ما بار ها گفتیم که چقدر اینستاگرام بستر خوبی برای کسب و کار ها می باشد. شاید لازم به گفتن هم نبود، زیرا خود شما همین حالا احتمالا اکانت چند کسب و کار را در اینستاگرام دیده اید و یا اینکه خودتان مشتری یکی دو تا از آن ها هستید. حالا شاید بخواهید خودتان هم دست به کار بشوید و قصد کنید که بیزینس پروفایل اینستاگرام راه اندازی کنید. نگران نباشید! ما اینجا هستیم که به شما کمک کنیم تا بیزینس پروفایل خودتان را راه اندازی کنید. اکانت مرتبط با کسب و کار اینستاگرام که قرار است یک سری ویژگی های اضافه تر از اکانت های شخصی به شما بدهد و به طور کلی ویژگی های اکانت شما را تغییر دهد. اینستاگرام خودش می داند که چقدر کسب و کار ها در آن فعال هستند و همیشه به دنبال پشتیبانی بیشتر از این اکانت هاست. پس همراه ما باشید.
بیزینس پروفایل اینستاگرام
وقتی قرار است درباره مبحث مدیریت پیج اینستاگرام صحبت کنیم، معمولا منظور ما بیزینس پروفایل اینستاگرام می باشد. اکانت های شخصی به مدیریت چندانی نیاز ندارند و صرفا یک تفریح و سرگرمی محسوب می شوند. اما زمانی مدیریت شبکه های اجتماعی جدی می شود که شبکه های اجتماعی را فراتر از چیزی که هستند ببریم و اکانت های کسب و کار را در شبکه های اجتماعی خودمان راه اندازی کنیم. مدیریت پیج اینستاگرام آسان نیست، به محض اینکه اکانت شما از حالت شخصی به بیزینس پروفایل تغییر پیدا می کند، دیگر همه چیز رنگ و بوی تازه ای می گیرد و یک مسئولیت بر روی دوش شما انداخته می شود. حال چه این اکانت برای شخص دیگر، شرکت یا برند باشد و یا اینکه این اکانت کاملا برای خودتان باشد و مسئولیت برند سازی شخصی خودتان را بر عهده بگیرید. در هر صورت، دیگر موضوع جدی شده است.
شاید با خواندن عنوان این مقاله تصور کرده باشید که منظور ما از 6 قدم آموزش بیزینس پروفایل اینستاگرام در واقع 6 قدم بیزینسی کردن اکانت شماست. در حالی که ساخت اکانت و بعد از آن هم ساخت بیزینسی کردن آن اکانت همگی در قدم اول از هستند و 5 قدم بعدی اموری هستند که باید بعد از ساختن این اکانت انجام بدهید. اموری که در آن ها دیگر “اکانت بیزینسی اینستاگرام” را دارید و می خواهید که آن را به موفقیت برساند. درست است! ما قرار نیست صرفا به شما ساخت این نوع اکانت ها را یاد بدهیم و قرار است استفاده بهینه از آن ها و نکات کلیدی آن ها را نیز به شما آموزش بدهیم که شما را به موفقیت نزدیک تر کنیم. موفقیتی که می تواند کاملا زندگی حرفه ای شما و کسب و کارتان را تغییر بدهد و در های زیادی روی شما باز کند.
قدم اول: ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام
در اینجا می خواهیم از همان اول کار شروع کنیم. یعنی قبل از ساخت اکانت کاری اینستاگرام به سراغ ساخت یک اکانت ساده برویم و سپس به شما بگوییم که چگونه آن را به بیزینس پروفایل اینستاگرام تبدیل کنید.
چگونگی ساخت اکانت در اینستاگرام
1-اپلیکیشن اینستاگرام را برای IOS، اندروید یا ویندوز دانلود کنید.
2-اپ را باز کنید و گزینه Sign up را بزنید.
3-آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید و اگر می خواهید که چندین کاربر به توانند به بیزینس پروفایل اینستاگرام شما وصل شوند، از یک آدرس ایمیل ادمین استفاده کنید و یا اینکه روی گزینه Log in with Facebook کلیک کنید و با اکانت فیسبوکتان وارد شوید.
4-نام کاربری و پسوورد خودتان را انتخاب کنید و اطلاعات پروفایل را تکمیل کنید.
5-روی گزینه Next بزنید.
حال شما صاحب یک اکانت شخصی اینستاگرام شده اید و برای ساخت یک اکانت بیزینسی باید مراحل زیر را بروید.
چگونگی تغییر اکانت شخصی به اکانت بیزینسی
1-وارد پروفایل خودتان بشوید و در گوشه سمت راست روی منوی همبرگری بزنید. (می دانستید که به این منو های سه خطی می گویند منوی همبرگری؟ اگر نمی دانستید، حالا می دانید!)
2-روی گزینه تنظیمات بزنید و بعضی از اکانت ها گزینه Switch to Professional Account را می بینند و برخی دیگر هم این گزینه را نمی بینند که مورد دوم باید به قدم بعدی بروند.
3-روی اکانت بزنید.
4-گزینه Business را انتخاب کنید.
5-اگر قصد دارید بیزینس پروفایل اینستاگرام خودتان را به اکانت کسب و کار فیسبوکتان نیز وصل کنید نیز می توانید قدم بعدی را دنبال کنید.
6-گزینه Business Category را بزنید و جزئیات مرتبط با اکانت خودتان را وارد کنید.
7-روی گزینه Done بزنید.
ساخت پروفایل بیزینسی اینستاگرام تمام شد و تازه اینجاست که کار شما شروع می شود. حال به بهتر است به سراغ قدم حرفه ای دوم برویم.
قدم دوم: تدوین استراتژی برای بیزینس پروفایل اینستاگرام
مشخص کردن مخاطب هدف
حالا شما این بیزینس پروفایل اینستاگرام را ساخته اید. مخاطب شما کیست؟ چه کسی قرار است آن را ببیند؟ به سراغ چه منابعی برای جذب چنین مخاطبی باید برویم؟ اولین کاری که باید بکنید این است که مخاطب هدف خودتان را برای خودتان توصیف کنید و یک پرسونای مخاطب ایجاد کنید. پرسونای مخاطب به این صورت هستش که شما یک مخاطب فرضی را در نظر بگیرید و یک سری ویژگی ها به او بدهید و به سراغ کسانی بروید که این ویژگی ها را داد. شما باید به خوبی در این مرحله مخاطب خودتان را بشناسید و طبق او باقی موارد را پیش ببرید.
برای خودتان هدف تعیین کنید
استراتژی شما باید بر پایه یک هدف باشد. شما باید برای بیزینس پروفایل اینستاگرام خود یک هدف تعیین کنید که در یک بازه زمانی خاص به آن برسید یا اصلا یک هدف کلی و خاص برای صفحه اینستاگرام خود داشته باشید و در راستای همان هدف هم تلاش کنید. شاید با خودتان بگویید که هدف، همیشه کسب درآمد است. اما کسب درآمد به تنهایی ممکن است شما را به بی راهه بکشاند و حتما باید هدف بالاتری هم در کنار کسب در آمد داشته باشید. مثلا یک صفحه اینستاگرام دانستنی ها ممکن است به جز هدف کسب درآمد از راه تبلیغات، هدفش آگاه سازی انسان ها در رابطه با موضوع خاصی نیز باشد.
حواستان به متراژ های عملکرد باشد
در بیزینس پروفایل اینستاگرام خود باید حواستان به یک سری متراژ های خاص نیز باشد. این متراژ ها به شرح زیر می باشند:
آگاهی: شامل افزایش نرخ فالوور ها، ایمپرشن پست ها و ریچ های اکانت
تعامل: توجه به نرخ تعامل (بر پایه لایک و کامنت) و نرخ تاثیر گذاری (بر پایه share)
تبدیل: شامل نرخ تبدیل فالوور به مشتری و در صورت استفاده از تبلیغات پولی، مقدار ورود به صفحه شما از طریق تبلیغ
مشتری: شامل کار هایی که مشتریان شما انجام می دهند مثلا نرخ بازگشت
ساخت تقویم محتوایی
قبل از اینکه بخواهید تولید محتوا در بیزینس پروفایل اینستاگرام را شروع کنید باید یک تقویم محتوایی داشته باشید که محتواهای اصلی شما از قبل آماده باشند. صفحه اینستاگرام کسب و کار شما قرار است فعلیت مرتبی داشته باشد و همیشه حداقل یک استوری را داشته باشد که از یاد مخاطبان نرود. باز هم به این نکته دقت کنید که با وجود تقویم محتوایی، قرار نیست که شما پست های خارج از تقویم و استوری های مناسب روز را انتشار ندهید. شما باید تلاش کنید که ارتباط نزدیکی با مشتریان خودتان برقرار کنید.
قدم سوم: بهینه سازی بیزینس پروفایل اینستاگرام برای کسب و کار
حواسمان هست که بیزینس پروفایل اینستاگرام با پروفایل شخصی فرق می کند و یک سری نکات خاص باید در آن رعایت بشوند. شما نمی توانید همان اطلاعاتی را در بیزینس پروفایل خودتان قرار دهید که در اکانت شخصی قرار می دهید. در ادامه به شما برای هر بخش از اطلاعات صفحه یک سری بهینه سازی ها را معرفی می کنیم.
Bio اینستاگرام
بایو اینستاگرام شما در اکانت بیزینسی با اکانت شخصی کاملا متفاوت است. خود من شخصا در اکانت شخصی خودم یک جمله از یک فیلم را به عنوان بایو نوشته ام اما مثلا یک کسب و کار، بایو اینستاگرامش باید شامل معرفی کوتاه و جذاب کسب و کار باشد، در چند خط بایو را بنویسد که بشود اطلاعات مختلف را در 150 کاراکتر جا داد، شامل ایموجی های مختلف و مرتبط با کسب و کار می شود و اینکه حتما هم در آن کال تو اکشن وجود دارد و از کاربر می خواهیم که کاری را برای ما انجام بدهد.
همچنین لینکی که داخل بخش Website قرار می گیرد باید به درستی انتخاب بشود. مثلا یا محتوایی باشد که به تازگی در وبسایت خودتان انتشار دادید و می دانید که برای کاربران اینستاگرام شما مفید است و یا به طور کلی می توانید آدرس بلاگ یا وب سایت خودتان را در آن قرار بدهید. معمولا Vlogger ها لینک یوتیوب را در آن قرار می دهند که این هم کار درستی می باشد.
همچنین بهتر است راه های ارتباطی خودتان را نیز چه در دکمه های بیزینس پروفایل اینستاگرام و چه در بایو خود قرار بدهید تا کاربران به خوبی بتوانند با شما در تماس باشند.
بهینه سازی تصویر پروفایل
تصویر پروفایل شخصی شما می تواند هرچیزی باشد و هیچکس هم نمی تواند به آن اعتراضی کند. اما تصویر پروفایل کسب و کار شما باید نه تنها سایز مناسب و طراحی خوبی داشته باشد، بلکه باید معرف برند شما باشد. حال این برند چه یک شرکت باشد و چه یک برند شخصی، باید المان های معرفی کننده آن برند را در خود جای بدهد. مثلا برای شرکت ها معمولا لوگوی برند با رنگ های مختص به برند را شامل می شود و در برند سازی شخصی نیز عکسی از شما با المان هایی که به کارتان مربوط است.
هایلایت های استوری
حال دیگر در بیزینس پروفایل اینستاگرام شما می توانید استوری های خاص خودتان را هایلایت کنید. کاری که می تواند به آشنایی بیشتر مخاطب با شما کمک کند. در اینجا شما باید یا آموزش های مناسب در رابطه با کسب و کار خودتان را قرار بدهید یا اطلاعاتی که کاربر نیاز دارد آن ها را بداند. یک مثال اگر بخواهیم برایتان بزنیم مثلا یک پروفایل کافه یا رستوران معمولا تصاویری از محیط کافه و منوی کافه را داخل هایلایت های استوری قرار می دهند که کاربر به خوبی با آن کافه آشنا بشود.
قدم چهارم: انتشار محتوای با کیفیت
در رابطه با این موضوع در مقالات قبلی و تولید محتوای اینستاگرام بسیار صحبت کرده ایم اما جا دارد که برای کسانی که نمی خواهند از این مقاله بیرون بروند توضیح بدهیم که تولید محتوا هم در بیزینس پروفایل اینستاگرام با یک اکانت شخصی متفاوت است. تولید محتوای اینستاگرام باید روی یک سری اصول خاص انجام بشود و قرار نیست که هر محتوایی که می خواهیم را در آن به اشتراک بگذاریم. محتوای شما باید از نظر بصری در بالاترین حد خود باشد و جذابیت برند شما را به خوبی نشان بدهد. برای این کار بهتر است حتما یک عکاس یا طراح خوب داشته باشید. همچنین محتوای شما باید طوری باشد که وقتی کاربر در حال چک کردن Feed خود است یا استوری ها را می بیند، روی آن توقف کند و حس کنجکاوی اش فعال شود.
