اگر کاملا خود خواسته به سراغ این مقاله آمده اید، احتمالا می دانید که سئو چیست. حتما می دانید که سئو چه جادویی برای سایت شما می کند که حال به دنبال روش های انجام آن هستید. به هر حال شما در هر طرف را که نگاه کنید، سایت های مختلف درباره روش های سئو صحبت کرده اند و بدیهی است که درباره این موضوع صحبت هایی انجام شود. کار هایی که همه می دانند باعث افزایش رتبه سایت ما خواهد و شد و احتمالا شما هم بار ها با آن ها مواجه شده اید. در این مقاله قصد داریم که پا را کمی فراتر بگذاریم و نگاه دیگری به سئو سایت داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم روش هایی را به شما معرفی کنیم که شاید خیلی کلی باشند، اما همین کلیت می تواند ایده ها و خلاقیت هایی را در ذهن شما بوجود آورد. همراه ما باشید.

روش های سئو

اگر واقعا بخواهیم درباره تمامی روش های سئو صحبت کنیم در نهایت می توانیم به آن دسته روش هایی اشاره کنیم که همه از وجود آن ها خبر دارند. روش هایی که مورد تایید گوگل و دیگر موتور های جست و جو هستند و تایید شده اند که این روش ها می توانند باعث افزایش رتبه بشوند. حال موضوع اینجاست که اگر بخواهیم درباره این روش ها صحبت کنیم کار تازه ای انجام نداده ایم. در بخش سئو سایت سایت ما تقریبا به خیلی از این روش ها اشاره شده است و می توانید آن ها را مطالعه کنید. پس بهتر است با دید دیگری به روش های سئو نگاه کنیم و دنبال متود های دیگر برویم. بله! این متد ها هم ممکن است که آنقدر سریع معجزه نکنند اما قرار است که در طولانی مدت جواب بدهند و بنیاد سئو سایت شما را تشکیل دهند.

در این مقاله ما به 8 روشی اشاره خواهیم کرد که خودشان به چند روش مختلف تقسیم بندی می شوند. قرار هم نیست درباره روش هایی مانند لینکسازی درست، محتوای خوب، تگ های تایتل و از این دست موارد بدیهی صحبت کنیم که احتمالا گوش شما هم از آن ها پر است. قرار است که یک سری نکته کلی را در قالب 8 روش به شما معرفی کنیم که نه سئو سایت سریعتر، بلکه سئو سایت پایدار تری داشته باشید. این روش ها به مرور زمان جواب می دهند و نیازمند زحمت بسیار هستند. بله! هیچ دکمه سئویی وجود ندارد و سئو کار ها هم معجزه نمی کنند. برای اینکه امور سئو سایت شما نتیجه بدهد، مهمترین چیز صبر است و لازم است که شما صبر کنید. پس این شما و این بنیادی ترین روش های سئو که در ادامه به سراغ آن ها خواهیم رفت.

SEO methods

8 مورد از روش های سئو

اول برای کاربران واقعی بنویسید، بعد موتور جست و جو

شاید پیش خودتان بگویید که “این ها هم همان حرف های تکراری خود مدیران گوگل را می زنند” اما اگر مدیران گوگل یک حرف درست و دقیق درباره سئو سایت زده باشند همین است. به این خاطر که زمانی که شما محتوا را طبق نیاز مخاطب تولید کنید و بدانید که برای چه کسی تولید محتوا می کنید، می توانید کاربر را بیشتر در سایت خودتان نگه دارید و در نهایت هم این موضوع را تضمین کنید که کاربر سراغ سایت دیگری نمی رود. بگذارید اینطور به شما بگوییم، اگر کاربر شما از Incognito یا Private Window استفاده نکند، گوگل تمام رفتار مخاطب را زیر نظر می گیرد. گوگل می بیند که کاربر وارد سایت شما می شود، مدتی را در آن می ماند و سپس وقتی از سایت بیرون می آید، دنبال نتیجه دیگری نمی رود. گوگل می فهمد که شما پاسخ کاربر را داده اید.

همچنین مورد دیگر اینکه گوگل متوجه رفتار کاربر در سایت شما می شود و می بیند که کاربر کنجکاوانه به دنبال محتوای بیشتری از شما می گردد. می بیند که روی لینک ها کلیک می کند، با عملکرد های سایت شما تعامل برقرار می کند و تایم زیادی را برای خواندن صفحه سپری می کند. دیگر اینجا برای گوگل مسئله این نیست که چند بار کلمه کلیدی در محتوای شما تکرار شده است یا استراتژی لینکسازی شما به چه صورت است. گوگل می فهمد که کاربر محتوای شما را پسندیده و احتمال می دهد که کاربران دیگر هم از آن خوششان خواهد آمد. پس شما را به رتبه های بالاتر ارتقا می دهد و اعتبار بیشتری برای شما قائل می شود.

حال شما محتوای جذاب کاربر بنویسید، سپس به فکر روش های سئو آن پیج هم باشید. همین خودش می تواند معجزه کند.

کلمات کلیدی هدف را در جای درست استفاده کنید

دیگر مهم نیست کلمه کلیدی شما چند بار تکرار شود! مهم این است که کلمه کلیدی شما در جای درست خودش باشد و آن چیزی باشد که کاربر می خواهد. شاید تصور کنید که کاربران کلمات کلیدی دو کلمه ای یا سه کلمه ای را در گوگل جست و جو می کنند در حالی که واقعا اینطور نیست. کاربران معمولا یا سوالی می پرسند و یا به دنبال خدمات جزئی هستند. پس سعی کنید کلمات کلیدی لانگ تیل (Long Tail) را برای تولید محتوا انتخاب کنید که این عبارات، بیش از 3 کلمه هستند و موضوع را برای مخاطب جزئی تر می کنند. مخاطب برای خرید کفش، دیگر سرچ نمی کند “خرید کفش” بلکه معمولا سرچ می کند “خرید کفش نایکی اوریجینال” و دوست دارد که نتیجه جست و جویش هم دقیق باشد.

اگر نمی دانید که چگونه کلمات کلیدی لانگ تیل را انتخاب کنید، هیچ اشکالی ندارد، تنها کافیست که سراغ ابزار هایی مانند MOZ Pro یا Kwfinder بروید که ایده ها را از آن ها دریافت کنید تا این مورد از “روش های سئو” را نیز انجام داده باشید.

کلمات کلیدی هدف را در جای درست استفاده کنید

روی تجربه کاربری تمرکز کنید

محتوای شما هرچقدر هم که خوب باشد، کاربر اگر تجربه کاربری خوبی از سایت شما دریافت نکند، همانجا سایت شما را می بندد و اصلا محتوا را نمی خواند که متوجه خوب بودن آن بشود. درست است که گوگل در حال حاضر منظورش از تجربه کاربری بیشتر سرعت سایت شماست، اما سرعت سایت به تنهایی تجربه کاربری خوبی نمی سازد. هرچند که اول از همه شما باید با اعمال بهینه سازی های لازم مانند کم کردن حجم کد های صفحه، فشرده سازی فایل های تصویری، استفاده از LazyLoad، به تعویق انداختن بارگذاری جاوا اسکریپت و مواردی از این دست، سرعت سایت خودتان را بالا ببرید. سپس، چیزی که باید به آن توجه کنید عملکرد های سایت شماست که باید به خوبی پاسخ مخاطب را بدهند.

برای مثال، از پاپ آپ های بیهوده که فقط مزاحم کاربر هستند جلوگیری کنید. تبلیغات بیش از اندازه و مزاحم در سایت خودتان نگنجانید و مواظب باشید که المان های صفحه طوری نمایش داده نشوند که کاربر را اذیت کنند و نگذارند به راحتی با محتوا ارتباط برقرار کند. این موارد از روش های سئو اگر در سایت شما رعایت بشود، گوگل خود به خود متوجه خوب بودن سایت شما می شود و رتبه شما را در صفحه SERP بهتر می کند.

به زور لینکسازی نکنید، درست لینکسازی کنید

درباره لینک های خارج از سایت شما صحبتی نمی کنیم! همه می دانند که لینکسازی خارجی یکی از بهترین روش های سئو است که باید به صورت “اورگانیک” انجام بشود. تمرکز اصلی ما روی لینک های داخلی سایت شماست که دیگر دقت خودتان را در رابطه با آن ها باید بالاتر ببرید. مثلا اگر مطلب شما درباره ساخت اپلیکیشن است، در آن میان به صفحه طراحی سایت خودتان لینک ندهید که صرفا بخواهید بدون هیچگونه ارتباطی بین این دو صفحه، لینکسازی انجام داده باشید.

زمانی که شما به یک صفحه از سایت خودتان یا سایت دیگری لینک می دهید، باید قبل و بعد از لینک درباره آن صفحه صحبت کرده باشید و حداقل اگر کلمه کلیدی آن را هم ذکر نمی کنید، موضوع درباره آن صفحه باشد.

تلاش کنید که به Featured Snippet دست پیدا کنید

هدف نهایی سئو این است که شما به رتبه اول صفحه اول دست پیدا کنید که شاید برای یک سری از کلمات کلیدی این موضوع غیر ممکن باشد. اما اگر موارد بالا را رعایت کنید و یک سری مورد دیگر را نیز در دستور کار قرار دهید، نه تنها به رتبه اول راه می یابید، بلکه حتی ممکن است Featured Snippet یا “اسنیپت شاخص” نیز بشوید. می دانید اسنیپت های شاخص کدام ها هستند؟ همان نتایج جست و جویی که در صفحه اول و در بالاتر از رتبه اول نمایش داده می شوند که معمولا پاسخ مخاطب را به طور مستقیم داده اند.

چگونه به چنین هدف غایی ای دست پیدا کنیم؟ سوال های مستقیم کاربران را پیش بینی کنید و پاسخ دهید، از اینفوگرافی ها استفاده کنید، لیست های شماره دار و موردی در محتوای خود بگذارید و در کنار آن روش های سئو را نیز به کار بگیرید.

هرچیز اضافه را در صفحه خود پاک کنید!

اگر تصویری در محتوای شما هست که اطلاعاتی به کاربر نمی دهد و کاربر به آن نیازی ندارد، آن را حذف کنید. اگر ویدیویی که در صفحه قرار داده اید قرار نیست روی آن کلیک بشود، آن را حذف کنید. اگر اسکریپت خاصی استفاده کرده اید که کار خاصی انجام نمی دهد، آن را پاک کنید. خلاصه نگذارید هیچ چیز اضافه ای که چیزی به کاربر اضافه نمی کند در صفحه بماند. هم شما با این کار موتور های جست و جو را سردرگم می کنید، هم اینکه سرعت صفحه تان را بیهوده پایین می آورید. اگر اطلاعاتی هست که درباره آن محتوا دارید، آن را داخل صفحه مورد نظر قرار ندهید و به جای آن، کاربر را با لینک به آن صفحه ارجاع بدهید و از نوشتن بیهوده نیز خودداری کنید.

هرچیز اضافه را در صفحه خود پاک کنید!

اخبار گوگل را چک کنید

گوگل هیچوقت به شما نمی گوید که چه کار کنید که رتبه سایتتان افزایش پیدا کند اما حداقل می گوید چه کار “نکنید” که رتبه سایتتان کاهش پیدا نکند. برای همین هم همیشه سعی کنید که از الگوریتم های جدید گوگل با خبر باشید و اخبار مربوط به گوگل را دنبال کنید تا خبر های مختلف را دریافت کنید. در هر بروزرسانی، گوگل دستی به سر و روی الگوریتم های خودش می کشد و اگر شما از این موضوع با خبر نباشید و دانش سئوی خودتان را به روز نکنید، هرگز به رتبه های بالا دست پیدا نمی کنید و اگر هم دست پیدا کنید، رتبه شما در آینده کاهش پیدا خواهد کرد.

محتوا ها را به روز رسانی کنید و آن ها را به حال خود رها نکنید!

زمان می گذرد، دنیا عوض می شود، تکنولوژی پیشرفت می کند، دانش ارتقا می یابد و دانش قدیمی، کهنه و کهنه تر می شود. مواردی که شما درباره آن ها تولید محتوا می کنید و خدماتی که ارائه می دهید احتمالا مانند فلسفه و ادبیات نیستند که تا سال های زیادی همچنان پا برجا باقی بمانند. شما باید مطالب خودتان را بروزرسانی کنید یا به آن ها مطالب جدید اضافه کنید. این موضوع باعث می شود که گوگل بفهمد که سایت شما فعال است و شما هوشمندانه حواستان به همه چیز هست. پس گوگل از این کار شما استقبال می کند و رتبه شما را افزایش می دهد. به همین راحتی یکی از روش های سئو را اجرا کرده اید که شاید رتبه گرفتن با آن زمان ببرد، اما اگر رتبه دریافت کنید، دیگر هیچ چیزی نمی تواند شما را به رتبه های پایین بکشاند.

سخن پایانی

سعی کردیم که در این مقاله از روش های سئو به سراغ آن روش هایی برویم که یا فراموش شده اند، یا در هیاهوی روش های کلاه سیاه و کلاه خاکستری گم شده اند. دوستان، همیشه یادتان باشد که روش های درست و کلاه سفید سئو زیاد هستند و هنوز ما به سراغ خیلی از آن ها نرفته ایم. هنوز هم می شود با کمی صبر و با کمترین ریسک، رتبه خوبی از موتور های جست و جو دریافت کرد. پس شما نیز از این روش های سئو استفاده کنید تا سایت شما نتایج بهتری در صفحه SERP دریافت کند. ممنون که برای بهبود سئو سایت خودتان، این مطلب را انتخاب کردید و امیدواریم که مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

منبع:
backlinko

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *