وقتی شما یک سایت طراحی می کنید و همه کار های آن هم نهایی می شود، مسلما می خواهید که در بزرگترین موتور جست و جوی جهان یعنی گوگل ثبت بشود. به محض اینکه شما این اجازه را به گوگل بدهید که بات هایش را به سایت شما بفرستد، احتمال ثبت سایت شما در گوگل بالا می رود. پس ثبت سایت در گوگل به صورت اتوماتیک هم انجام می شود. اما موضوع اینجاست که گاهی انگار گوگل یادش می رود که به سایت شما سر بزند یا به هر دلیل، کراولر ها سرشان شلوغ است و به سراغ سایت شما نمی آیند. نگران نباشید! برای این موضوع هم راهی وجود دارد که می خواهیم درباره آن در این مقاله صحبت کنیم. پس این مقاله را با دقت بخوانید که طولی نمی کشد تا سایت شما هم به صفحه SERP گوگل راه پیدا کند. همراه ما باشید.

ثبت سایت در گوگل

ثبت سایت در گوگل دقیقا اولین قدم در سئو سایت می باشد. یعنی شما برای اینکه از گوگل رتبه بهتری دریافت کنید اول از همه باید بدانید که سایت شما در گوگل ثبت شده است. معمولا هم لازم نیست که در رابطه با این موضوع کاری انجام دهید. به محض اینکه شما سایت را برای دسترسی کراولر های گوگل باز کنید، شاخک های آن ها تیز می شود و به سمت شما می آیند. اما گاهی ممکن است هرچقدر صبر کنید ببینید که سایت شما در گوگل ثبت نشده است که این موضوع خیلی سئو سایت شما را به تعویق می اندازد. به هر حال برای اینکه گوگل به یک صفحه شما با هر بار به روز رسانی سر بزند، لازم است که سایت شما در گوگل به اصطلاح Index شده باشد. در آن صورت هستش که تازه کار شما شروع می شود.

حال اگر صبر کردیم و کلی امور مختلف هم برای سئو سایت خود انجام دادیم اما انگار گوگل بات ها خیال نداشتند که به سایت ما سر بزنند، وقت آن می رسد که گوگل را از وجود سایتتان با خبر کنید. یعنی خودتان شخصا وارد عمل بشوید و به سراغ گوگل بروید و به او بگویید سایت شما وجود دارد و می خواهید که در موتور جست و جوی گوگل قرار بگیرد. برای این کار باید به گوگل ایمیل بزنیم؟ با مدیران آن صحبت کنیم؟ خیر مسلما این ها روش کار نیستند چون اگر بودند که احتمالا گوگل باید روی میلیون ها ایمیل دریافت می کرد و راه های ارتباطی مدیران آن هم پر می شد از تماس های بی وقفه. نیازی به این کار ها نیست، ثبت سایت در گوگل خیلی آسان تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید. کافیست که این مقاله را مطالعه کنید.

ثبت سایت در گوگل چقدر طول می کشد

محققان در سایت آموزشی بزرگ Hubspot به این نتیجه رسیدند که به طور معمول، گوگل از باقی موتور های جست و جو سریعتر سایت شما را ایندکس می کند و داخل موتور جست و جوی خودش قرار می دهد. آن ها یک سایت را همزمان در موتور جست و جوی گوگل و یاهو ثبت کردند و دیدند که چیزی حدود 1375 دقیقه طول می کشد که سایت در گوگل ثبت شود و 1773 دقیقه هم طول کشید که سایت در موتور جست و جوی یاهو ثبت شود. اما اصلا نباید شما به این اعداد و ارقام اکتفا کنید. ثبت سایت در گوگل چیزی نیست که زمان آن ثابت شده باشد و کسی بتواند حتی زمان حدودی برای ثبت آن بدهد. فقط شاید بتوان گفت حداقل زودتر از باقی موتور های جست و جو این کار را انجام می دهد که این مورد هم 100 درصد نیست.

چگونه سایت خود را در گوگل ثبت کنم؟

چگونگی ثبت سایت در گوگل

برای ثبت سایت در گوگل دو راه وجود دارد. یک اینکه سایت مپ خودتان را در اکانت گوگل خود وارد کنید (خواهیم گفت چگونه) و یا اینکه صفحه خاصی از سایت خودتان را Fetch as Google کنید. هر دوی این کار ها باید در ابزار Google Search Console انجام شود که لازم است دامنه خودتان را در این برنامه به ثبت برسانید. این برنامه رایگان است و کار کردن با آن هم از دیگر ابزار های سئو سایت راحت تر است. حال بیایید دقیق تر روش های ثبت سایت را در گوگل بررسی کنیم.

ثبت سایت جدید در گوگل

اگر سایت شما تازه تاسیس است و طراحی و توسعه آن به تازگی به اتمام رسیده است، کاری که باید انجام بدید این است که به Google Search Console بروید و بخش Submit a Sitemap را انتخاب کنید. برای طراحی سایت مپ خودتان می توانید از برنامه نویس سایت کمک بگیرید و اگر هم سایت وردپرسی دارید که دیگر اصلا نیازی نیست نگران باشید، به این خاطر که خود وردپرس برای شما سایت مپ را طراحی می کند و می توانید هر زمان بخواهید آن را ویرایش کنید. (پیشنهاد می کنم بدون دانش فنی هرگز این کار را نکنید)

ثبت صفحه جدید در گوگل

اگر دامنه شما خیلی وقت است که در گوگل ثبت شده است، شما همچنان می توانید صفحات خاص سایت خودتان را به صورت اختصاصی در گوگل Index کنید و مستقیما آن ها را به گوگل اضافه کنید. برای اینکه این کار را انجام دهید باید صاحب URL مورد نظر باشید که احتمالا هم هستید. پس شما می توانید دو کار مختلف را در این زمینه انجام دهید که URL مورد نظر شما در گوگل ثبت بشود.

ثبت کردن یک سایت مپ بروزرسانی شده

برای “ثبت سایت در گوگل” باید اول از همه یک سایت مپ بروزرسانی شده را در Google Search Console ثبت کنید که برای این کار لازم است وارد سرچ کنسول شوید و در قسمت Submit a Sitemap گزینه Add a Property را انتخاب کنید. سپس شما می توانید سایت مپ به روز رسانی شده خودتان را از این طریق برای گوگل بفرستید تا هر چه زودتر توسط ربات ها کراول بشود و صفحه جدید شما داخل موتور جست و جوی گوگل قرار بگیرد. البته باز هم این موضوع بلافاصله اتفاق نمی افتد و کمی باید برای به وقوع پیوستن آن صبر کنید.

ثبت صفحه از طریق Fetch as Google

برای ثبت سایت در گوگل می توانید از قابلیت Fetch as Google نیز استفاده کنید. شما به عنوان صاحب سایت، این اختیار را دارید که از سرچ کنسول برای دوباره ایندکس کردن یا Reindex یک URL خاص استفاده کنید. برای اینکار شما مثل همیشه وارد Google Search Console می شوید یک Property که در گوگل لیست کردید را انتخاب می کنید. در منوی سمت چپ گزینه Crawl را انتخاب می کنید که زیر مجموعه های آن نمایش داده شوند و سپس با انتخاب گزینه Fetch as Google وارد صفحه ای می شوید که داخل آن می توانید URL صفحه مورد نظر مرتبط با دامنه خودتان را وارد کنید و ان را به اصطلاح فچ یا Fetch کنید. بعد از این کار درخواست شما ثبت می شود و گوگل سریعتر از قبل کراولر های خودش را به سراغ صفحه مورد نظر می فرستد.

اگر URL های شما تایید شوند، گرینه Request Indexing فعال می شود و گوگل به کمک ربات های خود، Index کردن صفحه وب سایت شما را انجام می دهد. یادتان باشد که این فرایند باز هم ممکن است کمی طول بکشد و اگر هم صفحه مورد نظر شما مشکلات امنیتی داشته باشد، گوگل به شما خبر می دهد که اول ایرادات را درست کنید و سپس دوباره همین فرایند را انجام بدهید. مطمئن باشید که در همین سرچ کنسول گوگل کمی شما را برای رفع مشکلات راهنمایی می کند و راه حل های پیشنهادی را به شما می دهد. شاید تصور کنید که کمی توضیحات زیاد بود اما کار هایی که شما باید انجام بدهید سر جمع اگر سرعت اینترنت خوب باشد، بیشتر از 10 دقیقه طول نخواهد کشید. بعد از آن به احتمال زیاد دیگر ثبت سایت در گوگل برای سایت شما هم اتفاق خواهد افتاد.

ثبت صفحه از طریق Fetch as Google

چگونه بفهمیم که ثبت سایت در گوگل انجام شده است

برای اینکه مطمئن شوید ثبت سایت در گوگل برای شما انجام شده است می توانید Google Search Console را چک کنید تا از این موضوع مطلع شوید. اگر خواستید که اطمینان حاصل کنید که صفحه شما در گوگل ثبت شده است یا اصلا به طور کلی می خواهید بدانید که کدام یک از صفحه هایتان در صفحه SERP گوگل نمایش داده می شوند، می توانید از روش زیر استفاده کنید.

به موتور جست و جوی گوگل بروید، در داخل نوار سرچ اول از همه site: را بنویسید و با قرار دادن یک فاصله با Space، دامنه سایت خودتان را جلوی آن وارد کنید. به این صورت تمامی صفحات شما که در گوگل Index شده اند نمایش داده می شوند.

سخن پایانی

باز هم به شما این موضوع را یاد آور می شویم که اگر سایت شما تمامی ضوابط و قوانین گوگل را رعایت کند و از نظر سئو سایت هم تا حد خوبی پیش برود، ثبت سایت در گوگل به صورت دستی نیازی نیست. خود ربات ها آرام آرام به سراغ سایت شما می آیند و صفحات شما را در موتور جست و جو Index می کنند. اما باز هم اگر با وجود اینکه شما همه Error ها را رفع کردید و سئو سایت خودتان را بهبود بخشیدید و صبر هم کردید باز هم این اتفاق رخ نداد، می توانید از روش هایی که به شما گفتیم استفاده کنید. یادتان باشد اگر با وجود این روش ها هم باز هم گوگل از ایندکس کردن سایت سر باز زد، آن موقع باید با افراد متخصص در این زمینه صحبت کنید که با ابزار های خاص سایت شما را بررسی کنند.

ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که تک تک صفحات سایت شما در گوگل ایندکس شوند و رتبه خوبی هم دریافت کنید.

منبع:

Hubspot

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *