تمرکز گوگل، آن طوری که خودش همیشه می گوید، روی محتوا بوده است. گوگل مواردی مانند تجربه کاربری، اعتبار دامنه و محتوا را ملاک برتری سایت ها نسبت به یکدیگر می داند. حال گوگل یک آپدیت دیگر را برای محتوا معرفی کرده است که اسم این آپدیت جدید گوگل ، Google’s Helpful Content می باشد. معنی فارسی این آپدیت را بخواهیم به سادگی بیان کنیم، می شود “محتوای کمک کننده گوگل” که همانطور که از نامش هم پیداست، تمرکز بسیاری روی بحث محتوا دارد. در این قسمت قصد داریم به معرفی این آپدیت جدید گوگل بپردازیم و 7 نکته اصلی درباره آن را برای شما بازگو کنیم. قبل از آن اما باید کمی درباره این آپدیت مفصل تر صحبت کنیم. در ادامه همراه ما باشید.

آپدیت جدید گوگل

حدود دو ماه پیش بود که آپدیت جدید گوگل یعنی Google’s Helpful Content معرفی شد. در این آپدیت قرار است که کاربران از این به بعد، فقط با محتواهای با ارزش و پاسخ دهنده رو به رو شوند. در واقع اینطور که خود گوگل می گوید، این آپدیت، یک آپدیت People-first است و قطعا بر روی سئو سایت نیز تاثیر خود را میگذارد. یعنی مردم (همان کاربران گوگل) قرار است در اولویت اول باشند و آن چیزی به آن ها نمایش داده شود که واقعا آن را می خواهند. حال ما در این مقاله قرار است به 7 نکته این آپدیت گوگل بپردازیم. این نکات بیشتر برای تولید کنندگان محتوا، وب مستر ها و صاحبان سایت است. ما قصد داریم به شما کمک کنیم که محتواهای کاربر پسند تری تولید کنید تا هم رضایت کاربر شما جلب بشود و هم گوگل رتبه بهتری را در موتور جست و جو به شما اختصاص دهد.

7 نکته آپدیت جدید گوگل

7 نکته آپدیت جدید گوگل

خیلی از موضوع اصلی دور نشوید

به احتمال زیاد شما نیز یک سری مخاطب دارید که برای پرسیدن سوال های مختلف در رابطه با کسب و کار شما، به بلاگ سایت شما می آیند. شما باید در این بلاگ ها، در رابطه با موضوع کسب و کار خودتان صحبت کنید و خیلی از اصل ماجرا دور نشوید. صحبت های حاشیه ای در رابطه با یک موضوع، نمی تواند کمک کننده کاربران باشد. پس زمانی که مقاله شما در رابطه با موضوع خاصی است، درباره همان موضوع صحبت کنید و سعی کنید از موضوع “کلمه کلیدی اصلی” مقاله دور نشوید. در واقع، موضوعی که شما درباره آن صحبت می کنید، نباید خیلی دور از کلمه کلیدی جست و جو شده توسط کاربر باشد.

بد نیست که همزمان، این نکات را هم رعایت کنید:

-آیا محتوا به طور خاص می تواند مخاطبان را از موتور جست و جو به سایت بکشاند و در واقع این محتوا برای “انسان ها” نوشته شده است؟

-آیا شما درباره موضوعاتی صحبت می کنیم که صرفا ترند هستند یا درباره آن ها صحبت می کنید چون مخاطب شما این را از شما می خواهد؟

-آیا شما درباره موضوعات پر اهمیت به خاطر پرمخاطب بودنشان صحبت می کنید یا صرفا برای این درباره این موضوعات مطلبی می نویسید چون ترافیک سایت شما را بالا می برند؟

محتوای تجربی و دست اول بنویسید

آپدیت جدید گوگل می خواهد از محتواهای تکراری جلوگیری کند. برای اینکه Google’s Helpful Content را راضی کنید، باید محتواهایی بنویسید که کمتر کسی به سراغ آن ها رفته است. محتوای شما باید درباره موضوعی باشد که مخاطب تجربه کرده است. یعنی مثلا شما باید درباره چیزی بنویسید که مخاطب شما نیز با اون موضوع در خصوص محصول یا خدمات شما مواجه شده باشد. پس سعی کنید از منظر خودتان به موضوع نگاه کنید و راه حل آن را نیز به گونه ای بنویسید که مخاطب متوجه آن بشود. به طوری که مخاطب حس کند سوالی که دارد چیز عجیبی نیست و پاسخ آن نیز در دستان شماست. این موضوع می تواند هم اعتماد مخاطب را جلب کند و هم گوگل جایگاه بهتری در موتور جست و جویش را به محتوای شما اختصاص بدهد.

چندین موضوع را در یک سایت با یکدیگر ترکیب “نکنید”

سایت شما باید یک موضوع اصلی داشته باشد و موضوعات دیگر صرفا حول محور آن موضوع باشند. شما نباید چندین موضوع متفاوت و کاملا جدا از یکدیگر را در سایت خودتان پوشش دهید. اگر شما کسب و کار های دیگری هم دارید، بهتر است برای هرکدام از آن ها دامنه جدایی در نظر بگیرید و سایت های مختلف داشته باشید. چون ترکیب کردن موضوعات جدا از هم نه تنها برای مخاطب کمک کننده نیست، بلکه موتور جست و جو هم گیج می شود و متوجه نمی شود که سایت شما دقیقا در رابطه با چیست. پس سایت خودتان را حول محور موضوع اصلی طراحی کنید و محتواهای آن را نیز در خدمت موضوع اصلی بگذارید. همیشه این سوال را از خودتان بپرسید که آیا شما محتوا را برای مخاطب تولید می کنید یا اینکه صرفا می خواهید در موتور جست و جو رتبه دریافت کنید؟

پاسخ های کامل و درست به سوالات مخاطبان بدهید

خودتان این موضوع را در ذهنتان مرور کنید که بعد از خواندن مطلب شما، کاربر با رضایت کامل صفحه را ترک می کند؟ آیا جواب تمام سوال هایش را گرفته است؟ آیا توانسته اید او را به هدفش برسانید؟ در آپدیت Google’s Helpful Content که “آپدیت جدید گوگل” محسوب می شود، این موضوع اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده است. محتوای شما باید طوری باشد که مخاطب بعد از خواندن آن، دنبال صفحات دیگری نرود و حتی مرورگر را ببندد. زمانی که شما تولید محتوا می کنید، این موضوع را باید بدانید که مخاطب برای پاسخ دادن به سوالات خودش آن محتوا را می خواند و تنها وظیفه شما هم، پاسخ دادن به سوال او می باشد. خود گوگل پیشنهاد می کند که در هنگام تولید محتوا، این سوال ها را نیز از خودتان بپرسید:

-آیا محتوایی که می نویسیم باعث می شوند مخاطب مجبور شود دوباره جست و جو کند تا اطلاعات بهتری از منابع دیگر بدست بیاورد؟

-آیا شما به دنبال این هستید که حتما مقاله شما، شمار کلماتش به یک تعداد خاصی برسد چون شنیده اید که صرفا مقاله هایی با یک تعداد کلمات خاصی موفق می شوند؟ (این سوال را به این خاطر باید از خودتان بپرسید که از زیاده گویی و هجو جلوگیری بشود)

به تجربه کاربری در کنار محتوا اهمیت بدهید

با این مورد از آپدیت جدید گوگل ، گوگل می خواهد به شما یاد آوری کند که صرفا نوشته و محتوای شما نیست که اهمیت دارد، بلکه تجربه کاربری هم یکی از موارد Google’s Helpful Content است. اینکه آیا مخاطب بعد از خواندن محتوای شما تجربه راضی کننده ای داشته است؟ ممکن است شما تمامی موارد بالا و نکات دیگر را رعایت کرده باشید اما همچنان تجربه خوبی برای مخاطب خودتان رقم نزده باشید. مثلا همان مورد “محتوای تجربی و دست اول” را در نظر بگیرید و تصور کنید که این محتوا نه تصویری داشته باشد و نه شامل ویدیو شود. ممکن است این خالی بودن آن محتوا از محتوای بصری به تجربه کاربری صدمه وارد کند و باعث شود حوصله مخاطب از متن سر برود. هرچقدر هم که کاربران به دنبال متن باشند، تاثیر محتوای بصری چیزی نیست که از آن چشم پوشی کنیم.

به تجربه کاربری در کنار محتوا اهمیت بدهید

سوالی که پاسخ تایید شده ای ندارد را پاسخ ندهید

این آپدیت جدید گوگل یعنی Google’s Helpful Content ، تاکید دارد که شما اطلاعات غلط به مخاطب ندهید. مثلا زمانی که ما نمی دانیم “بلاگ نویسی مهمان” روی سئو تاثیر دارد یا خیر، نباید با قاطعیت به مخاطب خودمان بگوییم که بلاگ نویسی مهمان در سئو سایت تاثیر دارد یا ندارد. پس گوگل از شما می خواهد که چیزی را بنویسید که حقیقت محض است و از دادن اطلاعات اشتباه به مخاطب پرهیز کنید. این موضوع، یعنی پرهیز از دادن اطلاعات اشتباه، باعث می شود که مخاطب شما به شما اعتماد کند و بداند که اگر شما چیزی را تایید می کنید، یعنی آن موضوع حقیقت است. این اعتماد مخاطب به شما، اعتماد گوگل را هم به همراه دارد.

همچنان حواستان به راهنمایی های دیگر گوگل باشد

همیشه باید این موضوع را بدانیم که با آمدن یک آپدیت جدید گوگل ، قرار نیست باقی آپدیت ها بی اعتبار بشوند. آپدیت های دیگر گوگل همچنان سر جای خودشان هستند و اهمیت ویژه خودشان را دارند. پس آپدیت هایی مانند Core Update و Product Review Update خودشان به طور مستقیم روی آپدیت Google’s Helpful Content تاثیر گذار هستند. پس اگر شما موارد مرتبط با آن آپدیت ها را رعایت نکنید و صرفا تمرکزتان را روی Google’s Helpful Content بگذارید، نمی توانید رتبه خوبی در موتور های جست و جو داشته باشید.

سخن پایانی

آپدیت Google’s Helpful Content یک آپدیت جدید گوگل است و احتمالا باید منتظر خبر های بیشتری هم از آن باشیم. به این خاطر که این آپدیت به تازگی معرفی شده است و احتمالا شاهد تغییراتی در آینده خواهد بود. اگر از ما راضی هستید، برای اخبار بیشتر در رابطه با دیگر آپدیت ها نیز ما را دنبال کنید و ما سعی می کنیم آپدیت های جدید گوگل را در سایت خودمان پوشش دهیم تا شما نیز از آن ها با خبر باشید. راستی این موضوع را هم باید تاکید کنیم که Google’s Helpful Content برای تمامی زبان های زنده دنیا می باشد و قرار نیست سایت های متخلف ایرانی در امان باشند. پس این آپدیت را جدی بگیرید و موارد آن را در دستور کار قرار دهید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *