تاثیر محتوای تکراری در سئو
محتوای تکراری در سئو همیشه مورد بحثی است، بسیاری از وبمستران و کارشناسان سئو توصیه میکنند که محتوای تکراری برای سئو سایت بسیار خطرناک است و نباید شما از جایی محتوا کپی کنید، برخی هم اعتقاد دارند میتوان طوری محتوا را تکرار کرد تا موتور جستجو در واقع گوگل به آن حساس نشود. اما میتوان نمونه هایی را نیز پیدا کرد که محتوای کاملا تکراری داشتند اما با آن در صفحه نتایج گوگل رتبه کسب کردند، در این مقاله ما به طور کامل به تاثیر محتوای تکراری در سئو خواهیم پرداخت و سعی میکنیم تا جایی که امکان دارد همه سوالات شما را پاسخ دهیم، پس حتما پیشنهاد میکنیم تا آخر این مقاله با آژانس دیجیتال مارکتینگ تابان همراه باشید.
موتور جستجوی گوگل عملا از هر محتوای تازه و مفیدی استقبال میکند و برای آن مهم است که سایت مورد نظر یک محتوای ارزشمند به کاربر ارائه دهد، در واقع ما دو نوع محتوای تکراری در سئو داریم :
1- محتوای تکراری یک یا چند صفحه از یک وبسایت با صفحات همان سایت
2- محتوای تکراری یک سایت با سایت دیگر (یک یا چند صفحه)
محتوای تکراری در هر دو صورت قابل حل است و از این بابت میتواند خیالتان راحت باشد البته محتوای تکراری از یک سایت دیگر میتواند مشکلات بیشتری به همراه داشته باشد و حل کردن آن ساده نباشد، اما به هیچ وجه کپی کردن کار درستی نیست و بهتر است از همان اول اینکار را انجام ندهید. الگوریتم پاندای گوگل این سخت گیری را روی محتوای وبسایت ها ایجاد کرده و اهمیت محتوای تازه و مفید را بیشتر کرده و با محتوای بد و تکراری مقابله میکند. در بخش بعدی بیشتر به الگوریتم پاندا و مواردی که به آنها اهمیت میدهد خواهیم پرداخت.
الگوریتم پاندای گوگل و وظیفه آن
الگوریتم پاندای گوگل به موارد زیادی در محتوای سایت شما توجه میکند و فقط مختص به محتوای تکراری نمیباشد، یکی از باور های غلط در بین افراد این است که فکر میکنند الگوریتم پاندا فقط تاثیر محتوای تکراری در سئو را بررسی میکند که این اشتباه است، الگوریتم پاندا مواردی همچون :
- محتوای کم
- محتوای تکراری
- محتوای ضعیف و کم ارزش
- تبلیغات زیاد
- طراحی صفحات بد و نامناسب
- محتوایی با تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
- تبلیغات زیاد در یک صفحه
- مزرعه محتوایی (Content farming)
را بررسی میکند که هر کدام موارد بسیار با اهمیت در سئو هستند و شما نباید از این خط قرمز ها عبور کنید. اگر بخواهیم به همه این موارد به صورت جداگانه بپردازیم باید چندین مقاله در موردشان بنویسیم اما هدف ما از این مطلب دانستن تاثیر محتوای تکراری در سئو میباشد پس اختصاصا به این مورد میپردازیم. برای موضوع کپی کردن گوگل یک قانون به اسم قانون مالکیت محتوا دارد که الگوریتم پاندا بر این اصول پایبند است، این قانون، مالکیت یک محتوا را تشخیص میدهد و ارزش فراتری به آن نسبت به محتواهایی که از آن کپی شده میدهد. اما در این مورد یک سری فاکتور ها و معیار ها برای بررسی توسط گوگل وجود دارد که یکی از آنها زمان ایندکس شدن یک وبسایت میباشد. ممکن است گاها ایراداتی هم دیده میشود مثلا ممکن است شما یک محتوای تازه و خیلی خوبی تولید کنید و یک وبسایت دیگر این محتوا را از شما کپی کرده و رتبه بالاتری هم نسبت به سایت شما داشته باشد. در اینجا یکی از دلایل میتواند این باشد که سایت شما دیر تر از آن وبسایت ایندکس شده و گوگل محتوای آن وبسایت را مالک تشخیص میدهد (شما باید به دنبال روش هایی برای ایندکس سریع تر باشید). برای این کار هم راهکار داریم شما میتوانید به وسیله ابزار : google copyright removal request tool درخواست خود را ثبت کند و گوگل را متوجه این قضیه کنید.
گوگل چگونه با محتوای تکراری مقابله میکند؟
احتمالا تا الان فهمیده باشید که گوگل چرا و به چه دلیل از محتوای تکراری خوشش نمی آید و فهمیدیم که با کدام یک از الگوریتم ها این مورد را بررسی میکند، حال میخواهیم به تاثیر محتوای تکراری در سئو و تبعات آن بپردازیم. زمانی که گوگل تشخیص دهد یک محتوا تکراری است دو امکان وجود دارد
- محتوای تکراری توسط گوگل نمایش داده شود! : اگر محتوا با کیفیت باشد اما تکراری باشد احتمال رتبه گرفتن آن هم هست ، گاهی هم ممکن است محتوای تکراری از محتوای کپی کامل تر و بروز تر است. همچنین این مورد برای سایت های خبری زیاد اتفاق می افتد. مثلا وقتی یک سخنرانی یا یک بیانیه توسط شخصی منتشر میشود سایت های خبری آن را پوشش میدهند. گوگل از همان ابتدا سایت های خبری را میشناسد و این را از سایت های خبری ایراد نمیگیرد. حتی ممکن است چندین بار این بیانیه یا سخنرانی توسط این سایت ها چند بار منتشر شود که در این صورت هم برایشان مشکلی به وجود نیاید
- محتوای تکراری توسط گوگل نمایش داده نشود : گوگل محتوای تکراری را نمایش ندهد و به اصطلاح آن را google omitted result به شمار آورد. تاثیر محتوای تکراری در سئو آنجایی زیاد میشود که وبسایت شما محتوا های تکراری زیادی داشته باشد و در نتیجه محتوا و سایت شما اسپم شناخته شود و اسپم اسکور شما زیاد شود.
برخی باور ها مثل : پنالتی شدن با یک محتوای تکراری به دلیل اینکه گوگل محتوای تکراری را نمیپسندد کاملا اشتباه است. این درست است که تاثیر محتوای تکراری بر سئو منفی است اما منجر به پنالتی شدن نخواهد شد. این را Gary Illyes یکی از مدیران ارشد گوگل قبلا فاش کرد.
چگونه مشکل محتوای تکراری را بر حل کنیم؟
ریدایرکت 301
یکی از راهکار های اصلی برای رفع مشکل محتوای تکراری ریدایرکت محتوای تکراری تشخیص داده شده به آدرسی دیگر است، ریدایرکت 301 باعث تغییر یک آدرس به آدرس دیگر میشود، با این روش شما محتوای تکراری را از بین برده اید، اگر میخواهید بدانید چگونه ریدایرکت 301 انجام دهید آموزش ریدایرکت 301 ما را بخوانید
استفاده از تگ "Rel=Canonical"
تگ کنونیکال از دیگر روش های از بین بردن تاثیر محتوای تکراری بر سئو میباشد، تگ کنونیکال در قسمت Head یک صفحه قرار داده میشود و وظیفه آن انتقال اعتبار یک صفحه به صفحه دیگر میباشد، فرق کنونیکال با ریدایرکت این است که در کنونیکال آدرس تغیر نمیکند و کاربر به جای دیگری منتقل نمیشود و تنها اعتبار آن صفحه به صفحه دیگری اختصاص پیدا میکند.
استفاده از تگ Nofollow
اگر محتوای شما تکراری تشخیص داده شد میتوانید از تگ نوفالو استفاده کنید تا موتور جستجو سایت صفحات شما را ایندکس نکند. در این روش سایت شما توسط خزنده های گوگل، خزش میشود اما ایندکس نمیشود.
از کجا بفهمیم محتوای ما تکراری است؟
در گذشته ابزار google web master tool این امکان را به شما میداد که متوجه شوید کدام صفحات شما میحتوای تکراری را منعکس میکند اما این امکان بعد ها حذف شد، امروزه شما میتوانید با برخی ابزار های سئو متوجه شوید که کدام صفحات محتوای کپی دارند.
کلام آخر
ما در این مقاله به تاثیر محتوای تکراری در سئو پرداختیم، اگر بخواهیم کوتاه نتیجه گیری کنیم شما باید تا جایی که میتوانید محتوای کاملا اختصاصی و ارزشمند تولید کنید. یعنی این کار ایده آل است، اما اگر هم قبلا محتوا تکراری منتشر کردید و در گذشته این را نمیدانستید میتوانید آنها را با روش هایی که ذکر کردیم اصلاح کنید. اشتباهی که بسیاری از وبسمتران مرتکب میشوند این است که چند محتوا را کپی را نشر میدهند و اتفاق خاصی برایشان نمی افتد و به همین دلیل این کار را ادامه میدهند، شاید بنا به دلایلی گوگل آنها را نمایش داده باشد اما این اتفاق در طولانی مدت میتواند آثار مخربی بر سایت شما بگذارد و اسپم سایت شما افزایش یابد آن وقت درست کردن این مسئله بسیار دشوار خواهد بود.