روش های طراحی سایت در تعریف های مختلف، دسته بندی های متعددی دارد. اما در اینجا ما قرار است کمی عقب تر از این حرف ها برویم. قرار است در رابطه با طراحی سایت به ریشه ها برگردیم و نگاهی به اصلی ترین دسته بندی طراحی سایت داشته باشیم. درست است که در حال حاضر بیشتر از هرچیزی فقط یکی از این روش های طراحی سایت در زمینه های مختلف کاربرد دارد، اما دلیل نمی شود که روش دیگر را به طور کلی نادیده بگیریم و خیلی ساده از کنار آن رد شویم. این را بدانید که همیشه برای دانستن هرچیزی، شناخت ریشه های آن لازم است و قرار است ما هم در این مقاله دو دسته بندی ریشه ای طراحی سایت را با یکدیگر بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

[button animation=”rda_zoomIn” t_color=”#ffffff” b_color=”#0aafc2″ alt_b_color=”#0396a0″ t_hover_color=”#ffffff” b_hover_color=”#333333″ radius=”10″ url=”https://dmtaban.com/wp-content/uploads/2022/02/روش-های-طراحی-سایت.pdf” target=”yes” position=”ta_center”]دانلود PDF مقاله[/button]

روش های طراحی سایت

درست است که در حال حاضر روش های طراحی سایت گسترده تر از آن چیزی شده اند که ما می خواهیم به شما بگوییم. اما به طور کلی قبل از هر چیز ما دو روش طراحی سایت داریم که سایت ها از هر نوعی که باشند، جزو یکی از این دسته ها قرار می گیرند. این دو روش، شامل طراحی سایت استاتیک(ایستا) و طراحی سایت داینامیک(پویا) می شوند. تعریف متخصر هر کدام از این روش ها در نام اشان مشخص است. اما درباره هرکدام از این روش ها می شود یک مقاله جداگانه نوشت که هر مقاله می تواند چندین هزار کلمه باشد. اما در اینجا قرار است مختصر آشنایی با هرکدام از این “انواع طراحی سایت” پیدا کنیم تا حداقل بدانیم که هرکدام از این روش ها در کجاها کاربرد دارند و مزایا و معایب هرکدام از آن ها چیست.

طراحی سایت استاتیک چیست؟

شاید با تعریف کردن این روش، خیال کنید که دیگر استفاده از آن منسوخ شده است. اما اینطور نیست، بلکه هنوز هم کسب و کار هایی هستند که نیاز به همچین روش طراحی سایتی دارند که به آن طراحی سایت استاتیک یا ایستا می گویند. این نوع سایت ها، ساده ترین سایت هایی هستند که یک نفر می تواند طراحی کند. تنها چیزی که در آن ها استفاده می شود معمولا(ممکن است استثنا هم باشد) HTML و CSS است و به هیچ عنوان طراحی پیچیده ای ندارند. این سایت ها همیشه ثابت هستند و هر زمان که شما به آن ها سر بزنید، دقیقا همان محتوایی را به شما نشان می دهند که قبلا به شما نشان داده اند. می توان گفت در این نوع سایت ها هیچ تغییری اتفاق نمی افتد مگر اینکه خود طراح سایت مستقیما در کد های آن دست ببرد.

شما نمی توانید هر زمان که بخواهید این سایت ها را آپدیت کنید و نمی توانید در آن ها تغییری ایجاد کنید و مطلبی به مطالب آن ها هم نمی توانید اضافه کنید. این سایت ها پنل کاربری و مدیریت ندارند و اگر تغییری در آن ها ایجاد بشود، تغییراتی است که برنامه نویس مستقیما با دست بردن در کد های سایت ایجاد کرده است. حال شاید خیال کنید که پس اصلا چرا این سایت ها وجود دارند؟ جلوتر کاربرد این سایت ها را برایتان خواهیم گفت تا بهتر متوجه این موضوع بشوید.

کاربرد روش طراحی سایت استاتیک

1-بلاگ های استاتیک:

در حال حاضر حتی بلاگ ها هم تبدیل به سایت های داینامیک شده اند. اما گاهی ممکن است شما چند صفحه بلاگ بخواهید با کمترین هزینه و بیشترین امنیت درست کنید و بعد ها هم نخواهید تغییری در آن ها ایجاد کنید. در اینجاست که طراحی سایت استاتیک به عنوان یکی از روش های طراحی سایت به کمک شما می آید.

2-بروشور ها و اطلاعیه ها:

گاهی ممکن است شما فقط به یک صفحه نیاز داشته باشید که یک سری اطلاعات را درباره موضوع خاص ارائه دهید و اصلا نیازی ندارید که این اطلاعات را تغییر دهید. مثلا میخواهید منوی رستورانتان را در آن قرار بدهید که شاید آن را سالی یک بار هم عوض نکنید یا می خواهید صرفا یک صفحه موقت داشته باشید و اطلاعیه ای درباره جشنواره خاصی در آن قرار دهید. لازم نیست برای این موارد شما یک سایت داینامیک طراحی کنید و کلی هزینه کنید. طراحی سایت استاتیک به کمک شما می آید.

3-رزومه ها:

تصور کنید یک پزشک می خواهد رزومه شخصی خود را در دسترس عموم قرار بدهد تا مردم فقط آن را ببینند. مسلما رزومه یک شخص در کوتاه مدت نیازمند تغییر نیست و می تواند تا مدت ها یک متن ثابت باشد. طراحی سایت استاتیک برای این مورد هم کارایی خودش را دارد.

مزایای طراحی سایت استاتیک

منطقی بخواهیم نگاه کنیم این سایت ها استفاده زیادی ندارند که بخواهیم معایب آن ها را در نظر بگیریم. در هر صورت از معایب آن ها بخواهیم بگوییم ممکن است هم وقت شما را تلف کنیم و هم اضافه گویی کنیم، به این دلیل که این نوع سایت ها مزایای زیادی ندارند و معایب آن ها هم بی شمار است. اما چند مورد از مزایای آن ها را برایتان شرح می دهیم که دریابید چرا برای موارد بالا که گفتیم کاربرد دارند.

امینت بالا

سایت هایی که کاربران زیادی در آن ها رفت و آمد می کنند و مخاطب می تواند با سایت تعامل داشته باشد، همیشه در معرض خطر هستند. هر آن ممکن است که چیزی پیش بیاید که امنیت سایت را به خطر بیندازد. سایت های استاتیک این خطر تهدیدشان نمی کند. به این دلیل که توسط یک نفر طراحی می شوند و کد منبع آن ها فقط دست یک برنامه نویس است. پس این سایت ها از امنیت بالایی برخوردارند و کم پیش می آید که مشکلی برای آن ها بوجود بیاید.

سادگی و سرعت بالا

هیچ المان پیچیده ای در این سایت ها وجود ندارد. همه چیز به ساده ترین شکل ممکن طراحی شده است و گاهی تنها المان های به کار رفته در این سایت ها به “متن” محدود می شود. به همین دلیل هم این سایت ها از سرعت بالایی برخوردار هستند. مسلما دلیل این سرعت بالا این است که اسکریپت پیچیده یا المان پر حجمی برای لود کردن وجود ندارد و با هر سرعت اینترنتی، این سایت ها سریعا در دسترس قرار خواهند گرفت.

مزایای طراحی سایت استاتیک

طراحی سایت داینامیک چیست؟

بیشتر سایت هایی که شما در دنیای وب مشاهده می کنید سایت داینامیک یا پویا هستند. طراحی سایت داینامیک جزو بهترین روش های طراحی سایت به حساب می آید که این اجازه را به مدیران سایت و کاربران می دهد که با سایت تعامل داشته باشند. شما به عنوان مدیر سایت هر زمان که اراده کنید می توانید تغییری در ساختار این سایت ها ایجاد کنید و آن ها را آپدیت کنید. به روز رسانی این سایت ها به راحتی توسط پنل مدیر انجام می شود و نیازی نیست برای اعمال تغییر شما حتما از یک برنامه نویس کمک بگیرید.

طراحی سایت پویا یا داینامیک این امکان را به مدیران سایت می دهند که سایت خودشان را مستقیما به منبع درآمد تبدیل کنند. به این دلیل که این سایت ها زنده هستند و می شود با آن ها تعامل برقرار کرد. به جز خود مدیر سایت، حتی مخاطبان هم می توانند با محتوای سایت در تعامل باشند یا حتی خودشان محتوایی به سایت ایجاد کنند. همه این ها بستگی به دسترسی ای دارد که مدیر سایت در اختیار مخاطبان قرار می دهد.

کاربرد های طراحی سایت داینامیک

اینکه بگوییم طراحی سایت داینامیک در چه زمینه هایی کاربرد “ندارد” شاید منطقی تر باشد. به این دلیل که آنقدر کاربرد های طراحی سایت پویا زیاد است که نمی شود همه آن ها را نام برد. به فرض مثال یکی از پر طرفدار ترین کاربرد های این نوع از طراحی سایت، طراحی سایت فروشگاهی می باشد. طراحی سایت فروشگاهی یک نمونه بارز و واضح از طراحی سایت داینامیک می باشد. به این صورت که نه تنها مدیر سایت می تواند محصولاتش را در سایت بارگذاری کند و اطلاعات آن ها را به دلخواه تغییر دهد، بلکه مخاطبان مستقیما می توانند با سایت ارتباط برقرار کنند و خریدشان را مستقیم از سایت فروشگاهی انجام بدهند.

از دیگر کاربرد های طراحی سایت داینامیک می توان طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت پزشکی، طراحی سایت نوبت دهی، طراحی سایت های بازی و سرگرمی، طراحی سایت آموزشی و هزاران طراحی سایت دیگر را نام برد.

مزایای طراحی سایت داینامیک

به طور کلی این نوع روش طراحی سایت معایب چندانی ندارد. تنها معایب این نوع از طراحی سایت پیچیدگی، سرعت پایین لود و امنیت پایین آن هاست که البته تمامی این معایب با طراحی حرفه ای و دقت کردن به یک سری نکات رفع می شوند. هرچند که به خاطر پیچیدگی ای که دارند هیچوقت سرعت لود آن ها و امنیتشان به پای طراحی سایت استاتیک نمی رسد. جدا از تمام این ها بد نیست فقط چند مورد از مزایای بی شمار این نوع از طراحی سایت را با یکدیگر بررسی کنیم و قضاوت را به شما بسپاریم.

امکان تعامل با سایت

هم مدیران سایت هر زمان که بخواهند می توانند بوسیله پنل مدیر تغییرات و بروز رسانی های مختلف را در سایت انجام بدهند و هم مخاطبان سایت می توانند با سایت ارتباط برقرار کنند و از امکانات آن استفاده کنند یا نظرات خودشان را در سایت بیان کنند.

امکان توسعه کسب و کار

این نوع طراحی سایت این امکان را به شما می دهد که کسب و کار خودتان را توسعه دهید و کسب درآمد بیشتری داشته باشید. شما از طریق سایت پویای خود می توانید به علاوه ارتباط بیشتر با مخاطبتان، امکانات بیشتری در سایتتان قرار بدهید تا فروش محصولات و خدماتتان را افزایش دهید.

امکان ایجاد صفحات بی شمار

یک سایت استاتیک محدود به یک یا دو صفحه می شود. تعداد صفحات یک سایت داینامیک چقدر است؟ بستگی به شما دارد. سایت های داینامیک می توانند بی شمار صفحه داشته باشند و از بخش های مختلفی تشکیل بشوند.

امکان سئو کردن سایت

تنها زمانی شما می توانید یک سایت را برای موتور های جست و جو بهینه کنید که قابلیت آپدیت کردن سایت را داشته باشید. طراحی سایت داینامیک این اجازه را به شما می دهد که اقدامات سئویی را بر روی سایت انجام بدهید تا سایت شما رتبه بالاتری در موتور های جست و جو کسب بکند.

طراحی سایت داینامیک

نتیجه گیری

بخواهیم منصفانه به موضوع نگاه کنیم مشخص است که از بین روش های طراحی سایت، طراحی سایت داینامیک روش بهتری برای کسب و کار ها محسوب می شود. هرچند این موضوع دلیل نمی شود که طراحی سایت استاتیک کاربرد نداشته باشد. همه چیز بستگی به نیاز شما از یک سایت دارد و طراحی سایت مطابق با آن چیزی انجام می شود که شما می خواهید. البته حتما قبل از اینکه اقدام به طراحی سایت برای کسب و کارتان بکنید، لازم است که با متخصصان در این حوزه مشورت کنید و از راهنمایی های آن ها استفاده کنید. ممنونم که در این مقاله هم همراه ما بودید.

منبع:

Oreilly

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *