مهمترین راهی که مخاطبان بتوانند سایت شما را پیدا کنند گوگل است. وقتی شما سایتتان را طراحی می کنید یک سری امور باید انجام بدهید که سایت شما مورد قبول جناب گوگل قرار بگیرد تا رتبه خوبی در موتور جست و جوی خودش به شما بدهد. این امور سئو سایت هستند که یک سری روش مورد تایید خود گوگل را دارند و یک سری روش دیگر به هیچ عنوان مورد تایید گوگل نیستند. یک سری روش هم مثل رپورتاژ نگاری هستند که چیزی ما بین این دو است. در واقع رپورتاژ یک روش عالی است که طبق شواهدی که ما پیدا کردیم، بیشتر در ایران مورد استفاده قرار می گیرد و به گونه ای بین سئو کار ها رسمیت دارد. در کشور های دیگر حتی اگر این کار را انجام دهند، تا جایی که می شود اصلا به این روش اشاره نمی کنند. چرا؟ همراه ما باشید تا پاسخ دهیم.

رپورتاژ نگاری

اگر درباره روش های سئو سایت در سایت های خارجی تحقیق کنید، می بینید چندین روش کلاه سفید (White Hat) برایتان می آورد که همان روش های سئو سایت مورد قبول گوگل هستند. روش های کلاه سیاه (Black Hat) هم اشاره ای به آن ها می شود و تاکید هم می کنند که این امور نباید انجام شوند. اما بیایید این دو رنگ را با هم ترکیب کنیم و سئو کلاه خاکستری را بوجود بیاوریم که یکی از روش هایش رپورتاژ نگاری است. اشتباه نکنید! “رپورتاژ نویسی” در کشور ما هم رواج دارد و هم روش کلاه سفید محسوب می شود و تمامی سئو کار ها بدون ترس استفاده از آن را توصیه می کنند. به این خاطر که در واقع همان روش لینک سازی خارجی به صورت اصولی است که یک روش سئو خارجی محسوب می شود اما باز هم چون لینک “خریداری” می شود، گوگل تایید نمی کند.

اما خب همانطور که می دانید تشخیص عبارات فارسی برای گوگل به آسانی عبارات انگلیسی نیست و رپورتاژ نگاری آنقدر روش اصولی و منظمی هستش (اگر نکات آن را رعایت کنید) که انگار نه انگار شما پولی بابت انتشار رپورتاژ خود پرداخت کرده اید. گوگل تصور می کند که سایتی که شما رپورتاژتان را در آن قرار داده اید خودش لینک را به شما داده است و سئو سایت شما تا حد بالایی بهبود می یابد. مسئله اما در مقاله ما این نیست و اینجا ما با نوشتن رپورتاژ سر و کار داریم. دیگر نمی خواهیم به شما بگوییم که باید برای انتشار رپورتاژ به DA/PA سایت مورد نظر توجه کنید و یا سایتی را انتخاب کنید که Spam Score پایینی داشته باشد. چون در مقالات قبلی درباره آن ها صحبت کرده ایم. این دفعه تمرکز ما روی نگارش رپورتاژ و محتوای آن است. پس در ادامه همراه ما باشید.

سئو کلاه سفید

رپورتاژ نگاری یعنی چه؟

به مجموعه کار هایی که ما برای نوشتن یک رپورتاژ انجام می دهیم “رپورتاژ نگاری” می گویند. تعریف در اسم مفهوم مشخص است اما موضوع اینجاست که اصلا رپورتاژ نگاری و خرید رپورتاژ شامل چه مواردی می شود؟ ما تلاش کردیم این موارد را در 5 نکته اصلی خلاصه کنیم و به شما بگوییم که نوشتن رپورتاژ را چگونه باید انجام دهید. حواسمان باشد که رپورتاژ ما قرار است در یک سایت معتبر منتشر شود، پس هم آبروی ما وسط است و هم قرار است که این رپورتاژ رتبه سایت ما را بالا ببرد. این موضوع را هم یادتان باشد که ما می گوییم که گوگل ممکن است خیلی عبارات فارسی را به خوبی نخواند، اما از شرکت به آن بزرگی بعید نیست که برای این موضوع و هر زبان دیگری چاره ای اندیشیده باشد.

نکات مهم رپورتاژ نگاری که قبل از نوشتن باید بدانیم

قبل از گفتن این نکات باید تاکید کنیم که ترتیب در این نکته ها کوچکترین اهمیتی ندارد و همه این نکته ها در جای خود مهم هستند پس با دقت از اول تا آخر این نکات را مطالعه کنید و سعی کنید قبل از انتشار رپورتاژ در یک سایت معتبر که معمولا سایت های خبری هستند، رپورتاژ نگاری را تمرین کنید تا دستتان کامل برای نوشتن آن راه بیفتد

تبلیغاتی ننویسید، خبری بنویسید!

نکته اول در رپورتاژ نگاری این است که باید بدانیم، چه کسانی قرار است این رپورتاژ ها را بخوانند و در کجا قرار است این رپورتاژ منتشر شود؟ معمولا رپورتاژ ها را در سایت های خبری انتشار می دهند که معتبر ترین و پرترافیک ترین سایت های ایرانی به شمار می روند. (احتمالا بعد از دیجیکالا مگر نه؟) پس نوشتن یک متن تبلیغاتی نه مورد قبول این سایت ها می باشد و نه قرار است تاثیر خاصی روی مخاطب آن سایت ها بگذارد. پس درست است که محتوای شما تبلیغاتی است، اما خوب است که با لحن خبری و کمی رسمی رپورتاژ ها نوشته شوند. تا جایی هم که می شود از زبان طنز در رپورتاژ ها استفاده نکنید چون مخاطب سایت های خبری قشر مشخصی نیستند و معلوم نیست که با این نوع نوشتار ارتباط خوبی برقرار می کنند یا آن را سخیف می دانند.

عنوان خوب و جذاب انتخاب کنید

خود شما هم احتمالا بار ها سایت های خبری را نگاه کرده اید. حتی اگر خیلی هم پیگیر اخبار روز دنیا نباشید، یک تیتر جذاب می تواند شما را وسوسه کند که یک صفحه ای در این سایت ها را باز کنید و بخوانید. در رپورتاژ نگاری هم همین موضوع حکمفرما است. به این صورت که اگر عنوان شما جذاب و گیرا باشد، می تواند مخاطب سایت خبری را به خود جذب بکند. عنوان شما باید هم مرتبط با کسب و کار شما باشد، هم معرفی کننده کار شما باشد و هم نوید یک ارزشی را بدهد که شما قرار است به مخاطب بدهید. البته توجه داشته باشید که معمولا سایت های خبری عناوینی که در آن ها صفات “تر” و “ترین” دار استفاده می کنند را انتشار نمی دهند پس از استفاده از این پسوند ها هم حداقل در عنوان خودداری کنید.

حواستان به لینک ها باشد!

رپورتاژ نگاری را برای چه انجام می دهیم؟ که رتبه خوبی از گوگل دریافت کنیم و مخاطب هم جذب کنیم. کراولر های گوگل چگونه سایت ما را از طریق رپورتاژ شناسایی می کنند؟ لینک سایت ما که در داخل متن وجود دارد. پس لینک های رپورتاژ شما مهمترین بخش های آن محسوب می شوند که معمولا 1 الی 3 لینک در یک رپورتاژ وجود دارد. اول اینکه اگر اجازه دارید سه لینک در متن قرار دهید، به سه صفحه مختلف سایت خودتان لینک دهید (مسلما هم بهترین صفحات لندینگ پیج های شما هستند) و این سه کلمه، حتما کلمه کلیدی همان صفحه هایی باشند که لینکشان در متن قرار گرفته است. دو بار، سه بار و چندین بار چک کنید که کلمات لینک داده شده (انکرتکست ها) به درستی نوشته شده اند و کل عبارت هم لینک شده است.

درست نوشتن را رعایت کنید

رپورتاژ نگاری از دو کلمه رپورتاژ و نگاری (برگرفته از نگارش) تشکیل شده است. پس “چگونه” نوشتن رپورتاژ در این مفهوم بسیار مهم است. منظور ما هم از درست نوشتن متن، به معنی واقعی کلمه درست نوشتن آن است. یعنی متن شما باید غلط املایی نداشته باشد، نکات دستور زبان فارسی در آن رعایت شده باشد، علائم نگارشی به درستی در آن استفاده شده باشد، لحن رسمی ولی ساده باشد و در آخر اینکه از زیاده گویی و هجو هم در آن پرهیز شده باشد. به یاد داشته باشید که رپورتاژ شما، یک مطلب از سایت شما در یک سایت پر بازدید و معتبر است. پس برای حفظ آبرو و اعتبار کسب و کار خود، حتما درست نوشتن را در رپورتاژ رعایت کنید که خدایی نکرده چهره بدی از برند خود بر جای نگذارید.

به کسب و کارتان در متن اعتبار بدهید

در رپورتاژ نگاری قرار نیست که برندمان را تبلیغ کنیم، اما قرار است غیر مستقیم به مخاطب رپورتاژ بفهمانیم که ما برند معتبر و کاردرستی هستیم. پس واضح صحبت کنید و با وجود استفاده از کلمات تخصصی کسب و کار خود، طوری بنویسید که کاربر بتواند با متن شما ارتباط برقرار کند و اصلا حس نکند که سعی دارید او را قانع کنید که از خدمات شما استفاده کند. یادمان نرود که کاربر به متن شما به عنوان یک متن تبلیغاتی نگاه نمی کند. تنها لازم است که غیر مستقیم قدرتنمایی کنید و سعی کنید ارائه خدمات خودتان و برتری خود را با توضیحات خبری نشان بدهید.

شاید بپرسید که مگر قرار نیست که فقط از طریق لینک های رپورتاژ رتبه دریافت کنیم، پس چرا باید متن ما انقدر کار شده و بی نقص باشد؟ به این خاطر که بودن لینک های شما در سایت خبری درست است که کافی می باشد، اما مسلما تاثیر آن چند برابر می شود اگر کاربری مجاب شود که از طریق لینک ها وارد سایت شما شود. هم ممکن است که شما یک مخاطب و مشتری جدید داشته باشید، هم گوگل اگر ببیند کاربر مجاب شده است که از سایت دیگری به سایت شما بیاید، تصور می کند که سایت شما یک سایت خوب است و به شما رتبه بهتری در موتور جست و جوی خود می دهد.

جایگاه مناسب لینک ها در رپورتاژ

سخن پایانی

اگر بخواهیم وارد جزئیات رپورتاژ نگاری شویم، باز هم در نهایت به همین پنج نکته می رسیم و هر نکته دیگری که وجود داشته باشد، زیر مجموعه نکات بالا قرار می گیرد. ما تلاش کردیم که نکات مهم رپورتاژ نویسی را برای شما بیان کنیم که از این به بعد هم اگر خواستید رپورتاژی منتشر کنید، بدانید که دقیقا قرار است چگونه این رپورتاژ را بنویسید. البته که رپورتاژ را ما هم به شما پیشنهاد می کنیم و می توانیم تضمین کنیم که یکی از روش های عالی برای دریافت رتبه از گوگل و دیگر موتور های جست و جو می باشد. اما هم باید بدانیم که چگونه رپورتاژ را بنویسیم و هم باید بدانیم که چگونه باید آن را منتشر کنیم. این دو مورد را اگر به درست ترین شکل ممکن انجام دهیم، بعید است که نتیجه نگیریم. ممنون که همراه ما بودید.

2.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *