وقتی یک عبارت کلیدی یا بهتر است بگوییم Query در گوگل سرچ می شود، احتمالات زیادی می تواند رخ بدهد. اکثر کاربران روی همان نتیجه اول کلیک می کنند، یک سری از کاربران در همان صفحه SERP به جواب می رسند و یک سری کاربر که دقیق تر و حساس تر هستند، می خواهند بدانند که کدام نتیجه، نزدیک ترین پاسخ به چیزی است که جست و جو کرده اند. اینجاست که کاربران موتور جست و جو به اسنیپت نتایج و از همه مهمتر، به عنوان سئو دقت می کنند. در این مقاله می خواهیم درباره یکی از اصلی ترین فاکتور ها در سئو سایت صحبت کنیم که اگر حتی سئو کار هم نباشید، حتما تا به حال با آن درگیر شده اید و اتفاقا انتخاب نتایجتان در گوگل را هم با کمک آن انجام داده اید. در این مقاله همراه ما باشید که می خواهیم درباره آن صحبت کنیم.
بعضی از مفاهیم در سئو سایت هستند که هرچقدر هم خود گوگل تاثیر مستقیم آن ها را انکار کند، باز هم منطقی نیست که حرف او را باور کنیم. گوگل در رابطه با روش های سئو سایت بسیار محافظه کار است اما حتی اگر گفته باشد که عنوان سئو در سئو سایت تاثیر مستقیم ندارد و ما هم باور کنیم، حداقل می توانیم مطمئن باشیم که تاثیر غیر مستقیم آن به قدری بالاست که باید آن را همجوار با فاکتور هایی قرار بدهیم که تاثیر مستقیم در رتبه بندی سایت دارند. فاکتور های سئو سایت که تاثیر غیر مستقیم در رتبه بندی صفحه دارند، معمولا برای این وجود دارند که ما تجربه کاربری را ارتقا بدهیم و یا اینکه رفتار کاربر نسبت به صفحه مان را تغییر بدهیم. موضوعی که امروز می خواهیم دربارش صحبت کنیم آنقدر تاثیرش در رفتار کاربر زیاد است که حد ندارد.
عنوان سئو از آن دسته مفاهیمی نیست که به آسانی از کنار آن عبور کنیم. این مفهوم شناسنامه صفحه سایت ما در موتور های جست و جو است و برای بهینه سازی آن، هرکاری که لازم است باید انجام بدهیم. در این مقاله به علاوه اینکه می خواهیم با مفهوم عنوان سئو آشنا بشویم، قرار است که چند راهکار برای نوشتن عنوان سئو خوب و جذاب هم به شما بدهیم که تاثیر گذاری آن از آنچه هست نیز بیشتر هم بشود. البته این را هم بگوییم که خیلی ها در رابطه با این موضوع محتوا تولید کرده اند اما می خواهیم نسبت به یک سری روش های معمول نیز دید بازتری داشته باشیم و حتی به یک سری از آن ها نیز به دید انتقادی نگاه کنیم. پس در ادامه همراه ما باشید که می خواهیم کاری کنیم که کاربر فقط با دیدن نتیجه سایت ما در گوگل وارد آن بشود.
این همه درباره این مفهوم صحبت کردیم اما برای کسانی که نمی دانند داریم درباره چه چیزی صحبت می کنیم، بهتر است موضوع را بازتر کنیم. عنوان سئو یا SEO Title در واقع عنوان صفحه سایت ماست که در صفحه SERP یا همان صفحه نتایج موتور جست و جو نمایش داده می شود. زمانی که شما یک عبارت کلیدی را در گوگل یا هر موتور جست و جوی دیگری سرچ می کنید، چند نتیجه برای شما نمایش داده می شود که این نتایج، هرکدام یک متن به رنگ آبی دارند که لینک صفحه سایت روی آن متن است و کاربر با کلیک کردن روی آن، وارد صفحه سایت می شود. آن متن چیزی نیست جز همان عنوان سئو که داریم درباره اش صحبت می کنیم. حال که می دانید داریم درباره چه چیزی صحبت می کنیم، شاید نیازی نباشد دیگر اهمیت آن را نیز گوشزد کنیم.
کاربر سایت وقتی در حال بررسی نتایج جست و جو است، به اولین چیزی که دقت می کند عنوان سئو می باشد. شاید بتوان گفت کاربر با دیدن همین متن آبی رنگ به جواب خودش می رسد و تصمیم می گیرد که وارد کدام یک از نتایج بشود. از کجا می دانیم که کاربران به این متون دقت می کنند؟ مسلما است! این متن ها آبی رنگ اولا نماینده صفحه سایت هستند و خیلی خلاصه درباره اینکه سایت می خواهد چه چیزی به ما بدهد صحبت می کنند، دوم اینکه کاملا بولد و واضح هستند و رنگشان کاملا چشم را جذب می کند و سوم و از همه مهمتر اینکه تجربه چنین چیزی را ثابت می کند و مسلما خود شما هم به اولین چیزی که دقت می کنید، “عنوان سئو” است.
پس حالا که می دانیم چقدر این مفهوم در رفتار کاربر اثر می گذارد و باعث بیشتر شدن ترافیک سایت ما می شود، باید سعی کنیم تاثیر آن را تا حد امکان بالا ببریم. ما در اینجا 10 روش برای این کار را معرفی خواهیم کرد و امیدواریم که بتوانیم در این راه به شما کمک کنیم.
در هرجای دنیا، به هر زبانی و با هر رویکردی درباره عنوان سئو مطالعه کنید، همه مطالب با هم حداقل درباره این به نتیجه رسیده اند که وجود عدد در سئو تایتل ما می تواند باعث جذاب تر شدن آن بشود. چرا؟ شاید روانشناسانه ترین دلیلی که دارد این باشد که ما آدم ها معمولا مطالب را در اولین نگاه، کمیتی نگاه می کنیم و به علاوه آن، دوست داریم که همه چیز ترتیب خودش را داشته باشد. همچنین متون زیاد در صفحه SERP چشم را به متن عادت می دهد و وقتی ما یک عدد را در عنوان می بینیم، چون با متن متفاوت است، چشممان را به خودش جذب می کند و حداقل باعث توجه بیشتر ما می شود. این توجه بیشتر معمولا منجر به کلیک کردن هم می شود.
علائم نگارشی و سمبل ها هم می توانند به عنوان سئو ما شکل متفاوت تری بدهند و باعث شوند که توجه کاربر به آن ها جذب شود. استفاده از سمبل ها در SEO Title کاملا آزاد است و اگر کیبورد شما هم سمبل خاصی را نداشت، با یک جست و جوی ساده می توانید یک لیست بلند بالا از سمبل ها را در جلوی چشمانتان داشته باشد.
آدم ها وقتی یک چیزی را در گوگل سرچ می کنند، انتظار دارند که عنوان سئو ها پر از کلمات کلیدی و مفاهیم خشکی باشد که حوصله شان را سر می برد. شما می توانید مثلا با استفاده از کمی طنز و کمی هم ساختارشکنی، به عنوان سئوی خودتان شکل جذاب تری بدهید. من در اینجا برای شما مثال نمی زنم چون اولا بنده نویسنده خیلی طنز بی مزه و لوسی دارم و دوم اینکه اصلا خلاقیتم اندازه شما نیست و همان به عدد گذاری اکتفا کرده ام! (جو یکم عوض شد درست است؟ همین برای SEO Title هم جواب می دهد!)
عنوان سئو باید طوری باشد که کاربر بتواند آن را کامل بخواند و بهتر است تا حد امکان از 60 کاراکتر بیشتر نشود. یادمان باشد که کاربران امروزه بیشتر در گوشی های موبایل جست و جو ها را انجام می دهند و در گوشی موبایل، SEO Title بلند خیلی جایی ندارد و ممکن است زحمات شما را کلا بر باد بدهد. همچنین شما قرار است خیلی سریع در کمتر از یک خط به کاربرانی که معمولا حوصله وقت گذاشتن برای چیزی را ندارند، توضیح بدهید که شما پاسخگوی چیزی که آن ها می خواهند هستید. پس نوشتن یک SEO Title طولانی نمی تواند خیلی جوابگو باشد.
درست است که قرار است عنوان سئو جذاب بنویسید، اما قرار نیست از اصل مطلب دور بشویم. پس SEO Title ما حتما شامل کلمه کلیدی اصلی صفحه سایت ما باشد. چون در واقع کاربر با جست و جوی آن کلمه است که نتیجه سایت ما نیز برایش نمایش داده شده است. اگر کاربر این کلمه را نبیند، ممکن است خیال کند که مطلب شما پاسخگوی نیاز او نیست و سراغ نتیجه دیگری می رود. تا حد امکان هم سعی کنید کلمه کلیدی در اول عنوان شما باشد، به این خاطر که مسلما کاربران خواندن این عنوان را از اول شروع می کنند و شما در صدم ثانیه باید کاری که باید را انجام بدهید و مخاطب را مجاب کنید که شما دارای پاسخ سوال او هستید.
شما یک عنوان برای هر صفحه از سایت خودتان دارید. در وردپرس شما در بالای صفحه و جدا از متن اصلی، در یک نوار عنوان می توانید این عنوان را بنویسید و در HTML هم Title تگ مخصوص به خودش را دارد. اگر عنوان سئو را شما به صورت دستی بارگذاری نکنید، گوگل و دیگر موتور های جست و جو همان عنوان صفحه را به عنوان SEO Title قرار می دهند که ممکن است اصلا عنوان صفحه شما یا خیلی طولانی باشد و یا اینکه اصلا مناسب صفحه SERP نباشد. پس حتما دقت داشته باشید که خودتان باید SEO Title را بنویسید. در وردپرس با افزونه Yoast SEO یا Rank math می توانید خودتان اسنیپتتان را ویرایش کنید و به طبع SEO Title را هم خودتان بنویسید.
یک سری از سئو کار ها هستند که عقیده دارند نام سایت باید در عنوان سئو ذکر بشود. چرا که می گویند این موضوع باعث می شود که Brand Awareness (آگاهی از برند) بیشتر بشود و کاربر برند ما را بشناسد. خیلی هم بی راه نمی گویند اما ما در صفحه SERP بالا بردن BA را نمی خواهیم، ما کلیک و افزایش ترافیک می خواهیم. زمانی که شما عنوان را در آخر SEO Title قرار بدهید، دارید چندین فرصت بهینه سازی عنوان را از دست می دهید و ممکن است نتوانید آنطور که می خواهید یک عنوان جذاب بنویسید. شاید بهتر باشد درباره این موضوع، قضاوت را به عهده شما بگذاریم اما نظر ما را بخواهید، خیر، نام سایت در SEO Title جواب نمی دهد.
بله، ما قرار است کاربر را مجاب به کلیک کردن کنیم، اما آیا باید به هر قیمتی این کار را انجام بدهیم؟ خیر! جدا از مسئولیت اخلاقی، این موضوع را هم باید در نظر داشته باشیم که “فقط” کلیک کردن کاربر روی لینک ما نه برای سئو سایت ما فایده ای دارد و نه قرار است که مشتری بالقوه ای برای ما بسازد. کاربر باید وارد سایت بشود، پاسخش را دریافت کند، با سایت ما تعامل کند و سپس وقتی هم که رفت، سراغ نتیجه دیگری در موتور جست و جو نرود. پس با نوشتن چیز هایی که ربطی به مطلب صفحه ندارند، سعی نکنید کلیک کاربر را بگیرید و در عوض چیزی را به او بدهید که نمی خواهد. چون این موضوع یک موقعیت باخت-باخت می سازد و هیچ فایده ای هم ندارد.
خود من زمانی که فهمیدم عنوان سئو چیزیست که می توانیم خودمان تغییر بدهیم و چیزی نیست که حتما موتور جست و جو برایمان تعیین کند، دیگر حواسم جمع بود که هر SEO Title ای گولم نزند و الکی وارد هر نتیجه ای نشوم. حالا شما هم این موضوع را می دانید، پس این را هم بدانید که بیش از عنوان سئو، این خود محتوای سایت شماست که مهم است و کاربر به خاطر آن است که به سراغ سایت شما می آید. پس حتی فاکتور های اصلی و اولویت دار سئو سایت هم نباید ما را از مغز محتوا دور کنند و همیشه باید کیفیت محتوا را در اولویت قرار بدهیم، حتی اگر SEO Title خوبی هم داشته باشیم و کلی کلیک بگیریم، چیزی که کاربر را به یک مشتری بالفعل تبدیل می کند، محتوای ماست. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجهتان قرار گرفته باشد.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...