هدف نهایی ما از سئو سایت این نیست که صرفا سایتمان در گوگل ایندکس بشود و در نتایج نمایش داده شود. نمایش سایت ما در نتایج می تواند در صفحه اول گوگل یا صفحه یازدهم آن باشد. یه جمله معروفی هست که می گوید اگر می خواهید یک جسد یا مدرک جرم را جایی مخفی کنید، آن جا صفحه دوم گوگل است، چون هیچکس به آن جا نمی رود. به هر حال ولی سایت باید ایندکس بشود و حال این Fetch as google چیست ؟ چه ربطی به ایندکس شدن صفحه ما در گوگل دارد؟ مسلما ربط آن آنقدر نزدیک است که شاید بتوان گفت Fetch as Google، یک جور هایی همان ایندکس شدن در گوگل است که البته نه در مفهوم، بلکه در فرایند یک سری تفاوت هایی با ایندکس شدن دارد. در این مقاله همراه ما باشید که هر اطلاعاتی لازم است را درباره آن بدست بیاورید.

fetch as google چیست

در تعریف اینکه Fetch as google چیست ، اصلا کسی نگفته است که Fetch as google همان ایندکس شدن سایت شما در گوگل است. خیر، این مفهوم در نهایت شاید به ایندکس شدن سایت شما در گوگل ختم بشود، اما در ساختار و فرایند، به طور کلی با ایندکس شدن فرق می کند. Fetch as google یک ابزار است، یک ابزار مهم در سئو سایت که وب مستر ها باید حتما از آن استفاده کنند. در واقع Fetch as google در سئو سایت نقشش این است که شما به ربات های گوگل بگویید که سایت شما از همه لحاظ آماده ایندکس شدن است و از این ربات ها درخواست کنید که صفحه مورد نظر سایت شما را بررسی کنند و آن را ایندکس کنند. چرا باید این کار را بکنیم؟ مگر ربات های گوگل خودشان این کار را انجام نمی دهند؟ پاسخ به این سوال را خواهیم داد.

قبل از اینکه بخواهیم به سوالات شما پاسخ بدهیم، باید به شما بگوییم که در تعریف Fetch as google چیست آمده است که این مفهوم، ابزاری در Google Search Console است که سایت شما یا بهتر است بگوییم صفحه ای از سایت شما را از نظر نوع کراول کردن ربات های گوگل بررسی می کند. این ابزار به ما کمک می کند که مشکلاتی که از ایندکس شدن صفحه سایتمان جلوگیری می کنند را متوجه شویم و با راه های رفع آن نیز تا حدودی آشنا بشویم. همچنین این ابزار به بالا بردن سرعت Crawling و Indexing  سایت شما نیز کمک می کند و باعث می شود که صفحه مورد نظر سایت شما زودتر توسط ربات های گوگل دیده بشود و در صورت لازم به آن رتبه ای در صفحه SERP داده شود. البته این مورد زمانی انجام می شود که صفحه مشکل ایندکس نداشته باشد.

فایده استفاده از Fetch as google چیست؟

یک مفهومی در سئو سایت وجود دارد به نام Crawl Budget که آن را در مقالات قبلی به شما معرفی کردیم. مفهومی که به ما می گوید که سایت ما، چقدر بودجه کراول دارد و در یک بازه زمانی مشخص، سایت ما چند بار توسط ربات های گوگل کراول می شوند. در همان مقاله درباره بالا بردن Crawl Budget نیز صحبت کردیم. حال ممکن است که بودجه کراول صفحات سایت ما، بیشتر به صفحات دیگر ما اختصاص داده شده باشد و صفحه فعلی ای که ما می خواهیم ایندکس شود، در اولویت کراول شدن نیست. اینجاست که باید بدانیم Fetch as google چیست و از آن کمک بگیریم. Fetch as google ربات های گوگل را از وجود صفحه مورد نظر با خبر می کند و به آن ها فرمان می دهد که صفحه مورد نظر را کراول کنند و اگر مشکلی برای ایندکس وجود دارد، به صاحب سایت گزارش بدهند.

همچنین یکی دیگر از فواید Fetch as google این است که مشکلات ایندکس سایت ما را به ما می گوید و ما متوجه می شویم که به چه دلیل صفحه مورد نظر سایت ما ایندکس نمی شود. مثلاFetch as google به ما می گوید که مثلا صفحه سایت مورد نظر ما ریسپانسیو نیست، سرعت پایینی در بارگذاری دارد و کراولر ها نمی توانند آن را بارگذاری کنند، مشکل Robot.txt دارد، اجازه ایندکس شدن از طرف ما صادر نشده است و مشکلات دیگری که هرکدام از آن ها را شما می توانید در Search Console مشاهده کنید. زمانی که شما این مشکلات را حل کردید، باید یک بار دیگر درخواست Fetch as google را برای صفحه مورد نظر صادر کنید تا صفحه دوباره کراول بشود و ربات ها آن را برای ایندکس کردن، اسکن کنند.

فایده استفاده از Fetch as google چیست؟

چگونه Fetch as google کنیم؟

یکی از مهمترین ابزار های سئو سایت Google Search Console و Google Webmaster Tools است. Google Search Console خودش یکی از زیر مجموعه های Google Webmaster Tools یا ابزارهای وب مستر گوگل است. حال که می دانید “Fetch as google چیست” شاید بد نباشد که روش استفاده از آن را نیز یاد بگیرید. در Google Search Console شما می توانید URL صفحه مورد نظر خودتان را در بخش Search بالای صفحه قرار بدهید، جست و جو را بزنید، وقتی صفحه بررسی شد، Request Index را بزنید. در این روش ممکن است اطلاعاتی که به شما داده شود محدود باشند و Fetch as google آنطور که باید انجام نشود. اما روش دوم که با Google Webmaster Tools انجام می شود، هم مطمئن تر و هم با جزئیات بیشتر می باشد و عبارت Fetch as google را کاملا به مفهوم آن می رساند.

برای Fetch as google در Google Webmaster Tools باید موارد زیر را انجام بدهید:

مرحله اول

در گوگل عبارت Google Webmaster Tools را جست و جو کنید و یادتان هم باشد که حتما با جیمیلی وارد این برنامه بشوید که با آن دامنه خودتان را در این ابزار ثبت کرده اید. در صفحه اصلی این برنامه Domain name را انتخاب کنید و در سمت چپ، روی گزینه Crawl بزنید تا زیر مجموعه های آن نمایش داده شود و بعد از آن، از بین زیر مجموعه ها روی گزینه Fetch as google کلیک کنید تا وارد صفحه Fetch as google شوید.

مرحله دوم

در نواری که برای شما نمایش داده می شود، URL صفحه سایت یا بلاگ خودتان را قرار بدهید و بخش دامنه را حذف کنید. یعنی در واقع قسمت اول URL که دامنه سایت است را حذف کنید. سپس روی دکمه Fetch کلیک کنید.

مرحله سوم

صفحه مورد نظر اسکن می شود و مطمئن شوید که Fetch با موفقیت انجام شده است و از لحاظ ایندکس، مشکلی در سایت شما و صفحه سایت مورد نظر وجود ندارد و ربات های گوگل به راحتی می توانند این صفحه را Fetch کنند. پس اگر مشکلی وجود ندارد، روی گزینه Submit to index کلیک کنید. شما در طول هفته می توانید 500 صفحه سایت را در این بخش Fetch کنید و دقت کنید که بعد از ثبت برای ایندکس، دو گزینه برای شما نمایش داده می شود که یکی URL است و دیگری URL and all linked pages می باشد.

URL: اگر روی این گزینه کلیک کنید، تنها URL مورد نظری که شما قرار دادید Fetch می شود و معمولا برای صفحاتی است که به تازگی به روز رسانی شده اند. در این مورد، گوگل همچنان تضمین نمی دهد که صفحه مورد نظر ایندکس بشود.

URL and all linked pages: در این مورد شما نه تنها URL ای که انتخاب کرده اید، بلکه تمام لینک های داخل آن نیز Fetch می شوند. این موضوع برای زمانی است که شما سایت خودتان را کلا به روزرسانی کرده اید و می خواهید در آن واحد، تمامی صفحات آن بررسی بشوند. گوگل اینجا نیز تضمین نمی دهد که تمامی صفحات ایندکس شوند.

چگونه Fetch as google کنیم؟

چرا Fetch as google تضمین نمی دهد که صفحات ایندکس شوند؟

اگر متوجه شده باشید که Fetch as google چیست ، این موضوع را هم باید بدانید که گوگل لجباز تر از این حرف هاست. گاهی ممکن است به شما بگوید که صفحه شما از لحاظ کیفی برای ایندکس شدن مناسب است، اما صفحه را در کوتاه مدت ایندکس نکند و شاید حتی آن را فعلا هم ایندکس نکند. دلیل این موضوع چیزی نیستش که برای ما مشخص باشد. اما برای اطمینان، شما بهتر است که تمامی موارد مربوط به سئو سایت را در آن صفحه رعایت کنید و دوباره درخواست Fetch as google را صادر کنید. برای اینکه موارد سئو سایت را هم متوجه شوید، مقالات قبلی بخش سئو سایت در سایت ما نیز می توانند به شما کمک کنند. هرچند که باز هم همانطور که می دانید، طرف حساب ما گوگل است و گوگل هم هرگز تضمین چیزی را به هیچ سایتی نمی دهد.

سعی کنید که سلامت URL مورد نظر را چک کنید، کد های صفحه را بهینه سازی کنید، تصاویر را بهینه سازی و کم حجم کنید، Title های صفحه را سر و سامان بدهید و ترتیب آن ها را رعایت کنید، کلمه کلیدی مورد نظر صفحه را چک کنید و به اندازه ای که باید آن را در صفحه تکرار کنید (بیش از اندازه هم انجامش ندهید و سعی کنید دو درصد از متن را شامل بشود) و ریسپانسیو صفحه خودتان را چک کنید و ببینید که در گوشی های موبایل چه عملکردی دارد. اگر مطمئن شدید که همه چیز آن طوری است که باید باشد، دوباره درخواست Fetch را صادر کنید. مطمئن باشید که اگر گوگل مشکلی را تشخیص ندهد، به زودی صفحه شما را ایندکس خواهد کرد.

سخن پایانی

در این مقاله متوجه شدیم که Fetch as google چیست و راه های اجرای آن را نیز یاد گرفتیم. یادتان باشد که خود گوگل، اگر شما صفحه ای به سایتتان اضافه کنید، به سراغ صفحه مورد نظر می رود. استفاده از Fetch as google فقط در یک سری موارد خاص است و البته که استفاده از آن هم قرار نیست ضرری به سایت شما برساند. پس بد نیست که وقتی یک صفحه به سایت خودتان اضافه می کنید، سراغ این امکان در ابزار های گوگل بروید و از ایندکس شدن صفحه مورد نظر مطمئن شوید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *