6 راه برای نوشتن عنوان سئو جذاب برای جذب مخاطب بیشتر!

یکی از چیز هایی که در تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ مهم است، نوع “نمایش” شماست. اینکه شما محصول، خدمات و در اینجا سایت خودتان را به گونه ای نمایش دهید که افراد مجاب شوند که وارد سایت شما بشوند. یکی از این نمایش های سایت، نمایش سایت در موتور های جست و جو است. زمانی که شما عبارتی را در موتور جست و جو سرچ می کنید، چندین سایت برای شما نمایش داده می شود. این سایت ها یک عنوان سئو جذاب دارند که به هر دلیل، باعث می شوند که شما سایتی را در موتور جست و جو انتخاب کنید و برای هدفی که دارید وارد آن بشوید. چرا از آن ها همه سایت شما نتیجه خاصی را انتخاب می کنید؟ یکی از دلایلش این است که جذب عنوان سئو نتایج می شوید. همان عنوان آبی رنگی که حاوی لینک سایت است. حال چگونه عنوان جذاب بنویسیم.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
آشنایی با خدمات سئو سایت دی ام تابان
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
سئو سایت

عنوان سئو جذاب

هر صفحه از سایت شما بعد از Index شدن در موتور جست و جو، حاوی یک اسنیپت برای خودش می شود. این اسنیپت شامل عنوان سئو، لینک سایت، توضیحات متا، متادیتا ها و موارد دیگر می شود. اختیار این اسنیپت کاملا دست شماست و شما می توانید اسنیپت صفحه سایت خودتان را ویرایش کنید. پس اختیار عنوان سئوهم به دست شماست و نوشتن عنوان سئو جذاب هم می تواند تاثیر بسیار زیادی بر بازدید سایت شما بگذارد. این تاثیر، به صورت غیر مستقیم روی سئو سایت هم اعمال می شود و هرچقدر شما بازدید بیشتری داشته باشید، شانس افزایش رتبه شما نیز افزایش پیدا می کند. یکی از موارد موثر در افزایش بازدید شما از طریق موتور جست و جو، نوشتن عنوان سئویی است که کاربر را مجاب کند که وارد سایت شما بشود. نوشتن این عنوان سئو، نکاتی دارد که با رعایت آن ها می توانید بازدید سایت را بیشتر کنید.

عنوان سئو جذاب نوشتن

همه چیز در مورد عنوان سئو جذاب

عنوان سئو چیست؟

هر صفحه از سایت، عنوان خودش را دارد که به گونه ای، شناسنامه صفحه سایت شما محسوب می شود. دنیای وب آن صفحه شما را به عنوان اسم اصلی صفحه شما شناسایی می کند و حالا این عنوان صفحه شما، به طور پیشفرض عنوان سئو آن صفحه از سایت شما در موتور های جست و جو نیز خواهد بود. پس شما با انتخاب کردن یک عنوان (همان Post Title یا Title Tag) برای خودتان یک عنوان سئو (SEO Title) نیز انتخاب کرده اید. باز هم با این وجود، شما با افزونه هایی مانند RankMath و Yoast SEO نیز می توانید این عنوان سئو را تغییر بدهید و آن را برای نمایش در موتور های جست و جو بهینه سازی کنید. مثلا شما ممکن است یک عنوان طولانی برای مطلب خودتان داشته باشید در حالی که قصد دارید عنوان سئو شما کوتاه تر باشد تا نمایش آن در گوگل خراب نشود. حالا نوشتن عنوان سئو جذاب خودش یک چالش است. تصور کنید که شما قرار است اولین برخورد مخاطب با خودتان را در صفحه SERP موتور های جست و جو ترسیم کنید. مسلما این چیزی نیست که بخواهید به راحتی از کنار آن عبور کنید و مثلا به یک عنوان سئو سرسری قناعت کنید. عنوان شما، باید چیزی باشد که کاربر را در صفحه نتایج، مجاب کند که دیگر بخش های اسنیپت شما را هم بخواند و یا اینکه به واسطه همان عنوان سئو، روی لینک شما در صفحه نتایج کلیک کند. ما در اینجا کمی کار را برای شما راحت تر کرده ایم و یک سری پیشنهاداتی برای نوشتن عنوان سئو ها داریم. پیشنهاداتی برای اینکه احتمال کلیک کاربر روی نتیجه شما را افزایش بدهیم و بازدید سایت شما را بیشتر کنیم. چگونه عنوان سئو جذاب بنویسیم؟

چگونه عنوان سئو جذاب بنویسیم؟

نوشتن عنوان سئو جذاب به مهارت های کپی رایتینگ نیاز دارد، اما دلیل نمی شود که دیگرانی به غیر از کپی رایتر ها نتوانند عنوان سئو خوب بنویسند. نوشتن یک عنوان سئوی خوب نیازمند مهارت های خیلی بالا در تولید محتوا نیست، صرفا لازم است که شما یک سری نکات را بدانید و با دانستن آن نکات، از خلاقیت های خودتان استفاده کنید تا عنوان سئو های جذاب بنوسید. کار سختی هم نیست، تنها کافیست که این چند نکته که به شما می گوییم را در هنگام نوشتن عنوان سئو به یاد داشته باشید و در ضمن، قرار نیست که برای همه عنوان سئو ها از همه این نکته ها استفاده کنید. یادتان باشد، شما عنوان سئو را بر پایه موضوع مطلب خودتان می نویسید و شاید نشود همه این نکته هایی که می گوییم را به یک موضوع خاص بست داد. در نتیجه، نوشتن عنوان سئو را به بعد از نوشتن متن موکول کنید و با وجود اینکه می خواهید عنوان سئو جذاب داشته باشید، به هیچ عنوان نباید عنوانی که می نویسید صرفا به خاطر جذاب بودن، با مطلبی که نوشته اید مغایرت داشته باشد. ما سعی می کنیم به جز نوشتن نکات مرتبط با جذابیت عنوان سئو، به یک سری نکاتی در رابطه با درست بودن آن نیز بپردازیم. در ادامه با این نکات همراه ما باشید.

عنوان سئو باید کوتاه باشد

حتما این موضوع را مد نظر داشته باشید که نوشتن “عنوان سئو جذاب” به معنای نوشتن عنوان سئوی طولانی نیست. اول اینکه کاربر اصلا وقت ندارد که بخواهد یک عنوان سئو طولانی را بخواند، دوم اینکه خود عنوان سئوی طولانی اصلا در نتایج موتور جست و جو نمایش داده نمی شود و صرفا بخشی از آن در صفحه موتور جست و جو قابل خواندن است. حال تصور کنید که کاربر با گوشی موبایل هم در صفحه موتور جست و جو باشد که در این صورت، عنوان سئو هرچه کوتاه تر باشد، به نفع ماست. سعی کنید در این عنوان سئو کوتاه، یک سری از نکات لازمی که بعد از این به شما می گوییم را هم جای بدهید و طوری هم نباشد که عنوان سئوی کوتاه شما از جذابیت عنوان سئوی شما کمک کند. هنر نوشتن عنوان سئو این است که با کمترین کلمات، بیشترین بهره را ببریم.

عنوان سئوی ما بهتر است که در حدود 60 الی 65 کاراکتر باشد که هم به راحتی برای کاربران دسکتاپ قابل خواندن باشد و هم کاربران موبایل در خواندن آن به مشکلی بر نخورند.
استفاده از اعداد

شاید برای صفحات بیزنسی نه اما برای صفحات بلاگ، نوشتن عنوان سئو جذاب می تواند با اعداد هم امکان پذیر باشد. حالا بین خودمان بماند، به آن عدد داخل عنوان مقاله ما توجه کردید؟ اگر دقت کنید، ناخوداگاه ذهن شما از اعداد خوشش می آید و وجود عدد در عنوان سئو، به علاوه جذابیت، به نوعی نشان دهنده نظم و ترتیب در مقاله ای است که شما نوشته اید. پس از اعداد در عنوان سئوی خودتان استفاده کنید و عاجزانه هم از شما خواهش می کنیم که عدد را دقیق و درست بنویسید! مثلا اگر شما 6 نکته در رابطه با طراحی سایت را توضیح داده اید، عنوان سئوی شما “20 نکته درباره طراحی سایت” نباشد. یادمان باشد که با بالا بردن عدد و جذاب تر کردن عنوان سئو، قرار نیست که صداقت و احترام به شعور مخاطب را کنار بگذاریم.

استفاده از جملات اعجاب انگیز

همانطور که می دانید، عنوان مقاله ما هم نوشتن عنوان سئو جذاب است و این جذابیت، مسلما با خشک و رسمی بودن عنوان سئو شما جور در نمی آید. پس بهتر است در عنوان سئو های خودتان از کلمات و جملاتی استفاده کنید که شاخک ها را تیز کند. البته که نوشتن این عنوان سئو ها کمی ریسکی هم هستند و ممکن است یک سری از مخاطبان عاشق فرمالیته، از اینطور عنوان سئو ها خوششان نیاید و تصور کنند که محتوای شما چیزی برای ارائه ندارد. شما باید سعی کنید یک تعادلی بین این دو نکته ایجاد کنید و خیلی هم جملات اعجاب انگیز دور از انتظار ننویسید و یا حداقل پای حرفتان به طور کامل بایستید. مثلا اگر عنوان شما “نکاتی درباره سئو سایت که هرگز نمی دانستید!” است، درباره نکات تکراری و معمول سئو سایت صحبت نکنید. هنوز از ویدیو های Auto-roll در بدو ورود مخاطب به سایتتان استفاده می کنید؟ هیچکس آن ها را دوست ندارد! پاسخ سوال مخاطب را زیر یک تصویر بزرگ هدر مخفی می کنید؟ این کار را نکنید. محتوای خودتان را ساده، درست و مفهومی بنویسید و خیلی از حاشیه روی استفاده نکنید. کاربر وارد سایت شما شده است که پاسخ سوالش را بگیرد و قرار نیست که با باز شدن سایت شما، بلافاصله آن را ببندد و سراغ سایت دیگری برود. تا جایی هم که امکان دارد از Pop-up ها استفاده نکنید که این پاپ آپ ها نقش “فراری دهنده” را برای مخاطبان بازی می کنند. در کل بخواهیم بگوییم، هر کاری که تا الا برای تجربه کاربری می گفتیم که در کنار ارتقای تجربه کاربری، سئو سایت ما را نیز ارتقا می داد، باعث بالا رفتن dwell time می شوند. مطمئن باشید اگر مخاطبی روی لینک سایت شما در صفحه SERP کلیک کند و به چیزی که بخواهد برسد و دیگر سراغ سایت دیگری نرود، موتور جست و جو این موضوع را متوجه می شود و این موضوع را یک نکته مثبت برای سایت شما در نظر می گیرد. پس همچنان به کیفیت وفادار بمانید و تلاش کنید که آن چیزی را به مخاطب بدهید که می خواهد.

اضافه کردن چاشنی طنز

اضافه کردن شوخ طبعی و چاشنی طنز می تواند یک عنوان سئو جذاب به ما تحویل بدهد. اما منظور ما از استفاده از این شوخ طبعی، صرفا لودگی و لوث کردن موضوع نیست. طنزی که شما در عنوان سئو از آن بهره می گیرید، باید هوشمندانه و کاملا مرتبط با موضوع باشد. چون مسلما ما نمی توانیم با طنزی که استفاده می کنیم، باعث خنده مخاطبمان بشویم و صرفا می خواهیم توجه او را به موضوع جلب کنیم. پس بسته به موضوع مقاله، خیلی ریز و تیزبینانه از زبان لطیفه استفاده کنید و یک عنوان سئوی خوب بنویسید.

استفاده از اموجی ها و سمبل ها

کلا مفاهیم غیر روتین و خارج از پروسه معمول، توجه ها را به خود جلب می کند. مثلا اگر شما از خیابانی که همیشه عبور می کنید رد بشوید و یک روز، بر حسب اتفاق یک تغییری در آن مشاهده کنید، توجه شما جلب می شود و ممکن است چند لحظه روی آن مکس کنید. استفاده از سمبل ها و اموجی ها در عنوان سئو ها نیز می تواند عنوان سئو جذاب بسازد تا کاربر برای لجظه ای روی آن ها مکس کند. چون بودن سمبل ها (مواردی مثل !، @ ،  # ، & و …) یک چیز تازه وسط آن همه متن است و بودن اموجی (که با مراجعه به یک سری سایت های مخصوص می توانید کد های آن ها را پیدا کنید) که دیگر اصلا چیز معمولی نیست و حتما چشمان مخاطب به آن ها جذب می شود. شاید اصلا همین غیر معمول بودن ها کنجکاوی مخاطب را بیشتر کند و باعث شود که صفحه سایت شما را باز کند. هرچند که باز هم تاکید می کنیم که اموجی هایی که استفاده می کنیم باید مرتبط با موضوعی باشند که درباره آن صحبت می کنیم و سمبل ها نیز باید در جای درست خودشان قرار بگیرند. مثلا این سمبل ها که ممکن است علائم نگارشی باشند، نباید در جایی استفاده شوند که اصلا مناسب استفاده نیست. یکی از همین علائم نگارشی مورد علاقه من هم علامت تعجب “!” است که خود من به شخصه عنوان سئو های این شکلی یک لحظه حواسم را جمع می کند و دوست دارم بدانم چه جمله ای نوشته شده است که بعد از آن این علامت آمده است.

استفاده از کلمه کلیدی

این نکته صرفا برای نوشتن یک عنوان سئو جذاب نیست، بلکه این نکته آخر برای نوشتن یک عنوان سئو “درست” است. کلمه کلیدی شما و آن چیزی که کاربر در موتور جست و جو سرچ کرده است، حتما باید در عنوان سئوی شما باشد. به این خاطر که نه تنها این موضوع کاربر را به سمت نتیجه سایت شما جذب می کند، بلکه کاربر را مطمئن می کند که شما درباره چیزی صحبت کرده اید که کاربر به دنبال آن است. البته که شما باید کلمه کلیدی را فقط یک بار در عنوان سئو تکرار کنید و قرار است که فقط درباره همان کلمه کلیدی خاص هم بنویسید و لازم به دادن توضیحات اضافی در عنوان سئو نیست. دانستن همین نکته، می تواند باعث شود که شما هم یک عنوان سئو جذاب داشته باشید و هم اینکه اصول نوشتن عنوان سئو را به خوبی رعایت کرده باشید.

سخن پایانی

در اینجا تلاش کردیم که چند نکته در رابطه با نوشتن عنوان سئو جذاب را به شما آموزش بدهیم. قبل از اینکه برویم و شروع کنیم برای تمام صفحات سایت خودمان یک عنوان سئو جذاب بنویسیم، یادمان باشد که عنوان سئو همه چیز نیست. عنوان سئو صرفا دروازه ورود کاربر موتور جست و جو به سایت ما می باشد و اگر سایت ما خودش آن چیزی نباشد که تجربه کاربری خوبی را به همراه داشته باشد و یا اینکه محتوای ما چیزی نباشد که پاسخ سوال مخاطب را بدهد، هرچقدر هم که ما عنوان سئو جذابی داشته باشیم فایده ای ندارد و کاربر احتمالا در بدو ورود به سایت ما، سایت را ترک می کند. پس به جز تمرکز روی عنوان سئو، باید روی دقیق و درست بودن همه چیز توجه داشته باشیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Rate this post