9 مورد از انواع لینک در سئو که شاید "بعضی" از آن ها را نمی شناختیم

سئو سایت یک علم جوان است. یک علم یا تخصصی که شاید همه آدم ها درباره آن اطلاعات کافی ندارند و هنوز هم ممکن است سوء تفاهم هایی درباره آن پیش بیاید. البته که این سوء تفاهم ها در علوم دیگر هم دیده می شوند اما در علمی که حتی گاهی در بنیادی ترین مسائلش هم هنوز اختلاف بالاست، اینکه ما مفاهیم را طور دیگری متوجه بشویم هم چندان دور از انتظار نیست. حال وقتی می خواهیم درباره انواع لینک در سئو نیز صحبت کنیم، موضوعی که در ظاهر کاملا بدیهی و عادی به نظر می رسد هم ممکن است در عمق خودش نکاتی داشته باشد که حتی خیلی از سئو کار های حرفه ای نیز از وجود آن ها بی خبر باشند. در اینجا بیش از معرفی انواع لینک ها، قصد داریم که کمی درباره فهم اشتباه خودمان از لینک هم صحبت کنیم و کمی بیشتر فکر کنیم.

آشنایی با انواع لینک در سئو

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟

در-این-مطلب-با-چه-مواردی-آشنا-می-شویم-؟-1.png
آشنایی با خدمات سئو سایت دی ام تابان
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
سئو سایت

انواع لینک در سئو

مشکل می دانید کجاست؟ مشکل اینجاست که کسی که در حوزه سئو سایت فعالیت می کند، احتمالا صرفا به این دلیل به سراغ این مقاله آمده است که یا می خواهد از آن مشکلی دربیاورد، یا اینکه صرفا با این تصور که قرار است دوباره مطالب برایش مرور بشود به سراغ آن آمده است. به همین خاطر هم شاید اصلی ترین مخاطب این مقاله، به طور تصادفی کسانی قرار بگیرند که یا تازه وارد تخصص سئو سایت شده اند و یا اینکه صرفا در حال مدیریت یک سایت هستند و موضوع لینک ها برایشان جالب شده است. در حالی که باور کنید، بنده نویسنده هم وقتی به انواع لینک در سئو فکر می کردم (همین چند وقت پیش را عرض می کنم)، در نهایت داشتم به تفاوت Inbound Link و Outbound Link فکر می کردم. در حالی که موضوع از این حرف ها پیچیده تر است.
مشکل دیگر اینجاست که وقتی صحبت از انواع لینک در سئو می شود گاهی یک سری هنوز از لفظ های “لینک داخلی” و “لینک خارجی” استفاده می کنند و اتفاقا تعریفی هم که از این لینک ها دارند اصلا با چیزی که آن لینک ها واقعا هستند فرق می کنند. بگذارید ساده تر به مشکل نگاه کنیم، ما خواستیم در طی زمان، سئو سایت را برای خودمان تبدیل به یک موضوع آسان کنیم و این وسط مفاهیم را به قدری ساده سازی کرده ایم که خودمان هم در دام این اشتباه ها افتاده ایم. در حالی که باید بدانیم مردم در دنیای امروز به نسبت آگاه تر شده اند و اطلاعات پیچیده را نیز سعی می کنند با آغوش باز پذیرا باشند. بنابراین، بیان مشکل دیگر بس است و بهتر است برویم و این موضوع را با نگاه دیگری بررسی کنیم. همراه ما باشید.

 

inbound link چیست و اهمیت آن ها

همه چیز در مورد انواع لینک در سئو

انواع لینک در سئو از نظر مفهومی

نگاه علمی و تخصصی داشتن به مسائل علمی و تخصصی هیچ مشکلی ندارد. بدیهی است که یک چنین موضوعاتی باید از دیدگاه های فنی و علمی بررسی بشوند و ما قرار نیست خیلی علوم انسانی را وارد این مسائل بکنیم. اما اشتباه نکنید، هرچیزی که انسان مستقیما با آن درگیر است، می تواند به نحوی با علوم انسانی نیز بررسی بشود و حتی گاهی یک درون مایه فلسفی هم به آن داد. ما قرار نیست به انواع لینک در سئو نکاه فلسفی بیندازیم، داشتن چنین نگاهی به چنین مسئله ای اصلا هیچ لزومی ندارد. اما بد نیست که این انواع لینک ها را ز حیث وجودشان هم بررسی کنیم. پس در نتیجه، ما دو نوع لینک داریم که تفاوت آن ها در نحوه بوجود آمدنشان است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

Editorial Link هایی که ما در وجودشان نقشی نداریم

ما در مقاله قبلی به طور کامل به Editorial Link ها پرداختیم. خواندیم که Editorial Link چیست و دیدیم که آرمانی ترین نوع لینک هم هست. اما یک چیز را آنجا نگفتیم و می خواهیم اینجا درباره آن صحبت کنیم. چرا نگفتیم؟ چون این موضوع مسئله ای نیست که همه با آن موافق باشند اما سایت MOZ یکی از مقاله های خودش اشاره جالب و بامزه اما منطقی ای به آن داشته است. در واقع به این صورت که اصلی ترین نوع Editorial Link، لینکی هستش که ما در بوجود آمدن آن هیچ نقشی نداشتیم و آنقدر خوش شانس بودیم که یک سایتی پیدا شده است و بدون مزد و منت به سایت ما لینک داده است. یک چنین لینکی از آن دسته Editorial Link ها است.

Editorial Link هایی که ما در بوجود آمدن آن ها نقش "غیر مستقیم" داشتیم

گاهی وقتی از نظر مفهومی به انواع لینک در سئو نگاه می کنیم، متوجه می شویم Editorial Link ها فقط آن هایی نیستند که ما هیچ نقشی در بوجود آمدنشان نداشتیم. گاهی ممکن است ما عمدا و کاملا با آگاهی از این موضوع، محتواهایی تولید کنیم که یک گروه خاصی از آن ها به قدری استقبال کنند که لینک آن ها را در جاهای مختلف قرار بدهند. باز هم ما از آن ها کاری نخواسته ایم، اما کاری که ما کرده ایم از نظر مفهومی چیزی شبیه به یک درخواست بوده است. اینطور لینک ها هم معمولا شک موتور های جست و جو را بر نمی انگیزند و بی خطر هستند.

لینک های User-generated

لینک های User-generated از آن دسته لینک هایی در سئو هستند یا نباید اصلا وجود داشته باشند، یا اگر وجود دارند حداقل نباید مشکوک باشند و یا آنقدری اهمیتشان کم است که ممکن است تاثیر چندانی روی سئو سایت ما نداشته باشند. این لینک ها همانطور که از اسمشان هم پیداست، لینک هایی هستند که ما خودمان برای سایت خودمان می سازیم. مواردی مثل Guest Blogging، دایرکتوری ها، کامنت های بلاگ ها، لینک های تبلیغاتی و از این دست موارد، جزو این دسته از لینک ها به شمار می روند. این لینک ها از باقی “انواع لینک در سئو” از نظر مفهومی خطرناک تر هستند و اگر نحوه ساختن درست آن ها را بلد نباشیم، احتمالا سایت ما با عواقب بسیار بدی رو به رو خواهد شد.

انواع لینک از نظر فنی (یا از نظر جایگاه)

اینجاست که بحث آن موضوع تخصصی ای که به دنبالش بودیم مطرح می شود. همان چیزی که شاید سئو کار های مدرن بیشتر منتظر دیدن آن بودند. آن انواع لینک در سئو که همه مان آن ها را می شناسیم، اما باز هم ممکن است در تعریف آن ها دچار اشتباه بشویم. در ادامه به اصلی ترین تقسیم بندی لینک ها از نظر سئویی اشاره خواهیم کرد و سعی می کنیم که سوء تفاهم ها را هم برطرف کنیم.

Internal Outbound Link

قرار شد که ساده سازی را کنار بگذاریم دیگر درست است؟ پس معرفی می کنم، ما به ساده ترین نوع لینک در سایت، یکی از پیچیده ترین اسم های ممکن را داده ایم. Internal Outbound Link همان چیزی است که ما به آن به اشتباه لینک داخلی یا Internal Link می گوییم. لینک هایی در سایت ما که به صفحه دیگری از سایت خودمان داده می شوند و کاربر را از دامنه سایت ما خارج نمی کنند.

External Outbound Link

این مورد از انواع لینک در سئو همان موردی است که به اشتباه یک سری به آن External Link می گویند و خیلی ها هم در ایران، اشتباه ترین لفظ ممکن یعنی “لینک خارجی” را برای آن به کار می برند. همان لینک های داخل سایت ما که به یک سایتی به جز سایت خودمان داده می شوند و برای ما حکم یک مهر تایید اعتبار بر درستی حرف هایمان را دارند و برای سایتی هم که به آن لینک می دهیم ارزش و اعتبار سئویی به همراه دارند.

انواع لینک از نظر Follow

بسیار خب، اگر سئوکار حرفه ایی تا اینجا با ما بود، از اینجا به بعد دیگر می تواند صفحه را ببندد و برود چون برای سئو کار های حرفه ای دیگر هیچ مطلبی برای خواندن نمی ماند. چون می خواهیم درباره آن انواع لینک در سئو صحبت کنیم که احتمالا بیش از هرچیزی برای ما مطرح شده اند و اختلاف نظری درباره مفهومشان (حداقل) وجود ندارد.

لینک های Follow 

لینک هایی که ما در صفحات سایت خودمان به صفحات دیگر سایت خودمان یا سایت های دیگر می دهیم و به ربات های موتور جست و جو می گوییم که ما اعتبار صفحه هدف لینک را تایید می کنیم و می خواهیم که انتقال اعتبار انجام بشود. با این تفاسیر، ربات های موتور جست و جو نیز لینک های مورد نظر را دنبال یا به اصطلاح Follow می کنند و ارتباط آن لینک ها با صفحه سایت شما را بررسی می کنند. اگر لینک، از هیچ نظری مشکلی نداشت، این ربات ها ارزش را بین سایت شما و سایت لینک داده شده جا به جا می کنند و این به نفع شما و سایت هدف است.

لینک های nofollow

شما وقتی یک لینکی در سایت خودتان قرار می دهید، می توانید به آن تگ rel=”nofollow” را اضافه کنید تا به موتور های جست و جو بگویید که با وجود اینکه شما این لینک را در صفحه سایت خود قرار داده اید، آن را کاملا تایید نمی کنید و از موتور های جست و جو می خواهید که وارد آن لینک ها نشوند. وقتی هم که ربات موتور جست و جو وارد لینکی نشود، ارزشی هم انتقال نمی دهد.
البته در رابطه با این موضوع اختلاف نظر بین علمای سئو زیاد است و نمی شود با اطمینان درباره این موضوع صحبت کرد. یک سری می گویند که لینک های نوفالو هیچگونه ارزشی منتقل نمی کنند و یک سری هم عقیده دارند که این لینک ها با وجود نوفالو بودن همچنان برای سئو با ارزش هستند. شخصا بنده نویسنده نظر اول را منطقی تر می دانم اما به هر حال نه خود گوگل و نه موتور های جست و جوی دیگر، در رابطه با این موضوع صحبت جدی و مستقیمی نکرده اند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به انواع لینک در سئو یک نگاه جدید و رادیکال تری داشته باشیم. کمی سعی کردیم که به مفاهیم دنیای امروز بپردازیم و ببنیم که قوانین مرتبط با لینک ها در سئو سایت، همان هایی نیستند که چند سال پیش هم بودند و این موارد ممکن است در طول زمان تغییر بکنند. به هر حال سئو یک علم پویاست که برای فراگیری آن باید همیشه به روز باشیم و به دنبال اطلاعات بیشتر بگردیم. و البته، هیچوقت نباید تصور کنیم که همه چیز را درباره سئو می دانیم، یادتان نرود، هیچکس سئو را نساخته است و هیچکس قوانین آن را رسمی وضع نکرده است. این ماییم که طبق تجربه داریم کم کم قوانین آن را کشف می کنیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

منبع:

MOZ

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Rate this post