فکر نمی کنم واقعا شمایی که این سوال را مطرح کرده اید و به دنبال پاسخ آن در این مقاله آمده اید، از موتور جست و جو استفاده نکرده باشید. حتی کسانی که اصلا چنین سوالی برایشان مطرح هم نمی شود، از یک موتور جست و جو بالاخره استفاده کرده اند. اصلا اینکه شما با یک موتور جست و جو هم به این مقاله رسیده باشید دور از انتظار نیست و البته اینکه سوال بهترین موتورهای جستجو را هم مطرح کرده اید، نشان می دهد که انسان دقیقی هستید و همیشه دوست دارید از چیز هایی استفاده کنید که شاید دیگران کمتر استفاده کنند. گاهی این چیز ها، کیفیتشان از همتای مرسومشان هم بیشتر است و فقط اندازه آن همتای خاص برایشان تبلیغ نشده است و کل بازار وب را نتوانسته اند بدست بگیرند. بیایید با بهترین موتور های جست و جو آشنا بشویم، در ادامه همراه ما باشید.

بهترین موتورهای جستجو

کسانی که دستی در کار دارند و یا حداقل در حوزه های مرتبط با وب و کامپیوتر فعالیت می کنند، معمولا در رابطه با بهترین موتورهای جستجو آگاه هستند و خیلی ها دیگر خودشان را محدود به معروف ترین موتور جست و جوی جهان یعنی گوگل نمی کنند. اما چون هدف و بحث ما بیشتر در رابطه با سئو سایت است، ترجیح این است که آن دسته از موتور های جست و جویی را معرفی کنیم که در بحث سئو سایت اهمیت بیشتری دارند. ولی این موضوع را هم در نظر گرفته ایم که هدف ما، صرفا معرفی کردن بهترین موتور های جست و جو است و در این بین، نمی خواهیم یک سری از موتور های جست و جوی خوب که کمتر به آن ها اهمیت داده شده است را نادیده بگیریم. در این مقاله تلاش می کنیم که حق هیچ موتور جست و جویی را ضایع نکنیم!

قصد ما در اینجا این است که چند تا از بهترین موتورهای جستجو را به شما معرفی کنیم، کمی در رابطه با چیستی و تاریخچه آن ها صحبت کنیم و بیشتر تمرکزمان را روی نکات مثبت و منفی آن ها بگذاریم. این نکات مثبت و منفی باعث می شوند که کاربران، آن موتور جست و جویی که برایشان جذاب تر است را انتخاب کنند و از این به بعد به سراغ این موتور جست و جو بروند. البته این موضوع را هم باید به شما بگوییم که شما یا می توانید مرورگر های مخصوص این موتور های جست و جو را نصب کنید یا یک سری از آن ها را جست و جو گر پیشفرض مرورگر خودتان قرار بدهید که دیگر نیازی نباشد برای هر بار جست و جو کردن در آن ها، مجبور شوید اول از همه از یک مرورگر دیگر استفاده کنید تا پیدایشان کنید.

6 تا از بهترین موتورهای جستجو در سال 2022

بهترین موتورهای جستجو در سال 2022

Google

بله بله درست است! خیلی از شما این بخش را رد می کنید و به سراغ مورد های بعدی می روید و خیلی از شما هم ممکن است صرفا این بخش را بخوانید برای اینکه ببینید یک نویسنده دیگر، چه حرف های تکراری ای را درباره معروف ترین و محبوب ترین موتور جست و جوی جهان گفته است. چرا محبوب ترین موتور جست و جوی جهان؟ چون 90 درصد از جست و جو های کاربران وب توسط این موتور جست و جو انجام می شود. چرا نه بهترین موتور جست و جو بلکه صرفا یکی از بهترین موتورهای جستجو در جهان؟ چون هرچیزی که محبوب است بی عیب و بهترین نیست. سرگی برین (Sergei Brin) و لری پیج (Larry Page) این موتور جست و جو را در سال 1996 تاسیس کردند و در حال حاضر هم رقیب آن زمان خود، یعنی Yahoo را نیز به خوبی از میان برداشته است.

این موتور جست و جو هم مانند موتور های جست و جوی دیگر کامل نیست و مزایا و معایب خودش را دارد:

مزایا:

-رابط کاربری آسان همراه با جست و جوی با کیفیتی دارد.

-بروزرسانی نتایج و امکانات را به طور مداوم انجام می دهد.

-دارای بیشترین آرشیو از سایت های مرجع می باشد.

معایب:

-متاسفانه خیلی موتور جست و جوی امنی نیست و اطلاعات کاربران را ممکن است به آژانس های تبلیغاتی و دیگر سازمان ها بدهد.

-نتایج بسیاری را نمایش می دهد که خیلی از آن ها ممکن است اصلا به درد کاربر نخورد.

Bing

دومین مورد از “بهترین موتورهای جستجو” که در اینجا آورده ایم، دومین موتور جست و جوی محبوب در جهان است. با وجود اینکه گوگل با اختلاف، همچنان در صدر محبوب ترین هاست، اما هنوز هم 1.3 میلیارد جست و جوی ماهانه در این موتور جست و جو انجام می شود. این موتور جست و جو برای مایکروسافت است و ویژگی های منحصر به فردی هم دارد. این موتور جست و جو در تمامی مرورگر ها به خوبی اجرا می شود و به علاوه داشتن نکات مثبت گوگل، یک سری نکات مثبت منحصر به فرد هم دارد و یک سری از افراد حرفه ای، باور دارند که جست و جو های آن از گوگل هم دقیق تر است.

مزایا:

-محتوا های پنهان و آشکار را به طور مساوی کراول می کند.

-صفحات هوم پیج را رتبه بندی می کند، صفحات بلاگ برایش در اولویت نیستند. (این شاید بیشتر برای خود صاحبان سایت یک مزیت باشد)

-ایندکس ویدیوی فوق العاده ای دارد.

معایب:

-اندازه گوگل به سرعت سایت ها اهمیت نمی دهد و ممکن است سایت هایی را نمایش بدهد که کمی دیر بارگذاری می شوند.

-فروم ها رتبه های پایین تری نسبت به دیگر صفحات می گیرند. (گاهی واقعا یک فروم بهتر از چندین سایت می تواند پاسخ یک کاربر را بدهد)

Duckduckgo

گول اسم بامزه “اردک اردک برو!” را نخورید! این موتور جست و جو انصافا یکی از بهترین موتورهای جستجو در جهان است. باور کنید اگر از بنده نویسنده می خواستند که بگویم بهترین موتور جست و جو چیست، همین موتور جست و جو را معرفی می کردم. چرا؟ ارزشی که این موتور جست و جو برای مخاطبش قائل است، مثل و مانند ندارد. داک داک گو به حریم شخصی کاربر خود اهمیت بسیاری می دهد و جست و جو های کاربرش را Track نمی کند. درست است که این موضوع به ضرر سازمان های تبلیغاتی و دیجیتال مارکتینگ است، اما این موتور جست و جو صرفا به کاربر عادی اهمیت می دهد تا کسانی که صاحبان کسب و کار هستند. این موتور جست و جو نکات مثبت گوگل از جمله “پاسخ سر راست” به سوال مخاطب در صفحه اول را دارد و برعکس گوگل، حریم شخصی کاربر برایش مهم است.

مزایا:

-اطلاعات کاربران را کاتالوگ بندی یا Track نمی کند.

-نتایج سریع را برای جست و جو های آنی می آورد.

-رابط کاربری تمیز و سر راستی دارد.

-به کیفیت سایت هایی که در نتایج هستند، اهمیت می دهد.

معایب:

-نتایج شخصی سازی شده نیستند. یعنی در واقع بر پایه علایق و سلیقه قبلی مخاطب چیزی را به او نمایش نمی دهد. (البته این موضوع ریشه در این دارد که اطلاعات جست و جوی کاربر را ثبت نمی کند و اگر شما امروز جست و جو کنید، فردا با همان IP هم بروید باز هم شما را نمی شناسد)

-نتایج جست و جوی تصاویر آن محدود است.

duckduckgo

Yahoo

یک زمانی وقتی کسی درباره بهترین موتورهای جستجو می پرسید (که البته آن زمان احتمالا این سوال کنندگان تعدادشان اندازه انگشتان دست بود)، در پاسخ نمی شد حجم زیادی از موتور های جست و جو را معرفی کرد. معروف ترین، محبوب ترین و بهترین موتور جست و جو در آن زمان (دهه نود میلادی) همین Yahoo بود. پورتال وب Yahoo همچنان محبوب است و طرفداران خاص خودش را دارد و همچنان طبق گفته Alexa، یازدهمین سایت پر بازدید است. اما این موتور جست و جو با اینکه محبوبیت خودش را این روز ها از دست داده است، اما همچنان با قدرت به کار خود ادامه می دهد و موتور جست و جویش نیز ویژگی های جذابی دارد.

مزایا:

-نمایش نتایج ارگانیک عالی و همه جانبه را در دستور کار قرار می دهد.

-جست و جو های فروشگاهی آن ویژگی ها و آپشن های بیشتری نسبت به دیگر موتور های جست و جو دارد.

-از سرویس هایی مانند Yahoo Finance، Yahoo mail و Yahoo answers پشتیبانی می کند.

معایب:

-نتایج تبلیغاتی آن (در گوگل همان گوگل ادز) به درستی لیبل گذاری نمی شوند و نمی شود به خوبی آن ها را از نتایج ارگانیک تشخیص داد.

-نتایج جست و جوی آن وابسته به تاریخ نیستند و مثلا ممکن است در نتایج اول، یک صفحه بسیار قدیمی و آپدیت نشده هم نمایش داده شود.

Yippy Search

ک سری اطلاعات در فضای وب هستند که نمایش آن ها برای عموم آزاد است، اما دلیل نمی شود که به راحتی بتوانید آن ها را با یک جست و جوی ساده پیدا کنید. منظور ما مسلما دارک وب نیست، اما بدون شک منظور ما Deep Web است. وب عمیق یا دیپ وب، آن بخش از وب جهانی است که در جریان اصلی وب قرار نمی گیرد و برای پیدا کردن آن ها باید زحمت بیشتری بکشید. این مورد از بهترین موتورهای جستجو یعنی Yippy Search حالا کمی این موضوع را برای شما آسان تر کرده است. این موتور جست و جو، قادر به نمایش بلاگ های حوزه سرگرمی، تحقیقات دانشگاهی، خبر های محلی، خبر های کم اهمیت تر برای عموم جامعه و خیلی چیز های دیگر می باشد. این موتور جست و جو به سلیقه مخاطب اهمیت بسیاری می دهد و جست و جو را فیلتر بندی می کند.

مزایا:

-نمایش وب سایت هایی که نمی خواهیم را مسدود می کند.

-تمام تلاشش را می کند که نتایج، بر پایه موضوعی که جست و جو کرده ایم باشد.

-در صفحه نتایج، پیشنمایش سایت ها را نیز به ما نشان می دهد و انتخاب بین نتایج را برایمان ساده تر می کند.

معایب:

-حتما باید نتایج را طبق سلیقه فیلتربندی کنید و نمی توانید این مرحله را خاموش کنید.

-تبلیغات زیادی دارد که ممکن است تجربه کاربری را خراب کنند.

Ask

یکی از جالب ترین و بهترین موتورهای جستجو در جهان Ask است که البته در سال 1996 هم تاسیس شد و کارش را تقریبا همزمان با گوگل شروع کرد. همانطور که از نامش هم پیداست، Ask بیش از اینکه برای جست و جو باشد، برای سوال پرسیدن است. این موتور جست و جو مناسب کسانی هستش که سوالات بسیاری دارند و به طور خاص، می خواهند نتایج، پاسخ سوال هایشان باشد. آن ها نمی خواهند صفحات فروشگاهی و شرکتی مزاحم سوال پرسیدنشان شوند و در آن بین، خدمات خودشان را تبلیغ کنند.

مزایا:

-ارائه نتایج پاسخ محور به کاربران در دستور کارشان است.

-رابط کاربری ساده و سر راستی دارد.

-دسته بندی سوالات را به خوبی تشخیص می دهد.

معایب:

-سایت های فروشگاهی و شرکتی را معمولا نمایش نمی دهد.

-امور سئو سایت در آن چندان مطرح نیست.

سخن پایانی

شاید کسانی که بیشتر در رابطه با موضوع بهترین موتورهای جستجو اطلاعات داشته باشند، تعجب کنند که ما اسمی از موتور های جست و جویی مانند Baidu و Yandex نیاورده ایم. دلیل این موضوع بسیار ساده است، این موتور های جست و جو بیشتر صرفا به این خاطر معروف شده اند که برای دو کشور پر جمعیت در جهان یعنی به ترتیب چین و روسیه هستند و چیزی بیش از موتور های جست و جویی که به شما معرفی کردیم ارائه نمی دهند. خیلی از موتور های جست و جوی دیگر هم بودند که ما سعی کردیم صرفا گلچینی از بهترین ها و محبوب ترین ها را برایتان سوا کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم، بهترین موتورهای جستجو را به شما معرفی کنیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *