الگوریتم MUM چیست ؟ جهشی رو به جلو در دنیای سئو!

گوگل واقعا دارد چه کاری انجام می دهد؟ کافی نیست؟ بهترین موتور جست و جوی جهان است و محبوب ترین دامنه در دنیای وب به شمار می رود. چرا همچنان در حال پیشرفت است و می خواهد دقیق ترین الگوریتم ها را در موتور جست و جویش پیاده سازی کند؟ کاری به بحث مسئولیت اجتماعی ای که روی دوش گوگل است نداریم، اینجا بحث همیشه بحث رقابت است. همین رقابت، الگوریتم های قدرتمندی مانند MUM را شکل می دهند. حالا این الگوریتم MUM چیست و گوگل با آن چه ارزشی را به موتور جست و جویش و مخاطب خودش اضافه کرده است؟ در این مقاله می خواهیم به سراغ یکی از جدید ترین و البته جالب ترین الگوریتم های موتور جست و جوی گوگل برویم و آن را به طور کامل بررسی کنیم. پس در این مقاله با ما همراه باشید که هیچ سئوکاری نباید از این مقاله غافل بشود.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟

در-این-مطلب-با-چه-مواردی-آشنا-می-شویم-؟
آشنایی با خدمات سئو سایت دی ام تابان
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
سئو سایت

الگوریتم MUM چیست؟

برای اینکه ببینیم الگوریتم MUM چیست اول از همه به سراغ خود گوگل رفتیم. اول خیال کردیم که گوگل باز هم می خواهد مخفی کاری کند و چیز هایی را از ما پنهان کند. درست است که همینطور هم هست، اما حداقل اینکه ایندفعه خود گوگل توضیح بیشتری برای ما آماده کرده است و این الگوریتم جالب را آنقدر خوب توضیح داده است که خودمان بعد از خواندن آن دیگر می دانیم که باید چه کاری انجام دهیم. البته که این کار آسان نیست، البته که هنوز هم الگوریتم های قبلی مهم هستند و البته که سر کلمات کلیدی با درجه سختی بالا این موضوع سخت تر هم می شود. اما باز هم ما سعی می کنیم در این مقاله کمی بیشتر در عمق ماجرا فرو برویم و کمی هم برداشت خودمان را با توضیحات خود Google مخلوط کنیم.
مسلما تمرکز ما بیشتر روی تاثیر این الگوریتم بر سئو سایت است. یعنی درست است که گوگل این الگوریتم را بیشتر برای یک مخاطب عادی توضیح داده است، اما برای ما که قرار است از این موضوع برای اهداف سئو سایت استفاده کنیم، لازم است که یک قدم بیشتر برداریم و کمی تخصصی تر این الگوریتم را بررسی کنیم. پس اول از همه به سراغ توضیحات جناب Pandu Nayak، معاون بخش Search گوگل می رویم که یکی از اصلی ترین مغز های پشت ایده MUM بوده است، سپس به سراغ برداشت اصلی خودمان می رویم و یک سری پیشنهاداتی را برای شما در این زمینه آماده می کنیم. پس یادتان باشد، تا جایی که می گوییم الگوریتم MUM چیست و چه کاری انجام می دهد از توضیحات جناب معاون گوگل است، باقی هم برداشت تخصصی ما در این زمینه می باشد. همراه ما باشید.

همه چیز در مورد الگوریتم MUM

الگوریتم MUM چیست ؟ ناجی جست و جو کننده!

