سال 2022 هستیم، سالی عجیب و پر از اتفاقاتی که شاید هرگز فکرشان را نمی کردیم که بیفتند. سال گذشته یعنی سال 2021، یکی از عجیب ترین سال ها برای آپدیت های بنیادی سئو بود. آپدیت هایی که یک سری ایده های جدید را برای سئو سایت به جهانیان معرفی کردند و تکنولوژی های جدید، جایگزین روش های قبلی در سئو سایت شدند. مسلما با این تفاسیر، استراتژی های سئو نیز دچار تغییر می شوند. استراتژی های فنی سئو نیز مانند قبل نیستند و همه چیز در این زمان، دستخوش تغییرات بسیاری شده است و شاید قبلا، اصلا موارد فنی هیچوقت به این اندازه در سئو سایت مطرح نبود. در این مقاله، قصد داریم به یک سری از این استراتژی های جدید بپردازیم و درباره آن ها صحبت کنیم. شاید بتوان گفت، این مقاله برای تمام افراد چه حرفه ای و چه غیر حرفه ای، حرف هایی برای گفتن دارد.

استراتژی های فنی سئو

در هیچ دوره ای از موتور های جست و جو، سئو سایت تا این اندازه متمرکز بر امور فنی نبوده است. منظور ما از امور فنی، حتما موارد مرتبط با سئو تکنیکال نیست، موضوع اینجاست که در اینجا، بیشتر از اینکه بخواهیم به سئو به عنوان یک روش از دیجیتال مارکتینگ نگاه کنیم و به بخش مارکتینگ آن بپردازیم، اینجا بیشتر با بخش فنی و تکنولوژی آن کار داریم و برای همین هم هستش که می خواهیم درباره استراتژی های فنی سئو صحبت کنیم. ما قصد داریم ببینیم که در این دوره از پیشرفت تکنولوژی و عوض شدن روش های جست و جو، ما قرار است پایه و اساس سئوی سایت را بر چه اساسی بنا کنیم و بیشتر از هرچیز، قرار است که تمرکز ما روی چه مواردی باشد. این موارد ممکن است به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، روی سئو سایت ما تاثیر بگذارند.

در این مقاله، قرار نیست حرفای تکراری زده بشود و قرار نیست عمدتا به مواردی بپردازیم که قبلا هم درباره آن ها صحبت کرده بودیم. در اینجا، قرار است که کمی پا از آنچه از سئو سایت می شناسیم فراتر بگذاریم و نگاه عمیق تری به پیشرفت های آن داشته باشیم. پیشرفت هایی که شاید همین حالا هم خودشان را نشان ندهند، اما در آینده به روتین زندگی هر کسی در این دنیا تبدیل خواهند شد و هر صاحب سایتی باید این نکات را بداند. پس چه بهتر که خیلی زودتر از آنچه که انتظار می رود به این قضیه ورود کنیم و درباره استراتژی های فنی سئو صحبت کنیم. پس اگر دیدید که یک سری از مطالبی که گفتیم، هنوز در کشور ما و حتی دنیا همچنان جا نیفتاده اند، تعجب نکنید. این مقاله به جز “امروز” سئو، “آینده” آن نیز می باشد.

بخش اول استراتژی های فنی سئو : اولویت چند رسانه ای بودن

چرا باید یک استراتژی سئو با اولویت چند رسانه ای بودن داشته باشیم؟

از استراتژی های فنی سئو که به تازگی اهمیت آن بالاتر هم رفته است، استراتژی اولویت چند رسانه ای بودن یا Multimedia-first Strategy است. قبل از اینکه ببینیم این استراتژی چرا انقدر مهم است، بد نیست که ببینیم منظور از این استراتژی چیست. در این استراتژی، شما نباید تولید محتوای خودتان را به متن محدود کنید. شما باید در محتواهای خود از تصویر، چارت، اینفوگرافی، ویدیو، اسکریپت و … استفاده کنید و به عبارت دیگر، محتوای چند رسانه ای تولید کنید. خیلی از سایت ها تا قبل از این هم از این استراتژی استفاده می کردند، اما چه چیزی باعث شده است که به تازگی، این استراتزی انقدر اهمیت پیدا کند. چون به تازگی الگوریتم Multitask Unified Model یا به اختصار الگوریتم MUM معرفی شده است. این الگوریتم از BERT هم دقیق تر است و کاملا روی دست آن زده است!

این الگوریتم، نه تنها قادر به پردازش 75 زبان دنیاست، بلکه این امکان را دارد که متن و تصویر را با یک کیفیت مشابه پردازش کند. اینطور که معلوم است این الگوریتم، در حال ارتقای پیشرفت های خودش در زمینه ویدیو و فایل صوتی نیز هست. این موضوع نوید این را می دهد که ما تاثیرات این الگوریتم را در آینده نزدیک در صفحات SERP ببینیم.

به کارگیری این استراتزی، بر پایه پیشرفت هایی که رویکرد Mobile-first هم به خودش دیده است می باشد. چون با گوشی های موبایل، کاربران این امکان را دارند که از ترکیبی از درون داد ها، برون داد ها و ابزار های جدید نیز استفاده کنند تا جست و جوی دقیق تری داشته باشند. اینجاست که ما متوجه می شویم که دیگر محتواهای ما نباید محدود به متن و تصویر بشوند.

بخش اول استراتژی های فنی سئو اولویت چند رسانه ای بودن

Google Lens و تاثیرات آن روی سئو

درباره Google Lens قبلا هم صحبت کرده بودیم و هرچه بیشتر پیش می رویم، مطالب در رابطه با آن بیشتر هم می شود. گوگل 10 سال تمام روی ساخت این تکنولوژی سرمایه گذاری نکرده است که ما یکی از “استراتژی های فنی سئو” خودمان را بر پایه آن نگذاریم. استفاده از Google Lens دارد روز به روز بیشتر هم می شود و در سال 2021 وقتی Widget جست و جوی آن مستقیما به گوشی های اندرویدی اضافه شد، دیگر کسی شکی نداشت که قرار است یک انقلابی در موتور های جست و جو و نحوه سرچ کردن کاربران بوجود بیاید. همانطور که در مقاله مربوط به آن نیز گفتیم، گوگل لنز اینطوری کار می کند که شما با گوگل لنز، دوربین خودتان را به سمت یک جسم می گیرید و با اضافه کردن متن (یا اضافه نکردن حتی)، گوگل درباره آن جسم جست و جو می کند.

حالا چرا این موضوع اصلا در سئو سایت مطرح شده است؟ چون اگر قرار باشد جست و جو ها بر این پایه انجام شوند، صفحات سایت ها نیز باید در تولید محتوای خود، نیم نگاهی به Google Lens نیز داشته باشند. ALT تصاویر، Schema Markup، نام فایل، عنوان تصویر و سایز تصاویر همچنان مهم هستند، اما چیز دیگری که بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است این است که از این به بعد، بیشتر از قبل باید درباره تصاویر و محتوای داخل آن ها در خلال متن توضیح داده شود. شما از این به بعد، قرار نیست یک تصویر را در صفحه سایتتان صرفا برای خالی نبودن عریضه قرار بدهید، تصویر شما باید توضیح داشته باشد و دلیلی برای وجود آن باشد. چون دیگر از این به بعد، هوش مصنوعی قرار است با روش های پیچیده تری جست و جوی تصاویر و نتایج را انجام بدهد.

بخش دوم استراتژی های فنی سئو : امنیت و سرعت

امنیت و سرعت با اینکه موضوعات مهمی هستند، در بحث سئو سایت در سال های قبل (البته منظور ما از 2019 می باشد) کمتر مطرح می شدند. اما از وقتی که مبحث Core Web Vitals معرفی شد، اهمیت این موضوع در سئو سایت نیز بالا رفت و در حال حاضر هم به اوج خودش رسیده است. اوجی که به احتمال زیاد هیچ سقوطی هم نخواهد داشت، به این خاطر که تجربه کاربری، یکی از مهمترین موارد در سئو سایت به حساب می آید و امنیت کاربر و سرعت بارگذاری سایت هم یکی از مهمترین موارد تجربه کاربری هستند. پس اول اینکه برای امنیت، شما دیگر نه تنها باید از SSL استفاده کنید، بلکه برای ارتقای آن باید از تکنولوژی جدید HTTP/2 و در آینده از HTTP/3 استفاده کنید تا امنیت سایت شما بیش از پیش تضمین بشود. موارد قبلی امنیت، همچنان پا بر جا هستند.

در رابطه با سرعت، همچنان استفاده از CDN، ابزار های مربوط به Caching و … پا بر جا هستند و در مقالات مرتبط با Core Web Vitals، به طور کامل در رابطه با سرعت سایت ها با شما صحبت کرده ایم. ترند های جدید طراحی سایت آنقدر روی مینیمال بودن تمرکز دارند که دیگر نیازی نیست با استفاده از طراحی های شلوغ، هم سرعت سایتمان را پایین تر بیاوریم و هم تجربه کاربری را از بین ببریم.

بخش سوم: جا به جایی بین کانال ها و اپلیکیشن های مختلف گوگل

یکی دیگر از استراتژی های فنی سئو که به تازگی قرار است بیش از قبل به آن توجه بشود، جا به جایی بین کانال ها و اپلیکیشن های مختلف گوگل است. اگر منظور ما از کانال ها و اپلیکیشن های مختلف گوگل را نمی دانید، نگران نباشید، توضیح خواهیم داد. همه ما می دانیم که گوگل، صرفا صاحب یک موتور جست و جوی قدرتمند نیست و ابزار ها یا به اصطلاح کانال های دیگری هم دارد. کانال هایی مانند Google Play، Youtube، Google Map، Gmail، Google Books و … که هر کدام را شما می توانید با ساختن یک اکانت در گوگل داشته باشید. حال در حال حاضر چه چیزی برای گوگل مهم شده است؟ اینکه شما در سایت خودتان سعی کنید کاربر را بین این کانال ها انتقال بدهید. طوری که کاربر همیشه درگیر گوگل باشد.

مثلا شما می توانید ویدیو هایتان را در Youtube آپلود کنید و از طریق موبایل، کاربر را از سایت به اپلیکیشن Youtube ببرید. یا سعی کنید حتما در موقعیت مکانی سایت خودتان و بخش تماس با ما، لینک Google Map موقعیت مکانی کسب و کار خودتان را بگذارید. در واقع، سایت شما هرچقدر بیشتر با گوگل درگیر باشد، گوگل هم بیشتر هوای سایت شما را دارد. خصوصا که در دنیای امروز، گوگل دست روی هر صنعتی گذاشته است و شما بالاخره می توانید از یکی از این کانال های گوگل در سایت خودتان استفاده کنید.

بخش چهارم: خرید اینترنتی بدون مرز

شاید این یکی مورد، کمی در کشور ما غیر ممکن به نظر برسد و کسب و کار های کمی باشند که بتوانند از سیستم های جدید go global استفاده کنند. اما به هر حال، یکی از استراتژی های فنی سئو که در حال حاضر سایت ها باید لحاظ کنند، حد و مرز نگذاشتن برای کسب و کارشان است. دیگر موقعیت مکانی کسب و کار و منطقه زمانی تاثیرش در حال کمتر شدن است و گوگل قصد دارد که در کنار Local Search، یک سری امکانات جدیدی برای International Search یا جست و جوی بین المللی نیز معرفی کند. این امکان، مسلما خبر خوبی برای خیلی از کسب و کار ها می باشد و البته قرار هم نیست که کسب و کار های محلی را نیز مختل کند. گوگل می خواهد پا را کمی فراتر بگذارد و ما نیز باید به فکر سئوی بدون مرز باشیم.

با وجود اینکه این مورد، شاید در کشور ما کمی دیرتر جا بیفتد، اما بد نیست که همچنان ما، استراتژی های سئوی خودمان را به سمت استراتژی های جهانی ببریم. در واقع ما باید تلاش کنیم که بهترینی که در نظر داریم، صرفا بهترین Local SEO ما نباشد و سعی کنیم به بهترین International SEO برسیم. چیزی که شاید در آینده نزدیک بتوانیم به آن دست پیدا کنیم اما همچنان، باید منتظر بود و دید که آیا مواردی که گوگل از آن ها صحبت می کند، شامل سئو فارسی هم می شوند یا خیر.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم که به یک سری از استراتژی های فنی سئو در سال 2022 بپردازیم. این استراتژی ها بیش از اینکه برای امسال باشند (که قدم به قدم به پایان آن نزدیک می شویم) بیشتر برای سال های آینده هستند و ممکن است همچنان خیلی از کسب و کار ها و بیزنس های کوچک، فعلا درگیر این موارد نشوند. اما پیشرفت همیشه لازم است و همانطور که ما 20 سال پیش نمی دانستیم که جست و جو در اینترنت به یک چنین شکلی در می آید و آرام آرام تا به امروز پیشرفت را بیشتر درک کردیم، از الان به بعد هم باید سعی کنیم که با پیشرفت های جدید خودمان را وفق بدهیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجهتان قرار گرفته باشد.

منبع:

MOZ

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *