اگر مقالات قبلی ما را خوانده باشید، می دانید که به شما گفته ایم سئو سایت یکی از آن دسته اموری است که خیلی برای دیگران شناخته شده نیست. مسلما کارفرمای ما نیز حتما یک فرد حرفه ای در زمینه سایت نیست و ممکن است اصلا وقت این را نداشته باشد که درباره سئو مطالعه کند. اما این موضوع، دلیل بر این نیست که ما امور خودمان را به کارفرما گزارش ندهیم و گزارش، یکی از وظایف اصلی ماست. در اینجا ما یک نمونه گزارش سئو را برای شما آماده کرده ایم و در واقع، قرار است که به شما بگوییم در یک گزارش سئو باید درباره چه چیز هایی صحبت کنید و یک گزارش سئو چه مواردی را در بر دارد. در این مقاله به یک سری از مهمترین موارد خواهیم پرداخت و به شما کمک خواهیم کرد که یک گزارش خوب به کارفرمایتان بدهید. همراه ما باشید.

نمونه گزارش سئو

سئو سایت جزو آن دسته امور مهم بعد از طراحی سایت محسوب می شود. اموری که شاید هیچوقت تمومی نداشته باشند و پیگیری آن ها همیشه لازم است. پس هر سایتی به علاوه دست اندر کاران دیگرش، به یک سئو کار یا یک تیم سئو در پروژه های بزرگ نیاز دارد. حال این تیم سئو باید یک نمونه گزارش سئو هم داشته باشند تا در رابطه با عملکرد های سئوی خود با کارفرما صحبت کنند. با این گزارش سئو، دیگر لازم نیست که برای توضیح امور سئو، جلسات بسیاری برگزار بشود و در این جلسات هم فرصت نشود درباره همه چیز صحبت کرد. همچنین سئو سایت بخش های مختلفی دارد و به صورت شفاهی نمی توان درباره آن به طور کامل صحبت کرد. پس اینجاست که یک گزارش سئوی کتبی به درد ما می خورد که باید یک سری مطالب خاصی را در آن عنوان کنیم.

نمونه گزارش سئو ما باید کاملا برای کارفرما قابل فهم باشد و چیزی باشد که کارفرما به خوبی بتواند آن را مطالعه کند و بفهمد ما تا چه حد پیشرفت کرده ایم. این موضوع باعث می شود به کارفرما این نوید را بدهیم که هزینه ای که دارد برای سئو سایت می کند، پر فایده است و قرار است نتیجه خوبی هم بدهد. اما این موضوع را باید دقت کنید که هرچقدر شما حرفه ای باشید و اصطلاحات تخصصی سئو را بدانید، کارفرما به این اصطلاحات کاری ندارد و اعداد و ارقام برای او مهم هستند. اینکه بازدید سایت چقدر بالا رفته است، درآمد به چه حدی رسیده است و چقدر ما در مسیر موفقیت هستیم. در اینجا یک سری از این نکات را برای شما آماده کرده ایم که نمونه گزارش سئو را طوری بنویسید که کاملا بازتاب دهنده همین موارد باشد. در ادامه همراه ما باشید.

یک نمونه گزارش سئو خوب شامل چه مواردی می شود؟

برای اینکه شما یک نمونه گزارش سئو خوب بنویسید باید چند نکته را مد نظر داشته باشید. 5 مورد هستش که شما باید حتما در گزارش های سئوی خودتان به آن ها بپردازید:

KPI های سئو: متراژ هایی که کاملا به کسب درآمد بیشتر از طریق سایت در ارتباط هستند.

فرایند رتبه گیری: تغییراتی که در رتبه های صفحات کلمات کلیدی مهم بوجود می آید.

فرایند دریافت ترافیک ارگانیک: چک کردن اینکه چگونه دو مورد قبلی ای که گفتیم به دریافت عدد بیشتر ترافیک ارگانیک و طبیعی ما کمک کرده اند.

رشد بک لینک ها: نشان دادن اینکه چگونه بک لینک هایی که ما برای سایت و صفحات آن در دیگر صفحات خارج از سایت ساخته ایم، برای ما ترافیک آورده اند.

سلامت سئویی سایت: اینکه سایت ما از نظر سئو تکنیکال چه پیشرفت هایی داشته است و چقدر کارش را درست انجام می دهد.

این متراژ ها باید کاملا قابل فهم و دقیق باشند و قرار نیست صرفا یک عدد جلوی آن ها قرار بگیرد. شما باید توضیح بدهید که در یک بازه زمانی مشخص، چه اتفاقاتی افتاده است و پیشرفت شما به صورتی بوده است. این متراژ ها باید کاملا تاثیر کار شما را نشان بدهند و کارفرما متوجه بشود که این “نمونه گزارش سئو” شما دارد پیشرفت سایت را نشان می دهد و شما کاری که باید را انجام داده اید. حال بد نیست که ببینیم چقدر زمان می برد تا یک نمونه گزارش سئو آماده بشود.

نمونه گزارش سئو چیست

چقدر طول می کشد که ما یک نمونه گزارش سئو آماده کنیم؟

این موضوع کاملا بستگی به کار شما دارد و ممکن است آماده سازی یک گزارش نیم ساعت یا ساعت ها زمان ببرد. این موضوع به این 5 فاکتور بستگی دارد:

-مسئولیت شما در پروژه چقدر است؟

-این پروژه چقدر پیچیده می باشد؟

-تجربه و دانش سئوی شما در چه حدی می باشد؟

-تجربه و دانش شما در بحث تحلیل داده ها چقدر است؟

-فرمت گزارش دهی شما به چه شکل است و کارفرما چه فرمتی را ترجیح می دهد؟

حال در ادامه می خواهیم برای شما شرح بدهیم که در یک نمونه گزارش سئو چه مواردی باید ذکر بشوند. اینکه شما چگونه این موارد را می نویسید، کاملا بستگی به این 5 فاکتور بالا و مواردی است که در موضوع قبلی به آن اشاره کردیم. در ادامه همراه ما باشید که یک فرمت جالب از شکل بندی گزارش شما را به شما پیشنهاد بدهیم.

یک گزارش سئو چه شکلی است و چه قسمت هایی دارد؟

در این بخش از مقاله می خواهیم تصور کنیم که ما یک چک لیست 8 صفحه ای داریم که می خواهیم آن را تبدیل به نمونه گزارش سئو کنیم. این چک لیست شامل 8 صفحه و در نتیجه شامل 8 بخش اصلی می باشد که هرکدام از این بخش ها موضوع خاصی را شامل می شوند. در ضمن، حتما گزارش سئو شما نباید این شکلی که ما می گوییم باشد اما این نمونه، می تواند یک سرمشقی برای کار شما باشد و شما می توانید از آن الگو برداری کنید و همچنین می توانید آن را به شکل بهترین نیز به اجرا در بیاورید. در ادامه همراه ما باشید تا به بخش های مختلف این گزارش بپردازیم.

صفحه اول: عنوان و شناسنامه گزارش

در این صفحه شما باید عنوان گزارش، نام شرکت، نام پروژه و دامنه سایت را ذکر کنید و همچنین تاریخ آن را مشخص کنید. اگر شما گزارش ماهانه می دهید، حتما ماه و سال را باید در این بخش ذکر کنید. این بخش نکته بیشتری ندارد و حالا باید به سراغ صفحه دوم برویم.

صفحه دوم: هایلایت ها و موارد مهم

در این بخش از نمونه گزارش سئو شما باید مهمترین اطلاعات را در یک صفحه به کارفرما بدهید. این صفحه نباید از آن صفحاتی باشد که کارفرما به آن نگاه کند و بگوید “بسیار هم عالی” و دیگر صفحات را نخواند. در اینجا شما باید صرفا این موارد را ذکر کنید:

-یک خلاصه از عملکرد KPI ها

-موضوعاتی که ارزش دارد به آن افتخار کنیم و ذکر کنیم

-مهمترین تسک های انجام شده و تکمیل شده در زمان مشخص

-تسک هایی که باید توجه بیشتری به آن ها بشود

نمونه گزارش سئو چیست و چه کاربردی دارد

صفحه سوم: نگاه کلی به KPI های سئویی

در این بخش شما باید از مهمترین KPI های سئویی در نمونه گزارش سئو صحبت کنید. این KPI ها از هر پروژه به پروژه دیگر متفاوت است اما معمولا شامل Search Visibility، رتبه کلمات کلیدی و موارد پایه ای سئو سایت می شود. یکی از مهمترین مواردی که در این مورد می توانید از آن صحبت کنید، نرخ تبدیل شما می باشد. در این بخش و برای این KPI ها، یکی از بهترین ابزار هایی که می توانید از آن کمک بگیرید ابزار Google Analytics است که به طور رایگان می توانید از آن استفاده کنید. البته حتما داده های این ابزار را به گونه ای شرح بدهید که برای کارفرما قابل خواندن و قابل درک باشد.

صفحه چهارم: پروسه رتبه گیری

هر پروژه ای یک سری کلمات کلیدی مهم دارد که تمرکز روی آن کلمات کلیدی می باشد. شما نیز در نمونه گزارش سئو خودتان باید به این کلمات کلیدی و رتبه گرفتن آن ها اشاره کنید. این موضوع می تواند باعث شود که کارفرما متوجه شود در این مدت، چقدر کلمه کلیدی مورد نظر در رتبه پیشرفت داشته است و در حال حاضر چه جایگاهی دارد. همچنین شما می توانید بالا و پایین شدن این رتبه را هم شرح بدهید که کارفرما متوجه شود چه کار هایی در چه زمانی باعث شده اند که این کلمه کلیدی پیشرفت در رتبه داشته باشد و چه مشکلاتی هم باعث پسرفت آن شده است.

صفحه پنجم: نگاه کلی به کلمات کلیدی پول ساز

در این بخش شما باید تمرکزتان را روی صفحات پول ساز و صفحات فروش بگذارید. این صفحه شاید یکی از مهمترین و مورد علاقه ترین صفحات کارفرما در نمونه گزارش سئو شما باشد. در واقع شما در این صفحه توضیح می دهید که کدام یک از صفحات شما باعث شده اند که کاربر وارد صفحات خرید یا تماس با ما بشود و نسبت به استفاده از خدمات یا خرید محصولات اقدام کند.

صفحه ششم: پروسه لینکسازی

در این بخش شما باید به کارفرما توضیح بدهید که در چه صفحات و دامنه هایی لینکسازی خارجی انجام داده اید و درباره استراتژی لینکسازی داخلی خودتان هم صحبت کنید. این موارد شامل موارد زیر می شوند:

-صفحاتی که شما به آن ها لینک داده اید یا آن ها به شما لینک داده اند

-صفحات جدیدی که به شما اشاره کرده اند

-تعداد لینک ها

-آمار لینکسازی شما و موفقیت آن

-هر نکته خوب و بدی که در رابطه با لینک های شما وجود دارد

صفحه هفتم: سلامت سئو تکنیکال

در این بخش شما باید درباره ارور های تکنیکال سئو سایت در نمونه گزارش سئو صحبت کنید و راه های که برای حل آن ها به کار گرفته اید را توضیح دهید. برای این کار شما می توانید از ابزار هایی مانند Google Lighthouse یا Ahref کمک بگیرید. این ابزار ها می توانند گزارش کاملی از وضعیت سلامت سئو تکنیکال را به شما بدهند. همچنین در این بخش شما باید در رابطه با سرعت سایت و امنیت سایت هم صحبت کنید و نکات مورد نظر را به کارفرما بگویید.

صفحه هشتم: برنامه های ماه بعد

در این صفحه شما باید از نقشه های خودتان برای سئو ماه بعد پرده برداری کنید و بگویید که قرار است در آینده چه اتفاقاتی بیفتد و شما چه برنامه هایی برای سئوی سایت دارید. خیلی سریع این موارد را در چند نکته خلاصه کنید و نیازی نیست که توضیح طولانی و زیادی در رابطه با آن ها بدهید. مطمئن باشید که کارفرما اگر توضیح بیشتر بخواهد می تواند با شما تماس بگیرد.

سخن پایانی

ما سعی کردیم در این مقاله یک نمونه گزارش سئو خوب برای شما آماده کنیم و هرچند که ممکن است شما ایده های دیگه ای هم برای این کار داشته باشید. اتفاقا این موضوع خیلی هم خوب است و شما می توانید با الهام گیری از این موارد، ایده های خودتان را نیز به گزارش اضافه کنید و درباره موارد دیگر هم صحبت کنید. همواره این موضوع را مد نظر داشته باشید که گزارش شما باید مفهومی، قابل درک و ساده باشد و قرار نیست که درباره چیز هایی صحبت کنید که فقط شما به عنوان یک گیک سئو از آن ها لذت می برید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالبی که گفتیم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. یادتان باشد که کارفرما هرچقدر هم که کار شما را قبول داشته باشد، گزارش دادن یک وظیفه است.

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *