12 تا از مهمترین فاکتور های سئو on page در سال 2022 و فراتر از آن!

هر زمان که درباره سئو صحبت می کنیم، بحث انواع آن هم وسط می آید. سئو سایت سه نوع اصلی سئو آن پیج، سئو آف پیج و سئو تکنیکال را دارد. سئو آف پیج و تکنیکال آن قدری فاکتور ندارند که بخواهیم درباره آن ها صحبت کنیم. اما در عوض سئو on page تقریبا نصف بیشتر سئو سایت را شامل می شود. فاکتور هایی که هم تعدادشان زیاد است و هم اینکه معمولا بازدهی مشخص تری دارند و وقتی با یک فرد عادی درباره امور سئو صحبت می کنیم، بیشتر به موارد سئو آن پیج اشاره می کنیم تا اینکه بخواهیم انواع دیگر سئو را معرفی کنیم. در این مقاله رویکرد ما مانند همیشه نیست و صرفا قرار نیست درباره فاکتور های سئو آن پیج صحبت کنیم. می خواهیم درباره فاکتور هایی صحبت کنیم که در سال 2022 و بعد از آن جواب می دهند. همراه ما باشید.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
آشنایی با خدمات سئو سایت دی ام تابان
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
سئو سایت

سئو on page

اول از همه قبل از هر چیز باید یک سری توضیحاتی بدهیم و بعد به سراغ سئو on page و فاکتور های آن برویم. اول از همه این موضوع را در نظر بگیرید که ما قرار است درباره نکاتی صحبت کنیم که ممکن است هنوز در سئو فارسی آنچنان جا نیفتاده باشند اما در مقاله الگوریتم MUM چیست هم گفتیم که این رویکرد ها دارند آرام آرام روی سئو فارسی هم تاثیر می گذارند. دوم اینکه مواردی که ما معرفی می کنیم دیگر روش های قدیمی سئو آن پیج نیستند و کمی نگاهمان را به این موضوع نو تر کرده ایم و می خواهیم در رابطه با مسائل اساسی تر سئو سایت صحبت کنیم. پس انتظار نداشته باشید که همچنان یک سری روش قدیمی را به شما معرفی کنیم که نه تنها منقضی شده اند، بلکه ممکن است حتی تاثیر منفی هم داشته باشند.
نکته بعدی که باید به آن اشاره کنیم این است که در بعضی از این فاکتور ها، دنبال یک دستورالعمل خاص نباشید و دنبال آن نباشید که یک کار دقیقی را انجام بدهید که همه قرار است همان کار را انجام بدهند. گاهی این روش ها واقعا یک کار خاص نیستند و مجموعه ای از کار ها را شامل می شوند که شما به روش خودتان و با خلاقیت خودتان می توانید آن ها را انجام بدهید. در آخر اینکه باز هم مثل همیشه این موضوع را بدانید که این روش ها در کنار یکدیگر معنی پیدا می کنند و تداوم در آن ها بسیار مهم است. با یک بار انجام دادن آن ها، نباید انتظار نتیجه سریع داشته باشیم و باید صبر خودمان را در این موضوع بالاتر ببریم. پس با ما همراه باشید که به سئو on page و فاکتور های آن کامل تر بپردازیم.

همه چیز در مورد سئو on page

سئو on page چیست؟

سئو آن پیج (On-page SEO) در واقع به مجموعه ای از امور سئو سایت می گویند که در واقع روی خود سایت ما انجام می شوند و هیچ سایت دیگری به جز سایت خودمان در آن دخیل نیست. به عبارت دیگر، سئو on page در واقع مجموعه کار هایی هستش که ما روی سایت خودمان انجام می دهیم تا سایت را برای موتور های جست و جو بهینه سازی کنیم. حال در اینجا شاید یک ابهامی پیش بیاید و بپرسید که مگر سئو تکنیکال در جای دیگری به جز سایت ما انجام می شود؟ راستش را بخواهید خیلی از سئو کار ها سئوی آن پیج و سئوی تکنیال را از یکدیگر جدا نمی دانند اما برای تقسیم بندی درست فاکتور ها، ترجیح این است که مواردی مانند سرعت سایت، ساختار سایت، Indexing و … را جزو سئو تکنیکال بدانیم و سئو آن پیج را از آن ها سوا کنیم.
در ادامه که می خواهیم فاکتور های سئو on page را برای شما توضیح بدهیم، لازم است که بگوییم سئو آن پیج را با سئو محتوایی و محتوای سئو شده اشتباه نگیرید. در واقع محتوای سئو شده خودش یکی از فاکتور های سئو سایت می باشد که در آن هم روش هایی از سئو آن پیج اجرا شده است. اما سئو آن پیج صرفا مختص به محتوا نیست و موارد دیگری را نیز شامل می شود. در ادامه با معرفی فاکتور های سئو آن پیج این موضوع را بهتر متوجه خواهیم شد.

فاکتور های سئو on page

E-A-T

پادشاهی محتوا در “سئو on page” هیچوقت تمام نمی شود، محتوا در سئو آن پیج همیشه حرف اول را می زند و هیچوقت هم اهمیت خودش را از دست نمی دهد. چون یک سایت بدون محتوا، مانند یک ماشین لوکس بدون موتور است. این ماشین ظاهر زیبایی دارد و اما کارکرد اصلی آن که راهبری است را انجام نمی دهد. حال یکی از مهمترین فاکتور ها در محتوای سایت ما E-A-T است. فاکتوری که در مقاله الگوریتم E.A.T چیست به طور مفصل درباره آن صحبت کردیم اما بد نیتس که یک اشاره کوچک دیگری هم به آن داشته باشیم. حروف E-A-T از چپ به راست مخفف Expertise (تخصص)، Authoritativeness (اعتبار) و Trustworthiness (قابل اعتماد بودن) است. یکی از مهمتری فاکتور های سئو آن پیج این است که محتوای شما این سه ویژگی را حتما داشته باشد.
در مقالات قبلی کاملتر درباره این مفهوم صحبت کرده ایم اما بد نیست به شما بگوییم که منظور این عبارت این است که تولید کننده محتوای شما باید از تخصص کافی درباره موضوعی که درباره آن تولید محتوا می کند برخوردار باشد، محتوای شما باید معتبر و مورد تایید منابع خوب باشد و در نهایت اینکه محتوای شما باید قابل اعتماد باشد و بشود به آن به عنوان یک مرجع اتکا کرد.

 

کلمات کلیدی

واضح است که کلمات کلیدی که سئو سایت بر پایه آن ها شکل می گیرد همچنان اهمیت خودشان را حفظ کرده اند. اما سئو on page دیگر مانند قدیم کار نمی کند و قرار نیست بیشتر از محتوا، روی کلمه کلیدی تمرکز کنیم. همچنان کلمه کلیدی باید در عنوان، هدینگ ها و متن باشد اما چیزی که بیش از استفاده کلمه کلیدی اهمیت دارد، انتخاب آن است. در انتخاب کلمات کلیدی شما باید همان اندازه که به کلمات کلیدی Short Tail (سه کلمه و کمتر از آن) اهمیت بدهید، کلمات کلیدی Long Tail (4 کلمه به بالا) را نیز بیش از قبل مد نظر داشته باشید. این موضوع را بدانید که کاربران موتور جست و جو امروزه دیگر خیلی دقیق تر و با جزئیات بیشتری جست و جوی خودشان را انجام می دهند و شما نیز باید حتما برای خواسته آن ها پاسخی داشته باشید. از موارد دیگری که حتما باید به آن توجه داشته باشید چگالی کلمه کلیدی است. اینکه کلمه کلیدی را شما نباید هی پشت سر هم در جای جای متن قرار بدهید. بلکه کلمات کلیدی شما باید به صورت مرتب در متن شما پخش باشند و این موضوع هم دیگر خیلی مهم نیست که کلمات کلیدی چند بار تکرار شده باشند. صرفا تکرار کلمه کلیدی، تا حدی که موتور های جست و جو متوجه موضوع صفحه شما بشوند کافی است.

محتوای سئو شده

گفتیم که محتوای سئو شده صرفا یکی از فاکتور های سئو on page است و همه چیز آن نیست. اما این محتوای سئو شده امروزه به معنی تکرار کلمه کلیدی، اسپم لینکسازی داخلی، پر کردن هدینگ ها از کلمه کلیدی و کار های بیهوده دیگر نیست. این کار ها قبلا جواب می دادند و حالا دیگر واقعا تاریخ مصرفشان گذشته است. از حاله به بعد تمرکز شما بیشتر باید روی موارد زیر باشد که محتوای شما هم به خوبی مخاطب را به خودش جذب کند و هم موتور های جست و جو را قانع کند که شما شایستگی حضور در Index آن ها را دارید. -تاکید روی خوانایی: محتوای شما بیشتر از هر چیز باید قابل خواندن و درست باشد تا کاربر هرچه زودتر به آن جوابی که بخواهد برسد. -عدم استفاده بی رویه از کلمه کلیدی: Keyword Stuffing یا تکرار بی رویه کلمه کلیدی دیگر جواب نمی دهد و اتفاقا یک روش سئو کلاه سیاه هم محسوب می شود. گوگل هم دیگر این موضوع را به خوبی متوجه می شود و به چنین سایت هایی اصلا رتبه خوبی نمی دهد. -استفاده از Subheading ها: استفاده از ساب هدینگ ها یا زیر تیتر ها می تواند کاربر را بیشتر به محتوای شما جذب کند. سعی کنید به جز تگ ها H1 و H2، از تگ های H3،H4 و H5 نیز استفاده کنید. مطمئن باشید که در جذابیت متن شما تاثیر گذار است. -استفاده از لیست های گلوله ای: لیست های گلوله ای در واقع همان لیست هایی هستند که با نقطه یا خط نشان داده می شوند. (همین لیستی که الان شما در حال مطالعه آن هستید و هر پاراگراف یک خط تیره دارد، لیست گلوله ای است) از این لیست ها استفاده کنید. -استفاده از پاراگراف ها و جملات کوتاه: توضیح لازم نیست!

جذابیت های بصری

در سال 2022 دیگر اهمیت محتواهای متن محور در حال کمتر شدن است و محتوای بصری اهمیت بالاتری پیدا کرده است. از تصاویر، ویدیو ها، اینفوگرافی ها، چارت ها و … استفاده کنید تا سئو on page قوی تری داشته باید. همیشه یادتان باشد که یک تصویر خوب، ممکن است بتواند کار چندین پاراگراف را برای شما انجام بدهد و دیگر لازم نباشد که درباره هر موضوعی، چند پاراگراف طولانی متن بنویسید. خصوصا که در مقالات قبلی هم گفتیم که تکنولوژی هایی مانند Google Lens توانسته اند چه تاثیر بزرگی روی این مورد داشته باشند.

تگ عنوان

عنوان صفحه شما یکی از مهمترین بخش های صفحه شماست و بهینه سازی آن یکی از مهمترین کار های سئو on page است. تگ های عنوان بدون شک باید بهترین شکل ممکن نوشته شوند. چرا؟ چون نه تنها آن ها در واقع اسم صفحه شما هستند و موضوع اصلی صفحه شما را برای موتور های جست و جو مشخص می کنند، بلکه اصلی ترین و مهمترین نمایش شما در صفحه SERP موتور های جست و جو نیز محسوب می شوند. شما وقتی یک کلمه را در گوگل سرچ می کنید و نتایج برای شما نمایش داده می شود، اولین چیزی که به آن دقت می کنید عناوین نتایج است و در مرحله بعدی به مورد بعدی همین لیست توجه می کنید. (البته در انتخاب عنوان وسواس بیشتری به خرج بدهید، خیلی ها فقط همان را می خوانند و سایت هدفشان را انتخاب می کنند)

توضیحات متا

یک سئو کار حرفه ای اگر چنین چیزی را ببینید، احتمالا با خودش می گوید “ای بابا، باز هم که توضیحات متا را جزو فاکتور ها قرار دادند” و باید بگوییم که بله، عصبانیت ایشان کاملا به جاست. توضیحات متا یا Meta Description جزو فاکتور های سئو on page نیست و صرفا تاثیر غیر مستقیم خودش را روی سئو سایت می گذارد. چون کاربر اگر با خواندن عنوان وارد سایت شما نشود، توضیحات متای جذاب می توانند کاربر را مجاب کنند که وارد سایت شما بشوند. دلیل نمی شود که وقتی موردی از فاکتور ها یک فاکتور با تاثیر مستقیم نیست، ما از تاثیر آن چشم پوشی کنیم. کلیک کاربر روی نتیجه سایت شما تاثیر مستقیم بر سئو سایت دارد و هر چیزی که باعث این کلیک بشود را می توانیم جزوی از فاکتور های رتبه بندی لحاظ کنیم.

بهینه سازی تصویر

اینکه ما باید به محتوای بصری در سئو on page بدهیم دلیل بر این نیست که هر عکسی را با هر وضعیتی باید در سایت خودمان قرار بدهیم. تصاویر ما باید قبل از هر چیز بهینه سازی شوند. این بهینه سازی برای موتور های جست و جو انجام می گیرد و بد نیست که موارد زیر نیز در آن ها لحاظ بشوند: -حتما این تصاویر تگ alt را داشته باشند که درباره عکس توضیح بدهد. (چون ربات های گوگل نمی توانند محتوای داخل تصاویر را تشخیص دهند) -فرمت درست فایل برای بارگذاری سریعتر فایل تصویر لحاظ بشود و سایز تصویر تا حد امکان کم بشود. -تصویر حتما اسم درست داشته باشد و مثلا اسم آن فقط “Image8867” نباشد. -تصاویر به همان اندازه که نمایش خوبی در دسکتاپ دارند، در موبایل هم داشته باشند.

Geotagging برای جست و جوی محلی

همه ما می دانیم که لوکال سئو یا سئو محلی چقدر مهم است. معمولا موارد مرتبط با این نوع از سئو با سئو on page است. درست است که کسب و کار شما باید یک کسب و کار تقریبا جهان شمول باشد اما همه می دانند که مردم معمولا کسب و کار های نزدیک به خودشان را بیشتر ترجیح می دهند. برای این کار شما باید از Geotagging یا تگ های جغرافیایی استفاده کنید که با این موارد می توانید به آن دسترسی پیدا کنید: -بهینه سازی لیست سازی محلی و Citation هایی که شامل اسم، آدرس، شماره تلفن، URL وب سایت، توصیف کسب و کار، استفاده از اپلیکیشن های Third-party و نظرات کاربران در رابطه با کسب و کار شما باشد. -بهینه سازی محتوا های محلی مانند تولید محتوا برای “طراحی سایت در تهران” و از این دست موارد که می تواند به سئو محلی کمک بزرگی کند. -لینکسازی و تبادل با دیگر کسب و کار های محلی شما که نشان دهنده این باشد که کسب و کار شما در محل جغرافیایی آن ها می باشد.

سرعت سایت

مگر قرار نبود که سرعت سایت را جزو سئو تکنیکال بدانیم و در سئو on page از آن حرفی نزنیم؟ راستش را بخواهید این موضوع آنقدر مهم است که نمی شود به آن اشاره نکرد. به هر حال یک سری از اموری که روی سایت انجام می شوند هستند که این مهم را برای ما به ارمغان می آورند. سایت هایی که دیر بارگذاری می شوند و عملکرد آن ها کند است در رتبه های اول موتور های جست و جو جایی ندارند و به زودی حذف می شوند. پس سایت شما باید از سرعت قابل قبولی برخوردار باشد و تمام اقدامات لازم برای آن را باید انجام بدهید. عواملی مانند فشرده سازی کد ها، بهینه سازی تصاویر، اعمال Caching، اعمال CDN و موارد دیگری که در مقاله Core Web Vitals به آن ها اشاره کرده ایم.
البته که شما می توانید برای مانیتور کردن سایت خودتان و دریافت ایده هایی برای بهتر کردن سرعت سایت، از ابزار هایی مانند Google Lighthouse، Gtmetrix و … نیز استفاده کنید.

google lighthouse

طراحی ریسپانسیو

بار ها گفته بودیم که در سئو on page دیگر ریسپانسیو بودن سایت یک ویژگی نیست و بلکه به یک اصل اساسی تبدیل شده است که بدون آن سئو سایت واقعا ممکن نیست. در اینجا هم به این موضوع اشاره کردیم به این خاطر که هم یک یادآوری به شما بکنیم که به سراغ نسخه های دیگر سایت خودتان در گوشی های موبایل و تبلت ها نیز بروید و هم اینکه به هر حال این موضوع یکی از مهمترین موضوعات سئو آن پیج است و اصلا حیف است که اشاره ای به آن نداشته باشیم. خصوصا زمانی که گوگل در حال حاضر رویکرد Mobile-first را پیش گرفته است و اولویت آن ایندکس کردن سایت هایی است که نسخه موبایلی خوبی داشته باشند و اول از همه هم این نسخه را مد نظر قرار می دهد، این موضوع از یک اصل اساسی هم به یک امر واجب تبدیل شده است.

ساختار URL ها

یک زمانی بود که URL ها نقش بسیار مهم و کلیدی ای در سئو سایت بازی می کردند. همه وب مستر ها مطمئن می شدند که کلمات کلیدی آن ها حتما در URL ذکر شده است تا بتوانند رتبه بالا تری بگیرند. اما در سئو on page امروز دیگر این موضوع مهم نیست و در عوض چیزی که مهم است این است که URL ما باید ساختار قابل خواندنی داشته باشد و یک URL کوتاه و مرتب باشد. پس اینطور نیست که URL ها به طور کلی اهمیت خودشان را از دست داده باشند (به هر حال ربات های موتور جست و جو صفحات شما را با آن ها می شناسند) اما دیگر آن اهمیت سابق را ندارند و صرفا باید به نوعی باشند که به خوبی توسط کرالر های موتور جست و جو قابل خواندن باشند.

How to Create SEO-Friendly URLs

لینک ها

لینک مگر در سئو بسیار مهم نبود؟ چرا در سئو on page آن را در موارد آخر قرار دادیم؟ اول اینکه لینک ها بیشتر از هرچیزی در سئو آف پیج مهم هستند و لینک های داخلی ما صرفا یکی از مواردی هستند که اعتبار را بین صفحات ما منتقل کنند و ربات های موتور جست و جو نیز بتوانند به راحتی تمامی بخش های سایت ما را کرال کنند. یادتان هست که درباره E-A-T هم صحبت کردیم؟ یکی از مواردی که می توانند باعث نتیجه گرفتن این فاکتور ها بشوند این است که ما لینک سازی درست را در سایت خودمان لحاظ کنیم تا اعتبار و تخصص ما توسط گوگل تایید بشود. البته که شاید این موارد بیشتر مرتبط با لینکسازی خارجی بشوند، اما زمانی که ما می خواهیم بخش T را در E-A-T رعایت کنیم که به قابل اعتماد بودن سایت ما می پردازد، در نتیجه باید برای مقالاتی که در سایتمان می نویسیم منبع معتبری داشته باشیم. این منابع معتر معمولا می توانند سایت ها بزرگی باشند که با لینک دادن به آن ها و الهام گیری از محتوای آن ها، می توانیم موتور های جست و جو را قانع کنیم که مطلبی که نوشته ایم قابل استناد و قابل اعتماد است. همین موضوع اهمیت لینک ها در سئو on page را به ما نشان می دهد و باز هم نتیجه می گیریم که در سال 2022، همچنان لینک ها نقش کلیدی ای در سئو سایت ما دارند.

سخن پایانی

همانطور که دیدید در این مقاله سعی کردیم سری به سئو on page در سال 2022 بزنیم و از فاکتور های مهم آن با خبر بشویم. یادمان باشد که این فاکتور هایی که برای شما نام بردیم، هر کدام می توانند به بخش ها و امور مختلفی تقسیم بندی بشوند که همه آن ها نقش مهمی در سئو سایت ایفا می کنند. این اتحاد فاکتور هاست که در نهایت سئو سایت ما را شکل می دهد و هیچوقت هیچ سایتی نتوانسته است با استناد به فقط یک یا چند روش، سایت خودش را برای موتور های جست و جو بهینه سازی کند. امیدواریم که شما نیز از این روش ها به خوبی استفاده کنید و سئو سایت بهتری داشته باشید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Rate this post