الگوریتم پاندا چیست؟!

نام یکی از الگوریتم های گوگل که برای مبارزه با محتوای کوتاه و بی‌کیفیت ایجاد شده است پاندا است . این الگوریتم شانس نمایش محتوای بی‌کیفیت، کوتاه و بی‌ارزش را در نتایج جستجو کاهش داده و به محتوای با کیفیت، جذاب و منحصر به فرد جایگاه بهتری در نتایج جستجو می‌بخشد.

الگوریتم پاندا زمانی منتشر شد که کاربران از زیاد شدنِ محتوای بیهوده و اسپم در نتایج جستجو شکایت داشتند.

گوگل با معرفی این الگوریتم معیاری برای طبقه بندی میزان کیفیت صفحات منتشر کرد. این معیارِ تعیین کیفیت، بر اساس میزان رضایت کاربر در نظر گرفته شد و به سرعت به یکی از عوامل اساسی در رتبه‌بندی نتایج جستجو تبدیل گشت.

با معرفی الگوریتم پاندا وبسایت‌هایی که به واسطه محتوای بی‌کیفیت در معرض خطر جریمه قرار داشتند، با اضافه کردن محتوای با کیفیت، حذف کلمات زائد و توجه به بهبود تجربه کاربری و خوانایی محتوای صفحات، نسبت به اصلاح و بازسازی صفحات خود اقدام کردند.

تاثیر الگوریتم پاندا بر سئو چیست ؟

به روزرسانی الگوریتم گوگل پاندا اساساً فیلتری است که برای شناسایی علائم محتوای با کیفیت بالا یا پایین بر اساس عوامل اصلی طراحی شده است ، سپس رتبه بندی جستجو را برای آن محتوا تنظیم می کند. هدف از این به روز رسانی بهبود نتایج جستجو برای کاربران از طریق شناسایی مداوم و هل دادن محتوای با کیفیت بالا به بالای صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) بوده و در نهایت تجربه بهتری از کاربر ارائه شده است.

در حالی که در ابتدا در فوریه 2011 اجرا شد ، پاندا تا به امروز نیز بر تأثیرات بهینه سازی موتور جستجو (SEO) تأثیر می گذارد.

Panda می تواند صفحات منفرد با محتوای ضعیف را تحت تأثیر قرار دهد و در موارد فاحش ، به طور بالقوه کل دامنه را برای الگوهای تکراری محتوای ضعیف ، تکراری یا زائد ، بی ارزش کند.

شناسایی محتوای کم نوشتار دشوار نیست. اگر مقاله دارای املای ناخوشایند یا دستور زبان باشد ، یا در واقع نادرست باشد ، Google متوجه خواهد شد. اگر حاوی محتوای بیش از حد کلمات کلیدی باشد ، تا حدی که درک مطلب دشوار شود ، رتبه خوبی نخواهد داشت. محتوای “نازک” – محتوایی که نتواند اطلاعات کافی را ارائه دهد ، فقط به صورت سطحی به موضوع می پردازد – نیز بی ارزش خواهد شد. پس در این صورت بر روی سئو سایت شما تاثیر می گذارد.

با این حال ، علاوه بر تمرکز بر ایجاد محتوای خوب ، باید تعامل سایت خود را نیز بهینه کنید. در حالی که اصول اصول خوب سئو دست نخورده باقی مانده است ، توسعه دهندگان وب و سازندگان محتوا اکنون باید بر ارائه بهترین تعامل برای رتبه بندی خوب تمرکز کنند. اگر بتوانید محتوای خود را از این طریق بهینه کنید ، می توانید پتانسیل آن را به حداکثر برسانید.

موارد مهم برای الگوریتم پاندا

همانطوری که می دانید هر یک از بخش های گوگل وظایف متعددی بر عهده دارد که الگوریتم پاندا گوگل هم دارای وظایف متعددی می باشد و زمانی که این الگوریتم ساخته شد وظایف آن هم مشخص گشت تا بر اساس آنها عملکرد خوبی داشته باشد. برخی از مسائل بسیار مهمی که این الگوریتم گوگل باید بر روی آنها تمرکز داشته باشد عبارت است از

1. محتوای کم

تولید محتوا متنی با کیفیت همیشه از فاکتور های اصلی گوگل برای رتبه بندی سایت ها بوده است. بسیاری از صفحاتی که مطالب بسیار کمی دارند و یا اینکه چند جمله در آنها وجود دارد، بدون شک به سایت لطمه زیادی می زند و رضایت کاربران را به دست نخواهد آورد، به همین دلیل الگوریتم پاندا گوگل یکی از وظایف اصلی و مهمی که دارد این است که این سایت ها را حذف کند، اگر نمی خواهید سایت شما دچار این مشکل شود سعی کنید مطالب کامل تری روی وب سایت منتشر کنید که متن بلند تری داشته باشند.

2. محتوای تکراری

برخی از محتواها هستند که در وبسایت ها چندین بار تکرار شده اند و بیشتر از یک بار آن را در سایت قرار داده باشند، در این صورت الگوریتم پاندا گوگل وظیفه دارد آن سایت را حذف کند و در نتیجه جستجو در صفحات اول آن را نیاورد. به عنوان مثال برخی از سایت ها هستند که مطالب متنوعی ار در مورد یک شهر بیان کرده اند و همان مطالب را در مورد شهر دیگر با همان محتواها بیان کرده اند، در این صورت الگوریتم پاندا این وبسایت را قانونی نمی داند و آن را در نتایج جستجو نشان نمی دهد. اگر می خواهید الگوریتم پاندا گوگل سایت شما را حذف نکند و به دنبال راه حل می باشید باید مطالبی را که از سایت های دیگر کپی کرده اید و در سایت خود قرار داده اید را به عنوان کپی معرفی کنید و در انتها منبع اصلی آن را معرفی نمایید. همچنین اگر محتواهای تکراری زیادی دارید، بهتر است آنها را حذف کنید.

3. محتوای بی کیفیت

یکی دیگر از وظایف الگوریتم پاندا گوگل این است که محتواهای بی کیفیت را شناسایی کند و آن سایت را از نتیجه جستجو حذف نماید. به عنوان مثال برخی از سایت ها هستند که غلط املایی زیادی دارند و همچنین اطلاعات معتبری در درون آنها وجود ندارد، به همین دلیل الگوریتم پاندا سریعا آنها را شناسایی می کند و از نتایج جستجو حذف می کند. تعداد این سایت ها در گوگل بسیار زیاد می باشد و به همین دلیل است که بسیاری از آنها حذف می شوند، بر همین اساس در تولید و طراحی سایت خود دقت داشته باشید که منابع معتبر استفاده کنید و همچنین غلط های املایی نداشته باشید.

برخی از صفحات هستند که ارزش بسیار کمی دارند و زمانی که کاربران وارد آنها شوند و به نیازهای خود پاسخ ندهند، بدون شک از آن سایت خارج می شوند، بر این اساس مدت زمان بسیار کمتری را در سایت خواهند بود، به همین دلیل الگوریتم پاندا گوگل آن سایت را حذف می کند و دیگر آن را در نتایج جستجوی اولیه نمی آورد. برای حل کردن این مشکل که دچار آن نشوید، بهتر است در سایت خود مطالب مفیدی بگذارید تا مدت زمان ماندگاری افراد در سایت شما بیشتر شود.

4. محتوای نامعتبر

یکی دیگر از مواردی که الگوریتم پاندا گوگل به آن حساسیت بسیار زیادی دارد و آن را حذف می کنید این است که محتوای درون سایت شما اعتبار کافی نداشته باشد. اگر شما از مطالبی در سایت خود استفاده می کنید باید در انتها نام منبع را ذکر کنید، در غیر این صورت شرکت گوگل محتوای شما را قبول نمی کند و آن را غیر معتبر می شناسد. این مورد بیشتر در مطالب و سایت های پزشکی مد نظر است و مطالب حتما باید از لحاظ علمی قابل تایید باشند.

5. عدم هماهنگی عبارت جستجو با محتوا

مرتبط بودن مطلب صفحه با عبارت سرچ شده از مهم ترین مسائل از نظر گوگل است که الگوریتم پاندا این موضوع را در محتوای صفحه بررسی می کند. در برخی از موارد امکان دارد شما مطلبی را جستجو کنید و زمانی که وارد آن سایت شدید مطالب مورد نیاز خود را پیدا نکنید. الگوریتم پاندا گوگل وظیفه دارد این سایت را هم حذف کند و از عملکرد آنها جلوگیری نماید تا در نتیجه جستجو افراد آنها را پیدا نکنند.

چگونه تشخیص دهیم پاندا روی شما تأثیر گذاشته است یا خیر ؟

آیا محتوای شما بازدید ارگانیک را از دست داده است؟ آیا در نتایج جستجو کمتر از گذشته دیده می شود؟ چه زمانی این تغییر رخ داده است؟ مقایسه زمان وقوع این تغییر با سابقه به روزرسانی الگوریتم Google می تواند زمینه ارزشمندی را فراهم کند.

پاندا اکنون بخشی از الگوریتم اصلی است ، بنابراین تعیین اینکه آیا به طور خاص تغییرات همراه آن مقصر هستند ، دشوار است. با این حال ، درست است که محتوای ضعیف یا UX ضعیف می تواند منجر به ضرر در SERP شود.

سایت خود را از نظر Panda ارزیابی کنید. با دانستن اینکه Panda با توجه به 23 سوالی که در بالا به آنها اشاره شد طراحی شده است ، می توانید محتوای خود را با همان معیارها مرور کنید. راند فیشکین ، متخصص سئو این روش را در سال 2012 پیشنهاد کرد و هنوز هم تمرین عملی خوبی است. این ارزیابی را هم در یک صفحه و هم در سطح دامنه انجام دهید تا دلایلی را که ممکن است رتبه بندی شما را متحمل شود ، کشف کنید.

اگر دامنه خود را پیدا کرده اید یا صفحات خاصی در دامنه شما از بی ارزش شدن قابل توجهی رنج برده اند ، وقت آن است که دلیل آن را مشخص کنید. با انجام یک ممیزی محتوا و تجزیه و تحلیل معیارهای تعامل زیر ، می توانید عملکرد محتوای خود و UX سایت خود را ارزیابی کنید:

نرخ گزاف گویی: درصد بازدیدکنندگان سایت که پس از مشاهده صفحه سایت را ترک می کنند. محتوای معتبر با پیوند داخلی قوی به احتمال زیاد منجر به نرخ پرش زیاد نمی شود.

زمان در سایت / صفحه: مدت زمانی که بازدید کنندگان سایت قبل از ترک در یک سایت یا صفحه می مانند. مدت زمان بالاتر نشان دهنده تعامل بیشتر و محتوای با کیفیت بالاتر است.

تعامل در شبکه های اجتماعی: اگر بازدیدکنندگان سایت ادامه می دهند تا محتوای شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند یا در مورد تجربیات مثبت خود با دیگران در اینترنت گفتگو کنند ، محتوای شما ایجاد تعامل معتبر می کند – نشانه ای عالی که محتوای شما نیازهای کاربر را برآورده می کند.

بک لینک: محتوای استثنایی می تواند بک لینک ایجاد کند ، زیرا دیگران به عنوان یک منبع معتبر به شما پیوند می دهند. همچنین می تواند به طور موثری در یک کارزار ایجاد پیوند استفاده شود. در هر صورت ، محتوای عالی می تواند منجر به پیوندهای عالی شود ، که یک عامل ضروری برای رتبه بندی است.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *