با الگوریتم های گوگل و عملکرد آن ها آشنایی دارید ؟ گوگل از طریق این الگوریتم ها سایت ها را رتبه بندی کرده و برای کاربر به نمایش می گذارد ؛ اگر علاقه مند به سئو هستید و یا کسب و کاری اینترنتی دارید ، آشنایی و عمل کردن بر طبق این الگوریتم های گوگل کمک به سزایی در افزایش رتبه سایت شما خواهد کرد و بالعکس اگر سایت شما در تداخل با این الگوریتم ها باشد شاهد افت رتبه خود خواهید بود .
الگوریتم های گوگل
الگوریتم های گوگل را به زبان ساده این طور می توان معرفی کرد ؛ گوگل سعی دارد تا کاربر خود را راضی نگه داشته و او را در سریع ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه برساند . در همین راستا نیاز به سیستمی دارد تا بتواند سایت ها را بررسی کرده و رتبه بندی کند . گوگل این سیستم یا معیاری برای رتبه دهی را الگوریتم نامیده است . گوگل نه تنها سالانه به آپدیت این الگوریتم ها می پردازد ، بلکه در صورت نیاز الگوریتم هسته گوگل را نیز که هسته اصلی گوگل (core update) است ، به طور رسمی آپدیت می کند . البته برخی نیز رسمی نیستند یعنی گوگل اعمال آن ها را به طور رسمی اعلام نکرده است و جمعی از سئوکاران معروف دنیا گمان می کنند این الگوریتم ها نیز وجود دارند . البته الگوریتم های رسمی گوگل به خودی خود جای بحث و بررسی بسیاری دارند به همین دلیل ابتدا به ان ها می پردازیم .
نام گذاری الگوریتم های گوگل
گوگل معمولا اسم های جالبی برای الگوریتم های خود انتخاب می کند ، اسم حیواناتی مانند پاندا و یا پنگوئن و انواع واقسام حیوانات ؛ به گونه ای که برخی به خاطر این نام گذاری به آن باغ وحش گوگل می گویند . البته الگوریتم هایی مانند الگوریتم دزد دریایی که برای مقابله با محتوای کپی ارائه شد تا حق ناشر یک فیلم ، صوت و یا متن حفظ شود ؛ و یا الگوریتم freshness که به آپدیت و به روز رسانی محتوای سایت ها رسیدگی می کند و به سایت هایی که به روز تر هستند و مطالب جدید تری دارند رتبه بالاتری می دهد ، از این نام های باغ وحشی بی بهره مانده اند . بهتر است در ادامه به بررسی چند تا از مهم ترین الگوریتم ها بپردازیم .
الگوریتم پاندا(panda)
این الگوریتم برای جلوگیری و مقابله با محتوای بی کیفیت ارائه شد . الگوریتم پاندا باعث شد بسیاری از سایت هایی که پر از مطالب کوتاه و بیهوده شده بودند و تنها وقت کاربر را می گرفتند یا کنار بروند و یا به اصلاح محتوا و مطالب خود بپردازند . در آپدیت های جدید تر این الگوریتم حساسیت آن نسبت به تکرار بیش از حد کلمه کلیدی و یا غلط های املایی ، کوتاه و یا نامعتبر محتوا بیش از پیش افزایش یافت .
الگوریتم گورخر (zebra)
این آپدیت بیشتر بر سایت های فروشگاهی و خرید و فروش های انلاین متمرکز است . و تمام تلاشش این است تا کاربر و خریدار را از سایت های بی کیفیت و اسپمی دور کند . برای اینکه بتوانید توسط الگوریتم گورخر گوگل تایید شوید باید کیفیت محتوای خود را افزایش دهید ، از محتوای ویدیویی نیز استفاده کنید و سرعت سایت خود را بالا ببرید .
الگوریتم مرغ مگس خوار(hummingbird)
بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار تنها کلمه کلیدی سرچ شده برای کاربر نمایش داده نمی شود بلکه کلمات مترادف و موضوعات مرتبط ارجحیت پیدا می کند . البته در صورت استفاده نکردن از کلمات مترادف ، این الگوریتم جریمه ای برای شما در نظر نمی گیرد ؛ اما با بهبود محتوا و ارائه مطالب مفید و کاربردی می توانید باعث بهبود رتبه خود در گوگل شوید .
الگوریتم کبوتر (pigeon)
این الگوریتم که یک سال بعد از مرغ مگس خوار ارائه شد ، بیشتر بر سئوی محلی تمرکز دارد . زمانی که یک سایت یا صفحه ایندکس می شود با توجه به کلمه کلیدی و محتوای صفحه ، در صورت واجد شرایط بودن صفحه و نیاز کاربر ، برای کاربر به نمایش گذاشته می شوند . الگوریتم کبوتر گوگل برای صفحه هایی که به تازگی کار خود را شروع کرده اند می تواند بسیار مفید باشد .
الگوریتم پنگوئن (penguin)
از دیگر الگوریتم های باغ وحشی گوگل میتوان به این الگوریتم اشاره کرد . تمرکز الگوریتم پنگوئن بر بک لینک های صفحه یا سایت است . هنگامی که گوگل اعلام کرد بک لینک ها می توانند برای سئو سایت تاثیر مثبت بگذارند ، برخی افراد اقدام به استفاده بیش از حد ااز این بک لینک ها کردند . برای جلوگیری از این اتفاق گوگل با معرفی این الگوریتم اقدام حذف و افت رتبه آن سایت ها کرد . برای در امان ماندن از جریمه و پنالتی این الگوریتم بهتر است از سایت های معتبر بک لینک خریداری کرده و بک لینک های اسپمی ، سایت هایی با رتبه پایین و مطالب نامرتبط را حذف کید .
همانطور که پیش تر نیز گفتیم علاوه بر الگوریتم های باغ وحش ، گوگل الگوریتم های مهم دیگری نیز دارد که در ادامه به آنها می پردازییم .
الگوریتم دزد دریایی (pirot )
الگوریتم دزد دریایی برای اصلاح مطالب کپی در سایت ها ارائه شد و با توجه به آخرین آپدیت های آن می توان به خوبی به این موضوع پی برد که گوگل با کسانی که قانون کپی رایت را رعایت نکرده و از نوشته ها ، عکس ها و به طور کلی محتوای کپی استفاده میکنند جریمه کرده و رتبه خوبی به آن ها نمی دهد .
الگوریتم freshness
از نام این الگوریتم پیداست که به تازگی مربوط است . الگوریتم freshness مختص به سایت هایی است که مطالبشان نیاز به آپدیت و بروزرسانی دارد . برای مثال سایت های خبری . این الگوریتم ، سایتی را تایید می کند و در نتایج گوگل رتبه بالا تری به آن می دهد که با فاصله زمانی کمتری مطالب خود را آپدیت کرده و مطالب جدید و به روزی دارد .
الگوریتم فرد گوگل(fred)
این آپدیت سال 2017 بر روی سایت ها اعمال شد . بعد از ارائه این الگوریتم رتبه اکثر سایت ها به شدت افت کرد به گونه ای که برخی این آپدیت را بزرگ ترین آپدیت گوگل می دانند . الگوریتم فرد گوگل موشکافانه محتوا و کیفیت محتوای سایت را مورد بررسی قرار می دهد.
الگوریتم رنک برین (rank brain)
الگوریتم رنک برین جزو مهم ترین الگوریتم های گوگل است . الگوریتم رنک برین به گوگل این امکان را می دهد تا از طریق ماشین یادگیری گوگل بتواند معنی کلماتی را که نمی شناسد با توجه به محتوا و کلمات مرتبط حدس بزند و با توجه به کلمات مشابه ، نتایج جستوجوی کاربر را به کاربردی ترین شکل ممکن ارائه دهد . تنها راه برای تایید شدن توسط این الگوریتم تولید محتوایی مفید و با کیفیت بالاست .
الگوریتم گوگل BERT
الگوریتم برت نیز مانند رنک برین یک ماشین یادگیری یا به عبارتی یک هوش مصنوعی بسیار قوی است که با استفاده از کلمات قبل و بعد و یا جمله می تواند به معنی کلمه ای که معنی آن را نمی داند ، پی ببرد اگر به نام الگوریتم BERT نیز توجه کنیم که مخفف ”bidirectional encoder representation from transforms “ است به معنای ” طرفین رمزگداری شده توسط مبدل ها “، می توانیم متوجه عملکرد آن شویم . با قوی تر شدن هوش مصنوعی گوگل اهمیت رضایت کاربر روز به روز افزایش پیدا می کند و تنها را مطمئن برای رتبه گرفتن در گوگل تولید محتوای با کیفیت است .