موشن گرافیک چیست؟
نوعی محتوای تصویری دارای موسیقی و متن که ارتباط با بیننده رو از طریق چشم و گوش برقرار میکنه و بهترین راه برای انتقال پیام به مخاطبینِ شماست. موسیقی ارتباط با گوش، تصاویر و متنها ارتباط با چشم را برقرار میکنند. موشن گرافیک میتونه به داستان عمق اضافه کنه تا مخاطب به سادگی بتونه پیشام رو دریافت کنه. ما از موشن گرافیک برای ساخت تبلیغات، اطلاع رسانیهای سازمانی و توضیح ایدهها و مسائل پیچیده استفاده میکنیم.
حتما در مورد مزایای فوقالعادهی محتوای ویدیوئی چیزهایی شنیدید، و میدونید که این نوع محتوا تا چه حد میتونه به بازاریابی و فروش شما کمک کنه. از زمان شروع فرهنگ بشری، محتوای تصویری بهترین راه برای توضیح دادن مسائل سخت و پیچیده بوده. بد نیست نگاهی به تاریخچه موشن گرافیک بیاندازیم.
اما قبل از اون میخوام این ویدیو رو ببینید
سازندگان دراپباکس برای اینکه اولین بار ایده خودشون رو تعریف کنند، از موشن گرافیک استفاده کردند. که جالبه بدونید به شدت با استقبال مردم روبهرو شد و ویدیویی که توی یوتیوب گذاشتن بیش از ۴ میلیون بار دیده شده.
تاریخچه موشن گرافیک
احتمالا شما میدونید که تاریخچه آن به سالهای خیلی دوری برمیگرده، حتی زمانی که هیچگونه وسیله الکترونیکی وجود نداشت. در اوایل قرن ۱۹ میلادی یعنی حدود ۲۰۰ سال پیش اولین موشن گرافیک ها به صورت نقاشیهای پشت سرهم که روی کاغذهای یک دفترچه کشیده میشد بوجود اومدند. شاید شما هم در کودکی همچین شکلی دیده باشید و یادتون بیاد.
اما در کل وقتی که ما از واژه موشن گرافیک استفاده میکنیم، اشاره میکنیم به محتوای تصویری همراه با موسیقی و متن، که برای اولین بار آقای جان ویتنی (John whitney) ابداع کرد؛ شاید اولین کسی که از این واژه استفاده کرد خود آقای ویتنی بود. زمانی که شرکتی به نام Motion Graphics inc. در سال ۱۹۷۰ تأسیس کرد، که کار اصلیاش ساخت تیتراژ فیلمها و تصاویر متحرک بود.
چه زمانی استفاده از موشن گرافیک مناسب است؟
اگه میخواید برای محصول خودتون تبلیغ و بازاریابی کنید؛ یا میخواید ایدهی جدیدی که به ذهنتون رسیده رو به دیگران توضیح بدید و نمیدونید چگونه به شکل ساده و واضح ایده خودتون رو نمایش بدید؛ یا میخواید برای امکان ویژه و جدیدی که داخل شرکتتون راه اندازی کردید اطلاع رسانی کنید؛ و مسائلی ازین دست، موشن گرافیک میتواند به شدت به شما کمک کند.
شاید بهتر باشه یکی از سؤالات زیر رو از خودتون بپرسید:
-
آیا میخواید ویدیو تبلیفاتی شما سطح بالا و حرفهای به نظر برسه؟
با موشن گرافیک میتونین خیلی خوب به این خواسته تون برسید. مطمئن باشید که موشن گرافیک میتونه محتوای سطح بالا و حرفهای شما رو به خوبی نمایش بده.
-
آیا نیاز دارید که محتوا و اطلاعات سخت و دشوار رو به صورت ساده بیان کنید؟
موشن گرافیک بهترن راه برای انجام این کار است؛ چارتها و نمودارها و اعداد به خوبی میتونند این کار رو برای شما انجام بدن. پس اگر شما نیاز دارید که مفاهیم پیچیده رو برای شنوندگان، به صورت جذاب بیان کنید، محتوای تصویری و بخصوص موشن گرافیک برای شما بسیار مناسب است.
-
شرکت شما شرکتی رسمی و حرفهای است؟
اگر جوابتون بله هست نیاز دارید که در کنار برنامه بازرایابی، یک موشن گرافیک سازمانی داشته باشید. شما میتونید از تصاویر، متن و موسیقی جوری استفاده کنید که به بهترین نحو از شرکت شما تبلیغ کنه.
-
آیا میخواید مطلبی پیچیده رو به دانشآموزان خود آموزش بدید و دوست دارید که به شکلی آموزنده و جذاب این کار رو انجام بدید؟
مردم و بخصوص دانشآموزان معمولا برای دیدن محتوای تصویری زمان میذارن و زود خسته نمیشن ازینکه محتوایی آموزشی رو بخوان به صورت تصویری ببینن، به همین دلیل ساخت چنین سبک کاری برای شما قابل استفاده است.
-
شرکتی هستید که میخواید محصول خودتون رو برای مشتریان معرفی کنید؟ یا میخواید نحوه استفاده از محصول (برای مثال نحوه کار با اپلیکیشن) رو به کاربرای خودتون آموزش بدید؟
بله موشن گرافیک میتونه گزینه بسیار مناسبی برای شما باشه زیرا کار با محصول شما به هیچوجه نمیتونه بوسیله متن یا عکس به تنهایی معرفی و تبلیغ بشه، شما همون فردی هستین که به آن نیاز دارید.
ویژگیهای کلیدی موشن گرافیک
از ویژگی های کلیدی میتونیم به گزینههای زیر اشاره کنیم:
- سرگرم کننده و جذاب؛ بدلیل استفاده از موسیقی و تصاویر موشن گرافیکها محتواهایی بسیار جذاب و سرگرم کننده هستند.
- قابلیت استفاده از رنگ های مختلف و پیاده سازی روانشناسی رنگها در ویدیو
- انعطاف پذیریِ موشن گرافیک ها را میتونیم یکی از بزرگترین ویژگی های کلیدی این نوع محتوای ویدیویی نام ببریم. شما میتونید یک موشن گرافیک برای سازمانیبسیاررسمی و جدی داشته باشید، یا یک موشن تبلیغاتی با محتوای طنز، یا حتی برای کودکانِ دانش آموز، ویدیویی آموزشی تهیه کنید.
- ظرافت و زیباییِ یک موشن گرافیک میتونه به شما کمک بسیار زیادی در جذب مخاطب کنه، در عین حال یک موشن میتونه اطلاعات بسیار پیچیده رو به زبان ساده و روان تعریف کنه.
اینجا میتونید یه نگاهی به نمونه کارهای موشن گرافیک ما بندازید.
انواع موشن گرافیک
از موشن گرافیک به عنوان زیرشاخهای از انیمیشن نامبرده میشه، که انواع مختلفی داره مثل:
- موشن گرافیک دو بعدی
- موشن گرافیک دو بعدی با کاراکتر و شخصیت کارتونی
- وایت بورد موشن
- موشن گرافیک سه بعدی
- موشن روی ویدیو (عملیات زنده)
- استاپ موشن
- موشن گرافیک با گوینده
- …
پیشنهاد میکنم ویدیو زیر رو ببینید،که به خوبی انواع مختلفی از موشنگرافیک رو به کار برده.
تفاوت موشن گرافیک با انیمیشن
موشن گرافیک رو میتونیم نوعی انیمیشن بدونیم، با این تفاوت که انیمیشن معمولا قالب داستانی داره و سعی داره داستانی رو به تصویر بکشه، اما موشن گرافیک با استفاده از تصاویر، موسیقی و متن قصد معرفیِ محصول، آموزش موضوعی، یا اطلاعرسانی دارد،و قصد ارائهی داستان خاصی را ندارد.
به همین دلیل انیمیشن نیاز به شخصیتها و کاراکترهای مختلفی دارد. در موشن گرافیک ها هم گاهی اوقات برای ارتباط بیشتر با مخاطب از زبان یک کاراکتر صحبت میکند، اما در کل نیازی به وجود کاراکتر ندارد.
انیمیشن را میتوان به فیلمهای سینمایی، داستانی و سریالهای تلوزیونی تشبیه کرد و موشن گرافیک را به تیتراژ و تیزرهای تبلیغاتی و کلیپهای آموزشی.
ابزارهای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن
ابزارهای مختلفی برای ساخت موشن گرافیک وجود داره که در این قسمت میخوام از مهمترین ها و پرکاربردترینِ آنها نام ببرم.
-
فتوشاپ (Adobe Photoshop)
با فتوشاپ میتونیم عکسها را ادیت کنیم یا اینفوگرافیک (تصاویری که با استفاده از متن و نمودارها قصد ارائه اطلاعاتی رو دارند) تولید کنیم، برای یک سازنده موشن گرافیک دانستن نحوه کار با فتوشاپ و ویژگیهای خارقالعاده آن یک نیاز پایهایه.
البته به وسیله خودِ فتوشاپ میتوان تمام فریمهای یک انیمیشن را ساخت و از آن خروجی گیف (gif) یا حتی خروجی ویدیو (mp4) گرفت، اما چون این ابزار، خاصِ این کار ساخته نشده، توصیه نمیکنم که بجز موارد ضروری برای تولید موشن گرافیک از فتوشاپ استفاده کنید.
-
ایلاستریتور (Adobe Illustrator)
ایلاستریتور ابزاری شبیه به فتوشاپ است، با این تفاوت که بجای پیکسل (واحد تشکیل دهنده هر عکس در فتوشاپ) از بردار استفاده میکنه که این ویژگی باعث شده تا در ایلاستریتور بتونین به هر میزانی که میخواید بزرگنمایی کنید (به اینگونه تصاویر Scalable Vector Graphics گفته میشه که با پسوند SVG ذخیره میشوند) و جزئیات خیلی ریز رو به خوبی ببینید. به همین دلیل برای ساخت کاراکتر ها و تصاویر بک گراند از ایلاستریتور استفاده میکنیم.
-
افترافکت(Adobe Aftereffects)
افترافکت قدرتمندترین نرمافزار برای ساخت انیمیشن و موشن گرافیک است. حتی بسیاری از جلوههای ویژه در فیلم ها را به وسیله افترافکت تولید میکنند.
بهترین ابزار، افترافکت است که قابلیتهای متفاوتی دارد، همچنین با استفاده از پلاگینهای زیادی که داره، میتونیم کار های مختلفی انجام بدیم. اگر میخواید یک موشن گرافیست حرفهای شوید، حتما باید کار با افترافکت رو یاد بگیرید و خیلی زود شروع به کار کنید.
-
پریمیر (Adobe premiere pro)
پریمیر ابزار تخصصی برای ادیت و تدوین ویدیو است، گرافیست ها از آن برای ادیت ویدیوها یا بارگذاری موسیقی رو ویدیوها استفاده میکنند.
- دیگر ابزارها: Cinema4D , Moho , Mocha AE , Adobe animated , Anime studio , Maya …
به پایان مقاله رسیدیم امیدوارم مورد پسند شما واقع شده باشد، برای اطلاع از قیمت ها می توانید با کارشناسان آژانس دیجیتال مارکتینگ تابان تماس حاصل فرمایید.