اول از همه برای اینکه ببینیم الگوریتم MUM چیست بیایید یک نگاهی به نام کامل این الگوریتم بیندازیم. MUM در واقع مخفف Multitask Unified Model یا “مدل ادغام شده (متحده شده) چند کاره” است که شاید برعکس یک سری مفاهیم دیگر، نه معنی فارسی آن خیلی حق مطلب را ادا می کند و نه حتی مفهوم انگلیسی آن منظور این الگوریتم را نشان می دهد. پس بدون شک این الگوریتم نیاز به توضیح بیشتری دارد. جناب Nayak می فرمایند که MUM پتانسیل این را دارد که کار های پیچیده را برای کاربر موتور جست و جو انجام بدهد و در واقع کاری کند که کاربر، برای رسیدن به پاسخ سوال خودش نیازی نباشد که چند چیز را چند بار جست و جو کند. MUM می خواهد پاسخ سوال کاربر را یکجا و در یک صفحه بدهد و کاربر را راضی و خشنود، روانه دکمه Close مرورگر کند.
MUM در واقع الگوریتمی است که ساده ترین جواب را به پیچیده ترین سوال های مخاطب بدهد. برای توضیح بهتر این الگوریتم بد نیست از مثال خود آقای Nayak استفاده کنیم. ایشان می گویند، فرض کنید شما کوهستان Adams را کوهنوردی کرده اید و حالا می خواهید به سراغ کوهستان Fuji بروید. شما می خواهید این دو کوهستان را با یکدیگر مقایسه کنید و ببینید که چه فرقی با یکدیگر دارند و برای کوهنوردی فوجی، چه ملزوماتی را باید رعایت کنید. پس یک بار ارتفاع کوهستان را جست و جو می کنید، یک بار آب و هوای آن را سرچ می کنید و خلاصه چندین جست و جوی متفاوت می کنید که جواب هایتان را بیابید.
حالا تصور کنید به جای این کار، شما از یک فرد متخصص که فوجی را فتح کرده سوال کنید. همین فرد، همه اطلاعاتی که لازم دارید را به شما می دهد و به فرد دیگری برای این کار نیاز ندارید. MUM می خواهد شما را به همین فرد برساند.

وِیژگی های الگوریتم MUM چیست ؟ پاسخ ساده به سوال سخت!

برای اینکه ببینیم ویژگی های “الگوریتم MUM چیست” ، باید به شما بگوییم که این الگوریتم از فریم ورک T5 text-to-text استفاده می کند و 1000 برابر قوی تر از الگوریتم قدیمی BERT است. MUM نه تنها متوجه زبان های مختلف می شود، بلکه با یادگیری ماشین این زبان ها را به صورت مستمر یاد می گیرد. این الگوریتم با 75 زبان زنده دنیا تعلیم داده شده است و از مدل های قبلی، مفهوم سازی بهتری نسبت به اطلاعات و دانش های مختلف دارد. این مدل یک مدل چندکاره است و اطلاعات را هم از متن و هم از تصویر دریافت می کند و احتمالا در سال های آینده تکمیل تر بشود و به سراغ فرمت های دیگر محتوا مانند ویدیو و فایل صوتی هم برود.
حال به همان مثال کوهنوردی فوجی دقت کنید، با این اوصاف MUM متوجه می شود که شما اول اینکه به دنبال اطلاعات درباره کوهستان مورد نظر هستید و به علاوه آن، در حال آماده شدن برای کوهنوردی در آن کوهستان هستید. پس کاری که می کند این است که نتایجی را برای شما می آورد که به جز اطلاعات مشخصاتی، ملزومات کوهنوردی آن مانند تمرین های آمادگی جسمانی، لباس های مناسب، تجهیزات و … را نیز در خود جای داده باشد. با وجود این الگوریتم، گوگل قرار نیست از سوال شما به سادگی عبور کند.

الگوریتم MUM دیوار بین زبان ها را می شکند!

دیدیم که الگوریتم MUM چیست اما بد نیست به چند تا از شاخص ترین ویژگی های آن به صورت جداگانه نگاهی بندازیم. یکی از جالب ترین نکاتی که در رابطه با این الگوریتم وجود دارد این است که هیچ دیواری بین زبان های مختلف قائل نمی شود. زبان، یک دیوار نامرئی برای دسترسی به اطلاعات است و شما زمانی که با یک زبان خاصی جست و جو کنید، اطلاعات زبان های دیگر را بدست نمی آورید. حالا MUM قرار است این دیوار را فرو بریزد و پتانسل این را دارد که اطلاعات را از زبان های مختلف به شما انتقال بدهد. هوش مصنوعی MUM این امکان را دارد که از منابع مختلفی که با زبان شما نوشته نشده اند یاد بگیرد و اطلاعات آن ها را با زبان خودتان به شما بدهد.
مثلا همین کوهستان فوجی، عمده اطلاعاتی که درباره آن است به زبان ژاپنی می باشد. پس اگر شما با زبان ژاپنی جست و جو نکنید، ممکن است به آن اطلاعات دسترسی پیدا نکنید. اما MUM می تواند اطلاعات را از منابع مختلف زبان ژانی به شما انتقال بدهد و شما را به اطلاعاتی برساند که قبلا هیچوقت به آن ها نمی توانستید دسترسی داشته باشید.

الگوریتم MUM دیوار بین زبان هارا می شکند

فهمیدن اطلاعات از انواع مختلف محتوا با الگوریتم MUM

زمانی که می گفتیم الگوریتم MUM چیست ، گفتیم که این الگوریتم می تواند اطلاعات را از فرمت های مختلف مانند صفحات وب، تصاویر و … به صورت شبیه سازی شده دریافت کند. بیایید باز هم به همان مثال کوهنوردی برگردیم و این ویژگی را با یک مثال توضیح بدهیم. مثلا شما می توانید از کفش های کوهنوردی خودتان یک عکس بگیرید (با گوگل LENS این کار را می کنند که آن را در مقاله تکنولوژی های جدید گوگل توضیح دادیم) و از گوگل بپرسید که آیا این کفش هایی که دارید برای کوهنوردی کوه فوجی مناسب هستند یا خیر. گوگل هم یک سری اطلاعات برای شما آماده می کند که که یا کفش شما را تایید می کند یا یک سری کفش خوب برای کوهنوردی فوجی به شما معرفی می کند تا از آن ها برای کار خودتان استفاده کنید. باز هم روی این موضوع باید تاکید کنیم که این قابلیت های MUM همچنان در دست توسعه است. یادمان نرود که این الگوریتم سال 2021 معرفی شده است و همچنان یک الگوریتم جوان و در حال یادگیری است. پس بهتر است به یک سری امکانات آن که هنوز در ایران خیلی جواب نمی دهند و یا اینکه به درستی اعمال نمی شوند، فرصت بیشتری بدهیم و کمی صبور تر باشیم. مطمئن باشید که به زودی، وب مستر های ما نیز برای جلب توجه گوگل دست به کار خواهند شد.

پیشنهاد ما به وب مستر ها درباره الگوریتم MUM چیست؟

احتمالا با خواندن توضیحات جناب Nayak کمی به فکر فرو رفته اید و گفته اید که اصلا حتی اینکه بدانیم الگوریتم MUM چیست هم الان فایده ای ندارد و همچنان به روش های قبلی سئو بپردازید. اما دوستان، به سرعت پیشرفت ها و فاصله عوض شدن تکنولوژی ها حتی در کشور خودمان نیز یک نگاهی بیندازید. همه چیز به سرعت در حال تغییر است و فاصله سال 2001 تا سال 2022 خیلی بیشتر از فاصله مثلا سال 1880 تا 1920 به نظر می رسد و از نظر پیشرفت تکنولوژی همینطور هم هست. مگر ما گوشی هوشمند و همه گیر شدن آن در کشور خودمان را پیش بینی کرده بودیم که حالا بخواهیم از کنار الگوریتم های گوگل هم به سادگی عبور کنیم؟ پس حتما یک سری نکته ها را مد نظر داشته باشید و سعی کنیم که با پیشرفت گوگل خودمان را همزمان کنیم. اصلی ترین پیشنهاد ما به شما این است که بیایید به جای اینکه هر روز یک مقاله درباره یکی از جزئیات کسب و کار خودتان بنویسید، حداقل 4 روزی یک بار، یک مقاله پر و پیمان در رابطه با گروهی از اطلاعات مرتبط با کسب و کارتان بنویسید. طوری که در آن مقاله همه سوالات مخاطب خودتان را در رابطه با بخشی از کسب و کارتان پاسخ داده باشید. در این صورت دیگر نیازی نیست مخاطب چندین صفحه را برای بدست آوردن اطلاعات مختلف جست و جو کند و همه اطلاعات برای او در یک جای مشخص جمع می شوند. همچنین در تولید محتوا به هیچ عنوان بخیل نباشید و هر اطلاعاتی که لازم است را به مخاطبان بدهید و آنقدر مخاطب را مجبور به گشت و گذار در سایتتان نکنید. اینطوری هم گوگل، هم MUM و هم کاربر از شما راضی تر خواهند بود.

سخن پایانی

با یکدیگر دیدیم و بررسی کردیم که الگوریتم MUM چیست و چگونه کار می کند. الگوریتم جدیدی که گوگل آن را توسعه داده است و یکی از جالب ترین الگوریتم هایی است که گوگل به تازگی آن را معرفی کرده است. این الگوریتم جدا از کاربردی بودن، نوید یک آینده جذاب برای موتور های جست و جو و خصوصا گوگل را می دهد. الگوریتمی که شاید هیچکدام از ما در جست و جو های روزمره متوجه آن نشویم، اما این الگوریم دارد خیلی هوشمندانه و با زیرکی تمام، نتایج را برای ما بهینه سازی می کند. ما نیز وظیفه داریم به عنوان وب مستر، این الگوریتم را بشناسیم و طبق دستورالعمل های آن حرکت کنیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالبی که گفتیم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

منبع:

Google

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Rate this post