چه کسی هستش که بازی را دوست نداشته باشد؟ همه بازی را دوست دارند و تفریح جزوی از زندگی است. هر چقدر هم که سنمان بالا رفته باشد، بازی چیزی است که همیشه می تواند ما را سرگرم کند. همین بازی است که می تواند باعث شود که کسب و کار و فروش یک حالت جالب به خودش بگیرد. اینستاگرام هم امکان بازی را به کاربران می دهد. حال شاید گیمیفیکیشن در اینستاگرام خیلی پیشرفته نباشد و مانند بازی های کامپیوتری و حتی بازی های داخل سایت ها نباشد، اما باز هم می تواند فروش را جذاب تر از قبل کند. برای همین هم ما می خواهیم یک سری ایده برای گیمیفیکیشن در اینستاگرام به شما بدهیم، اما قبل از هرچیز، برای کسانی که نمی دانند گیمیفیکیشن چیست می خواهیم این مفهوم را تعریف کنیم تا با پایه و اساس آن آَشنا شوید. پس در این مقاله همراه ما باشید.

گیمیفیکیشن در اینستاگرام

خود گیمیفیکیشن به معنی بازی سازی است. نه اینکه ما بخواهیم در مدیریت شبکه های اجتماعی یک بازی بسازیم، بلکه گیمیفیکیشن یعنی ما یک چیزی را تبدیل به بازی بکنیم. حال در مدیریت پیج اینستاگرام اینجا منظور فروش و کسب و کار است. پس گیمیفیکیشن در اینستاگرام نیز قرار است به ما کمک کند که هم برند خودمان را بیشتر به کاربران بشناسانیم، هم بتوانیم نرخ تبدیل فالوور به مشتری را بالاتر ببریم. حال در مدیریت شبکه های اجتماعی این مهم است که ما چگونه این گیمیفیکیشن را انجام بدهیم. کسی که قرار است مدیریت پیج اینستاگرام را انجام بدهد، باید با روش های گیمیفیکیشن در اینستاگرام آشنا باشد. اما سوال اینجاست که این روش ها چگونه باید انجام بشوند؟ اینجاست که استوری اینستاگرام به کمک ما می آید. امکانی که آن زمان که آمد انقلابی در اینستاگرام ایجاد کرد که این اپلیکیشن بسیار محبوب شد.

گیمیفیکیشن در اینستاگرام معمولا با استوری سر و کار دارد. چون برای بازی سازی کردن کسب و کار در اینستاگرام، نیازمند یک سری المان ها هستیم که بشود با آن ها بازی راه انداخت. این المان ها را پست ندارد. ما نیز قرار نیست به شما بگوییم که برای گیمیفیکیشن در اینستاگرام ، از کاربران خود بخواهید که دوستان خودشان را تگ کنند یا فلان کامنت را زیر پست شما بگذارند. همه ما می دانیم که این روش ها دیگر جواب نمی دهد. در حالی که استوری چیزی است که می توانیم بوسیله آن بازی های زیادی را در صفحه اینستاگرام خودمان راه اندازی کنیم و بتوانیم یا به طور مستقیم و یا غیر مستقیم از آن ها کسب درآمد کنیم. بد نیست که به سراغ این ایده ها برویم و آن ها را به شما معرفی کنیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

ایده هایی برای گیمیفیکیشن در اینستاگرام

این یا آن!

برای اجرای این “گیمیفیکیشن در اینستاگرام” به طراح خودتان بگویید که یک تصویر بسازد و آن را به دو ستون تقسیم بندی کند. ستون اول شامل یک سری از محصولات شما باشد که کاملا متفاوت از یکدیگرند، در ستون دوم جلوی هر کدام از محصولات ستون اول، یکی از انواع دیگر آن محصول نوشته شود. اگر خواستید کاربران را بیشتر درگیر کنید می توانید اصلا از محصولات خودتان استفاده نکنید و صرفا یک سری مفاهیم جذاب را در این ستون ها بنوسید. سپس از کاربران خودتان بخواهید که تصویر مورد نظر را در صفحه خودشان استوری کنند و از هر ردیف، یکی از موارد را انتخاب کنند و با شما به اشتراک بگذارند. سعی کنید حتما نام برند خودتان روی تصویر باشد و بگویید که کاربران اگر خواستند، پیج شما را هم در استوری تگ کنند.

چالش Gif

شما در استوری های اینستاگرام هرچقدر که می خواهید می توانید به استوری خودتان Gif اضافه کنید. پس بد نیست که برای گیمیفیکیشن در اینستاگرام از این امکان استفاده کنید. برای این کار شما می توانید مثلا در مناسبت های مختلف، یک چالش Gif راه بیندازید. به این صورت که یک تصویر سفید همراه ما نام برند خودتان داشته باشید، سپس چند موقعیت و حالت را در آن ذکر کنید و زیرشان را خالی بگذارید. حال از مخاطب بخواهید که Gif دلخواه خودش را در زیر آن موقعیت ها طبق موقعیت قرار بدهد و شما را تگ کند. این موضوع می تواند بازی جذابی برای کاربران شما باشد و هم چیز بامزه ای است و کاربران دوست دارند آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند، هم شما به هدف خودتان می رسید.

مورد علاقه ها!

باور کنید بنده نویسنده به شدت آدم خشکی هستم و خودم به عنوان یک کاربر از هیچکدام از این ایده ها استقبال نمی کنم. اما این یکی ممکن است حتی من را هم وسوسه کند که به سراغش بروم چون من هم مانند باقی کاربران اینستاگرام، عاشق اینم که درباره علاقه مندی هایم صحبت کنم و حداقل اگر صحبت هم نمی کنم، آن ها را معرفی کنم. شما می توانید یک صفحه با اسم برند خودتان درست کنید و بالای آن بنویسید علاقه مندی ها و سپس، در سطر های مختلف کلمه موسیقی مورد علاقه، غذای مورد علاقه، فیلم مورد علاقه و … را بنویسید و از کاربران بخواهید که از آن اسکرین شات بگیرند و آن را پر کنند و اگر خواستند شما را تگ کنند. مطمئن باشید که خیلی ها این کار را انجام می دهند و اکثر آدما دوست دارند که علاقه مندی هایشان را نشان دهند.

حقایق… و یک دروغ!

یکی از جذاب ترین و درگیر کننده ترین استوری های اینستاگرام، سوال چهار گزینه ای است. زمان مدرسه هم همگی از خداخواسته، آرزو می کردیم که معلمان امتحان های چهار گزینه ای به جای تشریحی بگیرند. مطمئن باشید که کاربر اگر ایده های قبلی را انجام ندهد، با این یکی دیگر درگیر می شود چون بیشتر کار ها را شما باید انجام بدهید. مثلا شما می توانید درباره خودتان و برندتان یک سوال از کاربر بپرسید و در گزینه ها، سه تا حقیقت قرار بدهید و یک دروغ و از کاربران بخواهید که دروغ مورد نظر را پیدا کنند. شما با این کار هم برند خودتان را بیشتر به کاربر می شناسانید، هم گیمیفیکیشن در اینستاگرام را انجام داده اید. کاربر با صفحه شما سرگرم می شود، بیشتر شما را می شناسد و احتمالا بعدا برای استفاده از خدمات و محصولات به سراغتان بیاید.

اولین حرف نام شما

یک کار جالب دیگری که با گیمیفیکیشن در اینستاگرام می توانید انجام بدهید این است که یک صفحه (باز هم با نام برند خودتان) درست کنید و چند مورد را به صورت سطر به سطر در آن قرار بدهید. مثلا یک کلمه چهار حرفی: ، یک نام پسر: ، یک آهنگ: ، یک سریال: و از این دست موارد که باز هم کاربران مانند علاقه مندی ها به آن ها نیز علاقه دارند. سپس از کاربران بخواهید که اسکرین شات بگیرند و جلوی گزینه ها را با چیزی که خواسته شده پر کنند و حرف اول چیزی که می نویسند، حرف اول اسم خودشان باشد. این کار هم جالب و سرگرم کننده است، هم اینکه مثل همان علاقه مندی ها عمل می کند و مردم از آن به شدت استقبال می کنند.

گیمیفیکیشن در اینستاگرام منجر به چه چیزی می شود؟

ببینید گاهی ممکن است واقعا گیمیفیکیشن در اینستاگرام نتواند به طور مستقیم فروش شما را بالا ببرد. اما کاری که می کند، بوجود آوردن Brand Awareness بیشتر است. این مفهوم یعنی چه؟ یعنی “آگاهی از برند” و در واقع شما با گیمیفیکیشن، مخاطب را بیشتر با خودتان آشنا می کنید و باعث می شوید که مخاطب خودش تبلیغ شما را بکند و برای شما محتواسازی کند. این موضوع باعث می شود که در جامعه، آگاهی از برند شما بیشتر بشود و مردم بیشتری بفهمند که شما وجود دارید. همه ما هم می دانیم که تبلیغات برای همین است و وقتی ما با یک برند آشنا تر باشیم، بیشتر تمایل داریم که از آن برند استفاده کنیم.

به جز این موضوع، کاربر با بازی سازی شما، بیشتر درگیر برند شما می شود و تعامل بیشتری با شما برقرار می کند. همچنین کاربر متوجه می شود که شما یک برند خشک نیستید و به کاربر اهمیت می دهید. دوست دارید که نظر او را بدانید و به او احساس مهم بودن می دهید. برای همین هم اعتماد مخاطب به شما بیشتر می شود و در نتیجه، بیشتر به استفاده از محصولات و خدمات شما تمایل نشان می دهد. درست است که کاربر نیز می داند که شما قصد و هدفتان در نهایت فروش بیشتر است، اما حداقل اینطوری کمی این موضوع جالب تر و جذاب تر می شود.

Brand Awareness

سخن پایانی

گیمیفیکیشن در اینستاگرام هر طوری که اتفاق بیفتد جالب است. هرچند که شما باید حد و حدود این موضوع را رعایت کنید و سعی کنید که گیمیفیکیشن را طوری اجرا کنید که هم حوصله سر بر نباشد و هم برای کاربر جذاب باشد. می دانیم که ممکن است یک سری از این گیمیفیکیشن ها حتی برای شما خرج هم بردارد و زمان شما را بگیرد. پس سعی کنید که با دقت آن ها را انجام بدهید و همیشه مخاطب خودتان و سلیقه اش را نیز بشناسید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که توانسته باشیم گیمیفیکیشن در اینستاگرام را به خوبی توضیح داده باشیم. از ایده هایی که برایتان آمده کردیم حتما استفاده کنید و مطمئن باشید که حداقل یکی از آن ها جواب می دهد.

منبع:

Plannthat

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *