در شبکه های اجتماعی و خصوصا اینستاگرام، برخورد کاربر با محتوای شما بسیار مهم است. واکنشی که کاربران نسبت به محتواهای شما نشان می دهند، نوید قوی یا ضعیف بودن محتوای شما را می دهد و شما باید طبق آن ها، استراتژی محتوایی بعدی خودتان را بنا کنید. این برخوردی که کاربران با محتوای شما دارند را تعامل یا Engagement می گویند که قبلا درباره آن صحبت کرده ایم. اما اینجا می خواهیم درباره نرخ تعامل پیج اینستاگرام صحبت کنیم و خیلی دقیق تر به این مفهوم تعامل بپردازیم. اینجا دیگر بحث کمی تخصصی تر می شود و قرار است با یک سری فرمول های ریاضی، نرخ تعامل پیج شما بدست بیاید. این فرمول ها چندان سخت نیستند اما برای اجرای صحیح آن ها، به دقت بالایی نیاز دارید. پس در این مقاله همراه ما باشید تا نحوه محاسبه نرخ تعامل را به شما آموزش دهیم.

نرخ تعامل پیج اینستاگرام

وقتی از مدیریت شبکه های اجتماعی صحبت می کنیم، منظور فقط یک سری امور ساده نیست. گاهی در مدیریت شبکه های اجتماعی ما باید حواسمان به یک سری متراژ ها هم باشد و گاهی خودمان به دنبال ارتباط این متراژ ها با یکدیگر باشیم. در مدیریت پیج اینستاگرام نیز موضوع همین است و برای همین هم نرخ تعامل پیج اینستاگرام بسیار مهم است. در این مقاله ما به سراغ این مهم رفته ایم و قرار است به طور دقیق آن را در مدیریت پیج اینستاگرام بررسی کنیم. در مدیریت پیج اینستاگرام همیشه مقدار تعامل مهم بوده و ادمین های اینستاگرام همیشه در صدد این هستند که این نرخ تعامل را تا حد امکان بالا ببرند. اما این نرخ تعامل اصلا چگونه محاسبه می شود؟ دقیقا ماهیت آن چیست؟ چه فرمول هایی دارد؟ در ادامه این مقاله قرار است به همه این سوال ها پاسخ داده شود. پس همراه ما باشید.

نرخ تعامل پیج اینستاگرام چیست؟

نرخ تعامل پیج اینستاگرام یا Engagement Rate، متراژی است که مقدار تعاملی که یک محتوای اینستاگرامی بر پایه Reach، فالوور یا طیف مخاطب بدست می آورد. این تعامل ها شامل ری اکشن های مخاطب به استوری، لایک ها، کامنت ها، Share ها، Save ها، پیام های دایرکت، منشن ها، کلیک کردن روی More و … می شود. راه های زیادی برای اندازه گیری نرخ تعامل وجود دارد و شما باید ببینید که کدام یک از این راه ها برای پیج اینستاگرام شما مناسب تر می باشد. تعامل ها یا Engagement ها بیشتر به اعمال اکتیو مخاطبان بستگی دارد تا اعمال پسیو (Passive) آن ها و حالا این چه معنایی دارد؟ اعمال Passive شامل View های پست ها و ایمپرشن ها می شود ولی اعمال اکتیو، لایک، کامنت، منشن و … را شامل می شوند که در آن ها مخاطب عملا کاری انجام می دهد و صرفا اسکرول نمی کند.

نرخ تعامل پیج اینستاگرام چیست؟

چرا نرخ تعامل پیج اینستاگرام برای ما مهم است؟

نرخ تعامل پیج اینستاگرام برای این مهم است که هر زمان صحبت از شبکه های اجتماعی می شود (خصوصا زمانی که درباره پیج های بیزنسی حرف می زنیم)، آمار و ارقام برای ما مهم می شود. رشد فالوور برای ما مهم است اما فالووری که هیچ اهمیتی به ما ندهد دقیقا به چه درد ما می خورد؟ در واقع بهتر است بگوییم، فالووری که هیچگونه تعاملی با صفحه ما برقرار نکند، به عنوان فالوور اثری روی صفحه ما نمی گذارد. این موضوع، به هیچ عنوان تقصیر فالوور ما نیست و همیشه حق با مشتری است! اینجاست که ما باید فکری به حال نرخ تعامل خودمان بکنیم و نسبت به استراتژی های جذب تعامل، تجدید نظر هایی را داشته باشیم.

یادتان باشد، شما به کامنت ها نیاز دارید، به اینکه پستتان به اشتراک گذاشته شود نیاز دارید و لایک ها و دیگر اعمال مخاطبان، به اینستاگرام ثابت می کند که محتوای شما خوب است و مردم دوست دارند که آن را ببینند. پس اینجاست که اینستاگرام هم دست به کار می شود و اهمیت بیشتری نسبت به قبل به شما می دهد. حال بد نیست که ببینیم چه متراژ هایی جزو انگیجمنت یا تعامل به حساب می آیند. پس همواره با ما همراه باشید که هنوز خیلی مانده تا به آخرش برسیم.

کدام متراژ ها جزوی از Engagement یا تعامل به حساب می آیند؟

قبل از اینکه به سراغ “نرخ تعامل پیج اینستاگرام” برویم، لازم است که متراژ های دخیل در این اندازه گیری را بشناسیم. این متراژ ها شامل موارد زیر می شوند:

-عکس العمل ها یا ری اکشن ها

-لایک ها

-کامنت ها

-به اشتراک گذاری یا Share

-ذخیره پست یا Save

-پیام های دایرکت

-منشن ها

-کلیک روی لینک ها یا More

-بازدید از پروفایل

-ریپلای ها

-ریگرام ها

-تماس ها

-متن ها

-تعامل با استیکر های استوری ها

-استفاده از هشتگ های برند شما

5 فرمول محاسبه نرخ تعامل پیج اینستاگرام

برای محاسبه نرخ تعامل پیج اینستاگرام یک سری فرمول های خاصی وجود دارد که بر پایه متراژ های Passive و Active اینستاگرام هستند. ما 5 مورد از مهمترین های آن ها را برای شما آماده کرده ایم.

محاسبه نرخ تعامل با Reach

این فرمول، معمول ترین فرمول محاسبه نرخ تعامل می باشد. به این فرمول ERR هم می گویند که به شما درصد مخاطبانی را نشان می دهد که تصمیم می گیرند با محتوای شما تعامل برقرار کنند. اولین فرمولی که برای شما خواهیم گفت برای محاسبه یک پست می باشد و دومین فرمول برای نرخ معدل بین چندین پست می باشد.

فرمول اول:

کل تعامل دریافت کرده یک پست تقسیم بر Reach به ازای هر پست ضرب در 100

فرمول دوم:

کل ERR تقسیم بر کل پست ها

(ERR در فرمول اول به دست آمد)

از مزیت های این فرمول این است که Reach شما خیلی دقیق تر مقدار تعامل با پست شما را نشان می دهد چون اولا اینکه ممکن است همه فالوور های شما پست شما را ندیده باشند و دوم اینکه ممکن است کسی که اصلا فالوور شما هم نباشد پست شما را دیده باشد و جزو Reach حساب بشود.

از معایب آن هم اینکه Reach یک متراژ پایدار نیست و به متغیر های زیادی بستگی دارد.

نرخ تعامل بر پایه پست ها (ER post)

این نوع از فرمول ها بهترین فرمول نرخ تعامل پیج اینستاگرام برای یک پست خاص محسوب می شوند. این فرمول شبیه به ERR است با این تفاوت که اینجا دیگر با Reach کاری نداریم. باز هم مثل قبل این یکی هم دو فرمول دارد که اولی برای محاسبه کل یک پست و دومی برای محاسبه نرخ معدل آن است.

فرمول اول:

کل تعامل های دریافت کرده یک پست تقسیم بر کل فالوور ها ضرب در 100

فرمول دوم:

کل ER دریافت شده پست تقسیم بر کل پست ها (ER پست با فرمول اول بدست آمده است)

مزیت این فرمول این است که متراژ پایدار تری است. به این خاطر که بیش از اینکه Reach را در نظر بگیرد، فالوور ها را در نظر می گیرد که این موضوع می تواند نتیجه دقیق تری داشته باشد.

از معایب آن هم اینکه این فرمول تصویر کلی و دقیقی از به ما از عملکرد یک پست نمی دهد و صرفا پست را بر پایه فالوور ها حساب می کند و بیشتر بهتر است که به عنوان یک فرمول کمکی استفاده شود.

نرخ تعامل با مقدار ایمپرشن (ER Impressions)

یکی دیگر از متراژ های بر پایه مخاطب در نرخ تعامل پیج اینستاگرام که شما آن را بر پایه Impression انجام می دهید. این متراژ برای محتوا های پولی بسیار عالی است. همانطور که Reach نشان می دهد چند نفر پست شما را دیده اند، ایمپرشن نشان می دهد که اصلا چند بار پست شما روی صفحه Feed (صفحه اصلی کاربران اینستاگرام که پست ها را در آن می بینند) نمایش داده شده است.

باز هم فرمول های اول و دوم این مورد هم مانند قبلی ها می باشد.

فرمول اول:

کل تعامل یک پست تقسیم بر کل ایمپرشن ها ضرب در 100

فرمول دوم:

کل ER Impressions تقسیم بر کل پست ها (باز هم با فرمول اول ER Impressions بدست آمده است)

مزیت این فرمول ها بیشتر برای محتواهای پولی است که ایمپرشن در آن ها مهم می باشد.

از معایب این فرمول هم این است که اصلا محاسبه نرخ تعامل نسبت به ایمپرشن کار درستی نیست و نتیجه دقیق تری نسبت به دو فرمول اولی که گفتیم ندارد. اگر قرار است از این فرمول استفاده کنیم، حتما باید فرمول بر پایه Reach را هم استفاده کنیم.

نرخ تعامل روزانه (Daily ER)

این مورد از نرخ تعامل پیج اینستاگرام بهترین فرمول ها برای بررسی در دراز مدت است. این فرمول به شما نشان می دهد که فالوور های شما، روزانه چه مقداری با صفحه شما تعامل برقرار می کنند. این مورد می تواند خیلی به شما در رابطه با تولید محتوا کمک کند. این یکی هم باز دو فرمول دارد منتهی اولین فرمول مربوط به یک روز و دومین فرمول معدل بین چند روز می باشد.

فرمول اول: (Daily ER)

کل تعامل ها در یک روز تقسیم بر تعداد فالوور ها ضرب در 100

فرمول دوم: (معدل Daily ER)

کل تعامل ها در X روز تقسیم بر (X روز ضرب در فالوور ها) ضرب در 100

مزیت این فرمول این است که شما می توانید متوجه شوید فالوور های شما چگونه در یک روز با شما تعامل برقرار می کنند و کدام پست ها را بیشتر ترجیح می دهند. این مورد زمانی که شما می خواهید تعامل های روزانه را حساب کنید بسیار به کار می آید.

معایب آن هم این است که کلا این روش ایرادات زیادی دارد و اصلا اینکه یک فالوور ممکن است 10 بار در روز یا 20 بار در روز با صفحه تعامل داشته باشد را محاسبه نمی کند و تصور می کند هر فالوور یک بار با صفحه تعامل داشته است.

نرخ تعامل روزانه (Daily ER)

نرخ تعامل بر پایه ویو (ER views)

این مورد از نرخ تعامل پیج اینستاگرام برای کسانی است که بیشتر پست های آن ها به ویدیو های عمودی و معمول اینستاگرام ختم می شود. این فرمول ها که مانند فرمول های قبلی هم معدل و هم تکی محاسبه می شوند، نشان می دهند که کاربر شما چقدر با ویدیو ها تعامل برقرار کرده است.

فرمول اول: (ER view)

کل تعامل یک ویدیو تقسیم بر کل ویو های ویدیو ضرب در 100

فرمول دوم: (معدل ER view)

کل ER view تقسیم بر کل پست ها

مزیت آن بیشتر شامل حال پست های ویدیویی می شود و از معایب آن هم این است که اگر کاربری یک ویدیو را چند بار ببینید، ممکن است هر چند بار با آن تعامل برقرار نکند و اینجا کمی مشکل پیش بیاید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به طور واضح و کامل به نرخ تعامل پیج اینستاگرام بپردازیم و درباره فرمول های آن نیز با شما صحبت کنیم. حال اینجا دیگر انتخاب با شماست که کدام متراژ را می خواهید اندازه بگیرید و دوست دارید از کدام یک از این فرمول ها استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما این است که سعی کنید هر جا که لازم بود، از تمامی این فرمول ها استفاده کنید و داده های آن ها را در کنار یکدیگر قرار بدهید. اینطوری می توانید نتیجه بهتری هم دریافت کنید و اطلاعات بیشتری نیز دستگیر شما می شود. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

منبع:

Hootsuite

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *