google pirate algorithm

الگوریتم دزد دریایی گوگل

الگوریتم دزد دریایی گوگل در آگوست سال 2012 توسط گوگل عرضه و به خانواده الگوریتم های گوگل اضافه شد و در سال 2014 شاهد بروزرسانی آن بودیم. هدف اصلی و نهایی الگوریتم دزد دریایی شناسایی محتوای دزدی شده ( ناقض کپی رایت ) و درنهایت مقابله با آن می باشد.

چه محتواهایی سبب حذف صفحه از نتایج گوگل می شود ؟

اکثرا این تصور اشتباه را  دارند که تنها محتوای دزدی که این الگوریتم شناسایی می کند مقاله و محتواهای متنی این چنینی هستند در صورتی که این دست محتواها فقط بخشی از آن چیزی هستند که الگوریتم دزد دریایی بررسی می کند، انواع محتوایی که در صورت  بررسی دزدی بودن می توانند سبب حذف صفحه آنها از نتایج جستجو شوند شامل موارد زیر می شوند :

  • محتوای تصویری
  • محتوای متنی
  • محتوای صوتی
  • محتوای ویدیویی
  • محصول

به طور مثال اگر سایتی محصولات دانلودی سایت های دیگری را به صورت رایگان در صفحات خود قرار دهد، سایت های دیگر می توانند از آن شکایت کنند و الگوریتم دزد دریایی با آن سایت  به شدت برخورد می کند، بدین صورت که آن سایت ها با افت شدید ترافیک و رتبه مواجه می شوند. در نتیجه تاثیر قوانین این الگوریتم در سئو سایت از اهمیت فوق العاده ویژه ای برخوردار است، بنابراین به هنگام سئو کردن یک سایت همواره باید به خاطر داشت که دو مورد زیر  سایت را در معرض جریمه شدن قرار می دهد :

  • محتوای دزدی
  • حجم زیاد گزارشات تخلف قانون کپی رایت

عملکرد الگوریتم دزد دریایی گوگل در برابر دزدی محتوا

اینکه الگوریتم دزد دریایی چه عملکردی نسبت به صفحه و یا کل سایت شما داشته باشد کاملا وابسته به میزان کپی و دزدی بودن مطالب شما دارد اما قابل توجه است که اولویت اصلی این الگوریتم حذف URL  یا خود آن صفحه ای ایست که محتوای دزدی دارد و نه کل سایت اما اگر بیش از 50 درصد محتوای کل سایت شما قانون کپی رایت را نقض کند کل سایت توسط این الگوریتم پنالتی می شود.

عملکرد الگوریتم دزد دریایی گوگل در برابر  دزدی محتوا

سخت گیری های الگوریتم دزد دریایی گوگل

در مورد این مسئله که  الگوریتم دزد دریایی تا چه حد سخت گیری می کند جالب است بدانید  که این الگوریتم در بیشتر مواقع از شکایت های DMCA  صرف نظر می کند و آنها را نادیده می گیرد اما چرا ؟

اولین مسئله مهم این است که این الگوریتم هنوز در برخی کشور ها که ایران نیز شامل آن می شود آنقدری جدی گرفته نمی شود و علاوه بر آن دومین مسئله مهم را با شرح مثالی برای شما بیان می کنیم.

تصور کنید که شما دنبال دیدن فیلم یا سریالی هستید که در حالت عادی باید هزینه ای برای آن پرداخت کنید اما هدف شما دانلود رایگان این محتواهای ویدیویی است در نتیجه اگر با سرچ در موتور جستجوگر گوگل به نتیجه دلخواه خود یعنی دانلود رایگان محتوای ویدیویی موردنظر خود نرسید بی شک موتور جستجوگر دیگری را برای رفع نیاز خود پیدا می کنید و  گوگل برای از دست ندادن کاربرها و مخاطبان خود باید میزان سخت گیری کمتری داشته باشد. البته باید توجه داشته باشید که این نادیده گرفتن همواره رخ نمی دهد و فقط در برخی مواقع این اتفاق می افتد و شما باید در هر حال به تولید محتوای منحصر به فرد بپردازید و از دزدی محتوا به شدت بپرهیزید تا خود را در دام الگوریتم دزد دریایی گوگل نیندازید.

 

قانون DMC چیست ؟

DMC مخفف عبارت Digital Millennium Copyright Act می باشد که به معنای قانون حق چاپ هزاره دیجیتال است.

این قانون درواقع همان قانون حق کپی رایت در فضای مجازی است که رئیس جمهور کشور آمریکا این قانون را در سال 1988 به تصویب رساند، گوگل نیز از این نام استفاده کرد تا به شکایاتی که مبتنی بر سرقت محتوایی هستند رسیدگی کند.

google pirate algorithm

دزدان محتوا

حقیقتا مسئله این است که دزدی محتوا همواره توسط مدیران وب سایت ها صورت نمی گیرد، سایت ها برای دزدی محتوا و کسب رتبه مدیریت سایت خود را به دست ربات های خودکار می سپارند، حالا این ربات ها چه می کنند و چرا اصلا سپردن محتوا سایت به ربات ها ؟

این ربات ها با سرعت و به تعداد زیادی محتواها را کپی می کنند و در سایت خود قرار می دهند و به دلیل اینکه سرعت و تعداد این محتواها زیاد است سرعت ایندکس شدن و بررسی این محتواها توسط ربات ها بیشتر است که اینکار تاثیر مثبت بر سئو سایت می گذارد و در آخر به این صورت به نظر می رسد که انگار شما محتوای آنها را کپی کردید و ممکن است با مشکلاتی از جمله مورد جریمه الگوریتم دزد دریایی قرار گرفتن مواجه شوید. نگران نباشید! در ادامه  راه و روش های مقابله با این دزدی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

چگونه با دزدی محتوا مقابله کنیم؟

گوگل به هنگام معرفی این الگوریتم خود راهی را پیشنهاد می دهد و آن هم ثبت گزارش تخلف قانون کپی رایت در سایت گوگل و سرویس DMCA  می باشد، یعنی شما باید به سایت گوگل و سرویس DMCA  در پنل گوگل سرچ کنسول خود بروید و با ارائه مدارک و شواهد گوگل را متوجه کنید که شما صاحب اصلی این محتوای دزدی شده و کپی شده هستید.

4 روش دیگر برای مقابله با دزدی محتوا

  • با استفاده از ابزار سرچ کنسول ربات ها را از انتشار محتوا خود آگاه کنید تا سریعا اقدام به ایندکس کردن محتوا شما کنند.
  • با توجه به سوشال سیگنال سرعت ایندکس خود را بالا ببرید، یعنی درست پس از انتشار محتوا به شبکه های اجتماعی بروید و لینک صفحه خود را در آنجا قرار دهید
  • همیشه یک زمان خاص را برای انتشار محتوا خود انتخاب کنید
  • لینک سازی را فراموش نکنید، معمولا به سراغ لینک سازی های داخلی بروید

نکته پایانی

گوگل با این هدف الگوریتم ها را طراحی می کند که بتواند رضایت کاربران خود را جلب کند و محدودیت هایی را برای سئوکاران و طراحان سایت ها اعمال می کند تا عملکرد آنها را رد راستای رفع نیاز و رضایت کاربران قرار دهد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *