7 تا از ابزارهای آنالیز سئو که غفلت از آن ها باعث ضرر است!

همه شغل ها ابزار های خاص خودشان را دارند. ابزار هایی که خیلی از آن ها شاید جاهای دیگری هم کاربرد داشته باشند و یا تنها مختص به همان شغل و تخصص باشند. اینجا می خواهیم درباره ابزارهای آنالیز سئو صحبت کنیم. ابزار هایی که نه تنها مختص به سئو کار ها و وب مستر ها هستند، بلکه صاحبان سایت و توسعه دهندکان نیز می توانند از آن ها استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی این ابزار ها بپردازیم و درباره ویژگی های هرکدام صحبت کنیم. در ادامه با معرفی این ابزار ها همراه ما باشید.

7 تا از ابزارهای آنالیز سئو که غفلت از آن ها باعث ضرر است!

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟

ادامه مطلب
آشنایی با خدمات سئو سایت دی ام تابان
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
سئو سایت

ابزارهای آنالیز سئو

موضوع مشخص است، هدف معلوم است و شما هم کاملا می دانید که برای چه چیزی اینجا هستید. احتمالا لازم نباشد که بیش از این درباره سئو سایت صحبت کنیم و بخواهیم چیز هایی را درباره سئو سایت بگوییم که همین حالا هم شما می دانید و اگر هم نمی دانید، می توانید صفحه ما درباره این موضوع را مطالعه کنید. اما چند تا نکته را قبل از معرفی این ابزارهای آنالیز سئو باید به شما بگوییم.
قبل از هرچیز این نکته را باید بدانیم که مواردی که معرفی می کنیم، ابزارهای آنالیز سئو هستند و صرفا ابزار های کمکی برای سئو سایت نیستند. پس استفاده از این ابزار ها صرفا یک کمک کوچک در کنار دیگر چیز های سئو نیست، شاید بتوان گفت استفاده از این ابزار ها در واقع خودش بخشی از کار سئو می باشد. دومین نکته ای که باید به آن دقت کنیم این است که ما در اینجا قرار نیست ابزار های جدیدی را معرفی کنیم که برای سئو سایت شما جادو کنند، شاید یکی دو تا از آن ها را همین حالا نیز بشناسید اما هنوز با پتانسیل های بالای آن ها به طور کامل آشنا نیستید. و در آخر اینکه یک سری از این ابزار ها نسخه پولی دارند که پیشنهاد می کنیم حتما آن را به هر طریق تهیه کنید، پشیمان نخواهید شد.
مقدمه دیگر بس است و بیایید به سراغ این ابزار های سئو برویم.

فرکانس کلمه کلیدی چیست ؟ آیا ارزش دارد

7 مورد از ابزارهای آنالیز سئو

Google Search Console

استفاده از باقی “ابزارهای آنالیز سئو” لازم است اما استفاده از Google Search Console دیگر واجب و ضرروی است و اگر از آن استفاده نکنیم احتمالا اصلا نمی دانیم که سئو چیست. Google Search Console ابزار بسیار عالی و کاربردی سئو است که خود گوگل به صورت کاملا رایگان در اختیار ما قرار داده است. چرا انقدر گوگل دست و دل بازانه این ابزار را در اختیار ما گذاشته است؟ به این خاطر که این ابزار، اصلی ترین کاربردی که دارد این است که ما بتوانیم Index سایت خودمان در گوگل را مدیریت کنیم و مسلما هرچقدر در این راه موفق تر باشیم، گوگل هم بیشتر از این جریان به سود می رسد.
شما در Google Search Console یک پنل با یک رابط کاربری کاملا ساده و کاربر پسند دارید که در آن می توانید Index صفحات خود، سلامت صفحات سایت، ارور های سایت، ریسپانسیو بودن صفحات، رعایت Core Web Vitals در صفحات (برای اطلاعات بیشتر از Core Web Vitals می توانید مقاله ” Core Web Vitals چیست ” را مطالعه کنید)، موارد مرتبط با Crawl سایت و … را چک کنید و خلاصه اگر شما در Google Search Console همه کار ها را انجام بدهید، تازه بعد از آن می توانید برای کار های بیشتر و ایده های بهتر به سراغ ابزار های دیگر نیز بروید. پس یادمان باشد که اولین کاری که بعد از تاسیس سایت انجام می دهیم، وصل کردن آن به Google Search Console است.

Google Analytics

بخش دوم اسم این ابزار داد می زند که “من یکی از مهمترین ابزارهای آنالیز سئو هستم” و بخش اول آن هم تاکید می کند که “وصل کردن سایت به من جزو اوج واجبات است” و بله، گوگل یک ابزار رایگان دیگر هم در اختیار ما قرار داده است که این یکی اگر مستقیما به ما اروری گوشزد نکند یا کاری روی سایت ما انجام ندهد، اما اطلاعاتی از وضعیت سایت ما و ارتباط مخاطب با سایت به ما می دهد که هیچ ابزاری در چنین حجمی انجام نمی دهد. گوگل آنالیتیکس اطلاعات بسیار زیادی از کاربران سایت ما، ویژگی های مخاطب ما، کانال های ورودی مخاطبان، وضعیت کسب درآمد سایت ما و خلاصه هر اطلاعات آماری ای که نیاز داریم را به ما می دهد. از گستردگی گوگل آنالیتیکس نمی شود در یک پاراگراف صحبت کرد. خصوصا در حال حاضر که نسخه Google Analytics 4 هم معرفی شده است و دارد جای گوگل آنالیتکس قبلی را می گیرد، می توانیم ببینیم که این ابزار بسیار هوشمند تر هم شده است و دیگر اطلاعاتی که از سایت ما به ما می دهد شگفت انگیز است. گوگل آنالیتیکس را اگر به سایتتان وصل نکرده اید، خواندن این مقاله را همینجا متوقف کنید و دست به کار بشوید که تا وقتی خواندن این مقاله را تمام می کنید، گوگل آنالیتیکس هم یک آماری از وضعیت کاربران سایت شما در آورده باشد.

Ahrefs

لینک ها بخش مهمی از سئو سایت ما هستند و اهمیت لینک در سئو غیر قابل انکار است. اما مدیریت کردن این لینک ها احتمالا کار سختی است. ما همیشه نمی توانیم همزمان حواسمان را به همه لینک های سایتمان و لینک هایی که به سایت ما شده است بدهیم. برای همین هم نیازمند یک ابزاری هستیم که این بار را از روی دوش ما بردارد. Ahrefs یکی از آن ابزارهای آنالیز سئو است که نه تنها این بار را از رو دوش ما بر می دارد، بلکه حتی در راه لینکسازی درست برای سایتمان هم به ما کمک می کند و در واقع مانند Google Search Console، کمی به طور مستقیم به سئو سایت ما و افزایش رتبه مان کمک می کند.
درست است که Ahrefs یک ابزار پولی است، اما مطمئن باشید که ارزش تمام دلاری که برای آن خرج می کنید را دارد و طوری به سلامت لینکسازی سایت شما کمک می کند که آن پولی که برای خرید این ابزار داده اید، بعدا دوباره چند برابرش به شما برمی گردد. البته که کار کردن با این ابزار راحت نیست و به دانش سئویی بالایی نیاز دارد و لازم است که حتما استفاده درست از آن را در دستور کار خودتان قرار بدهید.

SEMrush

SEMrush از جهاتی به Ahrefs شبیه است و شباهت عمده آن ها این است که هردوی این ابزارهای آنالیز سئو مختص به یک کار و یک مفهوم نیستند و چندین بار را از روی دوش سئو کار بر می دارند. همین SEMrush مثلا کاربرد های بسیار زیادی دارد اما یکی از بهترین و منحصر به فرد ترین امکانی که به ما ارئه می دهد، آنالیز رقبا است. SEMrush یک نگاهی به شما می اندازد و یک نگاهی هم به رقبای شما می کند و هم اطلاعات مفیدی در رابطه با فعالیت های رقبایتان به شما می دهد، هم اینکه پیشنهاداتی برای جلو زدن از آن ها را نیز به شما ارائه می دهد تا شما نیز بتوانید در رقابت عقب نمانید و بتوانید از حرکات خوب رقبایتان الهام بگیرید. البته که SEMrush هم رایگان نیست، اما ارزش سرمایه گذاری را دارد و اصلا نباید در تهیه این ابزار لحظه ای شک کنید. ابزاری که در طول زمان به خوبی خودش را ثابت کرده است و نه فقط برای آنالز رقبا، بلکه برای خیلی از کار های دیگر می توانید به سراغ این ابزار عالی بروید.

Google Lighthouse

آن زمان که Core Web Vitals هنوز به طور رسمی معرفی نشده بود و صرفا زمزمه های آن به گوش می رسید، بنده نویسنده Google Lighthouse را خیلی اتفاقی پیدا کردم. جالب بود که یک ابزار عالی از طرف خود گوگل که نه تنها رایگان است، بلکه به جز نمایان سازی مشکل، راه رفع آن را نیز جلوی روی شما قرار می داد. بعد ها که Core Web Vitals به صورت رسمی معرفی شد، دیگر استفاده از این ابزار به یک اصل بزرگ برای سئو کار ها تبدیل شد و هنوز هم یکی از دقیق ترین و بهترین تشخیص دهنده سرعت و تجربه کاربری سایت در دسکتاپ و موبایل می باشد. از این ابزار یک زیر مجموعه به نام Google Page Speed هم وجود دارد که فقط مختص به بخش سرعت سایت در این ابزار است و دیگر به آن اشاره ای نمی کنیم. Google Lighthouse نه تنها تمام نکات مربوط به معیار های Core Web Vitals را در سایت شما محاسبه می کند، نه تنها برای بهبود آن ها راه هایی را به شما پیشنهاد می کند، بلکه از منظر های دیگر نیز سایت شما را مورد بررسی قرار می دهد و اگر لازم بود، پیشنهاداتی برای بهتر کردن آن ها نیز به شما ارائه می دهد. شاید اگر ندانید Core Web Vitals چیست ، خیلی سر در نیاورید که ما داریم درباره چه چیزی صحبت می کنیم و پیشنهاد می کنم که حتما مقاله Core Web Vitals چیست را در سایت ما مطالعه کنید. و بله، Google Lighthouse تمام معیار هایی که داخل آن مقاله گفتیم را اندازه گیری می کند و شما را از هر ابزار دیگری (مثلا Gtmetrix) بی نیاز می کند.

MOZ

اگر نسخه پولی این ابزار را هم دریافت نکردید (که پیشنهاد ما این است که حتما آن را خریداری کنید)، حداقل بهتر است اکستنشن نسخه رایگان آن همیشه همراهتان باشد. چرا؟ چون این اکستنشن کوچک و کم حجم می تواند تاثیر بسیاری در سئو سایت شما بگذارد. این ابزار چه کار می کند؟ شما وارد هر سایتی که بشوید می توانید با فعال کردن این اکستنشن، Domain Authority، Page Authority و Spam Score آن سایت را ببینید. این موضوع به شما کمک می کند که سایت هایی که می خواهید در آن ها به ساخت لینک برای خودتان بپردازید بیشتر بشناسید و یک وقت خدایی نکرده لینکتان را در سایتی که امتیاز اسپم بالا و اعتبار دامنه پایینی دارد نسازید. چون نتیجه این کار نه تنها به نفع رتبه سایت شما نیست، بلکه به ضرر آن نیز تمام خواهد شد. نسخه پولی MOZ امکانات بیشتری را نیز در اختیار شما قرار می دهد که البته ابزار های دیگر نیز اصلی ترین آن ها را در اختیار شما خواهند گذاشت. هرچند اگر یک آزانس دیجیتال مارکتینگ هستید، بد نیست که یک نسخه پولی از این ابزار را حتما داشته باشید.

Mangool

این ابزار هم از آن دسته ابزارهای آنالیز سئو است که حرف برای گفتن زیاد دارد اما ما به دلیل یکی از شاخص ترین ویژگی های آن به سراغ آن رفتیم. کدام ویژگی؟ این ابزار یک Keyword Planner بسیار عالی دارد که به ما برای پیدا کردن انواع و اقسام کلمات کلیدی Long Tail، LSI Keyword و کلمات کلیدی اصلی کمک می کند. این ابزار هم هم تعدد معرفی Google Ads Keyword Planner را دارد، هم مانند MOZ اطلاعات دقیقی از درجه سختی کلمه کلیدی و میزان سرچ آن به ما می دهد. اتفاقا این ابزار بیشتر از دیگر ابزار ها با کلمات کلیدی فارسی سازگار است و پیشنهاد من به شخصه این است که خودتان را محدود به نسخه محدود آن نکنید و نسخه اصلی آن را خریداری کنید.

سخن پایانی

این هم چند مورد از بهترین ابزارهای آنالیز سئو که استفاده کردن آن ها برای هر سئو کار یا صاحب سایتی واجب است. اینطور هم نباشد که خیال کنیم استفاده از یک یا دو تا از آن ها کافی است. برای اینکه کار حرفه ای انجام بدهیم، لازم است که تمامی این ابزار ها را مد نظر قرار بدهیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که بدون مشکل بتوانید از همه این ابزار ها استفاده کنید.

منبع:

hubspot.com

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
5/5 - (9 امتیاز)