چی شد که شما به این مقاله رسیدید؟ چه چیزی را در موتور جست و جو سرچ کردید؟ قصدتان از سرچی که کردید چه بود و می خواستید به چه چیزی برسید؟ انسان همیشه به چیزی که می خواهد نمی رسد، شما رسیدید؟ در این مقاله ما می خواهیم درباره انگیزه مخاطب از جست و جو کردن یک کلمه در موتور جست و جو صحبت کنیم. چیزی که شاید اهمیت آن در سئو به اندازه خود کلمه کلیدی باشد. Search Intent چیست ؟ دقیقا همان قصد و هدفی است که مخاطب به خاطر آن یک کلمه کلیدی یا Query را در گوگل سرچ می کند. مخاطب بدون هدف این کار را انجام نمی دهد و وقتی چیزی را جست و جو می کند، می خواهد که به جواب برسد. ما نیز قرار است درباره اهمیت Search Intent در سئو سایت صحبت کنیم. پس در این مقاله همراه ما باشید.

search intent چیست؟

بیایید اول از همه یک پاسخ ساده به اینکه Search Intent چیست بدهیم، در غیر این صورت به همین موضوعی که می خواهیم درباره آن صحبت کنیم خیانت کرده ایم. Search Intent که به آن User Intent هم می گویند، معنی اش در فارسی می شود “نیت جست و جو” یا به عبارت ساده تر “هدف از جست و جو کردن” که تعریف آن هم در همین معنای آن نهفته است. Search Intent در واقع هدف اصلی کاربر موتور جست و جو از تایپ کردن یک Query در نوار جست و جوی یک موتور جست و جو است. ما 4 نوع Search Intent داریم که شامل Informational یا اطلاعاتی، Commercial یا تبلیغاتی، Navigational یا راهبری و Transactional یا پرداختی می شوند. حال در سئو سایت ما باید به تمامی این موارد توجه کنیم و حتما لازم است که در سئو سایت Search Intent های مختلف را بشناسیم. چرا؟

بگذارید یک مثال برای شما بزنیم که این مطلب را خوب درک کنید. فرض کنید شما دلتان شدیدا هوس قرمه سبزی کرده است که همه ما می دانیم که بر هر دردی دواست. حال شما خیلی گرسنه هستید و هرچه زودتر قرمه سبزی می خواهید. پس سریع به سراغ گوگل می روید و تایپ می کنید “دستور پخت سریع قرمه سبزی” و یک سری نتایج برای شما می آید. مثلا نتیجه اول را نگاه می کنید و به نظرتان جالب می رسد. اما دستور پختی که ارائه می دهد حداقل 3 ساعت زمان لازم دارد. پس صفحه را می بندید و به سراغ نتیجه دوم می روید. نتیجه دوم همان چیزی است که می خواهید و به شما آموزش می دهد که در نیم ساعت قرمه سبزی درست کنید. (فکر نکنم چیز جالبی از آب دربیاید) اینجاست که گوگل می فهمد نتیجه دوم بهتر است.

اینجاست که Search Intent مهم می شود.

اهمیت Search Intent چیست ؟ چرا در سئو سایت مهم است؟

با مثالی که بالاتر زدیم باید متوجه شده باشید که اهمیت Search Intent چیست و بگذارید به شما بگوییم که Search Intent هدف شماره یک گوگل است. پس اگر می خواهید سئو سایت موفقی داشته باشید، Search Intent باید رویکرد اصلی شما باشد. گوگل روز به روز دارد تلاش می کند که کاربر را همیشه به هدف اصلی اش برساند. این هدف اصلی همان Search Intent است و گوگل هم سایت هایی را در اولویت قرار می دهد که وقتی کاربر عبارتی را جست و جو می کند، پاسخ کاربر را طبق قصد و نیت کاربر بدهند و کاربر بعد از خواندن آن صفحات، سراغ صفحه دیگری نرود. ما می دانیم که گوگل به محض اینکه کاربر وارد موتور جست و جویش می شود، رفتار او را زیر نظر دارد و طبق رفتار کاربر است که به سایت های داخل موتور جست و جویش رتبه می دهد.

بله درست است که همچنان بک لینک ها مهم هستند و همچنان فاکتور های دیگر سئو سایت سر جایشان هستند. اما این Search Intent است که می تواند حتی از همه آن ها نیز مهمتر باشد. حال شما بهترین محتوا را هم نوشته باشید، در بهترین سایت ها بک لینک داشته باشید و مثل موشک هم سایت شما بارگذاری بشود ولی کاربر را به آن چیزی که می خواهید نرسانید، گوگل خیلی از این موضوع خوشش نخواهد آمد. حال چه کاری باید انجام دهیم؟ ما برای شما یک سری روش خوب آماده کرده ایم که بتوانید Search Intent کاربران موتور جست و جو را پاسخگو باشید. پس در ادامه همراه ما باشید.

اهمیت Search Intent چیست ؟ چرا در سئو سایت مهم است؟

با چه روش هایی به Search Intent کاربر نزدیک تر شویم؟

از Search Intent پرده برداری کنید

شما می خواهید بدانید که برای کلمه کلیدی ای که انتخاب کرده اید Search Intent چیست و چگونه کاربر را به هدفش برسانید. قبل از اینکه یک کلمه هم حتی بنویسید، کمی صبر کنید. 99 درصد از جست و جو ها در موتور های جست و جو Search Intent اشان همان انواع Informational، Navigational، Commercial و Transactional است. در واقع کاربر یا هدفش از جست و جو بدست آوردن اطلاعات است و مثلا سرچ می کند “سیب چقدر کالری دارد”، ممکن است هدفش تبلیغاتی باشد و سرچ کند “بهترین دوربین های آنالوگ”، یا برای سرچ راهبری مستقیما یک بخش از سایت یا خود سایت را مانند “دیجیکالا” سرچ کند و یا ممکن است هدف او خرید کردن باشد که عبارت “خرید بازی کامپیوتری” را جست و جو می کند. پس باید اول از همه ببینید کاربر اگر کلمه کلیدی شما را سرچ می کند، می خواهد به چه چیزی برسد.

مثلا اگر کاربر شما سرچ کند “خرید لباس”، نمی خواهد یک صفحه برای او باز شود که درباره انواع لباس های توضیح داده است. می خواهد یک فروشگاه اینترنتی ببیند که بتواند در آن لباس بخرد. اگر کاربر جست و جو کند “سئو سایت چیست”، هنوز نمی خواهد برای سایتش از خدمات سئو استفاده کند و می خواهد درباره آن اول از همه مطالعه کند. پس این شما هستید که باید بدانید کلمه کلیدی ای که می خواهید استفاده کنید با چه هدفی جست و جو می شود. اینجاست که باید بدانید Search Intent چیست و باید Search Intent مخاطب خودتان را پیدا کنید.

بهبود سازی تجربه کاربری

شاید پیش خودتان بگویید گوگل از کجا می فهمد برای هر کاربر Search Intent چیست و کابر با جست و جوی یک کلمه می خواهد به چه چیزی برسد. گوگل به رفتار کاربر در صفحه SERP نگاه می کند و می بیند که اگر کاربرش یک صفحه خاصی را دوست نداشت، باید رتبه آن صفحه را پایین تر ببرد و صفحه ای را جایگزین کند که کاربر آن را بیشتر دوست داشته باشد. گوگل مثل ما نیست، نمی خواهد Time on Site اش بالا برود و کاربرش میان صفحات مختلف نتایج بچرخد. گوگل می خواهد کاربرش در همان صفحه اول پاسخ خودش را بگیرد و موتور جست و جویش را ببندد. پس بیایید یک سری نکات تجربه کاربری را رعایت کنیم که کاربر به صفحه دیگری نیاز نداشته باشد:

پاپ آپ ها را محدود تر کنید: گوگل پاپ آپ ها را دوست ندارد، کاربر هم آن ها را دوست ندارد. فقط شما به عنوان صاحب سایت این مورد را دوست دارید. اگر می خواهید واقعا تجربه کاربری خوبی داشته باشید، کلا پاپ آپ را حذف کنید.

فونت خوب: شما بهترین مطلب را هم بنویسید ولی فونتش طوری باشد که کاربر نتواند آن را با خیال راحت بخواند، سایت شما را ترک می کند. پس فونت هایتان را بهینه سازی کنید و سعی کنید از 14 پیکسل کمتر نباشند.

تیتر بنویسید: کاربر می خواهد سریع به جوابش برسد. پس لطفا از سر تیتر ها استفاده کنید تا محتوایتان را بخش بندی کنید و کاربر هم راحت پاسخش را پیدا کند.

محتوای بصری: از ویدیو و تصاویر استفاده کنید.

گوگل آنالیتیکس: از Google Analytics استفاده کنید تا رفتار کاربران را در سایت متوجه شوید. این ابزار گوگل به شما کمک می کند که Search Intent را بهتر بشناسید.

محتوای حال حاضر خودتان را قوی تر کنید

یک صفحه دارید که به نظرتان باید رتبه خوبی بگیرد اما رتبه جالبی دریافت نمی کند. حال که می دانید “Search Intent چیست” بروید و آن صفحه را بررسی کنید. شاید آن صفحه با تمام خوب بودنش، کاربر را به هدفش نمی رساند. پس به سراغ محتوا های قدیمی خودتان بروید و آن ها را طبق Search Intent بروزرسانی کنید. احتمالا محتوای شما خیلی خوب است اما مثلا سوال اصلی مخاطب را در اواسط مطلب و در یک نقطه کور پاسخ داده اید. بهتر است که در این مورد تجدید نظری کنید و پاسخ اصلی را بیشتر در مرکز توجه قرار دهید. مثلا یک کار جالبی که خیلی از سایت ها می کنند این است که پاسخ سوالات متداول را نه تنها در متن، بلکه به صورت یک نقل قول در یک کادر جداگانه رنگی می دهند که توجه کاربر به آن جلب شود. روش بدی نیست، امتحان کنید!

همه چیز محتوا نیست

کاربر گاهی برای خواندن ادبیات جالب و جذاب شما به صفحه شما نمی آید. دنبال یک هدف مهم است و وقتی هم برای خواندن متون طولانی، نگاه کردن به تصاویر و تماشای ویدیوی جذاب شما ندارد. کاربر آمده است که چیزی بخرد، خبر کوتاهی بخواند، ثبت نام کند و یا هرکدام از کار های دیگری که کاربر ممکن است بخواهد انجام دهد. پس شما نیز سنگ جلوی پای او نیندازید و سعی کنید از Keyword های خود به درستی استفاده کنید و بدانید که برای هر کلمه کلیدی، Search Intent چیست و چرا کاربر دارد آن Query مورد نظر را جست و جو می کند.

سخن پایانی

شاید بیشترین چیزی که در سئو سایت مهم است این است که واقعا بدانیم Search Intent چیست و بیشتر از هرچیزی به آن توجه کنیم. ممکن است بعد از خواندن این مقاله پیش خودتان فکر کنید که خیر، ما می خواهیم همان روش های بک لینک های بی شمار، محتواهای طولانی برای یک سوال ساده، مجبور کردن کاربر به کلیک های بسیار و … بپردازیم و اصلا هدف کاربر نیست که مهم است، هدف ما در اولویت است. پیشنهاد ما این است که این کار را نکنید. گوگل روز به روز دارد بیشتر متوجه اهداف صفحات می شود و شکایت کاربران از نتایج اولی که نمایش داده می شود خیلی کمتر شده است. پس شما نیز دست به کار شوید و روش های درست را در دستور کار خود قرار دهید. مطمئن باشید که جواب خواهید گرفت. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

امیدواریم که توانسته باشیم Search Intent شما را پاسخگو بوده باشیم.

منبع:

Backlinko

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *