در مبحث سئو سایت یک سری کار ها هستند که انقدر ریسک انجام دادنشان بالاست که پیشنهاد می شود هیچوقت این کار ها انجام نشود. هرچند یک سری سایت آن ها آنقدر برای رتبه گرفتن عجله دارند که یادشان می رود اگر این کار ها را انجام بدهند، گوگل به طور کلی آن ها را از رتبه گرفتن منع می کند و دیگر اجازه نمی دهد که سایت آن در نتایج نمایش داده شود. Link farm یکی از همین کار هاست و میخواهیم بدانیم link farm چیست و این کار چگونه انجام می شود. قبل از هرچیز این را به شما بگوییم که ما قرار نیست این کار را به شما آموزش دهیم و فقط قرار است بگوییم این مفهوم به چه چیزی اشاره دارد و باز هم به شما تاکید کنیم که این روش از سئو سایت را انجام ندهید. پس در این مقاله همراه ما باشید.
Link farm چیست
برای تعریف اینکه link farm چیست شاید بد نباشد که به سئو کلاه سیاه یک اشاره ای بکنیم. به این خاطر که لینک فارم بدون برو برگرد یکی از روش های سئو کلاه سیاه است که قبلا گفتیم که روش های کلاه سیاه به هیچ عنوان مورد تایید موتور های جست و جو نیستند و اگر به هر دلیل موتور های جست و جو این روش ها را شناسایی کنند با آن ها برخورد می کنند. حال سوال اینجاست که “لینک فارم چیست” و چرا جزوی از این روش ها محسوب می شود. Farm به معنی مزرعه و کشاورزی کردن است که شما در آن محصول را در جایی می کارید و آن را برداشت می کنید. در لینک فارم هم شما یک سری سایت ها را درست می کنید که فقط قصد آن ها لینک دادن به سایت اصلی شما می باشد و هدف دیگری هم ندارند.
در واقع شما یک سایت (یا چند سایت) درست می کنید و برای همه آن ها نیز دامنه و هاست می خرید. سپس شروع می کنید و در این سایت ها با روش های مختلف به سایت اصلی خودتان لینک می دهید تا رتبه خودتان را در موتور های جست و جو بالا ببرید. می دانید که اعتبار یک سایت با لینک هایی که به آن می شود تعیین می شود و تعداد لینک هایی که یک سایت می گیرد، یکی از فاکتور های رتبه دهی موتور های جست و جو می باشد. حال با این تفاسیر شما با وجود این سایت ها می توانید هرچقدر که می خواهید به سایت خودتان لینک بدهید تا رتبه آن را بالا ببرید. اگر می خواهید بدانید link farm چیست ، لینک فارم در نهایت همین است و ظاهرا روش تمیزی هم نیست و اصلا گوگل از آن خوشش نمی آید.
دلیل تنفر گوگل از link farm چیست ؟
شاید پیش خودتان فکر کنید واقعا دلیل تنفر گوگل از link farm چیست و چرا گوگل انقدر باید روی این موضوع حساس شود. حالا مگر اتفاقی افتاده است؟ دور هم می خواهیم یک سایت را در نتایج بالا بیاوریم و این موضوع قرار نیست به کسی هم آسیبی برساند. خیر اینطور نیست! این کار در واقع یک تقلب محسوب می شود و با این کار حق تمامی آن سایت هایی که محتوای ارزشمند تولید می کنند و برای کاربر خودشان ارزش قائل هستند را پایمال می کند و سایتی رتبه دریافت می کند که شاید اصلا محتوای خوبی نداشته باشد (شاید هم داشته باشد) اما با روش های غیر قانونی و کلاه سیاه به این رتبه رسیده است و مسلما شایستگی آن رتبه را هم ندارد.
خودتان را جای کاربری بگذارید که یک سوال برایتان پیش آمده است و یا دنبال خدمات خاصی هستید. پس کلمه ای را در گوگل سرچ می کنید که به خواسته خودتان برسید. حال در نتایجی که گوگل برای شما نمایش می دهد شما به محتواهایی می رسید که نه کیفیت بالایی دارند و نه شما را به هدفتان می رساند. پس مجبور هستید که به صفحات بعدی بروید تا بالاخره به آن چیزی که می خواهید برسید. حال دیگر وقت شما تلف شده است و نمی دانید که واقعا می توانید به سایت هایی که گوگل به شما نشان می دهد اعتماد کنید و یا اینکه سراغ موتور جست و جوی دیگری بروید. گوگل اعتبارش را دوست دارد و به هیچ قیمتی نمی خواهد چیزی آن را از او بگیرد، پس تا جایی که بتواند با روش های کلاه سیاه مبارزه می کند تا نتیجه درست را نمایش دهد.
آیا link farming ارزش ریسک کردن را دارد؟
بر پایه اینکه حالا می دانیم link farming چیست مسلما پاسخ به این سوال یک “نه” بزرگ است. از آن “نه” ها که با قاطعیت و اطمینان گفته می شود. اما این روش آنقدر وسوسه برانگیز است که شاید همین حالا هم پیش خودتان گفته باشید که “پس با این روش ها هم می شود رتبه گرفت” اما بگذارید به شما بگوییم که چرا link farming واقعا ارزش وقت گذاشتن را ندارد و اگر همین وقت را روی روش های کلاه سفید (و حتی گاهی کلاه خاکستری) بگذارید چقدر می توانید تاثیر مثبتی دریافت کنید. پس بیایید یک سری دلایل که این کار ارزش ریسک کردن را ندارد را به اتفاق یکدیگر بررسی کنیم.
وب سایتی که اعتبار ندارد، لینکش هم بی اعتبار است
سال 2022 هستیم و خود گوگل هم دیگر می داند که link farm چیست. پس وقتی از این موضوع با خبر است، در الگوریتم های خودش تغییراتی ایجاد می کند که سایت هایی که از این روش استفاده می کنند رتبه نگیرند. دیگر حالا مهم نیست که شما صرفا لینک دریافت کنید، لینکی که شما دریافت می کنید باید از یک سایت معتبر (یا حداقل یک سایت خوب و طبیعی) باشد. پس در نتیجه شما باید سایت یا سایت هایی که می خواهید در آن ها لینک فارم کنید را به سایت های معتبر تبدیل کنید که خود این موضوع چندین ماه و گاهی سال زمان می برد. پس لینک هایی که از این سایت های بی اعتبار قرار است دریافت کنید بی کیفیت و بی اعتبار هستند و قرار نیست که دیگر ارزشی به سایت شما اضافه کنند.
لینک هایی که شما دریافت می کنید باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
-طبیعی، هوشمندانه و ارگانیک باشد.
-از یک منبع قابل احترام و مورد اعتماد باشند.
-از منبعی بیایند که کارش با کار شما مرتبط است.
-محتوای اطراف لینک به محتوای سایت شما مرتبط باشد.
مسلما بک لینک هایی که در سایت های linkfarm هستند هیچکدام از این ویژگی ها را ندارند و در نتیجه قرار هم نیست که نتیجه خوبی داشته باشند. پس این یک دلیل برای اینکه از link farming استفاده نکنید.
رتبه ای که دوام نیاورد، فایده ای ندارد
هرچقدر هم شما در نظر بگیرید که link farm چیست و تمام جوانب را هم برای پنالتی نشدن آن رعایت کنید، این لینک ها معمولا ثابت نمی مانند از بین می روند. سایت هایی که این لینک ها را فراهم می کنند معمولا همیشگی نیستند و نگه داشتن آن ها هم هزینه می خواهد. معمولا این سایت ها هاست و سرور قابل اعتمادی هم ندارند و ممکن است به طور کلی هاست و سرور آن ها از بین برود که همین موضوع باعث می شود این لینک ها دوامی نداشته باشند. این موضوع باعث می شود که ماندگاری شما در رتبه های بالا چندان دوامی نداشته باشد و شما با یک لغزش از رتبه های بالا به قعر صفحات گوگل سقوط کنید. اما چرا با یک لغزش ممکن است این اتفاق رخ بدهد؟
گوگل الگوریتم هایش روز به روز در حال پیشرفت هستند و ربات های آن شدیدا در تشخیص کیفیت محتوا و تجربه کاربری حرفه ای تر شده اند. کم پیش می آید که شما با سرچ کردن یک کلمه، سایت هایی را ببینید که از کار کردن با آن ها لذت نمی برید. گوگل خودش باعث شده است که شما دیگر سایت های با کیفیت و معتبر را در نتایج مشاهده کنید و از محتواهای آن ها استفاده کنید. پس با این وجود اگر شما وقت خودتان را روی روش های موقتی رتبه گرفتن مانند link farm بگذارید و کاری برای سئو سایت بهینه و بنیادی خودتان انجام ندهید، ماندن در نتایج بالا برای شما همیشگی نخواهد بود.
کاری که خطا باشد، مجازات می شود
کسی که کار خلافی انجام بدهد بالاخره یک روز دستگیر می شود. حال که گوگل می داند link farm چیست و تلاش خودش را روی کشف سایت های لینک فارم گذاشته است، احتمال پنالتی شدن و بن شدن سایت شما بسیار بالاست. هرچقدر هم که شما تمامی جوانب را در نظر بگیرید، آدمیزاد همیشه ممکن است اشتباه کند و اشتباه در ذات انسان است. در نتیجه با یک لغزش و کشف شدن توسط گوگل، سایت شما نه تنها رتبه اش را از دست می دهد، بلکه گوگل به راحتی از این خطاها نمی گذرد و ممکن است که تا مدت طولانی و یا تا همیشه دیگر هیچوقت سایت شما را نبخشد و رتبه خوبی به آن ندهد. یادمان باید باشد که گوگل یک شرکت بزرگ و معتبر است و فکر همه چیز را کرده است. پس بهتر است که این ریسک را نکنیم و روش های بهتری اتخاذ کنیم.
سخن پایانی
حال که می دانید link farm چیست و دیگر هم می دانید که استفاده از آن چقدر می تواند خطرناک باشد، بهتر است به سراغ روش های جایگزین آن بروید. روش های زیادی مانند رپورتاژ، بلاگ نویسی میهمان، لینک سازی در شبکه های اجتماعی هستند که با اینکه جزو روش های سئو کلاه خاکستری حساب می شوند، اما کم خطر تر هستند و اگر خطایی هم در آن ها صورت بگیرد قرار نیست آسیب جبران ناپذیری داشته باشد. اگر هم صبور هستید که چه بهتر! محتوای خوب، با کیفیت و خلاقانه تولید کنید و از لحاظ تکنیکی سایت خودتان را قوی تر کنید. اینطوری شاید دیر نتیجه بگیرید اما اگر نتیجه گرفتید، حالا حالا ها در صدر جدول خواهید بود و گوگل هم همیشه از شما رضایت کامل خواهد داشت.
ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. یادمان باشد که روش های کلاه سیاه درست است که سریع و دم دستی هستند، اما باد آورده را همیشه باد می برد و سایتی که بنیاد قوی ای نداشته باشد، هیچوقت قرار نیست در نتایج گوگل هم به موفقیتی دست پیدا کند. پس روش های خوب و درست را اتخاذ کنید و مطمئن باشید رضایت کاربر، به رضای گوگل نیز منتهی می شود.
منبع:
rockcontent.com