ابزار ahrefs
وقتی حرف از سئو سایت پیش می آید، ما با سه دسته بندی رو به رو هستیم. سئو فنی (Technical SEO) ، سئو داخلی (On-page SEO) و سئوی خارجی (Off-page SEO). در مقاله قبلی به سئوی خارجی و بهترین ابزارهای سئو خارجی پرداختیم و آن ها را مفصل معرفی کردیم. در این مقاله در تکمیل مقاله گذشته قصد داریم در مورد ابزار ahrefs صحبت کنیم. برای آشنایی با این ابزار قدرتمند تا انتها با ما همراه باشید.
ابزار ahrefs چیست؟
یکی از مباحث مهم که از گذشته تا کنون در سئو سایت مطرح بوده است و با تغییر متعدد الگوریتم ها هنوز هم به قوت خود پابرجاست، بحث لینک سازی می باشد. ahrefs یک ابزار قوی برای تحلیل سایت رقبا و بک لینک ها می باشد. برای تحلیل سایت رقبا و استفاده از ترفند ها و راه های آن ها برای بالا بردن رتبه وبسایتشان این ابزار که یکی از بهترین ابزارهای سئو خارجی است، بسیار به ما کمک می کند. با استفاده از ahrefs در درجه اول میتوانیم پیدا کنیم که چه وبسایت هایی به رقبای ما بک لینک داده اند. همچنین می توانیم میزان محبوبیت مطالب منتشر شده در بین کاربران ، کلید واژه های که رقبای ما با آن رشد کرده اند و … را پیدا کنیم.
ابزار ahrefs چگونه عمل می کند؟
ابزار ahrefs دارای یک crawler قوی می باشد که با آن همان گونه که موتورهای جستجو وبسایت ما را می بینند، وبسایت را به ما نشان می دهد. یعنی مثلا مشخص می کند کاربران چه مطالبی را بیشتر پسندیده اند و لینک های ورودی وبسایت چیست. با این اطلاعات از سایت رقبا ما می توانیم برای وبسایت خود تولید محتوا کنیم ، بک لینک بگیریم و با بازدید بیشتر رتبه سایت خود را بهبود ببخشیم.
قابلیت های ابزار ahrefs
طبق آمار رسمی وبسایت ahrefs حدود یک تریلیون وبسایت ایندکس شده در دیتابیس این ابزار موجود است که هر 30 دقیقه به روز رسانی می شوند. گزارشاتی که ابزار ahrefs با استفاده از این اطلاعات به ما می دهد به شرح زیر است:
-
تحلیل رقبا (Competitive Analysis)
این بخش که قسمتی از Site Explore است به ما کمک می کند تا میزان ترافیک ارگانیک و بک لینک های رقبا را بسنجیم. همچنین در قسمت Content Gap کلید واژه هایی که رقیب ما با آن رتبه گرفته ولی ما نگرفته ایم را به ما نشان می دهد. گزارش دریافتی از Site Explore در سه بخش به ما ارائه می شود.
Organic Traffic Research : این قسمت نشان می دهد رقبا با کدام کلمه کلیدی ها توانسته اند چه میزان ترافیک و بازدیدی بگیرند.
Backlink Checker : این قسمت تمامی بک لینک های سایتی که آدرس آن را در این ابزار وارد می کنید را به شما نشان می دهد.
Paid Traffic Research : اگر رقبای شما تبلیغی خریده باشند در این قسمت به شما نمایش داده می شود.
-
جستجوی کلیدواژه (Keyword Research)
این بخش از دیتابیسی که حدود 3 میلیارد کلیدواژه دارد، هزاران کلید واژه مناسب را به ما ارائه می کند و میزان سختی و همچنین ترافیکی که به وبسایت ما می آورند را نمایش می دهد.
Keyword Difficulty : اطلاعات این قسمت به ما میزان سختی کلیدواژه برای رسیدن به رنک های بالا را نشان می دهد.
Search Volume : این قسمت میزان سرچ دقیق کلیدواژه را به ما نشان می دهد.
Return Rate : در این قسمت میزان افرادی که در 30 روز مجدد این کلمه را سرچ کرده اند را نمایش می دهد.
Clicks : این قسمت میزان کلیک بعد از جستجوی کلیدواژه را نمایش می دهد. لزوما همیشه کلید واژه هایی که میزان سرچ بالایی دارند، کلیک بالایی هم نخواهند داشت.
Keyword Idea : با این اطلاعات شما می توانید کلیدواژه های مرتبط با این کلید واژه که به شما به بالا آمدن کمک می کند را پیدا کنید.
-
پیدا کردن بک لینک ها (Backlink Research)
همانطور که در بالا به آن اشاره شد ابزار ahrefs بهترین ابزار برای پیدا کردن بک لینک های رقبا می باشد. این وبسایت هر 24 ساعت 4 میلیارد وبسایت را بررسی کرده و هر نیم ساعت یک بار اطلاعات خود را به روز رسانی می کند.
-
بررسی محتوا (Content Research)
در این ابزار شما می توانید با وارد کردن کلیدواژه مدنظر خود، محتواهای تولید شده برای این کلیدواژه که بیشترین محبوبیت در بین کاربران داشته است را پیدا کنید. این قسمت دارای فیلترهایی مختلف برای پیدا کردن اطلاعات دقیق تر و با جزئیات بیشتر هم می باشد.
-
بررسی رتبه (Rank Tracking)
این ابزار به شما این امکان می دهد که رتبه و وضعیت خود را با رقبا مقایسه کنید ، رنک خود در موبایل و دسکتاپ را مشاهده کنید، وضعیت سئوی خود را بررسی کنید و همه این اطلاعات را روی نمودار مشاهده و از طریق ایمیل دریافت کنید.
-
نظارت و بررسی وب (Web Monitoring)
این ویژگی به شما امکان نظارت همیشگی روی وبسایتتان را می دهد. هر وقت که به شما یا رقیبتان بک لینکی داده شود و یا لینکی شکسته شود به شما ایمیل هشدار ارسال می شود. همچنین در صورت تغییر رتبه کلیدواژه های تعریف شده به شما اعلان نمایش داده می شود.
هزینه و خرید اکانت ابزار ahrefs
هزینه ابزار ahrefs تقریبا هزینه زیادی است. اما اگر روی وبسایت خود سرمایه گذاری کرده اید و قصد دارید که رتبه سایت خود را بالا ببرید این هزینه منطقی به نظر می رسد. هزینه اشتراک پایه وبسایت ahrefs از ماهانه 99 دلار شروع می شود. دسترسی به همه امکانات سایت هم تنها با این نوع اکانت ها امکان پذیر می باشد.
جمع بندی
اگر در ابتدای مسیر سئو سایت خود هستید یکی از راه هایی که می تواند شما را در مسیر بهبود راهنمایی کند، وبسایت رقبا است. با تحلیل این سایت ها می توانید برای تولید محتوا و پیدا کردن نیازهای کاربران خود ایده بگیرید و با محتوای جذاب آن ها را به وبسایت خود بیاورید. یکی از ابزارهایی که می تواند این نقشه را برای شما ترسیم کند و راهنمای مسیر باشد بی شک ابزار ahrefs می باشد.