کامل ترین چک لیست سئو در سال 2021
سئو همواره در حال تغییر و تحول و با آپدیت های گوگل، این تغییرات بیشتر نیز می شود. یکی از توصیههای مهم سئوکاران این است که برای بهینه سازی سایت خود از چک لیستی مناسب استفاده کنید تا همه ی نکات را از ابتدای شروع پروژه تا انتهای آن رعایت کنید و چیزی را از قلم نیندازید. آژانس دیجیتال مارکتینگ تابان چک لیست سئو در سال ۲۰۲۱ را تهیه کرده است تا شما به راحتی بتوانید به سئو سایت خود برسید.
سرفصل های چک لیست سئو
چک لیست موارد اصولی و پایه سئو
در ابتدا موارد و نکات اصولی سئو را چک میکنیم و درواقع ساختار فنی چیده می شود. این بخش از چک لیست سئو به نصب ابزار و پلاگین های ضروری در ابتدای پروژه می پردازد.
1-نصب سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول یکی از قویترین ابزارهای رایگان برای بهینه سازی سایت است. سرچ کنسول کمک میکند تا عملکرد سایت خود را در سرچ گوگل ببینید و بررسی کنید. امکانات دیگر این ابزار:
-بررسی کلمات کلیدی که بیشترین ترافیک را برای سایت شما داشتهاند
-ثبت سایت مپ
-بررسی ارورهای سایت
-بررسی مشکلات موبایل فرندلی
– و خیلی موارد دیگر
برای آشنایی بیشتر با سرچ کنسول پیشنهاد میکنم مقاله آموزش گوگل سرچ کنسول را مطالعه بفرمایید.
۲-نصب ابزار Bing Webmaster
قدم بعدی نصب ابزار Bing Webmaster است. بینگ به اندازه ی گوگل محبوبیت ندارد بخصوص در ایران اما سومین موتورجستجویی است که مردم از آن استفاده می کنند. علاوه بر اینکه بینگ قابلیتهای ویژه ای مثل سرچ کلمات کلیدی را نیز دارد.
3-نصب گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکیس بهترین راه برای آنالیز رفتار کاربر و شناسایی مسیر ورود و خروجشان به سایت است. امکانات ویژه این ابزار:
-بررسی میزان ترافیک ورودی از گوگل
-پیدا کردن صفحاتی از سایت خود که بیشترین ترافیک را دارند
-شناسایی ریزش ترافیک سایت و بررسی آن
-شناسایی سایتهایی که از طریق آنها ترافیک دریافت میکنید
-و بررسی شاخص های مهمی مانند نرخ پرش، page view و ..
4-نصب افزونه یواست
یکی از مهمترین افزونه برای سایتهای وردپرسی جهت بررسی موارد سئو داخلی که در چک لیست سئو آمده است، افزونه یواست (Yoast) است.
یواست به عنوان ابزاری به شما کمک میکند تا بتوانید پارامتر های مهم مانند چگالی کلمات کلیدی، لینک سازی داخلی و خارجی، استفاده درست از تگ های H و … را رعایت کنید.
چک لیست سرچ کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی یکی از بخشهای اساسی چک لیست سئو است. در ادامه چک لیستی را بررسی میکنیم که سریعترین روش برای تحقیق و انتخاب کلمه کلیدی در سئو را به شما آموزش می دهد.
۱-کمک گرفتن از پیشنهادهای گوگل
خود گوگل یکی از بزرگترین کمک برای یافتن کلمات کلیدی و لانگ تیل است. زمانی که کلمهای را سرچ میکنید یکسری پیشنهاد در پایین صفحه به شما نمایش داده می شود.
چون این کلمات مستقیم از خود گوگل پیشنهاد داده می شود، مشخص است که سرچ بالایی توسط افراد دارند پس مهم هستند.
۲-ابزار keyword planner
یکی از ابزارهای مهم در چک لیست سئو که میتوان از آن برای تحقیق کلمه کلیدی استفاده کرد، keyword planner است. این ابزار به صورت تخصصی برای گوگل ادورز طراحی شده است اما خیلی مفید و کاربردی برای تحقیق کلمات کلیدی است. علاوه بر اینها هم اطلاعات از دل گوگل داده میشود پس چی از این بهتر!
۳- استفاده از KWFinder
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی در چک لیست سئو برای سئو کردن سایت، KWFinder است. با اینکه این ابزار به صورت رایگان فقط اجازه ی سرچ ۵ کلمه را میدهد اما ابزاری بسیار قدرتمند است که اطلاعات مختلفی مانند میزان سرچ، سختی کلمه، CPC و PPC را در اختیار می گذارد.
چک لیست سئو داخلی
حالا نوبت این رسیده است تا چک لیست سئو را برای بهینه سازی محتواها از نظر تکنیک های سئو داخلی بررسی کنیم.
۱-بودن کلمه کلیدی در URL
url سایت شما به گوگل این کمک را میکند تا متوجه شود که صفحه سایت درباره ی چه موضوعی است. همچنین بودن کلمه کلیدی در آدرس سایت CTR طبیعی نیز دریافت می کند.
مثلاً کلمه کلیدی هدف ما در این صفحه”چک لیست سئو” است. پس url ای هم که برای سایت خود میسازیم باید به این شکل باشد:
https://dmtaban.com/چک-لیست-سئو/
۲-استفاده از URL کوتاه
تحقیقات اخیر نشان داده است که url هایی که کوتاهتر هستند رتبه ی بالاتری در گوگل دریافت کنند.
۳-بودن کلمه کلیدی در عنوان سئو
یکی از موارد بدیهی در چک لیست سئو استفاده از کلمه کلیدی در عنوان سئو می باشد. بخصوص در ابتدای عنوان. این موضوع از یک طرف به گوگل می فهماند صفحه سایت ما درباره ی چیست و از طرفی دیگر نرخ کلیک را بالا می برد.
برای مثال صفحه سایت درباره ی ”شرکت حمل و نقل بار” است و عنوان سئوی زیرا نیز دارد.
۴-استفاده از کلمه کلیدی در ۱۵۰ کلمه اول
گوگل وزن بیشتری بر روی ۱۰۰-۱۵۰ کلمه اول صفحه شما می گذارد. پس حتماً کلمه کلیدی باید در ابتدا تکرار شده باشد. مثلاً در مقاله با کلمه کلیدی ”تکنیک های طراحی موشن گرافیک” این کلمه در ۱۵۰ کلمه اول تکرار شده است.
۵-استفاده از کیورد در تگ های H
حتماً دقت کنید که کلمات کلیدی در تگ های H بخصوص تگ های H1,H2,H3 نوشته شده باشند.
شاید این نکته در چک لیست سئو خیلی تأثیر بزرگی بر روی رتبه نگذارد اما ما باید تمامی نکات ریز حتی کم اهمیت را برای سئو کردن سایت خود در نظر بگیریم.
6-بهینه سازی تصاویر
تصویری که در محتوا میکنید درواقع بیان گر موضوع کلی است. متأسفانه گوگل تصاویر را مانند یک انسان نمیبیند و توسط اسمهای جایگزین و نام تصویر آنها را می فهمد.
پس برای استفاده از یک تصویر ابتدا آن را توسط ابزارهای بهینه سازی تصاویر، بهینه کنید سپس نام را در سیستم خود تغییر داده و نامی نزدیک به کلمه کلیدی بگذارید. سپس با آپلود در سایت alt و یا نام جایگزین را کلمه کلیدی بگذارید.
۷-استفاده از مترادف کلمات کلیدی
تا چند سال پیش سئو کردن فقط تکرار بیربط و بیشمار کلمه کلیدی در محتوا بود. اما امروزه این کار جواب نمی دهد. اگر موضوع ما چک لیست سئو است، ۱۰۰ بار تکرار این کلمه در متن نه تنها تأثیر مثبتی ندارد، باعث افت رتبه هم می شود.
پس راهکار جدید استفاده از کلمات مترادف و یا کلمه کلیدیLSI می باشد.
برای مثال هدف ما این است تا با ”چگونه یک وبلاگ راه اندازی کنیم” رتبه بگیریم. برای این کار این کلمه کلیدی را به تعداد کمی در محتوا استفاده میکنیم و بجاش کلمات مترادف مانند:
-نحوه راه اندازی وبلاگ
-راه اندازی یک وبلاگ
-نحوه ایجاد یک وبلاگ
-نحوه راه اندازی وبلاگ در وردپرس
را استفاده می کنیم. همچنین از کلمات LSI نیز میتوانیم بهره بگیریم. برای این کار از LSIGraph.com می توانیم استفاده می کنیم.
-وبلاگ راه اندازی کنید و درآمد کسب کنید
-بهترین سایت وبلاگ برای مبتدیان
-کسب درآمد مبتدیان از وبلاگ نویسی
-نکاتی برای راه اندازی وبلاگ
و … .
۸- لینک سازی خارجی
حتماً در مقاله و محتوای خود به ۳-۴ سایت معتبر لینک دهید. برای بررسی اعتبار سایت میتوانید از moz bar کمک بگیرید و توسط آن DA-PA و Spam score آن را بررسی کنید. حتماً دقت کنید از انکر تکست هایی مرتبط با موضوع کلی محتوا استفاده کنید.
۹-لینک سازی داخلی
در کنار لینک سازی خارجی، از لینک سازی داخلی نیز استفاده کنید. تقریباً ۴-۵ تا لینک داخلی در ازای ۸۰۰-۹۰۰ کلمه خوب است. نکته ی مهم در لینک سازی داخلی این است که انکر تکست شما دقیقاً کلمه کلیدی صفحهای باشد که به آن لینک می دهید.
چک لیست سئو تکنیکال
وجود موارد تکنیکال گاهی میتواند رتبه ی شما را از بین ببرد و رفع و بهبود آنها تأثیر مثبتی بر روی رتبه می گذارد. پس با چک لیست سئو همراه باشید تا مشکلات تکنیکالی نداشته باشید.
۱-بررسی ارور ها از سرچ کنسول
همانطور که در ابتدای چک لیست سئو گفتیم، سرچ کنسول ابزاری بسیار کارآمد و به دردبخور است. یکی از کارایی های آن برای بررسی ارور ها است. در قسمت coverage ارورهای مختلف مربوط به سرور (5xx) و ارور های مربوط به کلاینت (4xx) نشان داده می شود.
همچنین با آنالیز url سایت در قسمت URL Inspection وضعیت کلی نمایش داده می شود. اگر گوگل مشکلی در کرول کردن سایت داشته باشد موارد را مشخص می کند. همچنین آخرین زمان کرول توسط بات هایش را نیز نمایش می دهد.
بررسی موبایل فرندلی از دیگر موارد مهم تکنیکالی است که توسط سرچ کنسول هم بررسی می شود. در قسمت Mobile Usability صفحاتی که ارور مربوط به موبایل فرندلی دارند جداگانه نمایش داده می شوند.
۲-بررسی لینک های شکسته
خیلی از اوقات پیش میآید که لینکی به سایت خارجی میدهید و پس از مدتی آن صفحه سایت down و یا پاک می شود. این موضوع برای سایت ما اصلاً خوب نیست. راهکار ما در چک لیست سئو برای ضرر نرسیدن از طریق لینک سازی خارجی به سایت ما، بررسی لینک های شکسته به صورت دوره ای است.
برای این کار میتوانید از ابزار Drlinkcheck استفاده کنید.
۳-بررسی سرعت لود سایت
اگر سایت شما برای لود زمان زیادی را صرف کند، مشخصاً کاربران سایت شما را رها میکنند و سراغ رقبایتان میروند و این موضوع از نظر گوگل هم خیلی بد است و تأثیر منفی بر روی رتبه می گذارد.
یکی از ابزارهای قدرتمند در این زمینه google page speed است که سایت را بررسی کرده و ارور هایی که باعث بالا بودن لود سایت میشوند را نشان می دهد.
همچنین ابزار gtmtrix هم کارآمد است اما خب به اندازه ابزار گوگل قدرتمند نیست.
سخن پایانی
مواردی که ذکر شد تنها قسمت کوچکی از یک چک لیست سئو کامل و قدرتمند است و این نکته را هم همیشه به یاد داشته باشید که برای داشتن رتبه ی خوب در گوگل و بهینه سازی سایت مجموعهای از کلیه ی فعالیتهایی که ذکر کردیم باید رعایت شوند.