از زمان های قدیم که اولین سایت ها وارد دنیای دنیای گسترده وب شدند، طراحی سایت به شکل امروزی نبود. سایت ها امکانات حال حاضر را نداشتند و طراحی شگفت انگیزی که امروزه شاهد آن هستیم، در سایت ها به چشم نمی خورد. در آن زمان طراحی سایت استاتیک بوجود آمد و هنوز طراحی سایت داینامیک بوجود هم حتی نیامده بود. کاربران سایت ها رو نمی شد اصلا به آن ها گفت کاربر سایت. تنها کسانی بودند که می آمدند وارد سایت می شدند، چیزی را مشاهده می کردند و اگر یک سال بعد هم به همان سایت سر می زدند، هیچ چیز جدیدی معمولا مشاهده نمی کردند. طراحی سایت استاتیک، رسما آغاز طراحی سایت بود که در این مقاله می خواهیم به همین نوع سایت بپردازیم که هنوز هم برخی از آن استفاده می کنند. با ما همراه باشید.

[button animation=”rda_zoomIn” t_color=”#ffffff” b_color=”#0aafc2″ alt_b_color=”#0396a0″ t_hover_color=”#ffffff” b_hover_color=”#333333″ radius=”10″ url=”https://dmtaban.com/wp-content/uploads/2022/02/طراحی-سایت-استاتیک.pdf” target=”yes” position=”ta_center”]دانلود PDF مقاله[/button]

طراحی سایت استاتیک

طراحی سایت استاتیک از آن دسته از انواع طراحی سایت محسوب می شود که امروزه کاربرد چندانی ندارد. نه اینکه بگوییم این نوع از طراحی سایت به طور کلی منسوخ شده است. هنوز هم سایت هایی هستند که به دلیل کارکردی که دارند، از این نوع از روش های طراحی سایت استفاده می کنند. اما خیلی از کسب و کار ها و افرادی که این نوع سایت برایشان مناسب تر است هم در حال حاضر به سایت های داینامیک رو آورده اند و ترجیح می دهند که از آن روش طراحی سایت استفاده کنند. هرچند که پیشنهاد ما هم به هر کسب و کاری این است که از طراحی سایت داینامیک استفاده کند، اما بد نیست نگاهی به ماهیت طراحی سایت استاتیک هم داشته باشیم و آن را مورد بررسی قرار دهیم.

در مقالات قبلی در رابطه با روش های طراحی سایت صحبت کردیم و به شما گفتیم که روش های طراحی سایت شامل دو روش طراحی سایت استاتیک و طراحی سایت داینامیک می شود. هرچند که مشخص است در حال حاضر کدام روش بیشتر استفاده می شود، روش های طراحی سایت هرکدام خاصیت های مخصوص به خودشان را دارند و این نیاز کسب و کار است که به شما می گوید از کدام روش باید در طراحی سایت خود استفاده کنید. روش های طراحی سایت که درباره آن ها صحبت کردیم خیلی کلی و پایه ای هستند و باید بدانید که به همین موارد محدود نمی شوند. امروزه توسعه دهندگان سایت آنقدر خلاقیت های جالبی در طراحی سایت هایشان به خرج می دهند که می توان پیشرفت را به وضوح دید. بدون صحبت دیگری می خواهیم به سراغ ماهیت طراحی سایت استاتیک برویم. همراه ما باشید.

طراحی سایت ایستا

طراحی سایت استاتیک چیست؟

طراحی سایت استاتیک یا به بیان دیگر “طراحی سایت ایستا” یکی از روش های طراحی سایت محسوب می شود که در آن سایتی که طراحی می شود معمولا شامل یک یا دو صفحه ثابت است که با کمک کد های HTML طراحی شده است و از زبان های برنامه نویسی دیگر در آن استفاده نشده است. (البته می دانیم که HTML هم یک زبان برنامه نویسی نیست) سایت های ایستا یا استاتیک پایه ای ترین و ابتدایی ترین صفحات وب محسوب می شوند که ساخت آن ها بسیار راحت است. این سایت ها به پایگاه داده نیاز ندارند و از هیچ روش توسعه پیچیده ای در آن ها استفاده نشده است. صفحات این سایت ها که هرگز تعدادشان از انگشتان دست بیشتر نمی شود بسیار ساده هستند و معمولا در طولانی مدت، تغییری هم در آن ها ایجاد نمی شود.

به دلیل اینکه این سایت ها هیچگونه پنلی برای اعمال تغییر در سایت ندارند، معمولا کد ها و محتوایشان ثابت است و کسی به جز طراح سایت نمی تواند در این سایت ها تغییری ایجاد کند. اگر تغییری در این سایت ها صورت بگیرد به طور دستی و مستقیما توسط برنامه نویس اجرا شده است. این سایت ها هیچگونه عملکردی ندارند و بازدید کنندگان تعاملی نمی توانند به جز مشاهده با این سایت ها داشته باشند. به طور کلی می شود گفت این سایت ها فقط وجود دارند اما این دلیل نمی شود که از آن ها استفاده ای نشود. در ادامه به کارکرد این سایت ها خواهیم پرداخت.

[rd_line color=”#b6205e” alt_color=”#8e1336″ line_pos=”center” margin_bottom=”10″]

کاربرد طراحی سایت استاتیک

طراحی سایت Static شاید به نظر بدون کاربرد برسد اما مطمئن باشید که این روش از طراحی سایت خواهان خودش را دارد و اصلا یک سری از کسب و کار ها بهتر است از این نوع طراحی سایت استفاده کنند. به فرض مثال یکی از استفاده های جالب این سایت ها در منو های رستوران ها می باشد. شما می توانید برای رستوران یا کافی شاپ خود یک طراحی سایت استاتیک داشته باشید و منوی رستوران را در آن قرار بدهید. مسلما هم کاربران خیلی سریع می توانند به منو دسترسی پیدا کنند و هم اینکه قرار هم نیست کاری در سایت شما انجام بدهند به این خاطر که ثبت سفارش به صورت حضوری انجام می شود.

از دیگر موارد استفاده این سایت ها می توان طراحی سایت برای رزومه شخصی را نام برد. تصور کنید که یک پزشک می خواهد با یک سایت خودش را فقط معرفی کند و قرار نیست به هیچ عنوان سیستم نوبت دهی در سایت طراحی کند یا مقاله های خودش را در آن بگذارد. تنها چیزی که می خواهد این است که اطلاعات درباره خود و تخصصش در صفحه وب باشد تا اعتبار خودش را تثبیت کند. مسلما طراحی سایت استاتیک برای این پزشک بسیار مناسب تر است.

از دیگر استفاده های طراحی سایت ایستا در کمپین های موقت مارکتینگ است که باید خارج از دامنه سایت اصلی کسب و کار قرار بگیرند. صاحب کسب و کار می تواند برای کمپین خود و یا اطلاعیه آن، یک سایت استاتیک طراحی کند. همچنین برای بروشور ها و اعلامیه ها هم می شود از این نوع طراحی سایت استفاده کرد.

[rd_line color=”#b6205e” alt_color=”#8e1336″ line_pos=”center” margin_bottom=”10″]

مزایای طراحی سایت ایستا یا استاتیک

هزینه پایین طراحی سایت

اگر کسب و کار شما نیازمند یک طراحی سایت داینامیک نیست، منطقی هم نیست که هزینه بسیار زیادی صرف کنید و بخواهید طراحی سایت پویا برای شما انجام شود. طراحی سایت استاتیک به دلیل سادگی و نداشتن المان های زیاد و پیچیده، به نسبت طراحی سایت داینامیک خیلی ارزان تر است و داشتن آن هزینه بالایی را نمی طلبد.

امنیت بالای سایت استاتیک

سایت هایی که رفت و آمد در آن ها زیاد است و کاربران می توانند فعالیت های خاصی در آن ها انجام دهند، همیشه در معرض خطر هستند. به همین خاطر هم ممکن است چیزی پیش بیاید که به سایت آسیب برسد یا ممکن است سایت مورد حمله سایبری قرار بگیرد. در طراحی سایت استاتیک این نگرانی وجود ندارد. این سایت ها به این دلیل که دارای سیستم مدیریت محتوا نیستند و کد آن ها کاملا اختصاصی زده می شود، امنیت بسیار بالایی دارند و تقریبا دستبرد به آن ها غیر ممکن می باشد.

سرعت بالای سایت استاتیک

طراحی سایت استاتیک آنقدر ساده و به دور از پیچیدگی است که هیچ چیزی باعث نمی شود که سرعت آن پایین بیاید. همچنین تمام ساختار این سایت را HTML تشکیل می دهد و اسکریپت هایی در سایت وجود ندارند که بخواهند سرعت سایت را بگیرند. کاربر به محض اینکه وارد سایت شما بشود، سایت برایش بالا می آید و به سرعت می تواند اطلاعات داخل آن را بدون مزاحمت مشاهده کند.

[rd_line color=”#b6205e” alt_color=”#8e1336″ line_pos=”center” margin_bottom=”10″]

معایب طراحی سایت ایستا یا استاتیک

مناسب نبودن طراحی سایت استاتیک برای کسب و کار های بزرگ

کسب و کار های بزرگ هرچقدر هم که استفاده شان از سایت کم باشد، برای اعتبار و امور خود نیازمند یک سایت داینامیک هستند. طراحی سایت استاتیک به هیچ عنوان برای کسب و کار های بزرگ و معمولی مناسب نیست. به این خاطر که این کسب و کار ها همیشه به بروزرسانی نیاز دارند که این نوع از روش طراحی سایت به روز رسانی نمی شود.

تعداد صفحات کم

این سایت ها برای محتوا نویسی اصلا مناسب نیستند به این خاطر که معمولا تعداد صفحات آن ها از دو الی 5 صفحه بیشتر نمی شود.

عدم امکان به روز رسانی سایت استاتیک

طراحی سایت استاتیک هیچگونه پنلی برای مدیریت محتوا ندارد. به همین خاطر هم شما نمی توانید هر زمان که بخواهید تغییراتی را در این نوع از سایت ها اعمال کنید. برای اینکه تغییری در این سایت ها اعمال بشود، شما باید هزینه کنید و از یک برنامه نویس بخواهید که تغییرات مورد نیاز شما را یکبار تا مدت طولانی برای شما اعمال کند.

سئو ناپذیری سایت استاتیک

سایتی که قابلیت بروز رسانی نداشته باشد را نمی شود سئو کرد. یکی از موارد مهم در سئو سایت به روز رسانی سایت می باشد که موتور های جست و جو دوباره به سایت شما سر بزنند و رتبه آن را ویرایش کنند. وقتی نشود یک سایتی را آپدیت کرد و یا محتوا های سئو فرندلی در آن قرار داد، مسلما این سایت نمی تواند رتبه خوبی در موتور های جست و جو دریافت کند.

[rd_line color=”#b6205e” alt_color=”#8e1336″ line_pos=”center” margin_bottom=”10″]

نتیجه گیری

همچنان با وجود موارد ذکر شده و معایب طراحی سایت استاتیک، نمی شود با اطمینان گفت که هیچوقت نباید از این نوع سایت ها استفاده کرد. یادمان نرود که قبل از اینکه سایت ها شکل امروزی را به خود بگیرند، طراحی آن ها به صورت ایستا بود و ویژگی های سایت های داینامیک را نداشتند. اما کسی هم نمی گفت که این سایت ها کاربردی نیستند و اصلا اگر قرار بود که طراحی سایت استاتیک نباشد، هیچوقت طراحی سایت داینامیک هم بوجود نمی آمد. هر دو روش طراحی سایت مهم هستند و همه می توانند از آن ها استفاده کنند اما مهم این است که کسب و کار شما چه روش طراحی سایتی لازم دارد و شما می خواهید از کدام روش استفاده کنید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

[rd_line color=”#b6205e” alt_color=”#8e1336″ line_pos=”center” margin_bottom=”10″]

منابع:

Crestinfotech

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *