تگ h چیست ؟ | آموزش استفاده از تگ های h1 تا h6 | تگ های Heading

نظم و ترتیب همیشه مهم است و اهمیت بسیاری دارد. بهم خوردن نظم و ترتیب در هر کاری می تواند مشکل آفرین باشد. هنگامی که شما در حال تولید محتوا برای سایت خودتان هستید نیز باید این نظم و ترتیب را در داخل خود محتوا رعایت کنید. این کار هم باعث سئو سایت بهتر می شود و هم اینکه تجربه کاربری را ارتقا می دهد. اینجا می خواهیم درباره موضوعی صحبت کنیم که هم سئو و هم محتوا را در بر می گیرد. می خواهیم ببینیم تگ h چیست و چه کاربردی دارد و همچنین در نهایت، آموزش استفاده از آن را نیز به گونه ای به شما بدهیم که محتوای شما، هرچه بیشتر برای موتور های جست و جو بهینه سازی شود. در این مقاله همراه ما باشید که قرار است به یکی از مهمترین مسائل سئو بپردازیم که خیلی ها هنوز به آن دقت نمی کنند.

آموزش استفاده از تگ های h1 تا h6
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
در-این-مطلب-با-چه-مواردی-آشنا-می-شویم-؟-1.png??
آشنایی با خدمات سئو سایت دی ام تابان
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
دی ام تابان

تگ h چیست

اول از همه بیایید از ماهیت این تگ شروع کنیم و به اتفاق یکدیگر ببینیم که تگ h چیست و چه نوع تگی است. تگ h یکی از اصلی ترین تگ های Body در HTML می باشد و با علامت در میان کد های HTML مشخص می شود. این تگ جزو تگ های متنی می باشد و بوسیله آن، ما سر تیتر های محتوای خودمان را مشخص می کنیم و در واقع بخش های مختلف محتوا را از یکدیگر جدا می کنیم. همین حالا شما نگاهی به عبارت ” تگ h چیست ” که در بالای این پاراگراف است بیندازید، این عبارت در کد های HTML به صورت تگ h چیست نمایش داده می شود اما شما آن را بدون این تگ ها می بینید. هرچند که هم شما می دانید که این یک تیتر است و هم بدین وسیله، ربات های خزنده وب هم این موضوع را می فهمند.
از بین این ربات های خزنده وب آن دسته ای که برای ما مهم اند، ربات های خزنده گوگل و دیگر موتور های جست و جو هستند. اینجاست که ما می فهمیم اهمیت تگ h در سئو سایت چیست و چرا ما آنقدر روی استفاده این تگ با اهداف سئویی تمرکز داریم. اگر یادتان باشد، در مقالات قبلی سئو سایت بار ها درباره اهمیت محتوا در سئو سایت صحبت کرده ایم و یکی از آن مواردی که خیلی هم به آن اشاره داشتیم، عنوان ها و هدینگ های محتوای ما بود. اینجا با عنوان کاری نداریم، چون درباره آن بار ها صحبت کرده ایم. اینجا می خواهیم درباره هدینگ ها و در واقع هم سر تیتر ها و زیر تیتر های محتوایمان صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا با توضیحات بیشتر این موضوع را روشن تر کنیم.

همه چیز در مورد تگ h چیست

کاربرد مرتبط با سئوی تگ h چیست ؟

از نظر گوگل، محتوایی دقیق و درست است که ساختار بندی داشته باشد. محتوای شما باید آغاز و پایان داشته باشد، بخش های مختلف آن از هم جدا باشد، پاراگراف بندی درستی داشته باشد و هر بخش آن شامل کلمات محدودی بشود. این موضوعات را در مقاله تولید محتوای سئو شده هم گفتیم. حال این وسط کاربرد تگ h چیست ؟ در یک محتوای سئو شده، ما بخش های مختلف یک محتوا را با تگ h است که از یکدیگر جدا می کنیم و به ربات های گوگل و دیگر موتور های جست و جو این موضوع را می فهمانیم که محتوای ما بخش های مختلفی دارد و ما درباره موارد مختلفی حول محور یک موضوع صحبت می کنیم. چرا این موضوع برای موتور جست و جو مهم است؟ به این خاطر که این موضوع برای کاربر موتور جست و جو مهم می باشد.
برای اینکه این موضوع را به خوبی متوجه شوید، تصور کنید که همین مقاله ای که در حال خواندن آن هستید هیچ تیتری نداشت. ما یک سری متن را در این مقاله کاملا تو همدیگر می نوشتیم و از شما هم انتظار داشتیم که خودتان کشف کنید که کجا موضوع عوض می شود و کجا درباره چه چیزی صحبت می کنیم. جسارت نباشد، شما مسلما با خواندن همان مقاله نامرتب هم احتمالا می فهمیدید که کجاها موضوع عوض می شد، اما مقاله کمی به نظرتان بد شکل نمی شد؟ برای خواندن مقاله اذیت نمی شدید؟ می توانستید به راحتی پاسخ سوال خودتان را پیدا کنید؟ مسلما آن مقاله بدون تیتر هم چشم شما را اذیت می کرد و هم اینکه اصلا مایل به خواندن آن نبودید. حال هرچقدر هم که محتوای خوبی داخل آن بود، ساختار بندی آن محتوا آزار دهنده بود و خوانایی نداشت.

چرا باید از تگ های h متفاوت استفاده کنیم؟

حال که می دانید تگ h چیست و چه کاربردی دارد، شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا ما تگ h را به صورت h1، h2، h3 و تا h6 داریم. چرا برای همه تیتر هایمان یک تگ h را استفاده نمی کنیم؟ به این خاطر که ما علاوه بر سر تیتر، زیر تیتر هم داریم. یعنی در واقع ما به علاوه مفهوم Heading، مفهومی به نام Subheading هم داریم که اتفاقا همین Subheading ها، ممکن است Subheading های خودشان را هم داشته باشند. موضوع کمی پیچیده شد مگر نه؟ اشکالی ندارد، بیایید یک مثال برایتان بزنیم.
ما یک مقاله در سایتمان داریم به نام سئو on page که اتفاقا هم مثال خوبی برای ماست و هم اینکه موضوع این مقاله ما، صرفا یکی از Subheading های یکی از Heading های آن مقاله بود. به این صورت که ما یک عنوان داشتیم که در وردپرس Title ما به عنوان h1 ما هم به حساب می آید که عنوان ما “12 تا از مهمترین فاکتور های سئو on page و…” بود که در داخل بدنه مقاله همان h1 ما نیز به حساب می آمد. بعد از این عنوان ما یک مقدمه داشتیم و سپس به تیتر h2 “سئو on page” رسیدیم که اولین تیتر اصلی ما محسوب می شد. بعد از آن تیتری داریم h3 به نام “همه چیز درباره سئو on page” که این تیتر، یک زیر تیتر دارد با متن “سئو on page چیست؟” که این زیر تیتر h4 می گیرد.
بعد از این ها هم “فاکتور های سئو on page” دوباره به عنوان یک تیتر اصلی h4 می گیرد و تمامی زیر تیتر های آن که فاکتور های سئو on page هستند و نام این فاکتور ها می باشند، h5 می گیرند.

آموزش استفاده از تگ های h1 تا h6

مثال قبلی را دقت کردید، دیدیم که ما به ترتیب چند هدینگ یا سر تیتر اصلی داریم و باقی موارد، زیر تیتر آن سر تیتر ها به حساب می آمدند. در واقع ساختار به این صورت است که h1 سر تیتر اصلی مقاله است، h2 اصلی ترین و اولین تیتر بدنه مقاله است، h3 موضوعات اصلی مقاله ما هستند که زیر مجموعه یا زیر تیتر h2 قرار می گیرند، h4 ها زیر تیتر های h3 هستند که موضوعات اصلی را به بخش های جزئی تر تقسیم می کنند، h5 زیر تیتر های h4 هستند و موارد را ریز تر می کنند و معمولا به h6 نمی رسیم اما اگر برسیم، یعنی خود h5 به عنوان یک تیتر جزئی، به بخش های مختلف دیگری هم تقسیم می شود.
در سئو سایت معمولا ما با h1 تا h4 کار داریم و کم پیش می آید که تا h5 برسیم و در موارد خیلی نادر است که به h6 نیاز پیدا می کنیم. این موضوع کاملا طبیعی است چون معمولا محتواها و مقالات سایت ها خیلی در جزئیات تخصصی و انواع و اقسام همه چیز وارد نمی شوند. اما به هر حال ترتیب بندی این تیتر ها مهم است. اینکه ما باید بدانیم که یک مقاله از یک عنوان اصلی و چندین تیتر متفاوت تشکیل شده است که همان تیتر ها نیز دوباره زیر تیتر های خودشان را دارند و ممکن است زیر تیتر ها هم، زیر تیتر خودشان را داشته باشند.

آموزش استفاده از تگ های h1 تا h6

ساختار تگ h چیست

اگر شما از وردپرس و یکی از ادیتور های آن استفاده کنید، دیگر معمولا نیاز به کدنویسی برای متن نوشتن ندارید و تنها کافیست که متن خودتان را بوسیله ادیتور ها و بلوک های متنی بارگذاری کنید. این بلوک های متنی هرکدامشان ساختار وردپرس کلاسیک را به خودشان می گیرند و در نوار ابزار بالای آن ها، شما می توانید بخشی از متن ها را به تگ های h تبدیل کنید و مشخص کنید که این بخش از متن شما یک تیتر است و بخش های دیگر در واقع پاراگراف ها هستند.
اما اگر شما از وردپرس یا هیچ سیستم مدیریت محتوای دیگری استفاده نمی کنید و ساختار بندی سایت خودتان را مستقیما از طریق HTML انجام می دهید، تگ h باید به صورت دستی وارد بشود که به صورت زیر می باشد:

<h1>تگ h چیست</h1>

لازم به ذکر است که تگ های h جزو تگ های بدنه سایت می باشند و معمولا بعد از <body> قرار می گیرند. هرچند که وردپرس معمولا h1 را خارج از بدنه قرار می دهد و ما مجبوریم که تگ های بعد از <body> را از h2 شروع کنیم.

آیا تگ های Heading کاربردشان فقط در محتوای بلاگ می باشد؟

یک اشتباهی که خیلی از سایت ها ممکن است مرتکب بشوند این است که با اینکه می دانند تگ h چیست و چه کاربرد هایی دارد، خیال می کنند که این تگ فقط برای محتوای بلاگ و مقاله های سایت است. برای همین هم آن حساسیت لازم را نسبت به این تگ در لندینگ پیج ها، صفحات اصلی سایت، صفحه درباره ما، صفحات خدمات و صفحات دیگر به جز مقالات رعایت نمی کنند. در حالی که تگ h تنها کاری که می کند این نیست که به مقالات آموزشی و خبر های ما نظم ببخشد، بلکه تگ h هست که صفحات دیگر ما را نیز ساختار بندی کند. حال چرا این موضوع در صفحات دیگر نیز مهم است؟ به این خاطر که ربات های گوگل و دیگر موتور های جست و جو قادر به تشخیص از روی ظاهر سایت نیستند. این ربات ها تنها زبان کد را می فهمند و ما باید با تگ های HTML به آن ها بگوییم که هر کدام از بخش های صفحه ما درباره چیست، چه المانی است، چه پیامی به مخاطب می دهد و دلیل حضورش در آن جا چیست. ربات های گوگل هنوز به آن سطح از پیشرفت نرسیده اند که بتوانند صفحه یک سایت را آنطوری ببینند که یک مخاطب می بیند. هرچند که وجود سر تیتر ها در صفحات اصلی سایت ما نیز باعث می شود که مخاطب نیز بیشتر با محتوای ما درگیر بشود و بخش های مختلف آن را مطالعه کند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به طور کامل به شما بگوییم که تگ h چیست و کمی دقیق تر به این تگ HTML و در واقع مفهوم Heading ها نگاه کنیم. کار کردن با Heading ها و Subheading ها اصلا سخت نیست اما امیدواریم که بعد از این مقاله، شما نسبت به استفاده از آن ها حساس تر شده باشید. شاید فکر کنید که این هدینگ ها موضوع کوچکی هستند اما در واقع یکی از اصلی ترین المان ها در سئو سایت محسوب می شوند و ربات های گوگل و موتور های جست و جوی دیگر از آن ها به عنوان منبعی استفاده می کنند تا بهتر متوجه محتوای شما بشوند و کرال کردن آن برایشان راحت تر باشد. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم که مطالب مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و توانسته باشیم در توضیح اینکه تگ h چیست موفق باشیم.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Rate this post