سئو سایت از آن دسته امور وقت گیر و نیازمند صبر و حوصله است. هیچ سایتی نمی تواند بدون یک شبه به نتایج اول موتور های جست و جو دست پیدا کند و بهترین رتبه را دریافت کند. هم اینکه رقبا در موتور جست و جو هستند و هم اینکه طول می کشد که گوگل بخواهد به یک سایت تازه تاسیس اعتماد کند. برای همین ما نیاز به منتشر کردن رپورتاژ داریم. حال رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم؟ سوال مهمی که باید حتما از خودتان بپرسید و ما نیز قرار است در این مقاله به آن پاسخ بدهیم. مسلما در ایران سایت های بسیاری برای انتشار رپورتاژ وجود دارند اما مهم این است که به یک سری نکات خاص در رابطه با انتخاب این سایت ها دقت کنید که بتوانید بهترین بازدهی را از انتشار رپورتاژ بگیرید. در این مقاله همراه ما باشید.

رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم

هیچوقت نمی توانیم در سئو سایت فقط روی روش های سئو on-page و Technical SEO تمرکز کنیم. برای اینکه بتوانیم بهترین بازدهی را داشته باشیم، سئو Off-page هم لازم است. البته که روش های سئو سایت زمانی که آف پیج باشند، ممکن است حساس تر و سخت تر باشند و باید تلاش کنیم که گوگل خیال نکند که ما داریم الگوریتم هایش را دور می زنیم و بخواهد ما را جریمه کند. پس سوال اصلی اینجا مطرح می شود که رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم و چگونه این رپورتاژ را منتشر کنیم که واقعا شبیه به لینک خریدن به نظر نرسد. اول اینکه باید به شما بگوییم که در ایران، شما یک سری سایت ها مانند خبرگزاری مهر، خبرگزاری فارس، ایسنا، ایرنا و … را دارید که که کار انتشار رپورتاژ را انجام می دهند. اما سایت ما از کدام یک از آن ها باید استفاده کند؟

در این مقاله قرار قرار است درباره یک سری نکاتی صحبت کنیم که در هنگام انشتار رپورتاژ باید حواستان به آن ها باشد. در واقع ملاک هایی برای اینکه رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم که بهترین نتیجه را دریافت کنیم. درست است که شما می دانید که رپورتاژ چیست که به سراغ این مقاله آمده اید اما قبل از آن می خواهیم درباره چیستی آن نیز صحبت کنیم که بهتر این موضوع را متوجه شویم و البته به کسانی که درباره آن اطلاعات ندارند نیز پیش زمینه های لازم را بدهیم. رپورتاژ از آن دسته کار هایی هستش که بیشتر در کشور ما و یک سری دیگر از کشور ها مرسوم است و هرگز به صورت رسمی درباره آن و ارتباط آن با سئو سایت صحبت نمی شود. پس ما نیز وظیفه خودمان می دانیم که اول آن را برای شما تعریف کنیم و سپس سراغ نکات آن برویم.

رپورتاژ چیست؟

در مقالات قبلی درباره اینکه Guest Blogging چیست صحبت کرده ایم و قبل از اینکه ببینیم رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم باید به شما بگوییم که رپورتاژ، نوعی از همین Guest Blogging می باشد و ما داریم محتوای خودمان را در یک سایت دیگر قرار می دهیم و به سایت خودمان در خلال آن لینک می دهیم. چرا این کار را می کنیم؟ برای اینکه به گوگل بفهمانیم که ما سایت معتبری هستیم که یک سایت بزرگ به ما لینک می دهد و این موضوع باعث می شود اعتبار ما بیشتر بشود. چرا پس اسم پست مهمان را روی آن نمی گذاریم و به آن رپورتاژ می گوییم؟ چون معمولا این مطالب به عنوان یک محتوای خبری در سایت های خبری منتشر می شوند و نگارش آن نیز حالت خبری دارد. برای همین هم هستش که نام رپورتاژ روی آن مانده است و نوعی از پست مهمان است.

در رپورتاژ نگاری باید حواسمان باشد که ما نه قرار است تبلیغ کنیم و نه قرار است چیزی را آموزش بدهیم. ما باید طوری متن را بنویسیم که یک حالت خبری داشته باشد و طوری باشد که انگار واقعا یک گزارش از عملکرد کسب و کار ما می باشد و در آن نیز قرار نیست از خودمان تعریف کنیم. حال رپورتاژ نه تنها باعث می شود که افراد زیادی از سایت مورد نظر به سایت ما بیایند، بلکه همین که سایت معتبری به ما در قالب رپورتاژ لینک داده است می تواند اعتبار سایت ما را تا حد خوبی بالا ببرد.

در رابطه با انتشار رپورتاژ چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

قبل از اینکه ببینیم باید رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم ، بهتر است نگاهی به خود رپورتاژمان بیندازیم و چند نکته را در رابطه با آن رعایت کنیم. این نکات شامل موارد زیر می شود:

-رپورتاژ ها باید لحن خبری و رسمی داشته باشند.

-بدون هیچگونه غلط املایی و نگارشی باشند.

-لینک ها باید کاملا مرتبط باشند و اسپمی نباشند.

-نباید حالت تبلیغاتی و تعریف و تمجید داشته باشد.

-انکرتکست ها باید بدون غلط باشند و لینک ها نباید شکسته باشند.

حال با دانستن این نکات، باید به سراغ این برویم که رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم و حالا دیگر موضوع، متمرکز بر روی نه خود رپورتاژ، بلکه سایتی می شود که ما می خواهیم رپورتاژ خودمان را در آن منتشر کنیم.

5 ملاک برای اینکه رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم

سایتی که انتخاب می کنیم مرتبط با کسب و کار ما باشد

وقتی می خواهیم ببینیم “رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم” ، باید به سایتی که در آن رپورتاژ منتشر می شود دقت کنیم. سایت مورد نظر باید مطالبش مرتبط با مطالب سایت ما باشد تا گوگل خیال نکند که ما لینک خریداری کرده ایم و می خواهیم الگوریتم ها را دور بزنیم. سایت مورد نظر باید به گونه ای باشد که انگار خود آن سایت مطلبی درباره ما نوشته است و آن را منتشر کرده است. برای مثال اگر شما یک فروشگاه اینترنتی دارای لوازم الکتریکی هستید، احتمالا نباید رپورتاژ خودتان را در یک سایت پزشکی منتشر کنید و رپورتاژ باید در سایتی منتشر شود که با اخبار تکنولوژی گره خورده باشد و درباره تکنولوژی صحبت کند.

سایتی که انتخاب می کنیم باید پر بازدید باشد

درست است که این لینک است که برای ما مهم است. اما زمانی که می خواهیم ببینیم رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم باید حتما به بازدید های سایت مورد نظر نیز توجه داشته باشیم که حداقل کاربری باشد که روی لینک های ما کلیک کند و وارد سایت ما بشود. به این خاطر که کراولر های موتور جست و جو از طریق Track کردن کاربران نیز می توانند ما را پیدا کنند و این بازدید مخاطب می تواند خیلی به رتبه ما کمک کند. پس حتما سعی کنید سایتی را انتخاب کنید که پر مخاطب باشد که حداقل از بین آن مخاطبان، تعداد کمی روی لینک شما کلیک کنند و به سایت شما بیایند.

سایت مورد نظر باید معتبر باشد

اگر سایتی که انتخاب می کنیم از اعتبار خوبی پیش گوگل و دیگر موتور های جست و جو برخوردار نباشد، لینک های داخل آن نیز نه تنها برای گوگل  مهم نیست، بلکه ممکن است حتی اصلا دوست نداشته باشد که لینک شما را داخل آن سایت ها ببیند. پس برای اینکه بدانیم رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم اول از همه باید اکستنشن سایت MOZ را نصب کنیم و با همان نسخه رایگان آن، Domain Authority یا DA و Page Authority یا PA سایت مورد نظر را چک کنیم. بهتر است حالا که داریم این کار را انجام می دهیم، بیشتر روی سایت هایی تمرکز کنیم که DA آن ها حداقل بالای 50 باشد و PA آن ها حداقل 30 باشد. البته باز هم این یک حدس و گمان است و گوگل چیزی در رابطه با این موضوع نگفته است. این اطلاعات صرفا حاصل تجربه است.

سایت مورد نظر باید درصد اسپم پایینی داشته باشد

برای اینکه ببینیم رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم به یکی دیگر از مقیاس های MOZ باید توجه کنیم که آن Spam Score یا SS می باشد. امتیاز اسپم سایتی که می خواهیم رپورتاژ را در آن منتشر کنیم بهتر است که صفر باشد و یا حداقل زیر 5 درصد باشد. گوگل از سایت های اسپمی خوشش نمی آید و لینک های داخل آن ها را فاقد ارزش می داند. پس ما نیز باید به این موضوع دقت داشته باشیم و رپورتاژ خودمان را در جایی منتشر کنیم که امتیاز اسپم آن پایین باشد.

سایت مورد نظر باید برای انتشار رپورتاژ بهینه سازی شده باشد

یک سری سایت ها هستند که اصلا بخش بلاگ ندارند، یک سری سایت ها هستند که اصلا با وجود داشتن تمام ملاک های بالا، مناسب انتشار رپورتاژ نیستند. به هیچ عنوان سراغ این سایت ها نروید به این خاطر که نه تنها نمی توانند رپورتاژ شما را به درستی منتشر کنند، بلکه چون مطالبی شبیه به نوع مطلب شما ندارند، برای گوگل مشکوک به نظر می رسند و ممکن است که گوگل شما را به خاطر انتشار مطلب خودتان در این نوع سایت ها جریمه کند. پس حتما به زیر ساخت های سایت برای اینکه بدانیم رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم باید دقت کنیم.

سخن پایانی

در این مقاله دیدیم که می توانیم رپورتاژ خود را کجا منتشر کنیم و چه سایت هایی برای انتشار رپورتاژ ما مناسب تر هستند. همیشه یادتان باشد که رپورتاژ، مورد حساسی در سئو است. درست است که می تواند نتایج عالی ای برای شما داشته باشد، اما در عین حال مانند یک شمشیر دو لبه عمل می کند. پس زمانی که می خواهید رپورتاژ منتشر کنید، سعی کنید که حواستان به همه چیز باشد که خدایی نکرده گوگل سایت شما را یک سایت خاطی تشخیص ندهد و رتبه شما را کم نکند. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که توانسته باشیم در انتشار رپورتاژ به شما کمکی کرده باشیم.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *