Outbound link چیست ؟ چرا باید مطلب ما چنین لینکی داشته باشد؟

وقتی شما به دنبال این مطلب آمده اید، احتمالا یک سری چیز ها را درباره سئو سایت می دانید. تا حالا پیش خودتان فکر کرده اید که چرا ما یک سری امور را برای سئو سایت انجام می دهیم؟ بله، می دانیم که ما این کار ها را برای گرفتن رتبه بهتر انجام می دهیم اما چرا ما با انجام دادن این کار ها رتبه بهتری دریافت می کنیم؟ فلسفه انجام یک سری از امور سئو سایت چیست ؟ اینجا درباره اینکه Outbound link چیست صحبت می کنیم. یکی از آن مواردی که شاید برای هر کسی سوال پیش بیاید که اصلا چرا ما باید تا حد امکان، حتما یک Outbound link در صفحه سایت خودمان داشته باشیم؟ این موضوع قرار است چه منفعتی برای سئو سایت ما داشته باشد؟ در اینجا هم به طور اختصاصی به ماهیت Outbound link می پردازیم و هم جواب این سوال را می دهیم.

outbound links چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟

آشنایی با خدمات سئو سایت دی ام تابان
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
سئو سایت

outbound links چیست؟

یک سری مفاهیم هستند که باید حواسمان باشد آن ها را با مفاهیم دیگر در سئو سایت اشتباه نگیریم. مثلا درباره اینکه Outbound link چیست هم ممکن است یک سری ها به اشتباه بیفتند. مثلا ممکن است به خاطر وجود پیشوند Out در اول آن تصور کنند که ما درباره لینک خارجی (لینکی که سایت دیگری به ما می دهد) صحبت می کنیم که این کاملا اشتباه است و کاملا برعکس است و گاهی یک سری افراد هم ممکن است تصور کنند که Outbound link همان لینکی است که هم به صفحات سایت خودمان می دهیم و هم به صفحات یک سایت دیگر که این هم نادرست است. چرا؟ در ادامه با تعریف دقیق Outbound link به شما خواهیم گفت که تمام تصوراتتان از این لینک ها را دور بریزید و از این به بعد نام اصطلاحات سئو را به درستی یاد بگیرید.
Outbound link در واقع به تمامی لینک های داخل متن سایت ما می گویند که به صفحات سایت های دیگر داده می شوند. پس اول اینکه اشتباه است که ما به Outbound link، لینک داخلی یا خارجی بگوییم، هم اینکه اشتباه است که تصور کنیم Outbound link ها شامل لینک هایی که ما به صفحات سایت خودمان هم می دهیم می شوند. به طور کلی، تمامی لینک های داخل مطالب سایت خودمان که به صفحاتی غیر از صفحات سایت خودمان داده می شوند Outbound link هستند. اما برای اینکه Outbound link را بهتر بشناسیم، بد نیست که با متضاد آن هم آشنا بشویم. البته که قبلا درباره متضاد آن حرف زده ایم اما بد نیست اینجا هم یک اشاره به آن بکنیم.

همه چیز در مورد outbound links

فرق Inbound Link با Outbound link چیست ؟

در مقاله قبلی با عنوان Inbound Link درباره ماهیت و هر آنچه که لازم است درباره Inbound Link بدانید صحبت کردیم. گفتیم که این لینک ها، به لینک هایی می گویند که در سایت های دیگر، به سایت ما داده می شوند. در واقع هر لینکی که خارج از سایت ما، به دامنه سایت ما بشود، Inbound Link است. حال Outbound link چیست ؟ دقیقا برعکس! هر لینکی که داخل سایت ما وجود داشته باشد و به سایت دیگری داده شده باشد، Outbound link است. برای اطلاعات بیشتر از اینکه Inbound Link چیست می توانید مقاله قبلی ما را مطالعه کنید و دیگر در اینجا سعی می کنیم کاملا تمرکز را روی موضوع اصلی یعنی Outbound link بگذاریم. همینکه شما تفاوت این دو را با یکدیگر بدانید، نصف راه را تقریبا رفته اید.

انواع لینک های داخل سایت ما چیست ؟

قبل از اینکه به سراغ فهمیدن اینکه اهمیت Outbound link چیست برویم، باید با انواع لینک هایی که در داخل صفحات سایت ما هستند آشنا بشویم. این تقسیم بندی به ما کمک می کند که دیگر مفاهیم را با یکدیگر اشتباه نگیریم و اسامی اشتباه را روی مفاهیم مختلف سئو سایت نگذاریم. یادمان باشد که با اینکه انواع مختلف لینک ها وجود دارد، اما دسته بندی و جداسازی اصلی لینک ها، مرتبط با زمانی است که ما داریم به محتوای سایت خودمان، یا به سایت دیگری لینک می دهیم. در ادامه به هرکدام از این دو مورد خواهیم پرداخت.

لینک داخلی یا Internal Link

اگر می خواهید بدانید یکی از انواع لینک ها چیست ، لینک داخلی یکی از آن هاست. Internal Link یا لینک داخلی، به لینکی می گویند که ما در یکی از صفحات سایت خودمان، به صفحه دیگری از سایت می دهیم. یعنی زمانی که کاربر روی آن لینک کلیک کند، سایت ما را ترک نمی کند و صرفا وارد یک صفحه دیگری از سایت ما می شود. این لینک ها به ما کمک می کنند که مطالب دیگر خودمان را نیز به کاربر معرفی کنیم و کاربر را هرچه بیشتر با سایت خودمان درگیر تر کنیم. این موضوع کاملا به نفع سئو سایت ماست باعث می شود که ربات های موتور جست و جو یا همان Crawler ها که در مقالات قبلی درباره آن صحبت کرده بودیم، صفحات دیگر سایت ما را نیز پیدا کنند و Index کنند. حواسمان باشد که این لینک جزو Outbound link ها محسوب نمی شود و جزو Inbound Link ها هم نیست. “لینک داخلی” یا Internal Link مفهومش تنها مختص به لینک هاییست که ما در صفحات سایت خودمان، به صفحه دیگری “از سایت خودمان” می دهیم. پس یادمان باشد که از این به بعد به لینک های داخل سایتمان که به سایت دیگری داده می شود لینک داخلی “نگوییم”.

لینک خارجی یا External Link

یکی دیگر از انواع لینک ها External Link یا لینک خارجی است که اگر می خواهید بدانید Outbound link چیست باید بگوییم که Outbound link تازه یکی از انواع همین لینک های خارجی محسوب می شود. حال ما دو نوع External Link داریم که درباره آن ها قبلا صحبت کرده ایم اما برای جا افتادن بهتر موضوع، جا دارد به آن ها نیز اشاره کنیم.
Inbound Link: نام دیگر این لینک ها Backlink هم هست و به لینک هایی گفته می شوند که خارج از سایت ما، به سایت ما داده می شوند.
Outbound link: این لینک ها نام دیگری ندارند و به لینک هایی می گویند که از سایت ما به سایت دیگری داده می شوند.

انواع Outbound link از نظر Follow

حال که می دانید “Outbound link چیست” باید به شما بگوییم که Outbound link را به دو صورت می توانیم در سایت خودمان استفاده کنیم. یکی از آن ها به صورت Follow است که در آن به کرالر های موتور جست و جو می گوییم که می توانند آن لینک را دنبال کنند و وارد آن بشوند و به آن ارزش اضافه کنند. کرالر ها وقتی وارد آن لینک می شوند، اعتبار سایت شما را به آن نیز منتقل می کنند و از شما چیزی کم نمی شود، اما ممکن است به اعتبار سایت مورد نظر اضافه بشود.
نوع دوم Nofollow است که این نوع از لینک ها به این صورت هستند که شما به سایتی در مطلب خودتان لینک می دهید، اما به کرالر های موتور جست و جو می گویید که کاملا مطلب این سایت را تایید نمی کنید و لازم نیست که کرالر ها لینک آن سایت را دنبال کنند. در نتیجه این امر، هیچ ارزشی هم بین سایت شما و سایت دیگر جا به جا نمی شود. پیشنهاد ما به شما این است که حتما از معتبر بودن مطلب سایتی که می خواهید به آن لینک بدهید مطمئن شوید و بعد از آن لینک Follow بدهید تا مشکلی از این بابت پیش نیاید.

چرا باید حداقل یک Outbound link در مطلب ما وجود داشته باشد؟

احتمالا به عنوان یک سئو کار با Yoast SEO کار کرده اید. یاست اصرار بسیار زیادی دارد که شما حداقل یک Outbound link در سایت خودتان قرار بدهید و اصلا هم برایش مهم نیست که شما به یک منبع معتبر لینک می دهید و یا اینکه به سایت بقالی سر کوچه در یک سایت مرتبط با دیجیتال مارکتینگ لینک می دهید. در هر صورت چراغ Outbound link را سبز می کند و در نظرش شما دیگر محتوایتان عالی است. حال که می دانیم Outbound link چیست باید بدانیم که هر Outbound link ای هم با ارزش نیست و باید حواسمان به لینک دادنمان باشد. اما چرا ما حرف یاست را کامل رد نمی کنیم و نمی گوییم که مهم نیست که حتما یک Outbound link در صفحه شما باشد؟ چون در سال های اخیر گوگل چیزی به نام E-A-T را معرفی کرده است.
در مقاله الگوریتم E-A-T چیست به طور مفصل درباره این الگوریتم صحبت کرده ایم و Outbound link دادن ما به یک سایت دیگر (اگر درست و هدفمند باشد) می تواند خیلی سازگار با این الگوریتم باشد. مثلا شما زمانی که یک مقاله درباره موضوع خاصی می نویسید، می توانید برای تایید حرف هایتان، لینک به یک مقاله معتبر تر بدهید تا به گوگل نشان دهید که E-A-T را رعایت کرده اید. در واقع Outbound link ها به گوگل می گویند که مقاله شما قابل اعتماد و معتبر است و این سایتی هم که به آن لینک داده اید، می تواند این موضوع را تایید کند. آن وقت است که شما واقعا یک حرکت درست سئویی انجام داده اید.

به کجا Outbound link بدهیم؟

یک سری ها ممکن است سوال برایشان پیش بیاید که من همه مقاله هایم را خودم می نویسم و از هیچ منبعی هیچ اطلاعاتی نمی گیرم، تکلیف من چیست؟ اینجا دو بحث پیش می آید. اگر شما کاملا درباره موضوعی که دارید می نویسید اطلاعات کامل دارید و در حال نوشتن یک مقاله هستید که خط به خط آن را خودتان نوشته اید، هیچ اشکالی ندارد، حداقل برای تعریف یک سری از اصطلاحات، یک لینک به ویکی پدیا بدهید هم کافی است. اما اگر شما برای مطلبی که نوشته اید (حتی برای یک پاراگراف آن) هم منبع دارید، حتما در همان پاراگراف به منبع لینک بدهید. همین مورد می تواند کار شما را تا حدی جلو بیندازد. مثلا همین مقاله ای که ما نوشتیم، یک مقداری از آن را از مطلب سایت Yoast برداشته ایم. درست است که همه متن آن را قبول نداریم و مورد تایید ما نیست، اما به هر حال این سایت، یک سایت قابل اعتماد و معتبر است و ما خیلی از مطالب این مقاله را با این سایت راستی آزمایی کردیم. پس با وجود اینکه عینا مطلب آن را ترجمه نکرده ایم و تحویل شما نداده ایم، به هر حال باز هم در منبع، لینکی به مطلب این سایت می دهیم. نه تنها این کار به نفع ماست، بلکه یک نفع بسیار کوچکی برای یاست هم دارد که درست است که شاید به چشم نیاید، اما به هر حال، قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود. پس اگر خواستید بدانید که اهمیت Outbound link چیست و در سئو سایت چه تاثیری دارد، یادتان باشد که شما دارید برای حرف هایی که می زنید، یک تاییدیه به گوگل می دهید. پس Outbound link را تا جای ممکن فراموش نکنید.

سخن پایانی

در این مقاله علاوه بر اینکه دیدیم Outbound link چیست ، نگاهی به انواع لینک ها نیز انداختیم و سعی کردیم که با دید بازتری با مفاهیم برخورد کنیم. خود بنده نویسنده هم با وجود اینکه مدت هاست کار سئو انجام می دهم، اما هنوز هم ممکن است که یک سری از مفاهیم را به اشتباه چیز دیگری بگویم و مطالعه کردن باعث می شود که هر روز به اطلاعاتم بیشتر اضافه بشود. یادمان باشد که یادگیری سئو سایت، هیچوقت متوقف نمی شود و ممکن است باز هم روزی دوباره برگردیم و معنی Outbound link را یک نگاه دیگری بیندازیم. شاید در طی مسیر مفاهیم را یادمان برود. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

منبع:

Yoast

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Rate this post