این مقاله، با چیزی که شما جست و جو کردید یکسان باشد یا مترادف باشد.
ما دو نوع کلمه کلیدی داریم که قبلا هم درباره آن ها صحبت کرده ایم که کلمات کلیدی Long Tail و کلمات کلیدی Short Tail هستند. کلمات کلیدی Short Tail محدود به 1 الی 3 کلمه و Long Tail ها هم بیش از 3 کلمه می باشند.
پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو به چه معناست؟
پیدا کردن کلمه کلیدی، جست و جوی کلمه کلیدی یا تحقیق کلمه کلیدی را در سئو سایت، Keyword Research می گویند. Keyword Research یا پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو به فرایند پیدا کردن کلمه کلیدی اصلی سایت و کلمات کلیدی دیگر به منظور تولید محتوا می گویند. چیز هایی که در این فرایند اهمیت بسیار زیادی دارند، متراژ ها و ابزار ها می باشند که بوسیله آن ها، ما می توانیم کلمات کلیدی بهتر و مناسب تری برای سایت و صفحات سایت خودمان پیدا کنیم. در ادامه قصد داریم سه مورد از مهمترین متراژ ها در “پیدا کردن کلمه کلیدی” را به شما آموزش دهیم و در آخر نیز به سراغ ابزار هایی خواهیم رفت که در این راه به شما کمک می کنند.
Search Volume یا میزان جست و جو چیست؟
یکی از مهمترین متراژ ها در پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو Search Volume یا به اختصار SV می باشد. این عبارت به معنی میزان سرچ می باشد و نمایانگر میزان سرچ یک کلمه در موتور جست و جو است. بخواهیم به زبان ساده تر بگوییم، SV می خواهد به ما بگوید که یک کلمه کلیدی، در یک بازه زمانی خاص، توسط چند نفر جست و جو می شود. این مورد به محبوبیت آن کلمه کلیدی را نشان می دهد و به ما می گوید که اگر بخواهیم روی چنین کلمه ای سرمایه گذاری کنیم، چقدر احتمال دارد که به مخاطبان هدف خودمان برسیم. این متراژ حتما باید در تحقیق کلمه کلیدی لحاظ بشود، به این خاطر که ما به دنبال جذب مخاطب هستیم و باید از عبارات کلیدی ای استفاده کنیم که این عبارات، طرفدار و مخاطب داشته باشد. در غیر این صورت انتخاب ما اشتباه است.
این موضوع را هم البته باید در نظر داشته باشیم که عبارات کلیدی کوتاه تر، معمولا SV بیشتری دارند و به طبع، رقابت بین آن ها بیشتر است. اما گاهی یک سری عبارات کلیدی هستند که میزان سرچ آن ها بسیار بالاست، اما رقبای ما هنوز از آن ها استفاده نکرده اند. این موضوع به ما فرصتی می دهد که از آن کلمه کلیدی استفاده کنیم و مخاطبان را به سمت سایت خودمان بکشانیم. این موضوع خصوصا در کسب و کار های کوچک بسیار مهمتر است. در ضمن، این موضوع را هم مد نظر داشته باشید که هر عبارت کلیدی ای که SV بالایی دارد، نشان دهنده این نیست که مناسب ترین کلمه کلیدی برای سایت ما محسوب می شود. چون هنوز هم متراژ های دیگری برای بررسی هستند و گاهی ما نیز باید حواسمان باشد که آن کلمه کلیدی ای را انتخاب کنیم که کسب و کارمان روی آن تمرکز دارد.
Click-through rate یا کلیک بر پایه رتبه چیست؟
یکی دیگر از متراژ هایی که نه صرفا در پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو ، بلکه در خصوص خود “کلمه کلیدی” اهمیت دارد، Click-through rate یا CTR است. کلیک بر پایه رتبه، یک مقدار درصدی است که به ما نشان می دهد که با جست و جوی کلمه کلیدی مرتبط با صفحه سایت ما، لینک سایت ما در موتور جست و جو چقدر کلیک دریافت می کند. CTR در پیدا کردن کلمه کلیدی چیزی نیست که بدون SV اهمیت داشته باشد. به این خاطر که زمانی که هنوز کلمه کلیدی ما پیدا نشده است، CTR آن نمی تواند اطلاعات خاصی را به ما بدهد. اما خود CTR به تنهایی می تواند نمایانگر درستی یا نادرستی انتخاب کلمه کلیدی ما باشد. این متراژ به ما کمک می کند که ببینم، کدام یک از کلمات کلیدی ما، نسبت به رتبه ای که دارند موفق تر عمل کرده اند.
این اطلاعات باعث می شوند که ما بتوانیم دید بازتری نسبت به انتخاب کلمه کلیدی خودمان داشته باشیم و بدانیم که کدام یک از کلمات کلیدی، با توجه به SV ای که دارند، می توانند عملکرد بهتری برای سایت ما داشته باشند. در واقع CTR، نقش ایده دهنده را برای ما ایفا می کند و به ما می گوید که مخاطب، دقیقا روی چه چیز هایی کلیک می کند و کدام کلمات کلیدی را بیشتر ترجیح می دهد. وقتی این موضوع را بدانیم، کار برایمان راحت تر خواهد شد و با توجه به متراژ های دیگر، می توانیم کلمات کلیدی خودمان را انتخاب کنیم. حال، می خواهیم در ادامه به سراغ یکی از مهمترین متراژ ها در پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو برویم که این متراژ شاید حساس ترین متراژ ها نیز باشد.
Keyword Difficulty یا درجه سختی کلمه کلیدی
سئو سایت، به این سادگی ها هم نیست! یک کلمه کلیدی را انتخاب کنیم، طی چند روز هم آن را به رتبه های بالاتر گوگل برسانیم و بعد هم عکس یادگاری با کارفرما بگیریم و کار تمام شود. خیر، کلمات کلیدی درجه سختی دارند. این درجه سختی کلمه کلیدی یا KD، یکی از مهمترین موارد در پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو می باشد. همه فاکتور هایی که درجه سختی یک کلمه کلیدی را مشخص می کنند، برای ما واضح نیستند اما یک سری از آن ها کاملا معلوم می شوند. کلمات کلیدی با میزان سرچ بالا، کلمات کلیدی محبوب، کلمات کلیدی ترند و پر طرفدار، کلمات کلیدی تخصصی، اصلی ترین کلمات کلیدی کسب و کار ها و … معمولا کلمات کلیدی ای با درجه سختی بالا هستند. رقابت بر سر این کلمات بسیار زیاد می باشد و به راحتی نمی شود با آن ها رتبه های بالا را دریافت کرد.
رتبه گرفتن با این نوع کلمات کلیدی، معمولا نیازمند صبر و حوصله و تلاش بسیار است. مثلا کلمه “سئو سایت” مسلما خیلی درجه سختی بالاتری نسبت به “سئو سایت ارزان در تهران” دارد. چون هم کلمه عمومی تر و محبوب تری است، هم میزان سرچ بالاتری دارد، هم یک کلمه کلیدی Short Tail است (که این نوع کلمات کلیدی معمولا درجه سختی بالاتری دارند) و هم اینکه خیلی کلی تر و جامع تر است. در تحقیق کلمه کلیدی، حتما باید حواسمان به درجه سختی کلمات کلیدی باشد. سرمایه گذاری روی این نوع کلمات هم گران تر است و هم سئو سایت روی آن ها ریسک بسیاری دارد و حتما باید مراقب این موارد باشیم.
ابزار های پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو کدام اند؟
در مقالات قبلی چند نمونه از ابزار های سئو سایت را به شما معرفی کردیم. ابزار هایی که معمولا امور مدیریت سئو، بهینه سازی و آنالیز های لازم را برای ما انجام می دادند. یک سری از این ابزار ها، بخشی را به خود اختصاص می دهند که مربوط به تحقیق کلمه کلیدی می باشد. در این بخش ها، با توجه به امکانات ابزار، شما می توانید کلمات کلیدی پیشنهادی مرتبط با کسب و کار خودتان را پیدا کنید و نسبت به تولید محتوا برای آن ها اقدام کنید. مهمترین این ابزار به شرح زیر می باشند:
Google Ads: ابزار معروف تبلیغات گوگل که یک بخش Keyword Planner دارد که شما در آن می توانید با تایپ کردن اصلی ترین کلمه کسب و کار خودتان، کلمات کلیدی محبوب و پر سرچ کسب و کارتان را پیدا کنید. Google Ads از نظر تعدد پیشنهادات و دقت در انتخاب کلمات کلیدی بسیار پر کاربرد است.
Mangool Keyword Planner: با اینکه این ابزار صرفا یک نسخه محدود دارد و بعد از مدتی باید نسخه پولی آن را خریداری کنید، اما برای یک سئو کار حرفه ای، داشتن چنین ابزاری یک نعمت است. ابزاری که به علاوه معرفی کلمات کلیدی کسب و کار شما، میزان سرچ و درجه سختی آن ها را نیز به شما نشان می دهد.
MOZ Keyword Planner: یکی دیگر از بهترین ابزار ها نیز نسخه پیشرفته MOZ است که هرچند که تعدد نتایج آن خیلی زیاد نیست، اما میزان سرچ و درجه سختی کلمه کلیدی آن بسیار دقیق عمل می کند و یکی از بهترین ابزار ها در این زمینه می باشد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم چگونگی پیدا کردن کلمه کلیدی در سئو را بوسیله متراژ ها به شما آموزش دهیم و سه تا از مهمترین ابزار ها در این زمینه را نیز به شما معرفی کردیم. از اینجا به بعد دیگر نوبت شماست که از دانسته های خودتان، برای تحقیق کلمه کلیدی یا همان Keyword Research استفاده کنید. امیدواریم که توانسته باشیم در راه پیدا کردن کلمات کلیدی کسب و کارتان همراه کمک کننده شما باشیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.
منبع:
ahrefs.com