همچنین بد نیست که از ابزارهای مدیریتی یا ابزار های ادیت عکس اینستاگرام هم استفاده کنید تا هم این محتواها به خوبی مدیریت بشوند و هم تصاویر و ویدیو های با کیفیتی در اینستاگرام به اشتراک گذاشته شود. به علاوه این ها در نوشتن کپشن هم باید دقت کافی را به خرج بدهید و به درست ترین شکل ممکن کپشن را بنویسید. بهتر است کپشن کوتاه باشد اما اگر می توانید خوب کپشن بنویسید، بد نیست که از کپشن های روایی و طولانی نیز استفاده کنید. در ضمن از فرمت های دیگری مانند IGTV، استوری و ریلز نیز استفاده کنید و محتوای استوری هم نیازی نیست اندازه پست ها رسمی و برندی باشد.
جدا از همه این ها خلاقیت است. خلاقیت کلید اصلی موفقیت شماست و ایده آن هم کاملا با خودتان است. حتما از خلاقیت های خودتان استفاده کنید اما مراقب باشید و حتما با فرد متخصص نیز در این زمینه مشورت کنید.
قدم پنج: با کاربرانتان تعامل داشته باشید و کاربر جذب کنید
در این مورد باید حتما حواستان را جمع کنید که نگه داشتن کاربران فعلی حتی از جذب کاربران جدید نیز مهمتر است. بیش از اینکه به فکر کمیت فالوور هایتان باشید، کیفیت آن ها را مد نظر قرار بدهید. سعی کنید که با کاربران تعامل برقرار کنید و حتما کامنت ها و ریپلای ها را پاسخ بدهید. از هشتگ های مرتبط با کسب و کار خودتان استفاده کنید و هشتگ های بی ربط را هرچقدر هم که محبوب هستند استفاده نکنید. سعی کنید بیزینس پروفایل اینستاگرام خودتان را در شبکه های دیگر نیز پروموت کنید و آن را تبلیغ کنید تا کاربران را به سمت خودتان بکشانید. همچنین برای جذب کاربر می توانید با اینفلوئنسر های مرتبط با کسب و کار خودتان در ارتباط باشید و کمپین های متفاوتی را نیز راه اندازی کنید.
برای اینکه دستتان بیاید که کاربرتان دقیقا چه چیزی را می خواهد باید بسیار به بخش Insight توجه کنید و ببینید که کاربر شما چه زمانی آنلاین است، از کدام پست بیشتر خوشش آمده است و چگونه با صفحه شما تعامل برقرار می کند. با دانستن این موارد می توانید یک بیزینس پروفایل عالی و مخاطب پسند داشته باشید.
قدم ششم: موفقیتتان را اندازه گیری کنید و گاهی هم تغییر رویه بدهید
این مرحله آن زمانی است که دیگر بیزینس پروفایل اینستاگرام شما آبدیده شده است و برای همه چیز آماده می باشد. شما در این مرحله باید از ابزار های آنالیزی اینستاگرام استفاده کنید و داده های آن ها را برای خودتان تحلیل کنید. شما با آن ها می توانید فعالیت خودتان را از قبل هم بهتر کنید و در پی پیشرفت بیشتر باشید. سعی کنید از ابزار های جدید و قالب پست های متفاوت استفاده کنید و واکنش کاربران را ببینید. استوری هایی با سوال های دو گزینه یا چهار گزینه ای انتشار دهید و از کاربران درباره عملکرد خودتان سوال بپرسید. مطمئن باشید که می توانید اطلاعات بسیار خوبی کسب کنید.
سخن پایانی
بیزینس پروفایل اینستاگرام خاصیتش این است که هرگز تمام نمی شود. کسی برای وجود آن از شما اجاره نمی خواهد و شما می توانید تا ابد کسب و کار خودتان را در آن زنده نگه دارید. سعی کردیم یک سری نکات را برای فعالیت بهتر در اکانت بیزینسی اینستاگرام به شما بگوییم و امیدواریم که مورد توجهتان هم قرار گرفته باشد. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که بهترین عملکرد را در اینستاگرام داشته باشید.
منبع: