کی از کسب درآمد بدش می آید؟ می دانید چه چیزی بهتر از کسب درآمد است؟ کسب درآمد بیشتر! شما هر کسب و کاری هم که باشید، مسلما بدتان نمی آید که سایت شما آنقدری محبوب بشود که بخشی را به تبلیغات اختصاص بدهید. اما مراقب باشید! تبلیغات سایت ها چیزی نیست که گوگل از آن استقبال خوبی بکند. خصوصا اگر این تبلیغات Above the Fold یا بالای خط جدا کننده بین ورودی سایت و بخش های پایین تر باشد. الگوریتم Page Layout گوگل در سال 2012 آمد که به این نوع سایت ها رسیدگی کند و به داد تجربه کاربری برسد. همه ما هم می دانیم که گوگل بیشتر از صاحب سایت، به کاربر سایت فکر می کند و دوست دارد که کاربر موتور جست و جویش، وارد سایتی بشود که تجربه کاربری خوبی داشته باشد. همراه ما باشید تا این الگوریتم را بیشتر بشناسیم.

الگوریتم Page Layout گوگل

آیا شما هم مانند بنده نویسنده از آن دسته افرادی بودید که اینترنت را با Dial-up شروع کردند؟ در آن زمان وقتی وارد یک سایت می شدیم، آنقدر تبلیغات آن زیاد بود که شبکه خانگی بخت برگشته ما وقتی سایت را بارگذاری می کرد که ما ناهاری می خوردیم و یک چای هم بعدش می نوشیدیم. آن زمان ها حتی خارجی ها هم خیلی به تجربه کاربری فکر نمی کردند اما دیگر در سال 2012 بود که انقلابی در سئو سایت بوجود آمد به نام الگوریتم Page Layout گوگل که نشان می داد گوگل خیلی از دست این سایت هایی که تبلیغات را در اولویت قرار می دادند عصبانی شده بود و می خواست حق باقی سایت های مظلوم را از آن ها بگیرد. البته گوگل نمی گفت که سایت ها باید تبلیغات را حذف کنند. گوگل تمرکزش روی چیز دیگری بود.

در این مقاله به تاریخچه این الگوریتم و تغییراتی که به خودش دید نگاهی خواهیم انداخت و می خواهیم ببینیم که از سال 2012 تا 2022 این الگوریتم چه تغییراتی را کرد و چه آپدیت هایی را به خود دید. اگر مقالات قبلی ما را خوانده باشید، احتمالا می دانید که ما چقدر اصرار داشتیم که به “آپدیت” های گوگل، “الگوریتم” نگوییم و اینجا چنین اصراری نداریم. چرا؟ چون Page Layout گوگل دیگر واقعا یک الگوریتم است که فقط آپدیت های مختلفی هرچند وقت یکبار برای آن عرضه می شود. پس اینجا دیگر می توانیم همان نام الگوریتم را روی آن بگذاریم و با خیال راحت و طبق عادت، آن را الگوریتم صدا کنیم. در این مقاله به آپدیت های الگوریتم Page Layout گوگل می پردازیم، تاثیر آن را بر سایت بررسی می کنیم و برای پنالتی نشدن توسط آن راه حل می دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

الگوریتم Page Layout گوگل از کجا آمد؟

اولین بار ایده تجربه کاربری با آپدیت Panda بود که کلید خورد. پاندا در سال 2011 بیداری گوگل را رقم زد و باعث شد که سئو سایت، اهمیت تازه ای پیدا کند. در سال 2012 (که نه تنها گوگل با دنیا نابود نشد و بلکه دم به دقیقه هم در آن سال آپدیت داد) الگوریتم Page Layout گوگل هم معرفی شد و دیگر گوگل نسبت به تجربه کاربری جدی تر شده بود. این الگوریتم سایت هایی را مورد هدف قرار می داد که تبلیغات ثابت زیادی در بخش Above the Fold سایت داشتند. در مقالات قبلی گفتیم که Above the Fold چیست و برای اطلاعات بیشتری می توانید درباره آن در همین سایت مطالعه کنید. در واقع گوگل، می خواست به جنگ سایت هایی برود که تبلیغاتشان در بدو ورود کاربر، کاربر را آزار می داد و صبر نمی کرد که کاربر پایش به سایت برسد.

گوگل خوش گفت که این الگوریتم، صرفا روی 1 درصد از سایت ها تاثیر منفی می گذارد. اما به هر حال همان 1 درصد هم مجبور شدند که تجدید نظری در رابطه با طراحی سایت خود انجام بدهند. شاید فکر کنید 1 درصد عدد کمی است اما یادتان باشد، داریم درباره 1 درصد از وب سایت های جهان صحبت می کنیم. فکر نکنم حتی سایت های ایرانی هم روی هم رفته 1 درصد از سایت های جهان را تشکیل بدهند و این عدد، عدد بزرگی است.

این نکته هم قابل ذکر است که “فعلا” این آپدیت گوگل، با تبلیغات پاپ آپ کاری نداشت.

زمان بندی آپدیت های الگوریتم Page Layout گوگل

در اینجا بد نیست که یک نگاهی به تاریخچه الگوریتم Page Layout گوگل بیندازیم و آن را بررسی کنیم. به هر حال برای شناخت هر مفهومی، بد نیست که با تاریخچه آن مفهوم به خوبی آشنا شویم.

19 ژانویه 2012: الگوریتم Page Layout گوگل لانچ شد

اینجا بود که برای اولین بار “الگوریتم Page Layout گوگل” معرفی شد که البته از آن به عنوان Top Heavy یا الگوریتم Above the Fold هم یاد می کردند. این الگوریتم آمد تا سایت هایی را که تبلیغات بالای Fold زیادی دارند را پنالتی کند.

9 اکتبر 2012: به روز رسانی الگوریتم

آقای مت کاتس (Matt Cutts) مدیر ارشد تیم اسپم گوگل، در توییتر خود اعلام کرد که این الگوریتم به روز رسانی شده است و اضافه کرد که تاثیرش را روی 0.7 درصد از کوئری های انگلیسی گذاشته است.

6 فوریه 2014: تازه سازی الگوریتم

در این روز گوگل یک ریفرش روی الگوریتم Page Layout گوگل انجام داد و البته مت کاتس این دفعه چیزی درباره تاثیر آن روی نتایج جست و جو نگفت و اینطور که به نظر می رسید، خود این الگوریتم بود که تغییراتی پیدا کرد و Index اش بروزرسانی شد.

1 نوامبر 2016: الگوریتم اتوماسیون شده

جان مولر (John Mueller) یکی از مدیران ارشد گوگل در نشست Google Webmaster در 48-minute mark گفت:

“با اینکه هنوز رسمی نشده است، اما آن را اتوماتیک کرده ایم. (منظورش الگوریتم است) احتمالا دوباره باید آن را فراخوانی کنیم، پس ما می دانیم که درباره چه چیزی داریم صحبت می کنیم و باید آن را به صورت اتوماتیک بروزرسانی کنیم. و اینجاست که اگر می خواهید صفحه ای را تغییر بدهید، لازم نیست که منتظر آپدیت دستی باشید”

عذر می خواهیم، مدیران گوگل کلا عادت به مستقیم و سر راست حرف زدن ندارند و در کل بخواهیم بگوییم، منظور این دوستمان این بود که از این به بعد این الگوریتم، خودش قرار است خودش را آپدیت کند و و تاثیر آن نیز روی رتبه بندی صفحات نیز بیشتر از قبل می شود. در سال 2017 نیز Gary Illyes هم تایید کرد که این الگوریتم همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است و تا همین سال 2022 هم اهمیت خودش را با قدرت حفظ کرده است.

تاثیر الگوریتم Page Layout بر صفحات سایت ها به چه صورت بود؟

الگوریتم Page Layout گوگل 4 آپدیت را به خودش دید اما همچنان هم آنطور که مدیران گوگل می گویند، تنها 1 درصد از سایت ها تحت تاثیر آن قرار گرفتند و رتبه آن ها افت کرد. این سایت ها آن سایت هایی بودند که از تبلیغات زیاد خصوصا در بالای خط Fold استفاده می کردند و باعث می شدند که به تجربه کاربری آسیب شدیدی وارد بشود. این سایت ها می بایست فکری به حال طراحی سایت خودشان می کردند و کاری در رابطه با این تبلیغات انجام می دادند.

Matt Cutts که خدا را شاکریم که از John Mueller دقیق تر و مفهوم تر صحبت می کند گفته است:

“این الگوریتم قرار نیست روی سایت هایی که به درستی از تبلیغات Above the Fold استفاده می کنند تاثیری بگذارد. اما این الگوریتم، تاثیر منفی خودش را روی سایت هایی که تبلیغاتشان باعث تاخیر در بارگذاریشان می گذارد خواهد گذاشت و رتبه آن ها را کمتر خواهد کرد. همانطور که می دانید این تبلیغات ممکن است کاربران را اذیت کنند و مزاحم پیدا کردن محتوای مورد نظرشان بشوند.”

شاید به عنوان یک صاحب سایت با خواندن این حرف کمی ناراحت بشوید. احتمالا پیش خودتان فکر کنید که “سایت خودم است، پس دوست دارم هرچقدر که می خواهم و هرکجا که می خواهم تبلیغ بگذارم” ولی اگر قرار باشد به چنین چیزی فکر کنید، شاید بهتر باشد پنالتی شدن سایت را به عنوان یک تقدیر قبول کنید. درست است که تبلیغات منبع درآمد بسیار خوبی است اما واقعا به چه قیمتی قرار است از آن استفاده کنیم؟ خیلی از سایت هایی که همین فکر را می کردند شاهد افت 40 درصدی ترافیکشان بودند و مسلما این موضوع برای هیچ صاحب سایتی خبر خوبی به حساب نمی آید. حال چه کار کنیم که در این دام گیر نیفتیم؟

خلاص شدن از شر الگوریتم Page Layout گوگل

شاید پاسخ به این سوال که چگونه از شر ضرر های الگوریتم Page Layout گوگل راحت شویم، این باشد که بهتر است تجدید نظری در رابطه با تبلیغات سایت خودمان کنیم. بد نیست که برای این کار، یک طراحی دوباره به سایت خودمان ببخشیم و سعی کنیم که تبلیغات را به بخش های پایین تر سایت اختصاص بدهیم. مطمئن باشید که کاربر اگر در مواجهه با سایت شما تجربه خوبی داشته باشد و اذیت نشود، سایت را اسکرول می کند، مطالب را می خواند، نگاهی به تبلیغات هم میندازد و اگر خواست، وارد آن ها می شود و شما به کسب در آمد خودتان هم می رسید. اینطوری ممکن است کاربری که حتی از تبلیغات هم استفاده نکند، از خدمات خود سایت شما استفاده کند و یا اینکه اصلا در سایت شما زمان زیادی را سپری کند که خود این موضوع به سئو سایت شما کمک کند.

مطمئن باشید، هرچقدر تجربه خوبی در سایت خودتان برای کاربر رقم بزنید، کاربر مشتاق تر می شود و تلاش می کند که بیشتر پیگیر خدمات شما باشد. این موضوع هم برای شما نکته مثبتی به حساب خواهد آمد، هم اینکه دیگر الگوریتم Page Layout گوگل شما را اذیت نخواهد کرد و اجازه می دهد که کاملا سالم و سلامت، به فعالیت در دنیای اینترنت بپردازید و رتبه بهتری هم در موتور جست و جوی گوگل دریافت کنید. پس اگر تبلیغات شما در بدو ورود کاربر به سایت خودنمایی می کنند، برای اطمینان هم که شده، آن ها را به بخش های پایین تر انتقال بدهید و سعی کنید که تجربه کاربری بهتری برای کاربر خودتان رقم بزنید. همچنین از تبلیغات پر حجم که سرعت سایت شما را می گیرند نیز پرهیز کنید تا مشکلی از بابت سرعت سایت که موضوع مهمی برای سئو است پیش نیاید.

سخن پایانی

با الگوریتم Page Layout گوگل نیز آشنا شدیم و در این مقاله به یکی دیگر از الگوریتم های گوگل پرداختیم. دانستن این الگوریتم ها می تواند به ما کمک کند که فعالیت بهتری در موتور جست و جوی گوگل داشته باشیم و بتوانیم رتبه بهتری کسب کنیم. یادتان باشد که این الگوریتمی که معرفی کردیم همچنان فعال است و بیشتر هم آن را به Top Heavy می شناسند. پس اگر جای دیگر این اسم را دیدید، تعجب نکنید که این همان الگوریتمی است که در حال حاضر درباره آن صحبت کردیم. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. یادتان هم نرود که رضایت کاربر در سایت شما، همان رضایت گوگل است و اگر کاربر از شما راضی باشد، گوگل هم از شما راضی خواهد بود و خودش به پیشرفت سایت شما کمک می کند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *