کنترل کردن سایت ها و ارسال محتوا در سایت دیگر سخت نیست. ساختن یک سایت هم به آن صورت دیگر سخت نمی باشد. در حال حاضر امکانات به حدی رسیده است که طراحی سایت تقریبا برای هر کسب و کاری ممکن شده است. حال این کسب و کار یک کسب و کار بزرگ یا برند باشد، یا یک کسب و کار کوچک که شاید فروش چندانی هم نداشته باشد. این کار با CMS ها ممکن شده است. حال CMS چیست ؟ اینجا می خواهیم درباره همین موضوع صحبت کنیم. قرار است به شما CMS را معرفی کنیم، بگوییم که CMS ها چگونه کار می کنند، چرا باید از آن استفاده کنیم و در آخر هم چند تا از معروف ترین CMS ها را به شما معرفی می کنیم. پس در این مقاله با ما همراه باشید.

[button animation=”rda_zoomIn” icon_color=”#ffffff” t_color=”#ffffff” b_color=”#22b5d6″ alt_b_color=”#0396a0″ t_hover_color=”#ffffff” b_hover_color=”#333333″ radius=”10″ url=”https://dmtaban.com/wp-content/uploads/2022/03/CMS-چیست.pdf” position=”ta_center”]دانلود PDF مقاله[/button]

CMS چیست ؟

“CMS چیست” ؟ CMS حروف اختصاری کلمات Content Management System می باشد که در فارسی می توان آن را سیستم مدیریت محتوا معنی کرد. هرچند که کار این سیستم بیشتر از مدیریت کردن محتواست، اما به دلیل عمده کاری که انجام می دهد این اسم روی آن مانده است. طراحی سایت با CMS یکی از بهترین روش های طراحی سایت است که بیشتر سایت های دنیا از این CMS ها استفاده می کنند و احتمالا شما هم با این سیستم ها تا به حال کار کرده اید و شاید فقط اسم آن را نمی دانستید. همانطور که در مقالات قبلی گفتیم، طراحی سایت به دو روش انجام می شد که در حال حاضر می دانیم استفاده از CMS ها جزو طراحی سایت داینامیک یا پویا محسوب می شود. طراحی سایت با CMS دست بازتری به وب مستر ها و صاحب سایت برای کنترل سایت می دهد.

با یک CMS شما می توانید محتوا را بسازید، آن را مدیریت کنید، بهینه سازی اش کنید و در آخر هم آن را انتشار بدهید. این کار در یک فضای بسیار کاربر پسند و راحت انجام می شود که امکانات جالبی را به شما می دهد. شما می توانید با CMS طراحی سایتتان را شخصی سازی کنید و کارکرد های مختلف را به سایتتان اضافه کنید. حال شما در این مسیر به هیچگونه دانش برنامه نویسی و کد نوشتن نیاز ندارید و همه این کار ها را فقط با اشاره شما، CMS انجام می دهد. شاید برایتان جالب باشد بیشتر بدانید که “سیستم مدریت محتوا چیست” و بدانید که چگونه کار می کند. در ادامه قرار است به نحوه کار این سیستم اشاره کنیم.

کارکرد CMS چیست؟

برای اینکه بفهمید یک CMS چگونه کار می کند، اول از همه باید بدانید که ساخت یک سایت چگونه انجام می شود. شما اول از متن های HTML استفاده می کنید، تصویر اضافه می کنید، نوار راهبری(نویگیشن بار) اضافه می کنید و آرام آرام دیگر بلوک های سایت خودتان را قرار می دهید. سپس بعد از آن است که شما CSS را اضافه می کنید و به المان های شما شکل و دیزاین می بخشند. بعد از آن هم برای اینکه سایتتان کارکرد های پیچیده تری انجام بدهد، از کد های جاوا اسکریپت اسفاده می کنید. سپس شما این HTML را در پایگاه داده یک سرور بارگذاری می کنید و حال شما یک سایت دارید.

حال اگر شما بخواهید کوچکترین تغییری در سایت خودتان انجام بدهید، باید تمامی فایل های سایت را از سرور دانلود کنید و HTML سایت را دستی تغییر بدهید. بعد هم باید مطمئن شوید که در این مسیر کدی را اشتباه وارد نکرده باشید یا کدی را نشکسته باشید که در آن صورت سایت به درستی به سرور بر نمی گردد و ممکن است اصلا نمایش داده نشود. پیچیدست آره؟ CMS دقیقا آمده است که دیگر شما این کار ها را انجام ندهید و یک تغییر کوچک در سایت شما حتی زیر یک دقیقه فقط زمان ببرد. پس اینطور که مشخص است CMS ها بسیار کاربردی هستند و نگران هم نباشید، استفاده از CMS ها و قالب های آن قرار نیست که برند شما آسیبی وارد کند. به یاد داشته باشید که قالب های CMS ها کاملا قابل شخصی سازی هستند و شما می توانید تغییرات لازم را روی آن ها اعمال کنید.

کارکرد CMS چیست؟

چرا باید از CMS ها استفاده کنیم ؟

چرا “نباید” از CMS ها استفاده کنیم؟ حال که شما می دانید CMS چیست چرا از آن استفاده نکنیم؟ حال اگر تعریف و کارکرد CMS ها هنوز هم شما را قانع نکرده است که از آن ها استفاده کنید، لازم است که چند تا از مزیت های آن را به شما بگوییم که مطمئن شوید که استفاده از آن ها چقدر لازم است.

-استفاده از این CMS ها نیاز به کد نویسی ندارند و اصلا به دانش فنی خاصی نیاز ندارند. شاید خیلی مورد علاقه توسعه دهندگان حرفه ای نباشند، اما برای کاربران عادی، وب مستران و محتوا نویسان بهترین روش طراحی سایت محسوب می شوند.

-افراد زیادی می توانند با داشتن دسترسی به پنل، روی سایت کار بکنند و نیازی نیست که برای کار کردن با آن، همه به کد های آن دسترسی داشته باشید. اینگونه هم کار ها سریعتر پیش می رود و هم حجم زیادی از کار در کمترین زمان انجام می شود.

-شما در این سایت ها این امکان را دارید که حتی دسترسی های خاصی برای کاربرانتان هم ایجاد کنید و که کاربران با سایت شما درگیر تر شوند و بتوانند در آن فعالیت های خاصی انجام دهند. این گونه هم وفاداری آن ها به شما بیشتر می شود و هم اعتبار شما افزایش پیدا می کند.

-سئو پذیری CMS ها بسیار بالاست و امکانات بسیار زیادی برای سئو سایت به شما می دهند. همانطور هم که می دانید سئو سایت همان بهینه سازی صفحه برای موتور های جست و جو می باشد.

-امکانات امنیتی این CMS ها بیشتر است.

-قالب های CMS ها از قبل طراحی شده و شما می توانید در میان دریایی از قالب ها یکی را انتخاب کنید.

-شما این امکان را دارید که تغییرات متفاوت را بدون کمک خواستن از کسی روی سایتتان اعمال کنید.

-این CMS ها این امکان را به شما می دهند که محتوا هایتان را زمان بندی کنید و حتی اگر به سایت هم دسترسی نداشته باشید، CMS محتوا را برای سایت شما ارسال کند.

-دسترسی به CMS ها آسان است و کار کردن با آن ها نه تنها آسان است، بلکه لذت بخش هم می باشد.

چند نمونه از بهترین CMS ها

WordPress

کسانی که دستشان تو کار است می دانند که وقتی اسم CMS می آید، بهترین و پر طرفدارترین CMS همیشه وردپرس است. احتمال زیاد شما هم با وردپرس کار کرده اید و بیشتر سایت های ایرانی هم وردپرسی هستند. وردپرس شاید نیاز به معرفی نداشته باشد اما برای کسانی که نمی دانند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بسیار محبوب است که علاوه بر قالب  های بی شماری که دارد، پلاگین های بی شماری دارد که امکانات زیادی به سایت شما اضافه می کند. در کل بخواهیم بگوییم وردپرس هیچ محدودیتی برای شما نمی گذارد و تقریبا هر نوع سایتی را می توانید با آن طراحی کنید.

wordpress

Joomla

جوملا هم مثل وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که درست است که طرفداران کمتری به نسبت وردپرس دارد. اما بسیار برای سایت های مناسب Social Networking بسیار مناسب است. این سیستم مدیریت محتوا هم قالب های بسیار زیادی دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید و مثل وردپرس پلاگین های بی شماری هم برای استفاده دارد. برعکس وردپرس، جوملا بیشتر برای شرکت های خیلی بزرگ و جهانی مناسب است به این خاطر که امکاناتی مناسب آن ها را دارد.

Drupal

دروپال یک سیستم مدیریت محتوای بسیار انعطاف پذیر است که بیشتر به درد آزانس های دولتی و سازمان های بزرگ می خورد. با اینکه کار کردن با این سیستم مدیریت محتوا به دانش فنی حداقلی ای نیاز دارد، نیازی نیست که کد نویسی سایت های Drupal از صفر زده شود.

نتیجه گیری

حال که شما می دانید که دقیقا CMS چیست ، بد نیست که استفاده از آن را هم شروع کنید. شما می توانید  بیشتر CMS ها را به طور رایگان دریافت کنید و آن ها را روی هاست و دامنه خودتان قرار دهید و کسب و کار خودتان را راه بیندازید. CMS ها فقط محدود به مواردی که نام بردیم نمی شوند و CMS هایی مانند Sitecore، Magneto، Ghost و Webflow هم هستند که می توانید در موارد مختلف از آن ها استفاده کنید. این موضوع را در نظر داشته باشید که هیچوقت نمی شود گفت که کدام CMS دیگری بهتر است. استفاده و امکانات این CMS ها با یکدیگر فرق می کند اما هیچکدام از CMS های معروف در دنیا به دیگری برتری ندارند. اما همانطور که گفتیم شما خیلی از کار ها را می توانید با WordPress پیش ببرید و وردپرس یکی از بهترین ها به حساب می آید.

قبل از اینکه اقدام به طراحی سایت کنید، حتما CMS خودتان را انتخاب کنید و با یک فرد متخصص مشورت کنید و ببینید که کدام CMS بیشتر از همه به درد کار شما می خورد به سراغ همان بروید. ممنون که در این مقاله با ما همراه بودید.

منبع:

Hubspot

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *