گاهی وقت ها تصاویر خودشان می توانند گویای همه چیز باشند. تصاویر در واقع نمود بصری مفاهیم بیرونی هستند و ما بوسیله آن ها می توانیم به خوبی متوجه مفاهیم و اتفاقات بشویم. اما گاهی این تصاویر کافی نیستند و ممکن است که نیاز به توضیحات بیشتری داشته باشند. این موضوع در اینستاگرام هم بیشتر به چشم می خورد برای همین هم مدتی پس از تاسیس اینستاگرام، امکان کپشن نویسی هم برای آن اضافه شد. در این مقاله قصد داریم به کپشن نویسی اینستاگرام بپردازیم و درباره نکات مورد توجه آن با شما صحبت کنیم. وقتی صحبت از صفحات بیزنسی در اینستاگرام می شود، هشتگ نویسی هم تبدیل به یک چالش می شود که به خوبی می تواند هم باعث موفقیت یک صفحه و هم متاسفانه، باعث شکست آن بشود. در این مقاله می خواهیم احتمال شکست را کمتر کنیم. پس در این مقاله همراه ما باشید.
کپشن نویسی اینستاگرام
شاید در مدیریت شبکه های اجتماعی یکی از مهمترین موارد، “خوب نوشتن” باشد. مخصوصا در مدیریت شبکه های اجتماعی دیگر غیر از اینستاگرام که بیشتر از عکس، روی متن تمرکز دارند و در آن ها نوشتن متون از تصاویر هم ممکن است مهمتر باشد. در مدیریت پیج اینستاگرام هم خوب نوشتن همچنان مهم است. روی استوری ها شما می توانید متن بنویسید، نوشتن بایو خیلی مهم است و از همه مهمتر هم کپشن نویسی اینستاگرام است که به پست های ما اضافه می شود. در مدیریت پیج اینستاگرام همیشه کپشن نویسی مهم بوده است. یک سری ها هم هستند که به اشتباه تصور می کنند منظور از تولید محتوای اینستاگرام، کپشن نویسی است در حالی که کپشن نویسی، فقط یکی از بخش های مهم تولید محتوای اینستاگرام به حساب می آید و این مهم، موارد دیگری را هم در بر می گیرد. حال کپشن چیست؟
کپشن را احتمالا بشناسید. کپشن همان نوشته هایی هستش که زیر پست های اینستاگرام نوشته می شوند و این نقش را بازی می کنند که درباره پست مورد نظر، توضیحات تکمیلی را ارائه بدهند. این توضیحات می توانند به هر شکلی باشند و در یک صفحه شخصی اینستاگرام، حتی گاهی هیچ توضیحی هم لازم نیست و صرفا تصویر می تواند گویای همه چیز باشد. در پیج های بیزنسی اما کپشن نویسی اینستاگرام بسیار مهم است و معمولا نمی شود یک تصویر بدون کپشن پیدا کرد. برند ها همیشه خودشان را موظف می دانند که در رابطه با تصویری که پست می کنند توضیحات بیشتری بدهند و درباره آن بیشتر صحبت کنند. حال این موضوع چگونه باید انجام شود؟ چگونه بهترین کپشن را بنویسیم؟ پاسخ این سوالات همان مطالبی هستند که در ادامه می خواهیم به آن ها بپردازیم. پس همچنان در ادامه همراه ما باشید.
نکات کپشن نویسی اینستاگرام
همه چیز از جمله اول شروع می شود!
شاید با خودتان فکر کنید “همه چیز از جمله اول شروع می شود” دیگر چه جمله ای است؟ معلوم است که همه چیز از آن شروع می شود و این که غیب گویی نیست! مسلما هم همینطور است اما منظور ما در اینجا، مفهوم جمله اول است و این نکته که اینستاگرام به جز جمله اول، باقی کپشن را پنهان می کند و برای دیدن آن، شما باید روی More کلیک کنید. پس چه چیزی باعث می شود که کاربر کنجکاو شود که روی آن More کلیک کند؟ آن جمله اولی که کنجکاوی او را به اندازه کافی برانگیخته باشد. شما باید تلاش کنید جمله اولتان آنقدر جذاب و درگیر کننده باشد که که کاربر را وادار کنید تا وقت بیشتری روی پست شما بگذارد و باقی کپشن را نیز مطالعه کند. اگر این اتفاق نیفتد، نکته های بعدی که به شما خواهیم گفت نیز بی اثر می شوند.
سعی کنید جمله اول کپشنتان گیرا باشد و اگر هم امکانش هست، از یک کپی رایتر برای نوشتن جمله اول کمک بگیرید. کپی رایتر ها آن هایی هستند که متون تبلیغاتی را می نویسند و به خوبی می دانند که چه جملاتی می تواند مردم را به سمت یک محتوا جذب کند. سعی کنید برای این مورد، خودتان هم اصول کپی رایتینگ را مطالعه کنید و همچنین مقاله کپی رایتر کیست را در همین سایت هم مطالعه کنید که می تواند به درد شما بخورد.
از مخاطب چیزی بخواهید!
کمتر انسان هایی در دنیا هستند که بدون اینکه از آن ها چیزی بخواهید، برایتان کاری انجام بدهند. شما اول از همه باید درخواست کنید و سپس جواب درخواست را بگیرید. CTA یا Instagram Call to Action هم همین درخواست از مخاطب است. شما باید در کپشن نویسی اینستاگرام حتما این موضوع را لحاظ کنید که باید چیزی از مخاطب خودتان بخواهید و یا اینکه حداقل سوالی از او بپرسید. مثلا می توانید از کاربر بخواهید که شما را به دوستان خودشان معرفی کنند و با این کار، شما نیز ارزشی به مخاطب خودتان بدهید، یا اینکه می توانید از مخاطب خودتان در رابطه با عملکرد خاص یا محصول خاصی سوال بپرسید و درباره میزان رضایت آن ها سوال کنید. مطمئن باشید که مردم همیشه دوست دارند که نظراتشان دیده شود و به آن ها توجه شود. پس درخواست کردن از آن ها یادتان نرود.
البته این مورد را هم باید بدانید که اگر مخاطب کاری را برای شما انجام داد یا کامنتی برای شما گذاشت، حتما به آن توجه کنید و به آن پاسخ بدهید.هیچ کاربری از توجه بدش نمی آید و این موضوع می تواند آن ها را به شما علاقه مند تر کند.
ارزش اضافه کنید
کپشن نویسی اینستاگرام مهارتی است که می تواند باعث اضافه کردن ارزش بشود. در کپشن هایتان سعی کنید اطلاعات مفید یا راهکار های جالب ارائه بدهید تا مخاطب شما نیز با محصول و خدمات شما بیش از پیش هم درگیر بشود. به هر حال همیشه تصویر شاید نتواند ارزش خاصی را به مخاطب القا کند و شاید شما نتوانید همیشه توضیحات دقیقی در تصاویر بدهید. (یا اصلا لازم هم نیستش که با این کار جذابیت تصویر را از بین ببرید) پس اینجاست که کپشن به کمک شما می آید و بوسیله آن می توانید کاری که باید را انجام بدهید. به عنوان مثال، مثلا اگر شما یک فروشنده لوازم خانگی هستید، در پست مرتبط با یک ماشین ظرفشویی، می توانید نکات استفاده از ماشین مورد نظر را به مخاطب آموزش بدهید و درباره ویژگی های مثبت آن نیز صحبت کنید.
مثل یک انسان بنوسید، نه مثل یک ربات
کپشن نویسی اینستاگرام باید طوری نوشته بشود که کاربر حس کند پشت این پیج، یک انسان عادی نشسته است، نه یک ربات که صرفا یک سری متن را تکرار می کند. پس سعی کنید خود واقعیتان را در کپشن ها به نمایش بگذارید و همانطوری هم بنویسید که صحبت می کنید. قرار نیست در کپشن اینستاگرام خیلی ادبی و رسمی صحبت کنیم، دوستان، این اینستاگرام است! نامه رسمی به مقامات نیست و حتی یک مقاله سایت هم نیست! جایی هستش که مردم برای تفریح وارد آن می شوند و حالا آن وسط یک نگاهی هم به برند ها دارند. پس شما نیز سعی کنید با مخاطب خودتان در کپشن ها صمیمی تر باشید و همیشه مخاطب خودتان را وقتی کپشن می نویسید بشناسید.
گاهی ممکن است مخاطبان شما اشخاص حرفه ای باشند و دوست داشته باشند که شما از اصطلاحات حرفه ای استفاده کنید، پس استفاده کنید. گاهی هم ممکن است مخاطبان شما افراد عادی جامعه باشند که با اصطلاحات کسب و کار شما آشنا نیستند که در آن صورت اگر هم از اصطلاحات استفاده می کنید، آن ها را به سادگی توضیح بدهید.
الگوی کپشن هایتان را تغییر بدهید
به یک سری از صفحات اینستاگرام دقت کرده اید؟ پست های متفاوت می گذارند و بعد برای هرکدام یک سری کپشن تکراری می نویسند و فقط چند کلمه را تغییر می دهند. خیر! قرار نیست که شما هم این کار را انجام بدهید و فاکتور خلاقیت، در کپشن نیز کاربرد دارد. شما باید سعی کنید هر کپشن را جدا از کپشن های دیگر بنویسید و البته چند باری هم نگاهی به آن بیندازید که حتما همان چیزی باشد که مخاطب خوشش می آید. پیروی از یک الگوی تکرار در کپشن ها می تواند برای مخاطب هم خسته کننده باشد و تصور کند که شما برای او ارزشی قائل نیستید و حرف جدیدی برای گفتن ندارید.
سعی کنید همیشه حرف جدید برای زدن داشته باشید و همه تریک های خودتان را هم برای یک کپشن خرج نکنید تا همیشه جا برای خلاقیت در کپشن های شما وجود داشته باشد.
داستان بگویید
هیچکس از داستان بدش نمی آید! از گذشته تا به امروز انسان ها عاشق تعریف کردن داستان ها و گوش کردن به آن ها بوده اند. ممکن است پیش خود فکر کنید که “من داستان گوی خوبی نیستم” در حالی که اینطور نیست. همه می توانند یک داستان گوی خوب باشند و شرط آن، تمرین و تکرار است. حال در “کپشن نویسی اینستاگرام” چگونه این امر اجرا می شود؟ سعی کنید احساسات، طعم ها، هیجانات، صدا ها و چشم انداز های تصویری که پست کردید را توصیف کنید و از صفات هم در کپشن خودتان استفاده کنید. بگذارید اینطوری به شما بگوییم که تصور کنید تصویر پست شما روی یک تخته در کلاس درس است و شما به عنوان یک آموزگار دارید خیلی با هیجان و حرفه ای آن را توضیح می دهید؟ چه حرف هایی می زنید؟ همان ها را تبدیل به کپشن اینستاگرام کنید.
اموجی استفاده کنید، خشک نباشید!
باز هم تاکید می کنم، دوستان اینجا اینستاگرام است! از گل و بستنی چوبی هم یک سری خبر ها در آن هست. برای توصیف پست های خودتان سعی کنید از اموجی ها استفاده کنید. اموجی ها هم باعث می شوند که کپشن نویسی اینستاگرام شما خیلی خشک نباشد، هم اینکه باعث می شود که مخاطب احساسی که شما می خواهید را پیدا کند. مثلا شما ممکن است یک پستی در صفحه خودتان بگذارید که نکته با مزه ای دارد. اگر شما خودتان به این نکته با اموجی خنده اشاره نکنید، ممکن است کاربر اصلا متوجه آن نکته جالب نشود و با پست شما آنطور که باید درگیر نشود. در حال حاضر هم که گوشی های موبایل برای هر مفهومی یک اموجی خاص دارند، پس بد نیست که از این اموجی ها استفاده کنید تا کپشن خودتان را جذاب تر کنید.
حواستان به اندازه کپشن باشد
کپشن اینستاگرام فضای محدودی است و اینستاگرام به شما اجازه نمی دهد که در آن، متن خیلی طولانی ای بنوسید. همه هم می گویند که کپشن نویسی اینستاگرام حتما باید کوتاه باشد و شما حق نوشتن کپشن بلند ندارید. ما اما نظرمان چیز دیگری است، ما می گوییم اگر می توانید کپشن طولانی بنویسید و اگر کاراکتر به کاراکتر متنتان جذاب است، چرا کپشن طولانی ننوسید؟ کسی که واقعا می تواند هم خوب داستان بگوید، هم خوب توضیح بدهد و هم مخاطب را می تواند پای پست نگه دارد، چرا کپشن طولانی ننویسد؟ البته ریسک این موضوع را نکنید و اول از همه کپشن نویسی خوب را یاد بگیرید و سپس به سراغ کپشن نویسی طولانی بروید.
گاهی هم اصلا پست خودش ایجاب می کند که ما کپشن کوتاه بنویسیم و کپشن طولانی ممکن است حوصله مخاطب را سر ببرد و او را از هدف اصلی ما دور کند. تشخیص این موضوع، بستگی به پست مورد نظر و خود شما دارد.
از هشتگ استفاده کنید
لازم نبود که این را بگوییم چون هشتگ را دیگر همه استفاده می کنند. اما باز هم حواستان باید به استفاده از هشتگ باشد و سعی کنید که از هشتگ های مرتبط به پست خودتان استفاده کنید. لطفا کپشن نویسی اینستاگرام را هم با هشتگ نویسی اینستاگرام اشتباه نگیرید و پست های خودتان را پر از هشتگ نکنید. بنده به شخصه خودم از پست هایی که هشتگ های آن از متن کپشن بیشتر است خوشم نمی آید و خیلی ها هم ممکن است مانند بنده نویسنده فکر کنند. اصلا بحث سلیقه هم نیست، اصولش این است که ما هشتگ های مرتبط با پست را قرار بدهیم، هشتگ های ترند را اگر مرتبط با پست ما هستند بگذاریم و هشتگ مخصوص صفحه خودمان را هم قرار بدهیم و دیگر به سراغ هشتگ های نامرتبط نرویم.
تعداد هشتگ ها هم حتما سعی کنید از 30 هشتگ بیشتر نشود که محدودیت (limit) اینستاگرام است و با توجهی به آن ممکن است اینستاگرام با صفحه شما برخورد خوبی نداشته باشد.
سخن پایانی
در این مقاله درباره کپشن نویسی اینستاگرام صحبت کردیم و نکات مربوط به آن را به شما آموزش دادیم. از اینجا به بعد دیگر همه چیز بستگی به شما دارد و اینکه چگونه می خواهید از این دانشی که دارید استفاده کنید. یادتان باشد، باز هم تاکید می کنیم، خلاقیت همیشه در مدیریت پیج اینستاگرام به کار شما می آید و در کپشن نویسی اینستاگرام نیز خلاقیت نقش مهمی ایفا می کند. پس حتما از خلاقیت خودتان هم در کنار نکاتی که گفتیم استفاده کنید. ممنون که همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.